Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 20.10.2010 15:03:27
denicka
jas ne se zalam ama mm na sekoe moe ofkanje go faka panika koga ti e merak togas isperi si gi. a za toa deka se tuka tuka se si go znaeme nie toa neli?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 20.10.2010 15:14:40
elka
Zdravo na site RR jas sum vlezena vo 26 nedela sekojdnevno ve citam i navistina ima mnogu dobri soveti ve pozdravuvam site i vi posakuvam lesna bremenost
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 20.10.2010 18:34:20
antonie
jas sum 32+4 i imam kupeno kolicka, krevetce, poslelnina, kebenca peleni i drugi positni raboti kako spikozni ligavcinja, bodinja...... planiram da peram edna nedela pred da vlezam vo 9 mesec, do togas da dokupam uste nesto... pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 20.10.2010 20:10:14
pavcule
eve me mene pak ,sega vo 34 nedela.pocnav da custvuvam bolka vo dolniot del,neam poim dali se kontrakcii i samo se cudam dali da odam na ginek. ili ne, i pak ne odam.vcera moze povece oti se vozev so kola pa taka mi kazaa deka moze kontrakcii i od toa da mi se javat. a bebeto mnogu mrda,dali i ono me pritiska stvarno ne znam. nekoj so slicni iskustva,ili da krevam panika.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.10.2010 4:48:50
dushe
pavcule ne krevaj panika za dzabe...koo ke ti dojdat vistinskite bolki ke si osetes samata.. sekoja trudnica ima bolki od samoto tezenje na bebeto. jas sum 37 nedela so bolki veke poslednite 4 nedeli bebeto igra vo stomakot ne mozam da odam ama uste 2 do 3 nedeli ke pocekam uzivaj si site misli se normalni od hormonite. se spremas da bides majka se e normalno vistinkite bolki pocnuvaat na sekoj 15 min a traat po 10 sekundi potoa te pusta i za 15 min pak te faka bolkata te drzi pak nekoi 10 sekundi i te pusta. ke si gledas na saato ako se namaluva vremeto na bolkite i pocnuva otvaranjeto e togas se odi na bolnica...i ne znam so drugo da ti kazam....pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 21.10.2010 15:03:48
baby_bump
На предпродилниот курс ни објаснија дека разликата меѓу лажните и вистинските болки е во тоа што: -вистинските се јавуваат и траат околу 50секунди, лажните траат пократко, -вистинските напредуваат, т.е почнале на 15 минути, потоа на 10, на 5 минути, значи стануваат почести...., додека лажните можат да се смират, -друг показател за вистински болки е појава на крварење или пукање на водењакот.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.10.2010 5:19:51
dushe
jas si kazuvam po moe iskustvo jas taka gi pominav 2 pati sega so netrpenie ocekuvam da me fatat bolkite po tret pat. sekoja zena e razlicna jas ne imam oseteno lazni bolki. samo da si se olesnime ubavo i da ni bidat zivi i zdravi pa se se zaborava
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 22.10.2010 15:15:10
antonie
leleeee sto sum napravile, namesto da go pratam na forumot za OPREMA ZA NOVORODENCINJA jas na ovoj furum... sigurno velite sto i e na ovaa sto se fali sto kupila :)
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.10.2010 9:31:46
petra27
Devojki kako steeee? Jas vcera bev na kontrola i ne mi gi izvadi koncite,bidejki ctg-to bese ramno kako pista...se dogovorivme na 1vi da gi vadi i togas najverojatno ke me zadrzi bidejki termin mi e 8.11.2010.......a tolku cekav da mi gi izvadi...ama ete uste nekoj den i ke si se guskame so bebcoooo
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.10.2010 10:24:42
Viktorijana
zdravo devojki!da ve prasam dali vi se slucuva navecer da vi se ide vo wc mnogu cesto dodeka spiete?jas puknav veke,se plasam zosto nekogas besikata mi e mnogu polna a jas nemozam da se osvestam i da stanam da idam do wc od sto mi se spie..se plasam samo dali mu steti toa na bebeto?ima nekoj slicno iskustvo??
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.10.2010 11:10:56
AnnaMolly RR
Викторијана, немај гајле. Јас во 9 месец буквално на 5 минути одев во ве-це. Навечер нон стоп станував. Само што ќе затворам очи, пак ми се одеше. Веќе преку глава ми дојде. Ама и да додржиш малку не е страшно, мислам дека не штети на бебушот.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.10.2010 11:30:33
jasmina 25
i mene mi se slucuva toa jas duri i ne mozam da spijam od sto odam mnogu cesto vo wc e nekogas koga mi e mnogu polna besikata odvaj stanuvam od krevet i odam vo wc od bolki,i mene mi e dojdeno prekuglava zamo vo wc kisnam denje noke duri i ne mozam raat da izlezam samo sto sum se izmocala duri slezam po skali pak mi se moca no ke izdrzime uste malku...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.10.2010 8:42:06
vezilka RR
Луѓе мене ова почна да ме плаши. Кичмата многу ме боли, навечер дури се будам од болка..и така еден период ќе боли сиииилно, па ќе попушти. Ми е страв нешто да не не е во ред..Сестрата на предавањата за трудници нешто спомна дека при контракции може да боли и кичма и се ми страв од тоа..рано ми е завчера влегов во 36..
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.10.2010 8:45:22
Палешка РР
Не плаши се везилка, боли од тежината. Седи со перница на половината и така поминува. Не се тоа контракции, но како поминува времето така се повеќе ќе те боли. Јас последниот месец неможев долго да стојам на нозе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.10.2010 9:02:48
Octavia
Везилка, уживај, не се секирај, ти најголемиот дел од патот си го поминала. Веќе телото се подготвува за раѓање . Јас имав разно-разни болки од 20-та недела, па се породив точно на терминот. Кај тебе веќе нема опасност, бебушот е подготвен (иако е убаво да си поседи во мешето уште некоја недела). Инаку, првото го родив во 38-ма недела, најнормално. Во втората бременост, заради опасноста од предвремено породување, лекарката ми објасни дека од 36-та недела натаму ич не треба да се секирам, ако добијам контракции, веднаш во болница на раѓање (за претходно имав некои лекарства што смируваат контракции и сл). Инаку, последниот месец мислам дека скоро сите имаат болки, оти бебето е големко, притиска на сите страни (тесно му е ), плус телото полека се подготвува за раѓање и не би требало да е ништо страшно. Во секој случај, во секое време можеш да појдеш кај матичната лекарка, ќе те прегледа, ќе те стави на ЦТГ и се ќе се види . Само без секирации, те чека најубавата работа во животот
< Поракaта ја уредил Octavia -- 25.10.2010 9:03:36 >
Супер музиче...баш ме релаксира Инаку јас вчера бев прв пат на ЦТГ- ха си викате е како во Недела....епа врски ...на бебушот малку му беше чудно требаше време малку да се наместам....во главном се помина добро....па и ултразвук направивме...ехе сеуште седиме со ноџињата надолу....па вака или така ќе одиме на царски....и да сме пораснале 3100г....ми земаа и крв за проверка- се е ОК
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 10:58:08
petra27
Zdravo srcki,kako ste mi ovoj mamuren den? Lele jas cela nok nemam spieno.....kiselini ama strasni imav.....uzas......pa i crevata sto da vi kazam...edno vreme se isplasiv , si vikam da ne mi e nesto........ I da ve prasam.....obicno trudnici imaat tvrda stolica,jas obratno,a pogotovo poslednive dva meseci....nekoj so slicno iskustvo?