Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 0:53:30
lete
libra.n znaes deka istoto cuvstvo i jas go osekam i sve mislam deka odednas ke pocnam da vristam od bolki ama nisto pominuva mislam deka nie psihicki poradi toa sto nie pametot tuka otkako doktorot mi rece deka bebeto i postelkata se zreli i 5 minuti da prespijam se si sonuvam kako se poragam ili kako sum se porodila i slicno
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 1:15:02
libra.n
A, i ova ne vi go kazav...denovive pritosokot konstantno mi e 130/80, a jas obicno imam mnogu nizok pritisok kako 100/60. Treba da si prezemam nesto ili? Vtornik koga ke odam na kontrola ke mu kazam na doktorot ama do togas...vie merete li pritisok cesto?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 1:42:26
Jule0712
zdravo mamicki....od utre oficijalno vi se priklucuvam vo treto tromesecje od bremenosta... ...da se nadovrzam na razgovorot na libra i mene od nizok pritisok mi se slucuva sekoj den da mi e 130 so 90 i ginekologot mi prepisa Aspirin Kardioval mislam bea sekoe utre pijam na gladno po edna tableta ne bile stetni za plodot zasto ne se ispirale niz prestilkata i mnogu mi e podobro....pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 1:46:32
libra.n
Dobredojde Jule0712 vo ova tromesecie, fala za odgovorot, ke vidam do vtornik ke go kontroliram nekolku pati vo denot pa ke mi kaze doktorot da ne zemam na svoja raka sega za eden den. Inaku zdebelena sum veke 17 kg. a pijam i mnogu tecnosti, moze i toa pridonesuva
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 1:54:50
Jule0712
prasaj si da ne ti e vo misla...da ti kazam koga mi rece mene aspirn malku me fati strav si vikam kako da pijam aspirin sega, i vikam sigurna ste deka mozam ? mi vika zarem mislis deka na bremena bi i dala nesto sto ke i nasteti ova ti go davam da se zastitis od visokiot pritisok 100% nemaat nikakvo vlijanie na plodot.....a sto vikas moze da e od se od tezina od tecnosti od zeskoto vreme bas od se / ti koja nedela si ? i jas sum popravena veke 9 kg a doprva uste 12 nedeli imam offf kojznae do kade ke stignam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 2:05:58
hoho
Гледам има и други будни,не сум сама Добредојде Jule0712 и се надевам брзо и убаво ќе ни поминува деновите со дружбата на форумов. Ајде нека доаѓаат нови трудници во ова тромесечје затоа што полека се празни. И ајде трудници легнувајте, на што личи ова 2 саат е
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 9:29:38
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: Jule0712
prasaj si da ne ti e vo misla...da ti kazam koga mi rece mene aspirn malku me fati strav si vikam kako da pijam aspirin sega, i vikam sigurna ste deka mozam ? mi vika zarem mislis deka na bremena bi i dala nesto sto ke i nasteti ova ti go davam da se zastitis od visokiot pritisok 100% nemaat nikakvo vlijanie na plodot.....a sto vikas moze da e od se od tezina od tecnosti od zeskoto vreme bas od se / ti koja nedela si ? i jas sum popravena veke 9 kg a doprva uste 12 nedeli imam offf kojznae do kade ke stignam
Od utre vleguvam vo 38-ma nedela, si velam deka nema da se debelam poveke...iako si jadam kako nikogas da ne sum videla jadenje, premnogu cesto i obilno, i mnogu cesto se rabuduvam na vecer od son za da jadam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 9:42:24
lilicka
Здраво мили како сте денес?!Гледам дека и денес е посвежичко ќе може да се издржи во овие последни денови од бременост Денес кикитина ни е на цтг мислам ја чекаме да не пишее кога ќе се врати домче! Да се ви се надоврзам со муабетот погоре јас сум 38-39н поправена сум 12кг. а притисокот цела бременост ми е 130 90 некогаш погоре-подоле зависно може од возбуда!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 9:52:35
hoho
Еве добро утро и од мене и убав ден на сите. Денес да и држиме среќа на Бомбица она е на ред. Полека но сигурно списочето се празни, еве ги нема ни Preetygirl ни Lara2224, и они ќе се пофалат брзо. Ајде вие што контактирате со Блонд пишете ни како е, како поминала на пораѓај и пратете и голем поздрав
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 10:40:36
SkCura77
Dobar den - ubav den Prvo mnogu srekja i so lesno i na Bombica i na Kikitina! Navistina ubavo namaluvanje na spisoceto ovde, a rastenje na forumite za A i za vas drugite, vi posakuvam ubav den, deneska moze da se dise i jade raat pa i da se setne nekade ili da se dovrsi nesto po doma. Jas fativ nesto sitno da dorabotuvam po doma, pa rucek kje pravam pa posle odime na vezbi za trudnici so MM, konecno pocnav da sfakjam nesto od nesto I jas imav nizok pritisok 90/60 cel zivot, pa mi se pokaci vo bremenosta, stasuva do 110/80. Maticniot lekar mi kaza deka razlika +/- 30 e normalna, a povekje od toa vekje ukazuva na problem. Obicno se onie klasicni pricini: povekje sol i tecnosti, povekje hrana, namaleno dvizenje, zadrzuvanje urina, dvojna rabota na vnatresnite organi, vozbuda i sl. Ne bilo nisto strasno, samo treba pratenje i pazenje
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 10:45:18
SkCura77
I do sega kaciv 10 kg, ama ocekuvam posledniov mesec da kacam uste 5 kg, zasto se frliv na jadenje, a namaliv so pesacenje i dvizenje po doma. Nekako sve pocna da me umoruva i se sto kje fatam da podrabotam sitno, posle 30 min. go bataluvam. Mrza
