|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
27.6.2011 23:46:17   
libra.n
Jana 81, kaj mene bese obraten slucaj, me bolese celo vreme od pocetok na desna strana, taka kako sto opisuvas nadolzno, i se uste nemam tocno otkrieno od sto euser posted image , inaku imam tvrda stolica od vreme (moze od toa da e) posle mi rekoa deka e zolckata, pa posle mi rekoa deka imam zastoj vo bubregot desen...i na kraj deka moze e od bebeto sto si ja zavzelo taa strana, pa pritiska. Ne se sekiraj, ako veke si go konsultirala doktorot i ako ti rekol deka e ok.
Hann 81, dobredojde, so lesno neka ti e, koj ti e termin za poroduvanje?
Lady_bug, nie imame odrbano ime, ke se vika Srna.

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 2401
27.6.2011 23:59:58   
lilicka
libra.n многу убаво име сте одбрале,ние се мислиме меѓу Софија,Леонтина или Аника никако да се договориме со ммuser posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2402
28.6.2011 0:05:59   
mamicki
Glasam za Sofija user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 2403
28.6.2011 0:09:14   
mamicki
Nasiot sin (kje) se vika Kliment. Sv. Kliment ni e i kukna slava, ja zedovme otkako sonuvav cuden son i uste togas, pred 14 godini, resivme ako imame vtoro dete da bide Kliment/Klimentina.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2404
28.6.2011 1:47:51   
Bethany
Нашето синче е Јаков user posted image . Тоа знаевме уште пред да останем бремена.user posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2405
28.6.2011 2:55:25   
Jule0712
mamicka77 da se nadovrzam na tvojot razgovor ,........i jas sum RH-negativna i tocno e toa deka edna se prima vo 28-ma nedela ampula(inekcija) potoa vtorata vo 34-ta nedela i poslednata posle poragaj vo zavisnost od krvnata grupa na deteto dali ke ima potreba ili ne....jas sega vtornik treba da ja primam prvata inekcija i mi rece ginekologot posle toa netreba veke ispituvanja za anti tela vo krvta zasto ampulata e veke primena..potoa ke cekam da dojde 34-ta nedela...mene mi imaa kazano na klinika deka ovie dve nemora da se primat samo posle poragaj moze ama jas sakam da bidam principielna i da ja slusam maticnata zasto navistina gledam dobro ja vodi i se grizi za bremenosta taka da ke gi primam site po red....pozdrav

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2406
28.6.2011 9:18:59   
eleonorastrumica
i jas primav vakcina 28 nedela,i nisto ne mi rekoa deka treba da proveruvam posle nitu pak da primam,samo posle poroduvanje ako detetto bide rh + togas ke primam vakcina vo rok od 72 casa,a ako bide rh - nema da primam nisto

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 2407
28.6.2011 9:58:35   
SkCura77
Dobro utro! user posted image
Kako ste denes? Otkako gladuvav 12 casa za laboratoriski analizi, utrovo pomina bockanjeto i sega nadomestuvam! Ajde povelete na simitka so jogurt, pa posle na kafe i na bajaderi! user posted image user posted image

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2408
28.6.2011 10:11:55   
hoho
SkCura77, немој да набројуваш такви убави раоти пред трудни жени user posted image user posted image user posted image Па уште симитот ако е од вегера, мммммммммммммммммммммм. Јас еве се мислам што да јадам, демек малце да намалам со јадење, ама неможам посилно е од мене user posted image Се гледам сега на едни слики од викендов што се сликавме, како погача сум во фацата а за надоле да не зборам user posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 2409
28.6.2011 10:16:11   
kikitina
Јас ги исфрлив од исхраната тестенините, бидејќи многу ми идат киселини од нив, исто и благо ретко јадам. Со оброците си останав на исто, два оброка дневно, ретко три ако ми се пријаде, па така не качив многу на килажа ( само 12 кг , а имам здравје уште 2 недели до крај). Сега за викендот кога шетавме направивме некои фотки и навистина сум задоволна од изгледот, само меше имам user posted image .

< Поракaта ја уредил kikitina -- 28.6.2011 10:17:00 >

Господ постои само ако веруваш во него!

Непосредна врска до пораките: 2410
28.6.2011 10:25:27   
libra.n
Bravo Kikitina, ti ke simnes 10 so poragajot sto znaci deka nema da bides nisto porazlicna koga ke se porodis...a jas so da recam za mene?user posted image Sega vo 11 imam zakazano pregled pa si vikam da ne me zadrzat zedov si se najadov kolku sto mozam i ne mozam da izedamuser posted image da ne ostanam gladna slucajno, do sega sum 17 kg. zdebelena i izgledam kako topka sto se trkala...mm me prasuva kaj mi e vratot, kade strukcetouser posted image

