|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
4.10.2010 12:59:34   
Pinky
ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zenski kako e?Jas vcera otidov vo Sistina da mi napravat edno ctg...i imase malku kontrakcii...no me pustija so namera,ako imam bilo kakvi kontrakcii pak da odam.....se nadevam deka bebuska ke izdrzi do drugiot ponedelnik da vlezam vo 9ti.....

Petra, uste malku....izdrzi. Jas sum 36ta nedela, i mene sve me boli, nekoi kratkotrajni cudno bolki...vo cetvrtok sum na pregled i ctg, pa ke vidime. Uste malku, pa ke si se guskame co bebencata :-))user posted image  

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 101
4.10.2010 13:09:24   
vezilka RR
Имам чувство дека цел живот сум бремена, хи,хи.. Не знам зошто ама многу долго ми трае бременоста, дали сум нестрплива, дали заради проблематичниот почеток..Како и да е, едвај чекам да се породам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 102
5.10.2010 14:10:46   
penelopa
Везилке јас мислам дека од преголема желба ти е така...и јас кога не се чувствувам нај нај или ептен ми е тешко си викам ајде више...ама нека почекаат уште малку...нека пораснат во нашите стомачињаuser posted image
Инаку да ви се пофалам...овој месец имам училиште за идни родители (3 пати неделно)- денес тема ни беше нега на новороденче, супер практични совети ни дадоа...се надевам ќе знаеме да ги користимеuser posted image
Едвај чекам Четврток да си го видам бебулето и да видиме колку сме пораснале user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 103
6.10.2010 14:09:05   
baby_bump
Еве ме и мене, 36 недела, останав на породилно и веќе не знам што се не ме боли.
Вчера ме фатија некои грчеви во долниот дел на стомакот и се исплашив дека почнаа болките, трк во болница, ама немаше контракции па си дојдов дома, ама сум била отворена 2 прста (што било нормално за второродки).
Единствено ме двоумат зборовите на докторката да останам 2-3 дена во болница, да ми дале dexametazon за да созреат белите дробови на бебето побрзо, ако почнам олку рано да се порагам.
Не знам што да правам?
Болките не ми беа од контракции туку од голем притисок од бебето, ме болат и стомакот и колковите.
Дали некој има вакво слично искуство?

И за да биде посмешно се досега кажано од мојата матична: на ехото во болницата бебето си одговара на неделите по големина, а на нејзиното ехо секогаш е 2 недели поголемо, а јас се утепав правејќи испитувања, месец ипол на диета, демек гестациски дијабетес, бла, бла. Смешни работи, ама ајде ќе помине.
За хигиената во нашата болница да не зборувам, за односот на персоналот за тие 2 часа вчера додека ме прегледаа, на ехо на цтг исто така, страшно какао во хорор филм.
Најтажно е што едвај чекав да останам на породилно а сега ми е толку досадно, едвај чекам да дојде бебето.
поздрав

Непосредна врска до пораките: 104
6.10.2010 14:09:46   
Viktorijana
Здраво на сите труднички во третото тромесечиеuser posted image Нова сум на форумов,па ви се приклучувам од денес а воедно ве поздравувам сите,пишувам прво на оваа тема зошто само што влегов во третото тромесечие па се надевам дека ке споделуваме искуства понатамуuser posted image Поздрав и да уживаме во овие претстојни слатки маки:))

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 105
6.10.2010 14:17:29   
riba79
baby-bamp a kade bese na pregled i koj ke te poroga imas li dogovoreno?toa se normalni bolki zasto bebeto e veke golemo nema veke dovolnon prostor i pritiska.pozdrav i cekame da ni javis koga ke bide..

(Одговор на членот Viktorijana)
Непосредна врска до пораките: 106
6.10.2010 14:18:16   
vezilka RR
Добредојде Викторијана на форумот..а и во третото тромесечие богами :) Секако дека ќе се дружиме и ќе си разменуваме искуства..Овде ќе прочиташ многу корисни информации и ќе наидеш на голема поддршка. Така да се што те интересира слободно прашувај, гарант ќе се најде некој со слично искуство да ти помогне..

