|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  94 95 [96] 97 98   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
27.6.2011 14:08:24   
Lara2224
Eh kamo takva da bese pricinata sto me nema... Imam jas uste mnogu izgleda. Pri kraj na 36ta nedela sum vo sreda vlagam vo 37ma. Na poslednite pregledi (33-34ta nedela) se bese mirno, bepce zdravo i golemko ama od kontrakcii ni k, a postelkata stepen na zrelost 0 :D
Uste sum vo Ohrid, samo sega i mazeto mi se pridruzi pa i pomalku vreme imam sega za na PC a i brat mi ne me pusta mnogu mnogu, mi vika koga ke se zacitas po toa forumite za debeli ne stanuvas so saati :D sega go nacekav na rabota e pa na raat si citav dva saati se sto sum propustila. Vo sabota-nedela zdravje se vrakjam za Sk, pa ke vidime so ke kaze doktorica, dali sme fdo negde ili ke si cekam do sredina-kraj na juli?!? Snosti prv pat sobrav sila da si legnam bez da se napijam magnezium, si vikam i da me fatat grcevi moram da prestanam da go pijam koga togas. I od spienje vidov nesto slicno samo sabajleto od kaj 5-6 saat dodeka ne me razbudija vo 8 i toa otkako se napiv B6. Prethodno na periodi mi se grcese stomakot proprateno so nagoni za povrakjanje i kiselini no ne postojano... pa si mislam da ne se toa nekakvi lazni ili prvicni kontrakcii posto ne znam kako izgledaat ni ednite ni drugite. :D

Cestitki do Blond, Heba, i drugite ako veke zavrsile rabota :D gi cekame da se falat pa sto pobrzo site da produzime na forum bebe.
So lesno na site koi se denes po bolnici i im ja pustame cela hrabrost i srekja!
Gushki do site hrabri mamicki i bebinja, a i do site trudnici!!!

odam pak da kasnam nesto posto so ova kiselinive imam nemam vekje ni apce ne pomaga, samo tonik i da se dzvaka nesto celo vreme :D

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2376
27.6.2011 14:10:18   
Lara2224
A da, zaboraviv i da vi kazam deka ova e vtora takva vecer so cutoto steganje na stomakot, pocna vo sabotata posle "susretot" so mazule posle podolgo vreme i svadbata na drugarka mi na koja si poigravme i si se proveselivme bajagi :D

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 2377
27.6.2011 14:11:09   
hoho
Кикитина супер што сте добри, ајде така да си продолжи со лесно и брзо да добиеме информации и за тебе дека се си поминало убаво и си се гушкате со бебенцето. Поздрав до Блонд user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2378
27.6.2011 14:44:17   
mamicki
Ne, hoho, ne ti sleduva odmor za 2011 godina. Odmor mu sleduva na toj sto te zamenuva, a tvojot raboten odnos i pravata od nego, osve boleduvanje, se vo miruvanje.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2379
27.6.2011 15:25:33   
hoho
Фала mamicki, сега ми е јасно. Ај не е битно и така сум дома 5 месеци и здравје до Јуни другата година, па до тогаш здравје. Нешто ве снема од форумов да не дремете или готвите за мажите???

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2380
27.6.2011 15:30:24   
libra.n
Jas ednas zgotviv i si go izedov user posted image , i sega si vikam nesto da prizgotvam na brzina, i pak ke jadam so mm koga ke si dojdeuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2381
27.6.2011 15:48:03   
hoho
Да Libra и не кажувај дека си јадела, кажи немаш јадено ништо зошто после пак ќе ти се пријаде. Ххахаххахахаахахах, од искуство, за после кога ќе се чудат колку сме поправени да викаме „ а како бе од што се здебелив кога ништо не јадам „ user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2382
27.6.2011 16:07:09   
libra.n
user posted image taka i ke napravam, kako nekoj natrapnik vo kujna sumuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2383
27.6.2011 17:27:41   
prettygirl
i jas sum uste tukauser posted image samo da ve pozdravam, i cestitki do blond da e zdravo i zivo sinceto golemo da rasti.Jas na kontrola sreda pa mozi ke me zadrzat, beblakot poleka poleka se spustauser posted image pozdravce

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

Непосредна врска до пораките: 2384
27.6.2011 17:48:45   
mamicki
Eheeee, i zgotviv i se iznajadov i spiev dva saata... I sega pak sakam da gricnam nesto, nekoe ovosjence?

