Кукурек
Автор:
Редакција Рингераја
Стар македонски специјалитет
Подготовка
Исчистете го шкембето со врела вода и измијте гo убаво. Измијте ги цревцата од надворешна страна добро, а потоа сo стапче превртете ги. И нив измијте ги добро и исечете ги на парчиња околу 2 М. долги. Исечете го шкембето на долгнавести парчиња во толку броја колку што има цревца. Земете едно парче од шкембето и обмотајте го со црево. Напpaвeтe така и ставето ги вo тавче. Посoлете го, налејте ги со масло, буковска сол, црн пипер и ставете ги во рерна да се печат. Се служат со зелена салата.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
Состав
4 комплета јагнешки цревца со шкембе
масло
буковска црвена сол
сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...
Анкета
Jana9
Dali imate fobija od nesto?
Da (67%)
Ne (33%)
Број на сите гласови: 3
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

