|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
2.11.2010 20:54:55   
stars
Zdravo mamicki :) jas momentalno sum vo 38 ma nedela. Dosega, fala bogu se e ok, jas super ja turkam bremenosta i bebuska odlicno e. No imam druga dilema. Denes malku se zagriziv koga vidov rezultat od bris " prisutna streptokoka" user posted image iskreno, se isplasiv, iako se informiram od net deka ne e koj znae sto sepak ne mi e seedno. Dokrotot mi kaza stom dobijam kontrakcii vednas na bolnica, za da ja primam terapijata za streptokokauser posted image ke ve molam za sovet, nekako ne e bas nesto voobcaeno da se ima ovaa bakterijauser posted image pozdrav do vas i srekno na siteuser posted image

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 201
2.11.2010 21:01:13   
dushe
ooo bas mi e zal... ne se sekiraj ke pomines ubavo.. doktorite si ja znaat rabotata. i mene isto me testiraa za taa bakterija. ne se plasi ima polosi raboti. pozdravce i ti posakuvam da se sredis brzo vreme.

(Одговор на членот stars)
Непосредна врска до пораките: 202
2.11.2010 21:40:01   
stars
Iskreno blagodaram na podrskata!! se nadevam se ke bide vo red!!Nekako navistina se razocarav denes,glupavo mi e so ziveam vo tuga zemja, ni jazik ni nisto, da ne mozam sama da se informiram sto i kako. Sepak kaj nas e poinaku, kolku-tolku barem inam nekolku ginekolozi prijateli, ama to e!! user posted image neznam sto da kazam povke. Gospod da e so site nas. pozdravceuser posted image

(Одговор на членот dushe)
Непосредна врска до пораките: 203
4.11.2010 10:44:17   
mytwins
ANGELOVSKA,

jas sum bremena so bliznaci vo 31 ned+4 no koga bev vo 26nedela d-rot mi rece deka ednoto ima pomalo glavce od drugoto t.e. pomalo od normala. Prvicno normalno se isplasivme i jas i soprugot no d-rot smiruvacki ni objasni deka razlika do edna nedela ne e problem, normalno e, no da se sledi da ne zaostanuva poveke vo razvojot, e togas veke ima pricina da se zagrizis. Na poslednava kontrola na 4D eho, veke site merki im bea skoro isti a vo tezinata bea 60g razlika.
Taka da, nema mesto za panika, ne se sekiraj!
Uzivaj bo bremenosta i bidi pozitivna, toa i ke mu go preneses na bebeto :)
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 204
4.11.2010 11:05:04   
stars
Da,  da,  se ke bide vo reb! majciniot instinkt mi go kazuva to user posted image Vcera se slusnav so drag prijatel,  ginekolog,  i mi objasni sto i kako!! nemozev da docekam da se razdeni za da mu javam. Dodusa ne e nisto strasno, no sepak iskrenoi se isplasiv. Ima razlika koj tip na streptokoka go imas, za sreka kaj mene e B :) se ke zavrsi dobro, go custvuvam to user posted image ke si ja primam terapijat i toa e toa. Sega odvaj cekam da si se guskame so mojata princezickauser posted image srekno i na tebe, mamicka na dve soncinja!! bidi vedra i vesela i ponatamu!!user posted image

(Одговор на членот mytwins)
Непосредна врска до пораките: 205
4.11.2010 16:35:01   
denicka
zdravo na site. kako ste? jas denes bev prv pat na CTG i se bese vo red. srcenceto kako na zajce i cukase i dobro e, se uste nema kontrakcii. znaci ke si posedime uste malku vnatre user posted image  a jas mislev ke mu priredi na mm iznenaduvanje za rodenden user posted image  a toa e denes. ama nisto. koga saka togas bitno se da e vo red user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

Непосредна врска до пораките: 206
4.11.2010 17:19:51   
Julie1
деничка, ајде ајде па навремено одма да не известиш штом дојде на свет малата принцеза... ммм уште ми се во глава мекиците кои ги спремаше за РР дружењата, можам да замислам какви само ќе бидат мекиците за твоето сонце user posted image Да ни пратиш по РР некоја мекицаuser posted image