Непосредна врска до пораките: 107
6.10.2010 14:55:09   
baby_bump
Јас сум од Штип и планирам да се пораѓам тука. Се договорив со докторката која работи во болницата затоа што ми е пријателка, а мојата матична иако доаѓа во болницата на дежурства, не можам да ја планирам затоа што таа веќе ме извади од памети и ми напиша упат за да се пораѓам во СК, бидејќи најверојатно има уплав од ситуацијата меѓу приватните гинеколози во Штип и сака да се осигура на некој начин да си биде со чисти раце и да има оправдување за не дај боже ако нешто не оди како што треба, да рече па јас и дадов упат за СК.
Но јас си решив дека не можам сега во 9-ти месец да се клацкам за Скопје само за преглед кај некој доктор кој не го познавам, бидејќи се е во ред, и се надевам се ќе биде во ред. Ќе чекам нормален тек на породување, ако не бива, ќе одам на царски.
Како и да се господ напомош.

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 108
7.10.2010 9:38:12   
*Katerina*
Moja drugarka e 38 nedela i vcera bese na ctg i i rekoa da dojde pak za edna nedela , no ja gledale na eho i i rekle deka ekstremitetite na nozinjata se pomali za nedelata no ne bilo strasno mozele da porasnat. Potoa otisla kaj maticnata koja i rekla deka od drzavna samo gi preprakjale i deka sega ne ni mozelo da se izmeri ubavo. VE molam ako nekoj ima slusnato nesto slicno da mi pise . POZDRAV

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 109
7.10.2010 16:27:20   
iva_mia
kako sto mi se blizat denovite imam se pogolem strav kako ke bide i sto ke bide.Me fati pred porodilna depresija a denes imav i lazni kontrakcii i bolki neznam kako ke izdrzam do 23 mi e posleden termin. Se custvuvam kako bomba nemozam da stanam a potesko i se dvizam stvarno neznam sto ke bide i kako ke zavrasamuser posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 110
7.10.2010 21:46:07   
petra27
Iva_mia ne se sekiraj , site sme takvi....bidi pozitivna i uzivaj,na site ni se macni ovie posledni denovi,gi broime,ni se gledaat dolgi.....no koga ke gi gusneme nasite bebcinja se ke zaboravime.......ke bideme radosni,srekni,veseli.....zatoa nemoj da dozvolis da zapadnes vo depresija,veruvaj od vremevo ti e,takvo etmurno,no koga ke gi vidam bebeskite raboti odma dobivam nasmevka na liceto....pozdrav i bidi hrabra...

(Одговор на членот iva_mia)
Непосредна врска до пораките: 111
8.10.2010 10:39:14   
penelopa
Еве го нашиот извештај од вчерашниот преглед: 33 недела:
  • кг: +12 сега за сегаuser posted image
  • плодова вода- доволно
  • грлото на матката- затворено....можам слободно да шетамuser posted image
  • позиција на бебето- сеуште карлично...си седи со газето и ноџињата долуuser posted image
  • тежина: 2167 кгuser posted image
Вчера нешто бебушот не беше расположен за сликање , рачето му беше цело време пред лицето...ни се криешеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 112
8.10.2010 20:18:20   
petra27
Zdravo devojki......denes bev na kontrola.....35 nedela....ctg super,koncite od serklazot super,bebusko e 2500 gr.....znaci se e odlicno.....za dve nedeli sum povtorno na pregled i najverojatno ke mi gi vadi koncite....so toa sto togas moze da mi gi vadi koncite.....sto znaci uste malku ni preostana...pozdrav

Непосредна врска до пораките: 113
10.10.2010 13:07:05   
mytwins
super, so lesno neka vi e devojki user posted image
nie denes vlagame vo 28ma nedela i edvaj se dise user posted image
imam cuvstvo kako da nemaat mesto veke bebinjata no veruvam deka ke izdrazat do 36ta ned.
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 114
11.10.2010 12:19:32   
petra27
Denes vleguvam vo 9ti mesec........konecno.....pomina rizicniot period za moeto bebce i sega go ocekuvame so netrpenie.....