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 2411
28.6.2011 10:33:27   
lady_bug
DOBRO UTRO aaaa ovoj den bajagi e svezicko ali super e malku sto vrne dozd ali nema vrska inaku za jadenje ne zboruvajte pola leb izedov od sabajle hehehehe i posle vakva sum onakva sum epa kakva da bidam koga si krkam i jas sum kako topka nekoja site mi naogjaat prekari "medo-brudno",mendo,bubmar....nekogas mi e inetersno na moja smetka da se seguvam ama koga ke se setam kakva bev se nerviram vikam aman be do koga ke se debelam a i strii pocnaa na kolkovi na butini od vnatresen del pa se nerviram uffffffffuser posted image user posted image user posted image i mm samo ke prasa sto ti e sega vikam se nerviram zs mi iskacaat strii pa treba da sfatis deka ti si trudna zena nosis bebe a nesi manekenka uzivaj si i teraj si rab. ama sepak ne mi e seedno

Непосредна врска до пораките: 2412
28.6.2011 10:34:45   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Bravo Kikitina, ti ke simnes 10 so poragajot sto znaci deka nema da bides nisto porazlicna koga ke se porodis...a jas so da recam za mene?user posted image Sega vo 11 imam zakazano pregled pa si vikam da ne me zadrzat zedov si se najadov kolku sto mozam i ne mozam da izedamuser posted image da ne ostanam gladna slucajno, do sega sum 17 kg. zdebelena i izgledam kako topka sto se trkala...mm me prasuva kaj mi e vratot, kade strukcetouser posted image

Ајде со лесно ако одиш на преглед, ќе видиме ако не ни пишеш до 14 h , ќе си претпоставиме дека те задржале. Башка многу убав ден за пораѓај, ни Ж од жешко user posted image

Непосредна врска до пораките: 2413
28.6.2011 10:35:15   
hoho
Леле Libra најади си се убаво, ако те задржат па и ако одиш со царски рез нема јадење 3 дена user posted image Кикитина браво за килажата, ама и јас на почетокот ич не качував килажа дури и оослабев, бидејќи многу повракав, ама од 4 месец наваму.......................плус не мрдам од кревет, зошто несмеев. Сега почнав малце да подизлегувам ама сега више е касно, неможам да џогирам user posted image user posted image user posted image Цела сум некако раскрупнета, стомакот ми е огромен сите мислат дека сум 9 месец, гушка имам под врат незнам од кај ми дојде само, рацете ми се како со мускули за пливање user posted image А кога ќе излезам околу мене девојки со вручици user posted image user posted image user posted image
И да ви кажам не сум измерена ич во бременоста а и пред тоа user posted image Некако ме фаќа повеќе страв од вага одколку од пораѓај user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2414
28.6.2011 10:39:07   
hoho
Libra ај може ќе ти се исполни сонот од вчера, дека те нема на рр и ние збориме дека гарант те задржале. Ако те пуштат дома одма да ни пишеш, а ако останеш со лесно и кога ќе си се вратиш со бебушот да ни се фалиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 2415
28.6.2011 10:42:35   
bebushkatamojaa
Zdravo zenski kako ste denes?Zeskovo kako da ne posteduva:) Da ve prasam malku sum zagrizena...vo 37-ma nedela sum od nedelata, i koga bev minatiot vtornik na tonovi i kontrola bebushot bese tezok 2550kg i toa me pravi zagrizena dali dobro napreduva zatoa sto prethodno sekogas bese ponapred od standadite za koi citame vo razni statii.Seuste sme na status quo so bolki i simptomi, d-r e na odmor do 1 juli i mi rece duri slednata nedela da odam na tonoviuser posted image  Imala li nekoja slicni maki ili i moite se izmisleni oti vremeto se nablizuva, a edvaj cekam da go vidam mojot angel-Andrej user posted image  , za koj sto koga bev minatata nedela na 4d d-r konstatirase deka epten lici na  mene vo liceto-sega sum uste poveke zaljubena :)))) da me cue maz mi...Pozdrav i prijaten den na site

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2416
28.6.2011 10:47:51   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebushkatamojaa

Zdravo zenski kako ste denes?Zeskovo kako da ne posteduva:) Da ve prasam malku sum zagrizena...vo 37-ma nedela sum od nedelata, i koga bev minatiot vtornik na tonovi i kontrola bebushot bese tezok 2550kg i toa me pravi zagrizena dali dobro napreduva zatoa sto prethodno sekogas bese ponapred od standadite za koi citame vo razni statii.Seuste sme na status quo so bolki i simptomi, d-r e na odmor do 1 juli i mi rece duri slednata nedela da odam na tonoviuser posted image  Imala li nekoja slicni maki ili i moite se izmisleni oti vremeto se nablizuva, a edvaj cekam da go vidam mojot angel-Andrej user posted image  , za koj sto koga bev minatata nedela na 4d d-r konstatirase deka epten lici na  mene vo liceto-sega sum uste poveke zaljubena :)))) da me cue maz mi...Pozdrav i prijaten den na site

Драга РР ич да не му ја мислиш, бебето со 2, 5 кг си е супер, а ти имаш уште три недели што значи дека сигурно ќе направи над 3000, а и ехото не мери секогаш точно, на мене вечера едвај му ги измерија нозете многу долго било, така да не верувам баш до сантиметар. Исто така и јас бев на тонови и преглед во 36 та, па дури после две недели во 38. нема пшотреба од многу чести прегледи, освен ако не чувствуваш потреба. Уживкајте си со user posted image во овој ладничок прекрасен ден.