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 207
4.11.2010 20:06:28   
stars
Ajde danicka, uste malku, bide trpeliva!!! i jas odvaj cekam!! na 16-ti ima  zakazano za CTG ama se nadevam ke me iznenadi poranouser posted image kolku ubavo. Ja pa se plasam dane ne gi prepoznaam kontrakciiteuser posted image skoro cela bremenost me boli stomak, pa vo posledno pojako,  i imam nekoi naponi i si vikam da ne dojde denot a jas da si mislam ima vremeuser posted image Ajde hrabro!! posle koj ke ne gleda :) inaku, terminot mi e na 20-ti!! jupiii user posted image pozdravce do site

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 208
4.11.2010 20:58:37   
petra27
Zdravo devojki......jas veke sum pri kraj.....sekoj vtor den odime na ctg,imam kontrakcii koi gi osekam i vo kicma...no seuste ne se cesti tuku na pola saat.....utre sme pak na ctg pa ke vidime.....inace veke mi e spusten stomakot,bebco pritiska....edvaj cekam da go gusnam.....pozdrav do site i ajde vreme e za novi bebcinja na rr

Непосредна врска до пораките: 209
4.11.2010 21:03:16   
Julie1
Време е време за нови бебчиња на РР, одамна не сме јаделе мекици... петра27 со лесно и тебе драга.

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 210
5.11.2010 2:59:41   
dushe
Stars! i jas sum kako tebe vo tuga zemja i mnogu raboti ne razbiram ama majciniot instikt e pojak:)
se ke si dojde na svoe mesto ne ti treba jazik. jas vtoroto dete koga go rodiv ne gi razbirav nisto kako izgubena ama si pominav ubavo. mojot termin e 17 i jas cekam kerkicka bas mi e milo i za tebe. ke cekam da ne izvestis isto i jas.. pozdravce

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 211
5.11.2010 9:23:59   
stela
Леле колку убавооо, тргна бранот на нови бебињаuser posted image , Петра27 чекаме на тебе па да тргне работава. Има долг список за месецов, па ајде кој ќе го скрши мразот!? Нас терминот ни е 24-ти, па да видиме кога ќе сакаuser posted image Со лесно на сите трудници!

Непосредна врска до пораките: 212
5.11.2010 9:37:31   
bebe82
работава
ИЗВОРНА ПОРАКА: stela

Леле колку убавооо, тргна бранот на нови бебињаuser posted image , Петра27 чекаме на тебе па да тргне работава. Има долг список за месецов, па ајде кој ќе го скрши мразот!? Нас терминот ни е 24-ти, па да видиме кога ќе сакаuser posted image Со лесно на сите трудници!

I nas terminot ni e na 24 noemvri user posted image

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 213
5.11.2010 9:44:08   
stela

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

работава

Да бебе82, баш тоа гледав и јас user posted image може и стварно ќе се погодиме заедно на пораѓајuser posted image Како се осеќате, ќе биде тогаш, порано, покасно? Лелееее дали сте нестрпливи?user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 214
5.11.2010 9:57:35   
bebe82

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

работава

Да бебе82, баш тоа гледав и јас user posted image може и стварно ќе се погодиме заедно на пораѓајuser posted image Како се осеќате, ќе биде тогаш, порано, покасно? Лелееее дали сте нестрпливи?user posted image user posted image user posted image

Site okolu mene edvaj cekaat da se porodam,,, ama mene nekako ne mi se brza user posted image
ubavo mi e vaka da ja osekam vo stomak kako mrda, kako se prevrtuva, da ja galam i da i zboramuser posted image i site mi se cudat
xeexexex user posted image

Se trudam da ne mislam na poragajot, bidejki me faka i panika i strav.
Ama nekako, ne znam zosto mislam deka ke  bide pred terminot.

Stela so lesno neka ti bide poragajot, a kade ke se poragas da ne se nacekame user posted image ?