(Одговор на членот mytwins)
Непосредна врска до пораките: 115
11.10.2010 14:37:34   
stela
Честитам Петра27, одвај чекаме и ние user posted image а патем да прашам и кога точно се влегува во 9-ти месец - дали со првиот ден од 37 недела или? и зошто за последен ден или краен термин ни го даваат првиот ден од 40 недела, па нели тогаш почнува 40-та односно полни 39 + 1 ден?user posted image

Непосредна врска до пораките: 116
11.10.2010 15:18:52   
petra27
36+1 znaci 37 nedela sto znaci 9ti mesec
Zatoa i doktorite kogi si da receme 36 nedela i nekoj den ti kazuvaat 37 nedela.........

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 117
11.10.2010 20:13:07   
stela
Не, мене докторката кога ме прегледува и ми запишува ако сум пр.3-ти ден од 30-та недела ми запишува 30,3 и сум 30 недела а не 31-ва. Или пак на почетокот првиот ден од последната менструација ти се смета за 1 ден од првата недела, значи немаш претходно нулта недела во која има седум дена туку со првиот ден ти почнува првата недела и така оди натаму.
мало полемизирање, се надевам нема да бидам погрешно сфатенаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 118
11.10.2010 22:35:37   
baby_bump
И јас се слагам со ова, во 9-ти месец влегуваш со полни 36 недели, значи прв ден во 37 недела.
А и мене не ми е јасно зошто краен термин е всушност првиот ден од 40 недела а не полна 40-та недела?
Бидејќи според ова после крајниот термин имаме цели 3 недели до крајот на полна 42-ра недела, а не 2 недели плус, како што е секаде објаснето.
А да не зборувам за датите што ми ги кажува мојата матична: на почетокот ми велеше секоја месец кога требало да ти биде датата за менструација, ќе си рачунаш дека си влегла во наредниот месец, потоа на последниот преглед ми вели: крајниот термин ти е 2 Ноември, значи во 9-ти влегуваш на 2 Октомври! Не знае што зборува....затоа и престанав да ја слушам.

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 119
12.10.2010 20:16:49   
petra27
Kako i da e edna nedela ne menuva nisto :)))
Bitno bebcinjata da se dobro i se da ok.....mene taka mi racunaat vo Sistina.....bebeto se nosi 280 dena...plus minus...:)))

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 120
12.10.2010 23:36:03   
vezilka RR
.bebeto se nosi 280 dena...plus minus...:)))

И јас така знам.. Петра многу ми е мило што сте добро и што издржувате.. Браво.. И мене ми станува се помачно, се заморувам многу бргу и не можам баш да си потерам работа :) Спора сум ко желка..хи,хи. Половината многу ме боли..Ајде уште малку..

Непосредна врска до пораките: 121
13.10.2010 9:34:43   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Спора сум ко желка..хи,хи. Половината многу ме боли.

Не да сум спораuser posted image user posted image user posted image некогаш ми е тешко и до продавница да одам...а за болки во половина и грб да не зборуваме...имам чуство дека стомакот ме влече надолу и никако не можам да одам исправеноuser posted image

Непосредна врска до пораките: 122
13.10.2010 13:08:10   
*Katerina*
Dali koga odite na ctg ve gledaat i na eho i ve prasuvaat kolku ste visoki?  druagraka mi sega bila i i rekle da dojde vo 17h  pak na ctg zs bebusot bilo voznemireno a na eho ja prasale kolku e visoka?

Непосредна врска до пораките: 123
13.10.2010 14:35:10   
Viktorijana
Девојки едно прашање?по што се познава дали високо или ниско го носите бебето??слушнав дека кога се носело ниско,пораѓајот бил полесен и жената полесно се отварала.Има некој вакво искуство или нешто поврзано со ова??баш ме интересра...Поздрав до сите

(Одговор на членот *Katerina*)
Непосредна врска до пораките: 124
13.10.2010 15:18:29   
baby_bump
Нема врска како го носиш детето додека си трудна, бидејќи кога детето почнува да се спрема за излегување, тоа се спушта подолу со главчето во малата карлица, значи и да го носиш претходно високо, потоа тоа полека се спушта во последните недели пред породување и ти на крајот го носиш ниско и ти притиска се повеќе на бешиката.

Непосредна врска до пораките: 125
Страница:   <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?