|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Пилешко филе со печурки

Автор:
Редакција Рингераја

Можете да го подготвувате и во рерна.



Подготовка

Пилешко филе исечете го на помали парчиња. На мешавина од путер и масло, пржете го стек на двете страни, околу 10 минути. Се додава крупно исечен кромид, моркови исечени во прстени, печурки, исечени на четвртини и сушен печурки кои претходно се маринирале во ладна вода 10 минути. Вегета попрскајте ја врз стековите со зеленчук и продолжете со пржењето во тавата за 15 минути. На крајот додадете го целерот исечен на стебленца, и густинот измешан во малку вода и шери.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

* 600 г пилешко филе
* 30 г путер
* 4 лажици масло
* 150 г кромид
* 100 г моркови
* 300 г маринирани печурки
* 10 г сушени печурки
* 1 лажица вегета
* 80 г целер стебленца
* 1 лажица густин
* 50 мл шери



Анкета

/
Jana9

Dali go koristite javniot prevoz?

Da (33%)

Ne (67%)

Ponekogas (0%)


Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!