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 2417
28.6.2011 10:50:15   
MMM27
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Само не знам дали така треба да биде не ми текна да прашам, многу ме боли меѓу нозе, ко некој клоца да ми мавнал, ептен тешко се осеќам user posted image .

И јас исто се осеќам и секој ден мислам дека е полоша ситуацијата. 38ма недела сум и се случува ноќе да не можам да се свртам од што ме болат сите жили на препоните. Мислам дека тоа започна откако го прекинав магнезиумот во 35та недела user posted image    Сум прашала други трудници, но не се секаваа дека имале такви болки, се надевам дека е се во ред.

Непосредна врска до пораките: 2418
28.6.2011 10:53:36   
bebushkatamojaa
da da site se isto so bolkite pod preponi, valda od sto mu se spusta glavickata nadolu...epa aj ke izdrzime uste 2-3 nedeli, a posle...zaboraviv kako bese da se bide lesen(mislam vo tezina:))

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 2419
28.6.2011 10:56:28   
kikitina
Јас осетив разлика откако го прекинав магнезиумот, ама поарно ќе издржам, отколку да ги спречувам контракциите, докторката вчера ми рече дека бебето е спремно за надвор, па така ми останува овие недела две само да си стенкам и да си чекам user posted image

(Одговор на членот bebushkatamojaa)
Непосредна врска до пораките: 2420
28.6.2011 10:58:56   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Jule0712

mamicka77 da se nadovrzam na tvojot razgovor ,........i jas sum RH-negativna i tocno e toa deka edna se prima vo 28-ma nedela ampula(inekcija) potoa vtorata vo 34-ta nedela i poslednata posle poragaj vo zavisnost od krvnata grupa na deteto dali ke ima potreba ili ne....jas sega vtornik treba da ja primam prvata inekcija i mi rece ginekologot posle toa netreba veke ispituvanja za anti tela vo krvta zasto ampulata e veke primena..potoa ke cekam da dojde 34-ta nedela...mene mi imaa kazano na klinika deka ovie dve nemora da se primat samo posle poragaj moze ama jas sakam da bidam principielna i da ja slusam maticnata zasto navistina gledam dobro ja vodi i se grizi za bremenosta taka da ke gi primam site po red....pozdrav

ne znam sto da mislam veke vo petok ke vidam sto ke napravam pa ke vi pisam i jas mislam deka taa vo 34 e radi pogolema sigurnost sto i da e samo ke se molam so user posted image da e se ok parite ne gi zalam pak ke ja platam i pak kumps tesdt ke pravam samo da e so nego se ok

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 2421
28.6.2011 11:02:01   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

i jas primav vakcina 28 nedela,i nisto ne mi rekoa deka treba da proveruvam posle nitu pak da primam,samo posle poroduvanje ako detetto bide rh + togas ke primam vakcina vo rok od 72 casa,a ako bide rh - nema da primam nisto

fala ti mnogu isto kako na tebe sto ti kazale taka i mi na mene rece doktorkata vo Remedika sto odam na privatno jas sekako deka na nea i poveke veruvam ali i na maticnata ne smeam da i se protivam bidejki ako ne gi slusam nejzinite soveti mozebi ke digne race od mene a do sega sum zadovolna od nea nemavme nekoi takvi nedorazbiranja ali taka e koga se slusa dvjca doktori,sekako ke se konsultiram pak so doktorkata od remedika ja cekam da se vrati vo makedonija na 4juli vcera i odma zvonev da i kazam ama taa mi pisa deka e nadvor od makedonija se vraka na 4 juli pa pak ke se so nea konsultiram

(Одговор на членот eleonorastrumica)
Непосредна врска до пораките: 2422
28.6.2011 11:06:30   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

i jas testeninite gi isfrliv od damna uste po prethodniot abortus fakticki pred laporaskopijata i histeroskopijata t.e veke treta godina leb nikako ne jadese e otkako ostanav bremena samo nasabajle jadam i toa po malu a zavisi sto jadam nekat i nasabajle ne jadam leb na rucek nikako samo ona sto mi e glavno jadenje i salata poveke ama blaskoto si go pretiskam bagi i sladoledot ali za ovie 31gn imam kaceno samo 5 ipol kg

Непосредна врска до пораките: 2423
28.6.2011 12:35:10   
kikitina
РР ајде вие што сте при крај па и тие што не сте дајте список на продваници во кои има се за бебе, ама да не е многу скапо, на пример да не е едно боди 500 денари user posted image . Сакам да купам основни работи што ќе ми требаат првите две недели, освен количка и креветче , тоа ќе ми средат баби дедовци user posted image .

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2424
28.6.2011 12:40:58   
hoho
Кикитина а кај живееш за да даваме предлози?

Непосредна врска до пораките: 2425
Страница:   <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  95 96 [97] 98 99   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Najubavo Ima :)
galena7

Koe ime vi e najubavo?

Ileana (5%)

Iliana (7%)

Joana (27%)

Ilina (39%)

Alina (9%)

Ilijana (13%)

Број на сите гласови: 238

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!