Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 11:14:01
denicka
lele petra ne tvrda stolica, duri nekogas se plasam od pregolemiot napon sto go pravam. probaj da jades banani. moze ke ti pomogne. jas si spiev nokeska a mm me budi i mi vika da se svrtam zasto bebuska pocnala da me otkriva od mrdanje a ja nisto ne osekam i sega celo sabajle si se vrti.
da ve prasam vie sto ste pri kraj: dali ve boli vo dolniot del od stomakot kako za dobivanje? mene cela nedela samo nasabajle me boli edno 5 min i ke mi pomine. ama eve denes malku podolgo me boli. a kicma taka taka. da ne se toa prvite lazni kontrakcii???
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 11:18:39
temjanuska75
Lele denicka i mene me boli stomakot vo dolniot del kako za dobivanje, a kicmata ima denovi ne se izdrzuva kolku me boli i nemozam da spijam. Da se pofalam nokeska prvpat po dolgo vreme sum spiela bez niednash da stanam. Inaku sum 33 nedela.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 14:04:18
petra27
Devojki i mene me boli kako za dobivanje,toa e normalno......matkata se sprema....uzivkajte.....bidejki poslednite nedeli se....so da vci kazam....pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 17:34:29
jasmina 25
jAS IMAV TAKVI BOLKI NA POCETOKOT EDNO VREME GI SNEMA DENESKA OD SABALJE PAK PRIMETIV DEKA ME BOLI STOMAK ISTO KAKO ZA DOBIVANJE 32 NEDELA SUM EVE VO MOMENTOV ME BOLI VO SLABINKITE KAKO DA ME BOCKA,ZAVCERA KOGA BEV NA KONTROLA DOKTOROT MI RECE DEKA KAKO POMINUVA VREMETO SE POVEKE KE ME BOLI KICMATA I STOMAKOT ODOZDOLA ZOSTO KARLICATA SE SIRI I PLUS BEBETO MI E GOLEMO LELE TESKO MENE ZA PORAGAJ NO NEKA E ZDRAVO I ZIVO KE IZDRZAM BOLKA NEKOLKU SAATI...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 27.10.2010 20:02:34
angelovska
denes bev na pregled i doktorot od pamet me izvadi....kaza deka spored merkite stomaceto na bebeto zaostanuva edna nedela vo odnos na predvidenoto .jas sum 28 nedela , site drugi merki se vo red i odgovaraat soodvetno osven toa ...pojma nemam sto da mislam i sto da pravam....on vika deka ke cekame i za dve nedeli pak ke se vidime na eho da vidime kako ke se razviva dotogas...ama koj da ceka....pisete vasi iskustva ...spored mene ne e mozno se da bide bas onaka po sema ,neznam veke...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 4:52:31
dushe
zdravo mamicki!! Rastete li?? jas dosta porasnav ovaa nedela,mislam stomakot ke mi pukni deneska mi pocnuva 38 nedela i mozam da ocekuvam bolki!! sega gi imam onie normalnite bolki vo kicmata i stomakot ama koga ke me strestat tie jakite olele male ke si trcam na bolnica i ete ti go na ci**ata(cuclata hehehe) ima li nekoja kako mene 38 nedela???
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 9:01:00
vezilka RR
Ете мене се обратно..Мене стомак неме боли, ни како за добивање ни никако, само од време на време малку ќе ме штрекне. Али затоа кичма брате...на велико боли!! Ајде душе и ние чекаме со тебе!!!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 9:37:00
Octavia
ИЗВОРНА ПОРАКА: angelovska
denes bev na pregled i doktorot od pamet me izvadi....kaza deka spored merkite stomaceto na bebeto zaostanuva edna nedela vo odnos na predvidenoto .jas sum 28 nedela , site drugi merki se vo red i odgovaraat soodvetno osven toa ...pojma nemam sto da mislam i sto da pravam....on vika deka ke cekame i za dve nedeli pak ke se vidime na eho da vidime kako ke se razviva dotogas...ama koj da ceka....pisete vasi iskustva ...spored mene ne e mozno se da bide bas onaka po sema ,neznam veke...
