|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
13.10.2010 16:08:38   
dambo
Zdravo na site. Jas sum nova na forumot, samo sto vlegov vo 27. nedela od bremenosta. Sakam i da vi se pozalam deka imam mnogu bolki vo zeludnikot (posebno posle jadenje) i zaradi niv nemozam ni da spijam. Nedelava treba da odam na kontrola pa ke vidime sto ke mi kaze doktorot. Pozdrav do site idni mamicki.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 126
14.10.2010 9:54:07   
petra27
Se sto ti se slucuva e normalno...jas se pomiriv so site neugodnosti znaejki deka nema dolgo da trae....i taka polesno pominuvam :)
Inace trudnici kako ste?Edvaj cekam da dojde 22ri i da odam na pregled.....da vidam kolku porasnalo cuceto,i konecno da vidime dali prirodno ili carski......sepak jas poveke sakam carski,poradi sigurnosta na bebeto....navistina i toa se iznamaci cela bremenost......kissuser posted image

(Одговор на членот dambo)
Непосредна врска до пораките: 127
14.10.2010 10:18:00   
denicka
dobro utro na site user posted image  i jas edvaj cekam da dojde 22 za da si ja vidam bebuska. i se nadevam deka pocnalo da se mesti so glavceto nadolu i vrvceto mu se trgnalo od vratce user posted image  so sreka na site sto se pri kraj. a tie sto ne se so lesno da si ja pominat bremenosta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 128
14.10.2010 10:29:21   
arh_diz
dambo probaj koga ke jades da ne legnuvas . I vidi od koja hrana konkretno te boli zeludnikot izbegnuvaj ja.Na mene mi pomagase casa mleko i caj od kamilica ili nane.

Биди тоа што си

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 129
14.10.2010 10:31:05   
mama26
denicka znaci ti si ni pri kraj...ajde neka e so lesno...i da ni pises obavezno za user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 130
14.10.2010 12:09:58   
Viktorijana
Dambo ne se sekiraj i kaj mene eve nekolku nedeli e taka posle jadenje,doktorot mi rece sto pomala kolicina a pocesto da jadam zosto se namaluva prostorot i go pritiska zeludnikot ama sepak deka ova e normalna situacija,nisto nevoobicaeno..e sega ke istrpime,nemaj gajle.Baby_bump fala na odgovorot,bas si razmisluvav zosto mnogu zeni mi rekle nisko go nosis pa zatoa i pobarav mislenje od nekoj na forumov kako izgleda toa nisko nosenje..Pozdrav devojki cuvajte se!

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 131
15.10.2010 10:03:47   
dambo
Viktorijana, treba da probam da jadam pomali kolicini pocesto. Zatoa sto sega imam mnogu golem apetit i koga ke sednam da jadam se zaboravam user posted image i mozno e bolkite da se od toa sto jadam mnoooogu. Fala na sovetot.

(Одговор на членот Viktorijana)
Непосредна врска до пораките: 132
18.10.2010 20:04:12   
snezana1980
Dambo, istite maki gi imav i jas i seuste imam, vo 33 nedela sum,, a kiselini imam cela bremenost, sto i da jadam, sto i da pijam od se imam, i doktorkata mi prepisa RUPURUT, i uste od 6ti mesec gi koristam, se smukat i odma kiselinata ja odnema, taka da mene tie mi se uteha, prasaj ja tvojata maticna, a inaku se zimat i bez recept, pozz

(Одговор на членот dambo)
Непосредна врска до пораките: 133
18.10.2010 21:34:52   
petra27
Kako ste devojki,idni mamicki?Jas denes vlegov vo 37+1 sto znaci 38 nedela......edvaj se dvizam.....a samo stomak imam.....edvaj cekam da dojde 22ri i da vidam sto ke mi kaze doktorot.....se e veke spremno , namesteno.....samo uste bebco da dojde...pozdravce

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 134
19.10.2010 5:07:21   
dushe
Zdravo idni mamicki. Sega i jas ke vi se pridruzam zaedno da gi pomineme poslednite nestrplivi nedeli od nasite bremenosti!!! jas deneska vlegov vo 37 nedela i sum srekna sto mi pocna 9 mesec...
Prvite deca mi se rodeni na krajot na 38 nedela ama so moi domasni provokacii sto se mnogu korisni i se pominuva so lesen poragaj...
Sega ke ja spodelam tajnata so vas(mozebi znaete ama ne go imate probano)
Koga ke vi dojde pretesko i ne mozete poveke izlezete pesacete (so brzo odenje) 30 min....po pauza od 10 min prodolzuvate uste 20 min...si odite doma eden topol tush...i najglavnoto e masazata na bradavicite ke gi masirate fakticki ke gi spremate za bebeto da cica ke potece malku kolostrum i so nego ke gi masirate kolku mozete poveke ...i brzo ke vi pocnat kontrakciite i brzo ke se otvorite i lesno ke si izleze bebeto...
e sega da vi kazam od brzoto odenje se otvarate polesno
od tushot se relaksirate od toplata voda se spremat dojkite i so masazata na bradavicite od hormonite bebeto pobrzo turka da izleze da si go pie mlekoto i taka polesno se poroduvate.......
jas za 2 saati gi rodiv i dvete deca....so samo 20 min jaki boli...bebinjata mi pomognaa a soprugot mi pomogna koga gi imav jakite kontrakcii me trlase na krstot kade sto gi imav najjakite bolki i sekogas koga ke mi idea bolkite ke mu receev ajde spremi se i togas se drzev za zelezoto od krevetot i toj mi ja trlase kicmata i taka si pomina i sega imam zaboraveno ama za edno 2 nedeli ke mi se vrati filmotuser posted image
lele preterav so pisuvanjetouser posted image  pa neli nova sum de!!!user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 135
19.10.2010 7:49:18   
arh_diz
Dobredojde dushe na RR ti posakuvam prijatna druzba
Se nadevam deka tvojot sovet ke pomogne na mnogu zeni

