Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Брза храна
Од месото остранете ја кожата. Измијте го лимонот, исечете го на половина, па секоја половина исечете ја на 6 дела. Главицата лук поделете ја на чешниња без да ги лупите, ставете ги во тава со месото, парчињата лимон и 4 лажици масло. Посолете ги и измешајте ги состојќите. Додајте го виното, покријте ја тавата со алуминиумска фолија и печете го месото на 200 степени 30 минути. Тргнете ја фолијата и продолжете со печењето уште 20 минути. Посипете го пилешкото со исечан магдонос и сервирајте го.
• 100 милилитри Суво бело вино
• малку Сол
• 1200 грама Пилешко
• малку Оригано
• 4 лажица/ци Масло
• 6 чешниња Лук
• 1 парче/чиња Лимон
• 1 Китка магдонос
забава Бремените
Автор: bobik
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...
Поддршка од партнерот во бременоста
Бременоста е период на радост, но и на огромни промени физички, хормон...
Се расправате често? Не е крај туку почеток на промена
Кога расправиите стануваат чести, лесно е да помислите дека нешто е „с...
Љубовта што не се изговара, туку се чувствува
Понекогаш најдлабоката љубов не живее во зборовите, туку во малите гес...