|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
20.10.2010 15:03:27   
denicka
jas ne se zalam ama mm na sekoe moe ofkanje go faka panika user posted image  koga ti  e merak togas isperi si gi. a za toa deka se tuka tuka se si go znaeme nie toa neli? user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 151
20.10.2010 15:14:40   
elka
Zdravo na site RR jas  sum vlezena vo 26 nedela sekojdnevno ve citam i navistina ima mnogu dobri soveti ve pozdravuvam site i vi posakuvam lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 152
20.10.2010 18:34:20   
antonie
jas sum 32+4 i imam kupeno kolicka, krevetce, poslelnina, kebenca peleni i drugi positni raboti kako spikozni ligavcinja, bodinja...... planiram da peram edna nedela pred da vlezam vo 9 mesec, do togas da dokupam uste nesto... pozdrav

(Одговор на членот elka)
Непосредна врска до пораките: 153
20.10.2010 20:10:14   
pavcule
eve me mene pak ,sega vo 34 nedela.pocnav da custvuvam bolka vo dolniot del,neam poim dali se kontrakcii i samo se cudam dali da odam na ginek. ili ne, i pak ne odam.vcera moze povece oti se vozev so kola pa taka mi kazaa deka moze kontrakcii i od toa da mi se javat. a bebeto mnogu mrda,dali i ono me pritiska stvarno ne znam.
nekoj so slicni iskustva,ili da krevam panika.user posted image

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 154
21.10.2010 4:48:50   
dushe
pavcule ne krevaj panika za dzabe...koo ke ti dojdat vistinskite bolki ke si osetes samata..
sekoja trudnica ima bolki od samoto tezenje na bebeto.
jas sum 37 nedela so bolki veke poslednite 4 nedeli bebeto igra vo stomakot ne mozam da odam ama uste 2 do 3 nedeli ke pocekam
uzivaj si site misli se normalni od hormonite. se spremas da bides majka se e normalno
vistinkite bolki pocnuvaat na sekoj 15 min a traat po 10 sekundi potoa te pusta i za 15 min pak te faka bolkata te drzi pak nekoi 10 sekundi i te pusta. ke si gledas na saato ako se namaluva vremeto na bolkite i pocnuva otvaranjeto e togas se odi na bolnica...i ne znam so drugo da ti kazam....pozdravce

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 155
21.10.2010 15:03:48   
baby_bump
На предпродилниот курс ни објаснија дека разликата меѓу лажните и вистинските болки е во тоа што:
-вистинските се јавуваат и траат околу 50секунди, лажните траат пократко,
-вистинските напредуваат, т.е почнале на 15 минути, потоа на 10, на 5 минути, значи стануваат почести...., додека лажните можат да се смират,
-друг показател за вистински болки е појава на крварење или пукање на водењакот.

(Одговор на членот dushe)
Непосредна врска до пораките: 156
21.10.2010 22:12:42   
pavcule
me smirivte malku,fala vi.
kako sto opisuvate mojte izgleda se lazni bolki,vistinskite ce gi cekam.
a do togas neka raste bebenceto vnatre.user posted image

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 157
22.10.2010 5:19:51   
dushe
jas si kazuvam po moe iskustvo jas taka gi pominav 2 pati
sega so netrpenie ocekuvam da me fatat bolkite po tret pat.
sekoja zena e razlicna jas ne imam oseteno lazni bolki.
samo da si se olesnime ubavo i da ni bidat zivi i zdraviuser posted image
pa se se zaboravauser posted image

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 158
22.10.2010 15:15:10   
antonie
leleeee sto sum napravile, namesto da go pratam na forumot za OPREMA ZA NOVORODENCINJA jas na ovoj furum... sigurno velite sto i e na ovaa sto se fali sto kupila :)

Непосредна врска до пораките: 159
23.10.2010 2:01:21   
dushe
trudna si,ne ti zameravameuser posted image
bas super si se spremas.
jas sum 37 nedela i cekam majka mi da mi dojde da me spremauser posted image  he he he sramotilci

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 160
23.10.2010 9:31:46   
petra27
Devojki kako steeee?
Jas vcera bev na kontrola i ne mi gi izvadi koncite,bidejki ctg-to bese ramno kako pista...se dogovorivme na 1vi da gi vadi i togas najverojatno ke me zadrzi bidejki termin mi e 8.11.2010.......a tolku cekav da mi gi izvadi...ama ete uste nekoj den i ke si se guskame so bebcoooo

Непосредна врска до пораките: 161
23.10.2010 9:53:06   
Martins mom
user posted image user posted image user posted image Ајде уште малку Петра user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image И ние сме возбудени...уште едно бебуле на ррuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 162
24.10.2010 10:24:42   
Viktorijana
zdravo devojki!da ve prasam dali vi se slucuva navecer da vi se ide vo wc mnogu cesto dodeka spiete?jas puknav veke,se plasam zosto nekogas besikata mi e mnogu polna a jas nemozam da se osvestam i da stanam da idam do wc od sto mi se spie..se plasam samo dali mu steti toa na bebeto?ima nekoj slicno iskustvo??

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 163
24.10.2010 11:10:56   
AnnaMolly RR
Викторијана, немај гајле. Јас во 9 месец буквално на 5 минути одев во ве-це. Навечер нон стоп станував. Само што ќе затворам очи, пак ми се одеше. Веќе преку глава ми дојде. Ама и да додржиш малку не е страшно, мислам дека не штети на бебушот.