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 2385
27.6.2011 18:11:06   
mamicka77
dragi RR ve molam za pomos vo dilema sum ako nekoj od vas e so RH- grupa dali otkako e peimala ampulata Rogam pak e pravela kumps test do kraj na bremenosta ili veke ne e i ako e pravela dali e pokazal negativen ili pozitiven jas proveruvav kumps test do 28 nedela i mi pokaza se negativen kako i sto treba i vo 28gn ja primav ampulata Rogam i sega bidejki odam i na privatno vo Remedika i kaj maticnata i ne znam kogo da slusam na privatno vo Remedika bev vo 30 nedela se bese ok i i kazav deka ja primav inekcijata i taa mi rece dobro sega tolku veke nema da praves kumps test,koga ke se porodis ke ja ispitaat krvnata grupa jna bebeto i ako e negativna ke primas pak a ako e pozitivna nema da primas a maticnata mi vika pak se do kraj da sum pravela kumps test i ako trebalo vo 34 gn pak ke sum primala inekcija i kazav deka doktorkata na privatno mi rece veke da ne proveruvam no taa vika jas rabotam po drugi protokoli i moras da primas i eve sega sum vo dilema ne znam sto da pravam dali nekoja go ima istiot slucaj ve molam za pomos ili ako imate nekoe blisko strucno lice za toa na koj mu veruvate ve molam pobarajte pomos ne mi e za parite sto ke ja platam pak inekcijata i sto ke proveruvam kumps test no toa mi e sto nemoj nesto da mu steti na user posted image ve molam za brz odgovor.Izvinete za golemiot post

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2386
27.6.2011 18:23:12   
lady_bug
jas sum Rh- no i soprugot e 0- i koga prvata bremenost mi bese vonmatericna vo Remedika pravev laporoskopija i pred da izlezam doktorot rece samo inekcijata da ja primis no zastana i me prasa soprugot koja krvna grupa vikam i toj e negativ epa togas nema potreba od inekcija so zdravje da si odis i da se vidime za ubavo jas sum prezadovolna od remedika i od personalot moj sovet e da gi poslusas ako vece si primila nema potreba da primas sega pak zdravje boze koga ke se rodi bebeto toa treba da se koja krvna grupa e inaku pak se posovetuvaj jas ne bi rizikuvala kaj se slusnalo 2pati vo bremenost da se prima taa inekcija user posted image user posted image
jas mnogu se imam rasprasuvano za ovaa krvna grupa zs site mislevme deka mi se ima sluceno od toa ama nema vrska ete taka sakalo da bide
pozzzzz

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2387
27.6.2011 18:48:39   
jana81
Blond neka e zivo i zdravo sinceto golemo da raste
se nadevam deka i kaj Bombica veke ima novosti dali se porodila ne procitav nikade pa ako doznae nekoj neka pise

e sega mene me maci edna rabota znam deka toa e individualno ama aj da si prasam
od vtoriot mesec pa do den denes znaci do sedmi imam bolka vo levata strana na stomakot ama ne vo edno mesto da me boli tuku kako nadolzno
napocetokot me bolese samo dole a kako raste stomakot i mestoto kade me boli se zgolemuva.oottogas navaka eve kaj nekolku ginekolozi kaj sto sum bila sum prasuvala i site mi vikaat deka nema nisto,osven eden privaten mi rece deka ako imam neredovna i tvrda stolica moze da bide od toa,ama toa e MOZEBI.
etocno e deka imam problem so metabolizmot i stolicata no toa e otkako znam za sebe i do sega ne me bolelo,dali sega posto pritiska bebeto pojma nemam.
neznam dali da odam na opsti lekar pa da proveruvam,dali nekoja od vas imaa vakvo iskustvo so vakva slicna bolka

