Газпачо
Автор:
Редакција Рингераја
Поздрав од Шпанија!!! Шпанската кујна, една од најреномираните во светот, е типично медитеранска и има јадења претежно кои се базираат на риба. Од нив најпознати се ПАЕЉА и ЗАРЗУЕЛА од морски плодови

Подготовка
За подготовка на Газпачо, прво потопете ги лебните трошки во вода, измијте ги и исечете ги доматите, пиперките и краставицата. Во миксер ситно исечкајте ги лукот, пиперките и краставицата, додајте ги исцедените трошки и доматите за да се добие убава смеса. Откако ќе се добие хомогена смеса, додајте го маслото и оцетот, потоа процедете низ цедалката и додајте го остатокот од водата. Фрлете ги само семките од краставиците и од доматите. Посолете и ставете го газпачото во ладилник. Препорака: Газпачото може да се сервира и со лед, доколку не се стави во ладилник.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 20
Kомплицираност: 2
Состав
- 1 кг црвени домати
- 2 зелени пиперки
- 1 крставица
- 1-2 чешниња лук
- 150 грама лебни трошки
- 6 – 7 супени лажици маслиново масло
- 1-2 супени лажици оцет
- 1/3 литар вода
- Сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Среќата живее во она што го имаш
Во секојдневието често трчаме по она што ни недостига, по следниот усп...
Што е страв од непознати лица кај бебињата?
Одеднаш твоето насмеано бебе почнува да плаче кога ќе му се доближи не...
Што се смета за нормален срцев ритам на фетусот?
Срцето на вашето бебе започнува да чука рано во бременоста и неговиот ...
Промени на телото во првиот триместар на бременоста
Првиот триместар од бременоста (недела 1-12) е период на големи видлив...
Што е „трудничка магла“ и дали навистина постои?
Дали некогаш си влегла во соба и заборавила зошто си таму? Или си го о...
Анкета
Одвикнување од пелени.
пеперутка16
Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?