|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Затворена пица во тава

Автор:
Редакција Рингераја

Овој рецепт е совршен за деновите кога се враќате доцна од работа, а треба да приготвите јадење за вашите најблиски



Подготовка

Замесете го тестото: Исипете 250 гр брашно во сад и додадете ги пецивото, зејтинот и солта. Додадете вода и замесете меко тесто. Поделете го тестото на 2 дела и секој дел обликувајте го во тенок слој. Врз првата кора поставете ги тенките парчиња шунка или сланина. Потоа одозгора покријте со кашкавалот. На крај покријте со вториот слој на тесто и завтикајте ги краевите. Загрејте ја тавата на слаб оган, премачкана со путер или масло. Додадете ја затворената пица и гответе под затворен капак 5-6 минути, додека кората да добие златна боја. Со помош на чинија свртете ја пицата од другата страна и оставете ја да се пече уште 5-6 минути. Пријатен апетит!

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3

Состав

250 гр брашно
3 супени лажици зејтин
8-10 гр пециво
130 мл вода
Половина кафена шолја сол
100 гр кашкавал
5 парчиња шунка или сланина



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?