|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Кукурек

Автор:
Редакција Рингераја

Стар македонски специјалитет



Подготовка

Исчистете го шкембето со врела вода и измијте гo убаво. Измијте ги цревцата од надворешна страна добро, а потоа сo стапче превртете ги. И нив измијте ги добро и исечете ги на парчиња околу 2 М. долги. Исечете го шкембето на долгнавести парчиња во толку броја колку што има цревца. Земете едно парче од шкембето и обмотајте го со црево. Напpaвeтe така и ставето ги вo тавче. Посoлете го, налејте ги со масло, буковска сол, црн пипер и ставете ги во рерна да се печат. Се служат со зелена салата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4

Состав

4 комплета јагнешки цревца со шкембе
масло
буковска црвена сол
сол



Анкета

Одвикнување од пелени.
пеперутка16

Дали вашето дете прво се одвикна од мокрење во пелена или од какање, и дали постои одреден редослед по кој прво доаѓа едното, а кога другото?