Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:23:50
hoho
Lady bug до пред еден месец ми се случуваше да ми се уврти некоја грозна мисла и после тоа бев нерасположена, депресивна, нервозна,и се тоа само од психата, како што кажа SkCura77, и во тие моменти само сакав мм да е до мене и никој друг да ме масира и ја да си заспијам Имав грозен период на почетокот на оваа бременост, повторно крварења и цело време ми беше таму паметот, на ден одев во вц да се проверам по 100 пати, страшно измачување. А за пораѓањето напишав и вчера, докторот ми рече дека после 33 недела ништо веќе не е старшно, да истераме до таа недела па многу да не му ја мислам. Јас му верувам него и нормално дека сакам да си терам до крај, ама ако сака нешто да биде нека биде одтогаш Многу луѓе знам што се породиле во 7 и 8 месец па дечињата се супер. Иначе со здравје да си ги користите новите работи и се да си помине во најдобар ред
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:28:12
hoho
Mamicki зошто да пропаден одморот? Мислиш на новиот одмор? па другата година неможеш да си го искористиш да си го споиш со боледувањето? Еве и јас од новиот нема да користам ич денови. Добро кај мене е друг случајот бидејќи сум на патолошка бременост па и да сакам неможам да го земам,мене ми остана и од стариот одмор. Ама видиш не сум размислила дали ќе можам да го искористам новиот одмор другата година.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:29:14
SkCura77
Zatoa sme site tuka, da si kazeme makite, da se informirame, da si se tesime i da si pomagame, za da ni bide polesno! I jas za se sto dobiv i kupiv za bebushkoto seuste ne stasav da se izraduvam, zasto celo vreme psihata mi e "sto e ova vazno, najvazno e da mi e zivo i zdravo i da pominam poroduvanje vo red i bez problemi". Nema trudnica sto potsvesno ne razmisluva taka, pa sega koj povekje priznava, koj pomalku, sekoj so svoeto... I uste se tesam deka vo sve posle zaedno kje uzivkame i kje go koristime so bebeto
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:31:43
lady_bug
apsolutno si vo pravo se slozuvam so tebe i mene mi se slucuva na psiha da udram i toa bas koga ke sum sama da ne mi e ovoj internet i vie ovde na forumov nz sto ke pravam ja eve sega ke zakazuvam na doktor za vo petok navecer posto saka i mm da odi i ke vidam sto ke kaze za postelkata
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:33:44
lady_bug
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77
Zatoa sme site tuka, da si kazeme makite, da se informirame, da si se tesime i da si pomagame, za da ni bide polesno! I jas za se sto dobiv i kupiv za bebushkoto seuste ne stasav da se izraduvam, zasto celo vreme psihata mi e "sto e ova vazno, najvazno e da mi e zivo i zdravo i da pominam poroduvanje vo red i bez problemi". Nema trudnica sto potsvesno ne razmisluva taka, pa sega koj povekje priznava, koj pomalku, sekoj so svoeto... I uste se tesam deka vo sve posle zaedno kje uzivkame i kje go koristime so bebeto
TAKA E SAMO SO POZITIVNA MISLA I SE KE BIDE DOBRO :))))))))))))))
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:34:59
libra.n
Taka e, samo pozitivni da bideme iako eve i jas nekako za prv pat pocnuvam da se plasam na momenti kako sto daga vremevo ama pa odma posle si pomislivam deka se ke bide vo red i nekako mi pominuva. Po cel den sum sama doma do kaj 5-6 i imam vreme na pretek za razmisluvanje. Inaku, stanav sabajle ama posle odma si prilegnav i eve do sega spiev za stramota....i duri i ringeraja ja sonuvav, kako site ste pisuvale na forumov a mene me nema, pa vo sonot si vikam ajde da stanuvam ke si mislat devojkive deka sum se porodila
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:47:40
lady_bug
hahah dobroe bar si se naspala kolku tolku a jas uste od sabajle dremam na fb i na forumov a za spienje gajle nemam ic ne mi se spie inaku koja nedela si pa da mislime deka mozebi si porodena???