Биди тоа што си

(Одговор на членот dushe)
Непосредна врска до пораките: 136
19.10.2010 8:22:34   
vezilka RR
Добредојде dushe на форумов. Сигурно ќе се дружиме и сега, а богами и кога ќе се родат бебчињата. Многу убави совети и доколку стварно функционораат ќе биде одлично. Сигурно ќе ги пробам за некоја недела и ќа пишам како било user posted image

Непосредна врска до пораките: 137
19.10.2010 10:38:52   
saskicka
lele ljuge vcera bev na kontrola 37 nedela i mi rekoja deka namalena mi e plodovata voda i deka ne e nisto strasno samo nema da go izodam cel 9  mesec. a neznam mene stra me faca so procitav za namaleno kolicestvo plodovavoda .ve molam dali ima nekoj vakvo iskustvo da mi pise

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 138
19.10.2010 15:33:17   
arh_diz
saskicka veke si na kraj i nemas mesto za panika . Posle 37 nedela ako se porodis se smeta deka bebeto e donoseno

Биди тоа што си

(Одговор на членот saskicka)
Непосредна врска до пораките: 139
19.10.2010 15:39:04   
AnnaMolly RR
saskicka, немај гајле. Јас се породив во 37 недела и тоа со закажан царски.
Важно си влезена во 9 месец. Немој да се плашиш и да мислиш на лоши работи, треба само позитивни мисли. Ајде со лесно да поминеш и во прва прилика да ни пишеш дека се родило ново рингерајче user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 140
19.10.2010 16:17:32   
saskicka
znaci nemam uste nogu cim plodovata voda ke se namale moze sekoj moment da se porodam.fala mnogu sto mi pisavte bidejci samo tamu mi e umot mislam da ne mu se sluci nesto na user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 141
20.10.2010 4:45:24   
dushe
fala mamicki,bas mi e milo sto se najdovme da se druzime....taka ke ni pomine vremeto...
Saskicka ic ne se sekiraj jas pak imav epten malku plodova voda i se bese super i so prvoto i so vtoroto..
se ke si dojde na svoe mesto....uste malku i ke si go gledas bebeto kako si cicauser posted image
a stravot sto go imas toa e normalno kako i sekoja trudnica...HORMONITE ne zastanuvat.

Od vnatresna strana PSIHICKI   site stravovi ,nestrplivost,nervoza....i.t.n...razni promeni i mislenja se e HORMONALNO...ne beri galje za nisto..RELAX
Pozdravce na site mamickiuser posted image

(Одговор на членот saskicka)
Непосредна врска до пораките: 142
20.10.2010 4:51:37   
dushe
Vezilka da si probas nema da zgresis.
jas isprobav 2 pati i si pominav preubavo...se normalno.
sega se spremam za tret pat-si cekam kerkicka...user posted image
a ti sto si cekas? pozz

< Поракaта ја уредил dushe -- 20.10.2010 4:53:11 >

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 143
20.10.2010 8:31:24   
vezilka RR
Их, баш убаво..Јас машко чекам и еве 35 недела сум..се ближи денот „Д“ user posted image

(Одговор на членот dushe)
Непосредна врска до пораките: 144
20.10.2010 9:31:31   
antonie
zdravo, koj termin se kazuva za poroduvanje, od koga ni pocnuva ili od koga ni zarsuva?

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 145
20.10.2010 11:57:23   
Octavia
Обично се кажува крајниот термин, односно крајната дата кога се очекува породувањето. Вообичаено и така ги прашуваат user posted image  „А кога ти е краен термин?“ user posted image

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 146
20.10.2010 13:18:16   
antonie
krajniot termin mi 12.12.2010

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 147
20.10.2010 14:40:44   
penelopa
Здраво user posted image , како напредувате? Јас само се жалам дека се ме боли и неможам многу да се движам user posted image
До каде сте со купивање и перење, се ви е спремно?
Кај нас најважното е купено остануваат поситните работи за кои одат најмногу пари....ќе перам се наеднаш...некако сеуште ми е раноuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 148
20.10.2010 14:50:34   
denicka
penelopa kolku e rano??? znam deka sme nekoj den razlika ama bi ti rekla da pocnes da si peres poleka. mene pola raboti mi sekupeni i isprani (nasol koj da ti kaze user posted image user posted image user posted image ) ostanaa uste nesto od obleka i ostanatite tehnicki raboti koi sto trebaat. krevetce ponataka ke kupam,zasto za pocetok imam lulka moja, a za kolicka isto ponataka posto faka zimo i ne mi se veruva deka ke mi treba.
inace ovie nekolku dena bebuvce mislam deka pocna da pravi pirueti vo mese. dijafragmata i rebrata veke ne gi osekam. se nadevam imate pomirni bebuski user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 149
20.10.2010 14:58:31   
penelopa
Деничка си викам барем од 01.11 да почнам со перење и средување...рок имам на крај на Ноемвриuser posted image ... и моето е доста активно али нека подобро така барем знам дека е тука, во менеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?