Live and let live

(Одговор на членот Viktorijana)
Непосредна врска до пораките: 164
24.10.2010 11:30:33   
jasmina 25
i mene mi se slucuva toa jas duri i ne mozam da spijam od sto odam mnogu cesto vo wc e nekogas koga mi e mnogu polna besikata odvaj stanuvam od krevet i odam vo wc od bolki,i mene mi e dojdeno prekuglava zamo vo wc kisnam denje noke duri i ne mozam raat da izlezam samo sto sum se izmocala duri slezam po skali pak mi se moca user posted image no ke izdrzime uste malku...user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 165
24.10.2010 15:36:49   
AnnaMolly RR
Леле јас се сеќавам кога излегував од работа одев во ве-це и додека да дојдам дома едвај издржував, а ми требаа 20 минути за да стигнам user posted image

Live and let live

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 166
24.10.2010 23:42:36   
angelovska
trudnici dali slusate muzika zaedno so vaseto bebe...jas na mojot bebeus koga ke mu pustam muzika uziva....eve nesto ubavo pozdrav do site trudnici i malite angeli vo niv
http://www.youtube.com/watch?v=oJk3Oo7gPMM
http://www.youtube.com/watch?v=C72027z1kmA

mojot srcus odlicno reagira na ova.....

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 167
24.10.2010 23:46:36   
angelovska
muzika malku da ve relaksira site dosta zalenje..kiselini ova ona ajde na relaks...user posted image user posted image user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=NVME-Zzib9c
http://www.youtube.com/watch?v=sML60YBpF-I

(Одговор на членот angelovska)
Непосредна врска до пораките: 168
25.10.2010 0:15:25   
denicka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

Непосредна врска до пораките: 169
25.10.2010 8:42:06   
vezilka RR
Луѓе мене ова почна да ме плаши. Кичмата многу ме боли, навечер дури се будам од болка..и така еден период ќе боли сиииилно, па ќе попушти. Ми е страв нешто да не не е во ред..Сестрата на предавањата за трудници нешто спомна дека при контракции може да боли и кичма и се ми страв од тоа..рано ми е завчера влегов во 36..user posted image

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 170
25.10.2010 8:45:22   
Палешка РР
Не плаши се везилка, боли од тежината. Седи со перница на половината и така поминува. Не се тоа контракции, но како поминува времето така се повеќе ќе те боли. Јас последниот месец неможев долго да стојам на нозе.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 171
25.10.2010 8:47:08   
arh_diz
Poveke odmaraj vezilka. Mene kicma ne me bolese voopsto  nosev pojas za bremeni  . Rano e uste za kontrakcii neka sedi bebceto uste malku vnatre

Биди тоа што си

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 172
25.10.2010 9:02:48   
Octavia
Везилка, уживај, не се секирај, ти најголемиот дел од патот си го поминала. Веќе телото се подготвува за раѓање user posted image . Јас имав разно-разни болки од 20-та недела, па се породив точно на терминот. Кај тебе веќе нема опасност, бебушот е подготвен (иако е убаво да си поседи во мешето уште некоја недела). Инаку, првото го родив во 38-ма недела, најнормално. Во втората бременост, заради опасноста од предвремено породување, лекарката ми објасни дека од 36-та недела натаму ич не треба да се секирам, ако добијам контракции, веднаш во болница на раѓање user posted image  (за претходно имав некои лекарства што смируваат контракции и сл). Инаку, последниот месец мислам дека скоро сите имаат болки, оти бебето е големко, притиска на сите страни (тесно му е user posted image ), плус телото полека се подготвува за раѓање и не би требало да е ништо страшно. Во секој случај, во секое време можеш да појдеш кај матичната лекарка, ќе те прегледа, ќе те стави на ЦТГ и се ќе се види user posted image . Само без секирации, те чека најубавата работа во живототuser posted image

< Поракaта ја уредил Octavia -- 25.10.2010 9:03:36 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 173
25.10.2010 11:07:06   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: angelovska

muzika malku da ve relaksira site dosta zalenje..kiselini ova ona ajde na relaks...user posted image user posted image user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=NVME-Zzib9c
http://www.youtube.com/watch?v=sML60YBpF-I

Супер музиче...баш ме релаксираuser posted image
Инаку јас вчера бев прв пат на ЦТГ- ха си викате е како во Недела....епа врски user posted image user posted image user posted image ...на бебушот малку му беше чудно требаше време малку да се наместам....во главном се помина добро....па и ултразвук направивме...ехе сеуште седиме со ноџињата надолу....па вака или така ќе одиме на царски....и да сме пораснале 3100г....ми земаа и крв за проверка- се е ОКuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 174
27.10.2010 10:58:08   
petra27
Zdravo srcki,kako ste mi ovoj mamuren den?
Lele jas cela nok nemam spieno.....kiselini ama strasni imav.....uzas......pa i crevata sto da vi kazam...edno vreme se isplasiv , si vikam da ne mi e nesto........
I da ve prasam.....obicno trudnici imaat tvrda stolica,jas obratno,a pogotovo poslednive dva meseci....nekoj so slicno iskustvo?

Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?