|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашни соленки кои се прават за 10 минути

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Сите состојки освен семките помешајте ги заедно. Замесете тесто и на набрашнета површина исукајте го во правоаголна форма. Исечете ленти и премачкајте ги со белка па ставете од семките по ваш избор. Ставете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги во загреана рерна на темература од 160°Ц 15 минути. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 2

Состав

• 250 гр брашно
• 250 гр пченкарно брашно
• 125 гр путер или маргарин
• 125 мл млеко
• 2 јајца
• 1 сув квасец
• 1 лажичка сол
• ? лажичка шеќер
• 1 белка
• семки по избор (сусам, ленено семе, црно семе, ким)



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?