Не се секирај, не мора ништо да значи тоа. Мене еднаш ми рекоа дека сме напред со развојот неколку дена, после дека одговара плодот за 1 недела помала возраст... Матичната ми викаше дека бебето е ситно, ама во граници на нормала (додуша на долна граница) и не да се секирав, се истурив од плачење... а се роди 4 200 гр. Една недела +/- не прави некоја разлика, биди си позитивна и редовно оди на контроли. Труди се да не се растревожуваш, оти тоа најмногу му штети на малото во мешето. Уживај во бременоста
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:10:17
saskicka
zdravo mamicki i jas sim 38 nedela pa zdravje utre na ctg odam na prvoto ctg.bolki nikakvi nemam vo stomakot samo malku me naboluvaat preponite dole i polovinata naveker.do sega se pomina super zdravje uste malku i ke si gi vidime nasite
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:23:45
*baby*
Zdravo angelovska nemoj voopsto da se plasis zaostanuvanjeto od nedela dena ne e nikakov problem i moeto bebence zaostanuva nedela dena od propisanite merki. Mojot genekolog mi objasni deka site bebenca ne se ragaat so ednakva tezina a problem nastanuva plodot ako zaostanuva poveke od nedela ili dve taka da uzivaj si vo bremenosta. Pozdravcinja
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:24:24
petra27
Zdravo devojki...da vi kazam mene se poveke me bolat preponite,me sece stomakot......pa veke sum 38+3....bebco e zvece samo nesto pravi vo stomaceto....inace sekoj den gi imam onie bolki kako za dobivanje,veke mi stanaa normalni
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:30:30
bilja
ZDR na site, Jas sum 37 nedela, i eve veke 4-5 dena osekam od oni laznite kontrakcii, toa vsusnost se kontrakcii bas i taka gi cuvstvuvam, no ne bolat i traat 2-3 sek.. So prvoto ne bese taka, no sega ete, neznam sto ke bide..
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:38:18
pavcule
mene denes mi kaza doktorkata ,deka bebeto e nisko spusteno,dali toa znaci deka brzo ce se porodam,ili nisto. inace sum 35 nedela i mi zemaa bris.jas nesakam bas da cekam cel 9 mesec.na sredina barem.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 28.10.2010 12:48:53
angelovska
fala vi octavia i baby i jas mislam deka nema potreba za trevoga ama znaete kako e...samo pozitivno i se ke bide vo red ke rodime zdravi i zivi bebusi ...sreken den na site...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.10.2010 1:53:55
Libra
Pozdrav do site, eve me mene pak posle dolgo vreme da pisam,iako sekojnevno ve pratam. 34 nedela sum i mozam da kazam deka super se cuvstvuvam, iako nekako polesno se zamoruvam vo posledno vreme. Megjutoa i pokraj toa gledam sekojdnevno da odam na prosetka i da ostanam aktivna. Nemam bas golem stomak i toa voopsto ne me zagrizuva. Ne se site zeni isto gradeni. Bebusov e bas aktiven i toa mi e najvazno. A tie bolkite vo dolniot del gi imam pocuvstvuvano navecer, vo spienje.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 1.11.2010 14:20:05
*baby*
Zdravo na site jas sum 33 nedela od bremenosta. Pocnaa da me bolat kolkovite tesko da spijam i da se zamoruvam pobrzo. Stomaceto mi e normalno golemo a bebeto dobro napreduva. Za utre imam zakazano genekoloski pregled odvaj cekam da si go vidam bebenceto. Inace kako se nablizuva terminot i mene me faka nekoj strav od poroduvanjeto. Pozdravcinja do site
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 2.11.2010 12:09:53
petra27
Kakov ste devojki?Jas vcera bev na kontrola,imav kontrakcii do 60ka i mi go izvadija konecot......sega se ceka samo......termin mi e do 8mi...kako i da e sitno e...ke se jade mekici:)
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 2.11.2010 16:19:11
snezana1980
Ajde zenski eve me i mene veke edna nedela vo 9-ti mesec, dotorkata rece, se e dobro, bebeto zavrteno nadolu so glavata, ctg dobro, zrelost na postelka 1-2 faza, termin nie 25-ti noemvri, no jas imam nekoe pretcustvo deka ke sme pred terminot, ostanuva da cekame da dojde momentot koga ke si ja zemam kerkickata vo race
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 2.11.2010 20:51:56
dushe
ajde Petra skrshi go mrazot po tebe site ke pocneme samo neznam kolku ke imame vrme za na internet za vas so prvo dete ke vi bidi ubavo ama mene mi e treto... jas sum 38 nedela i posle laznite kontrakcii vcera doznav deka sum otvorena 2 sm. ama ke cekam prvo Petra posle jas