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:58:54
hoho
Хааххахахах libra тука ти е паметот па како и на сите нас. Смешно е дека си сонувала како пишуваме дека те нема и сигурно си се породила, зошто деновиве само тоа се пишува и тоа ти се врти во глава Јас прво што ќе станам уклучувам компјутер и влагам на странава да видам што се пишувало додека ме немало. А и јас сум како тебе исто сама по цел ден до кај 6 и единствена разонода сте ми, Lady bug како што ми текнува тебе на последната контрола ти кажаа дека почнала да зрее постелката така? Ајде се ќе биде супер како што треба. Јас на секоја контрола одам со мм, некако мислам дека ми носи среќа SkCura77 и Lady bug кога ви е терминот?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:02:22
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho
Lady bug, од првото лошо искуство со абортусот оваа бременост сум цело време испаничена и уште немам ништо спремно. Здравје да влезам во 9 па ќе почнам. Минатата бременост баш на денот кога почнав да барам работи за бебчето ми се случи вечерта абортус со пукање на водењак во 5 месец. Од тоа лошо искуство некако уште не ми е таму паметот на купување.Има време, здравје да биде се како што треба се купува се во секое време. Ти си се опремуваш? И кога ти е терминот?
hoh ne se sekiraj i ne misli na loso i jas imam eden abortus vo 4 mesec pa eve sega fala mu na boga se e vo red i so mene i so i pocnav od pred nekoj den da kupuvam po nesto na sekoe izleguvanje se nesto vidam i zemam pa ic ne ni pomisluvam na toa najlosoto kako e gospod nikoj ne e kako e on pisal taka ke bide i so sleperi da kupime ili nisto da ne kupime ako e nesto receno da bide ke bide samo so gospod napred i toj da ne cuva site i site pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:03:53
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug
hahah dobroe bar si se naspala kolku tolku a jas uste od sabajle dremam na fb i na forumov a za spienje gajle nemam ic ne mi se spie inaku koja nedela si pa da mislime deka mozebi si porodena???
38-ma nedela vleguvam utre , i sum na kontrola, pa ke vidime
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:04:09
lady_bug
da da taka mi rece doktorot deka pocnala da zree i rece vo 32 nedela ke vidime se sto i kako ke bide i sega sum malku napnata zakzav vo petok inaku terminot mi e 10 avgust a jas si gi brojam nedelite da napolnime 36 pa posle se e po relaxiracko inaku toa doktorski 40-42 nedeli pa mnogu e toa ti do kaj si HOHO?koja nedela doturkavte?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:06:28
lady_bug
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug
38-ma nedela vleguvam utre , i sum na kontrola, pa ke vidime
super i cekame rezultati da kazes sto e i kako e jas utre vleguvam vo 33ta
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:06:52
libra.n
Treba ringeraja da otvori eden kafic, pa da se dogovarame dodeka sme sami doma da si se vrkame tamu, samo ako se sobereme site na edno mesto ke ima tepacka koj da kaze prv , a i tolku trudnici na edno mesto se opasni za okolinata
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:14:30
hoho
Од утре здравје 31 недела. Не се секирај, се ќе биде во ред на контролата Јас на секоја контрола одам со страв, влагам во болница мислиш на колење одам а кога излагам летам од радости Ајде libra нека биде со убаво на контролата , па и тебе ти е време веќе. Имате решено каде ќе се пораѓате?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:18:15
hoho
Да да, ама сите од различни градови кај ќе се погодиме. Иначе гарант ќе бидам најгласна, кога одам на контроли докторот гарант од врата кога ќе ме види му се темни. Неможе да го разгледа убаво бебто од што цело време прашувам нешто и тоа глупости Кога ќе заврши со прегледот останувам уште 10 мин обавезно се распрашивам за се. Сироти доктори кого се мора да трпат
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:32:27
lady_bug
Да да, ама сите од различни градови кај ќе се погодиме. Иначе гарант ќе бидам најгласна, кога одам на контроли докторот гарант од врата кога ќе ме види му се темни. Неможе да го разгледа убаво бебто од што цело време прашувам нешто и тоа глупости Кога ќе заврши со прегледот останувам уште 10 мин обавезно се распрашивам за се. Сироти доктори кого се мора да трпат
hehehe aj aj ic ne im se sekiraj zatoa se doktori toa im e rabota se sto ke gi prasame da ni odgovoratinaku lugje VI SE JADE jas sum gladnaaaaaaaaaaa t.e NIE SME GLADNI hahahaha
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:36:41
libra.n
Од утре здравје 31 недела. Не се секирај, се ќе биде во ред на контролата Јас на секоја контрола одам со страв, влагам во болница мислиш на колење одам а кога излагам летам од радости Ајде libra нека биде со убаво на контролата , па и тебе ти е време веќе. Имате решено каде ќе се пораѓате?
