|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Путер ѓевречиња

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Подготовка: Во голем длабок сад ги ставате водата, млекото, маслото за јадење, 2-те белки, шеќерот, сувиот квасец, брашното и солта. Мешате со лажица и потоа замесувате тесто. Откако тестото ќе биде нелепливо, од горната страна со прстите нанесувте 1 лажица путер и го превртувате од другата страна. Тестото се остава да стаса 30 мин. Откако тестото е стасано, на набрашнета површина го размесувате. Го делите на 9 топчиња и секое топче го расукувате и го премачкувате со путер (од тие 40 гр путер). Сечете ленти по должина и го виткате како што ви е објаснето на сликата. Откако ќе ги ставите ѓевречињата во плех обложен со хартија за печење, ги оставате на страна уште 10-тина минути. Потоа ги премачкувате со 2-те жолчки и наросувте сусам и лен. Печете на 180° Ц, 20 минути. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 70
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

• 250 мл топло млеко
• 125 мл топла вода
• 60 мл масло за јадење
• 2 белки
• 2 лажички шеќер
• 1 сув квасец
• 5 чаши брашно
• 1 лажица путер + уште 40 гр путер за премачкување
• 1 лажичка сол
• 2 жолчки за премачкување
• сусам и лен по желба



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?