|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Кременадли на италијански начин

Автор:
Редакција Рингераја

Се што е италијанско, вкусно е!



Подготовка

Отстранете ги масните делови и коските од кременадлите и измијте ги со ладна вода. Измешајте ги солта биберот и ситно исецканиот лук и премачкајте ги кременадлите со оваа смеса. Во огноотпорен сад за пржење ги пржиме кремендалите подеднакво од двете страни додека не добијат убава златно-кафена боја. Потоа додадете го филџанот доматен сос, зелената пиперка и печурките, во меѓувреме константно мешајте. По неколку минути додадете го ориганото и доматниот сок за да ја ароматизира и освежи целокупната смеса. Убаво промешајте, поклопете со капак и оставете да се готви. 5 минути пред да го одстраните од огнот, ова навистина ќе го оплемени и истакне присуството на месото, како по вкус така и по арома) Извадете ги кременадлите во сад, и полејте од смесата сто останува во огнотпорнот сад. Декорирајте со гранче магдонос или босилок или пак може и оригано.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 2

Состав

• 200 грама Шампињони
• малку Црн бибер
• малку Сол
• 500 грама Свинско
• 1 Пиперка/ки
• малку Оригано
• 1 лажица/ци Маслиново масло
• 2 чешниња Лук
• 100 грама Колбас
• 100 милилитри Доматен сок



Анкета

Дали?
Jana9

Дали имате вистински пријател во животот?

ДА (82%)

Не (18%)


Број на сите гласови: 11

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!