Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Се што е италијанско, вкусно е!
Отстранете ги масните делови и коските од кременадлите и измијте ги со ладна вода. Измешајте ги солта биберот и ситно исецканиот лук и премачкајте ги кременадлите со оваа смеса. Во огноотпорен сад за пржење ги пржиме кремендалите подеднакво од двете страни додека не добијат убава златно-кафена боја. Потоа додадете го филџанот доматен сос, зелената пиперка и печурките, во меѓувреме константно мешајте. По неколку минути додадете го ориганото и доматниот сок за да ја ароматизира и освежи целокупната смеса. Убаво промешајте, поклопете со капак и оставете да се готви. 5 минути пред да го одстраните од огнот, ова навистина ќе го оплемени и истакне присуството на месото, како по вкус така и по арома) Извадете ги кременадлите во сад, и полејте од смесата сто останува во огнотпорнот сад. Декорирајте со гранче магдонос или босилок или пак може и оригано.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 2
• 200 грама Шампињони
• малку Црн бибер
• малку Сол
• 500 грама Свинско
• 1 Пиперка/ки
• малку Оригано
• 1 лажица/ци Маслиново масло
• 2 чешниња Лук
• 100 грама Колбас
• 100 милилитри Доматен сок
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...