Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
За големите мајстори на кујната
Исечете го говедското месо на коцки, и посолете со вегета па оставете да отстои на кратко. Во тавче додајте масло и испржете ја ситно сечканата сланина а потоа и месото. Истурете вино и варете околу еден час со повремено додавање на вода. Во посебен подлабок сад со преостанатиот зејтин пржете ги исечените компири во помали парчиња, додадете исечени печурки во квартали, црвениот пипер, шеќерот, и кога течноста ќе испари, додадете шеќер, добро измиениот и исечкан кромид и црвениот пипер. На крај во садот додадете го говедското месо и оставете да се готви уште 20-30 минути. На крајот месото прелијте го со вода (околу 500 мл), додадете густин исмешан со малку вода во садот и посипете со исецкан магдонос.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
* 500 г говедско месо
* 2 лажици вегета
* 50 г пушена сланина
* 50-100 мл бело вино
* 100 г (кромид)
* 500 г млади компири
* 2 лажици масло
* 250 г печурки
* 1 лажичка шеќер
* 1 лажица густин
* 1 1/2 лажичка црвен пипер
* малку магдонос
забава Бремените
Автор: bobik
Како недостатокот на сон го „збунува“ детскиот апетит?
Недоволниот сон кај децата не влијае само на расположението и концентр...
Многу трудници се прашуваат дали можат да ја задржат својата рутина за...
Како да се облекувате удобно, а сепак стилски?
Удобноста и стилот не мора да бидат спротивставени поими....
Благи грчеви за време на бременоста
Благите грчеви се честа појава во текот на бременоста и најчесто се по...
Ормарче за пресоблекување/превивање не бебето
Ормарчето за пресоблекување и превивање не е само парче мебел, туку фу...