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 2388
27.6.2011 19:46:09   
Hanna 81
Jas podolgo vreme ve chitam, pa sega reshiv i aktivnoo da vi se pridruzham:-)

< Поракaта ја уредил Hanna 81 -- 27.6.2011 19:48:53 >

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 2389
27.6.2011 20:04:06   
Annet
супер Hanna 81 добре ни дојде..
user posted image

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 2390
27.6.2011 20:07:05   
hoho
Jana81 мене често знае да ме заболи така стомакот ама на различни места и баш имам приметено дека тоа е во денови кога не сум била во вц ( со извињење user posted image ) И јас го прашував докторот и баш ме болеше така на еден преглед и му кажав каде, рече дека не е ништо, да не паничам, дека може е од цревата. Ако има нешто не дај боже до сега ќе покажело. Слушај си го тој што те води цела бременост, најдобро си знае се за твојата бременост.

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 2391
27.6.2011 22:27:37   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

jas sum Rh- no i soprugot e 0- i koga prvata bremenost mi bese vonmatericna vo Remedika pravev laporoskopija i pred da izlezam doktorot rece samo inekcijata da ja primis no zastana i me prasa soprugot koja krvna grupa vikam i toj e negativ epa togas nema potreba od inekcija so zdravje da si odis i da se vidime za ubavo jas sum prezadovolna od remedika i od personalot moj sovet e da gi poslusas ako vece si primila nema potreba da primas sega pak zdravje boze koga ke se rodi bebeto toa treba da se koja krvna grupa e inaku pak se posovetuvaj jas ne bi rizikuvala kaj se slusnalo 2pati vo bremenost da se prima taa inekcija user posted image user posted image
jas mnogu se imam rasprasuvano za ovaa krvna grupa zs site mislevme deka mi se ima sluceno od toa ama nema vrska ete taka sakalo da bide
pozzzzz

za zadovolna od remedika da ne zborime ne da sum zadovolna prezadovolna i od doktorkata sto mi ja vodese bremenosta i od doktorot i jas imam se praveno i laporaskopija i histeroskopija vo remedika pretpostavuvam deka te e pravel Gligor Dimitrov toj me i mene pravese sekako deka veruvam poveke na remedika no na maticnata ne mozam da i dokazam deka ne treba da se pravi veke kumps test taa rece deka ako se pojavi pozitiven test togaj pak ke primam no vo remedika mi kazaa deka sekako ke dobies pozitiven stom si primala a na maticnata ne mozam nikako da i dokazam i sega sum na nikade ke treba da se skaram so nea za da ne primam a samo taa mi e spas za poragaj bidejki pioroduva vo drzavnata bolnica vo stip i jas planiram tamu da se porodam i mozebi ke nema da me gleda kako do sega a do sega ne mozam da se pozalam i od nea ako ne bese taa ne znam kade ke mi bese krajot ke nemase da mozam da najdam maticen stvarno mi izleze vo susret i mi pomogna no zosto sega taka nemam pojama mi rece donesi go izvestjo ke procitame sto pisuva pa ke videme sto kako ke bide

Непосредна врска до пораките: 2392
27.6.2011 22:40:16   
lady_bug
e sega vece na ova ne bi znaela sto da ti kazam na kraj kareva kako te uci pametot taka pravi nz ni jas vo takov slucaj sto bi pravela uste kolku rece deka imas do porogjaj koja nedela si???

Непосредна врска до пораките: 2393
27.6.2011 22:46:38   
mamicka77

e sega vece na ova ne bi znaela sto da ti kazam na kraj kareva kako te uci pametot taka pravi nz ni jas vo takov slucaj sto bi pravela uste kolku rece deka imas do porogjaj koja nedela si???

utre vleguvam vo 31gn no mi se blize denot za kumps testot vo petok treba da pravam no toa ne smeta jas ke go pravam no ako pokaze pozitiven vo 34 gn ke treba pak da primam t.e uste 3 nedeli imam pa do togaj ke se konsultiram so poveke luge ke vidam a ja  imam po abortusot i jas primano taa inekcija znam deka treba po sekoj poragaj ili ne daj boze abortus za ovie 3 nedeli ke razmislam sto ke bide sto i da e samo se molam da bide se kako sto treba so user posted image drugoto ne mi e bitno.