Непосредна врска до пораките: 215
5.11.2010 10:17:43   
stela
Исто како што опиша така се осеќем и јас Бебе82user posted image , само што мене ми е убаво кога ГО осеќам и МУ зборам user posted image хихихи

Фала ти бебе82 и тебе лесен пораѓај, а ќе се пораѓам на клиника, ти?
поздравчеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 216
5.11.2010 10:46:52   
stars
Ajde mamicki, ke bideme jaki user posted image i jas sum vozbudena i malku panika me faka,  ama se ke si pomine ok!! Ovaa mi e prva bremenost, i zgora na toa sum  mlada mamicka, samo 24 god user posted image Odvaj cekav da zabremenam i da uzivam, navistina poubavo nema, a mozam da zamislam posle kako bi bilo, mmmmmuser posted image Ajde, ako bebinjata bidat strelci, ke se najdobri :) kako mene!! hahaha!! a i skorpiite ne se losi, intelegentni!! ma sto i da se- pametni na mamicki ke si bidatuser posted image pozdravce, so les na site!! ke ve informiram ako mu tekne pred 20'-ti da izleze user posted image

Непосредна врска до пораките: 217
5.11.2010 11:26:29   
vezilka RR
Јас утре влагам во 38 недела. Стомакот мноооогу ми тежи, и кичмата ме боли кога се движам..хи,хи, што ќе рече многу малку се движам. А имам уште работа да завршам. Секогаш чекам последните 5 минути. Башка сеуште сум на работа, не ме пушаат дома..хи,хи, не можат без мене, а тешко ми е више, посебно тие скалите да ги качам насабајле..Во понеделник сум на контрола па ќе видиме што ќе ми каже..кога на ЦТГ и слично..user posted image

Непосредна врска до пораките: 218
5.11.2010 17:08:44   
petra27
Kako e devojki..mene sabalje mi padna cepot i bev na ctg...seuste nisto...bebco si uziva :)
No kako i da e se nadevam deka poroduvanjeto zapocnuva...celo vreme imam kontrakcii no toa ne se ona vistinskite.....eve go 8mi e blisku....edvaj cekam da go gusnam bebco...user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 219
5.11.2010 21:11:37   
stars
Srekno Petra!! ajde kaj i da e ke padne guskanje!!user posted image bidi silna, i cekame ubavi vesti!! pozdravceuser posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 220
5.11.2010 22:52:29   
bebe82

Исто како што опиша така се осеќем и јас Бебе82user posted image , само што мене ми е убаво кога ГО осеќам и МУ зборам user posted image хихихи

Фала ти бебе82 и тебе лесен пораѓај, а ќе се пораѓам на клиника, ти?
поздравчеuser posted image

Ауууууууу мал принц user posted image

ајде со лесно, па да си се галиме со бебушите.
Инаку јас планирам да се породам во Ремедика, па ќе видиме што ќе биде.

user posted image

Непосредна врска до пораките: 221
6.11.2010 15:43:22   
Libra
So sreka Petra, imaj lesen porogjaj...cekame mekici user posted image

Непосредна врска до пораките: 222
6.11.2010 19:12:56   
dushe
tralala jas sum si otvorena 2 sm...user posted image
sega se aktivirav ke odam da pesacam po dva pati u denot po pola saat.
bebeto mi e spusteno dolu i vlegov vo 39 nedela.....
se smeam sega ama ako me fatat bolkite ke user posted image  od pusti strav.

(Одговор на членот Libra)
Непосредна врска до пораките: 223
6.11.2010 19:17:38   
dushe
zeni dali ste slusnale deka pred poragaj e ubavo da se masirat bradavicite.
go provociras bebeto i polesno se otvaras i brzo se poragas.
mene mi e strav da probam da ne letam pravo u bolnica
sto mislite vie???

Непосредна врска до пораките: 224
6.11.2010 22:41:28   
stars
Tocno e deka treba da se masiraat bradavicite, sum slusnala za toa i go praktikuvam, ama za ova drugovo-iskreno prv pat citam user posted image Epa sto ima da se plasis, toa koga ke saka nadvor nema da te prasa, haha, mala sala. Ubavo e da se masiraat( za polesno doenje) barem taka me sovetuvaat!! praktikuvaj, ke ti omeknat gradite!! pozdr

Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?