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 11:03:08
lady_bug
DOBRO UTRO I OD NAS deneska e super vremevo bas ubavo svezicko inaku dragi moi jas nemam spieno cela noc abe se vrtev se prevrtuvav stanuvav legnuvav odev do wc a si igrase li sto li pravese i od nego nezaspav cela noc non stop si mrdkase ritkase pa si vikam lele sto li se slucuva malku se isplasiv pa me fati nervoza i toa uste tolku pocna da kloca aman be vikam ajde psij!!mm mi stana za na rab.i veli abe vampirce zs ne spies cela noc si budna vikam nemzozam kako da zaspijam koga ne me ostava i toj izleze nakaj 8 i 15 i jas posle toa edvaj malku zaspav dodusa dremnav i stanav vo 10 i sega kako pijana sum uffffffff MAKI
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 11:10:34
hoho
Јас сум тука И јас не спиев цела вечер. Во 4 легнав и станав во 6, бебчево исто и кај мене,мрда цело време, ама ако подобро нека мрда зошто кога нема да го осетам еден саат полудувам одма го раздрмувам стомакот
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 11:34:56
lady_bug
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho
Јас сум тука И јас не спиев цела вечер. Во 4 легнав и станав во 6, бебчево исто и кај мене,мрда цело време, ама ако подобро нека мрда зошто кога нема да го осетам еден саат полудувам одма го раздрмувам стомакот
hoho i jas sum ista takva ako go nema jas vednas si vikam abe zs ne mrdas?i ete ti posle nekoja sekunda trassss nekoj udar hehe aaa dobro e tuka si heheheh mislam deka ovoj mesec najdolg mi e os site prethodni pocna da me faca kako panika nekoja i edvaj cekam da izleze da se druzime inaku sega bas ama bas mi e dosadno po cel den sama
ti si spremi nesto za ili ke cekas odkako ke se rodi??
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 11:44:27
hoho
Lady bug, од првото лошо искуство со абортусот оваа бременост сум цело време испаничена и уште немам ништо спремно. Здравје да влезам во 9 па ќе почнам. Минатата бременост баш на денот кога почнав да барам работи за бебчето ми се случи вечерта абортус со пукање на водењак во 5 месец. Од тоа лошо искуство некако уште не ми е таму паметот на купување.Има време, здравје да биде се како што треба се купува се во секое време. Ти си се опремуваш? И кога ти е терминот?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 11:52:09
SkCura77
Ej, Hoho mila, nemoj taka, mozebi se e samo losa slucajnost. I sama znaes deka psihata e mnogu cudna rabota i ako ne ja stavis pod kontrola, moze se i sesto da ti se pricinuva. I jas sum shubedzika i panicarka, i jas odbegnuvav celo vreme da se spremam za bebeto, pa posle odev kaj taze porodeni drugarki doma i koga vidov sto se e potrebno, glava me frkna... Ne e samo za finansiite, tuku milijarda sitnici i detali i alistenca i aksesoris sto barem treba da se proucat kako se upotrebuvaat i barem da gi imas najvaznite raboti i najpotrebni vo prvite momenti. I toa e del od "jas sum poslusna i disciplinirana trudnica" filozofijata, ne se samo pregledite i terapiite i sovetite od lekarite.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:01:12
lady_bug
hoho i jas imam loso iskustvo prvata mi bese vonmatericna i mnogu zapadnav po depresija bev za nikade ama si rekov BILO NE PONOVILO SE so Gospod napred kako rekol taka neka bide i taka si teram iako i jas imam strav nekoj se panicam ponekogas ama pak se smiruvam sto da pravam moram e alku mi e strav sto nekako sum nervozna i se menuva raspolozenieto i vednas se iznerviram i si vikam bas sega vo 8mi ne mi treba nervoza tebe ti se ima li slucuvano da si nervozna? inaku mnogu se raduvam so majka mi bevme pred nekoj den ostavivme kaj edna nejzina prijatelka vo prodavnica za bebinja ogradicka za krevetce,kebence ,banjarka pernicinja pamucno letno kebence i vikam dosta e sega cekaj malku ima vreme uste ama sekoj si ima svvoe misleje neli?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:06:11
lady_bug
se slozuvam so tebe i jas od prvin nesakav da cujam da spremam nesto dodeka ne se porodam ama gledam site trudnici vo moja blizina se spremaat i mnogo rab treba a jas mozam na majka mi da se potpram i so nea da gledam inaku svekrva mi e "prica za sebe"nesakam da komentiram pa si velam KAKO REKOL OVOJ OD GORE TAKA KE BIDE od pisanoto ne se bega bi sakala da ve prasam sto ke se sluci ako sozree postelkata do 36ta nedela?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.6.2011 12:11:08
hoho
SkCura77 знам дека се е чиста случајност и дека така требало да биде ако не тој ден друг ден, ама сакам да кажам дека цела бременост сум во стравови, лежење ( дури сега почнав малце да шеткам ) и таму не ми е отиден уште паметот. Кога човек ќе искуси таква грозна работа после мисли само да е се ок и да се роди живо и здраво. И точно психата е страшна работа, тоа го научив овие месеци ама е многу појака од се за жал А за тие работи што требаат за бебчето се ми е веќе јасно од сестра ми, внука ми порасна со мене, па сите работи од неа ќе преминат кај мене, нема многу трошоци Само дај боже на сите да ни заврши со убаво и лесно. Фала за подршката
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?