Непосредна врска до пораките: 2394
27.6.2011 22:52:30   
lady_bug

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

utre vleguvam vo 31gn no mi se blize denot za kumps testot vo petok treba da pravam no toa ne smeta jas ke go pravam no ako pokaze pozitiven vo 34 gn ke treba pak da primam t.e uste 3 nedeli imam pa do togaj ke se konsultiram so poveke luge ke vidam a ja  imam po abortusot i jas primano taa inekcija znam deka treba po sekoj poragaj ili ne daj boze abortus za ovie 3 nedeli ke razmislam sto ke bide sto i da e samo se molam da bide se kako sto treba so user posted image drugoto ne mi e bitno.

SAMO POZITIVNO RAZMISLUVANJE I GAJLE NEMAJ SO VERBA VO BOGA I SE KE BIDE VO RED-pozzzuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2395
27.6.2011 22:55:49   
lady_bug
e sega imam edno prasanje za site trudnici si imate li spremno po nekoe ime za vasite user posted image user posted image user posted image user posted image ili mozebi zelba kako ke se vika bebeto?eve bas sega zborime so mm mu vikam ajde ti imas pravo da biras i toj kaze nekoe vikam aaa ne be toa kaze drugo i toa ne epa neli jas imam pravo hahahah se iznasmejavmeuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2396
27.6.2011 23:13:17   
kikitina
Конечно утре идам во шопинг, си немам ништо купено за user posted image . Едвај чекам да видам што се има , иако знам дека не треба да купувам премногу, бебињата брзо растат. Инаку ние си имаме избрано име, ќе се вика Јована, тоа ни е смислено уште од факултетски денови, кога се фативме со мм и зборевме за деца онака од шала user posted image .

Господ постои само ако веруваш во него!

Непосредна врска до пораките: 2397
27.6.2011 23:18:45   
lady_bug
jas nz uste ama nekako mi ide na dimitar ili nikola posto sakame makedonsko ime ama od samiot pocetok rekov kumot da go bira zs sme od deca drugari i si gi znaeme zelbite iako kumot rece deka ima edno ime makedonsko ama uste ne ni go kaza ke se vrati na 1vi od grcija od odmor pa ke se dogovarame ma neka e zivo,zdravo i pravo user posted image pa ime ke mu stavime

Непосредна врска до пораките: 2398
27.6.2011 23:38:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Конечно утре идам во шопинг, си немам ништо купено за user posted image . Едвај чекам да видам што се има , иако знам дека не треба да купувам премногу, бебињата брзо растат. Инаку ние си имаме избрано име, ќе се вика Јована, тоа ни е смислено уште од факултетски денови, кога се фативме со мм и зборевме за деца онака од шала user posted image .

super kikitina i naseto ke se vika taka ako go mine terminot i bide na 11 septemvri bidejki togas e sv Jovan opcecen ke bide Jovana a po moeto racunanje izgleda ke ispadne na 10 ili 11

Непосредна врска до пораките: 2399
27.6.2011 23:44:28   
mamicka77
a ako bide porano drugi favoriti ni se EVA,IVA,BISERA,i ENA pomegu tie ne mozeme da se odlucime no ke videme kako ke bide ima uste tocno dva meseci pa ke videme koja opcija ke bide a mozebi i ke ispadne kumot i kumata da pisat poveke pa nie od tie da odbereme seedeno mi e bidejki site mi se svigat i ne mozam da se odlucam samo za edno

Непосредна врска до пораките: 2400
Страница:   <<   < Претходна страница  94 95 [96] 97 98   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  94 95 [96] 97 98   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali ste na RR poradi nagrada
arh_diz

Dali ste na RR poradi nagrada :)

da (13%)

ne (80%)

mozebi (7%)

Број на сите гласови: 89

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!