Vo Cair ke se poragam definitivno, tamu si odam i na kontroli. A za toa deka si prasuvas, ne se sekiraj site trujame ama toa im e rabota na doktorite . Lady_bug ne prasuvaj za jadenje, jas ne znam kaj go sobira ova celo jadenje vo mene sto go stavam . A i da znaete kolku lakomo jadam, kako prase mislam deka so cela glava vleguvam vo tendzere
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:38:28
hoho
Гладнааа??? Незнам што се не бутнав од сабајле Па од 6 сум станата јас више треба да ручам Фрицни ова, грицни она, земи овошје, па пак помотај се во кујна и така цел ден
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:46:05
kikitina
Еве ме мене, доста сте изнапишале од сабајле не можам да ве дочитам . Инаку двапати ми правеа ЦТГ, на првото имаше 2-3 контракции и мала тахикардија кај бебето. Мораше да ми го повторат, па на следното беше се ок. Инаку на ехо сме супер, само имаме малку повеќе плодова вода, ама бидејќи немам скриен шеќер веќе испитав, тоа не му пречи. Докторкава рече да си одмарам дома и да чекам болки да ме фатат. Инаку Блонд е ок и исто, се породи со царски рез, бидејќи обидот за природен пораѓај не успеал. Како и да е сега се супер двајцата.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:49:37
mamicki
Mamicki зошто да пропаден одморот? Мислиш на новиот одмор? па другата година неможеш да си го искористиш да си го споиш со боледувањето? Еве и јас од новиот нема да користам ич денови. Добро кај мене е друг случајот бидејќи сум на патолошка бременост па и да сакам неможам да го земам,мене ми остана и од стариот одмор. Ама видиш не сум размислила дали ќе можам да го искористам новиот одмор другата година.
Одмор ти следува ако имаш работено најмалку 6 месеци во календарската година, со тоа што мораш најмалку 12дена да искористиш во тековната година, а остатокот најдоцна до 30.06 следната година. Значи, јас го земам одморот од 01. 07.2011 година, и ќе искористам дел од него (повеќе од 12 дена), па 270 дена породилно боледување, па ќе го додадам остатокот од одморот и ќе добијам 9,5 месеца дома со
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 13:59:56
kikitina
Фала ви девојки и со вас се да биде ок. Само не знам дали така треба да биде не ми текна да прашам, многу ме боли меѓу нозе, ко некој клоца да ми мавнал, ептен тешко се осеќам . Инаку е тешка 3300г.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 14:03:51
hoho
Mamicki знам дека се користат 12 дена во тековната година, ама јас сум на патолошка бременост па неможам да го земам. А тоа со 6 месеци најмалку да работиш мислиш на нововработените што им треба најмалце 6 месеци за да земат одмор или сега на пример дека јас не сум била на работа од јануари и немам работено 6 месеци оваа година не ми следи одмор? Збунета сум Ако сакаш молим те дообјасни ми да не вртам на работа ќе се чудат дека прашувам за одмор а ме нема на работа 5 месеци
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?