|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
30.9.2010 16:17:57   
denicka
luge denes vlegov vo 33 nedela. sabajle edvaj stanav od krevet od vrtoglavica,kako da sum pijana kamen.malku sum nastinata. dali e mozno da mi e od nastinkata ili nesto drugo? pritisokot mi bese dobar,za bremenost (120-80) i nisto drugo. bebuska celo vreme mi trcase po stomak. dali i toa dusice bese nesto voznemireno user posted image user posted image user posted image  od sto moze taka da mi se vrti?

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот Bebence te cekame)
Непосредна врска до пораките: 76
30.9.2010 16:35:08   
iki82
denicka jas ne sum bila bremena, ama po cista logika, moze da e od sto si nastinata, deka si veke vo poodminata bremenost, vremevo e promenlivo pa i tie sto ne se bremeni im se vrti, ne pak na bremenite. ne znam dali imas skoro provereno krvna slika, da ne ti e padnato zelezoto ili sl? drugo ne znam sto bi mozelo, ama mislam deka se samo denovi. ke bide se ok..te guskam ..pozdravce

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 77
30.9.2010 16:37:34   
denicka
fala ti. pred 2 nedeli pravev krvna slika i bese dobra. da se nadevame deka e samo vremeto i nastinkata. panika se kreva i koga netreba ama toa e. poz pa pisi user posted image user posted image

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 78
30.9.2010 19:50:14   
snezana1980
Moram da vi kazam sto mi se sluci, za cisto ako nekoj drug ne daj boze go snajde mojot problem, da znae za primer od mene, veke sum vo 8mi mesec, i koga moite rasipani zabi pocnaa da me bolat toa bese uzas,cela vilica me zabole,veke ne znaev dali me bole eden zab ili site, cela vecer ne spiev, i poludev od bolka,vela glava pocna da me bole,veke ne znaev sto da pravam od bolka,i se napiv eden ventor,znaev deka se zabraneti ama morav da ja ublazam bolkata,utreto pravo kaj maticna ginekolog pa kaj zabolekar,pritisok 130 so 90, zabolekarot rece ke mi stave pola doza anestezija,bidejki e rizicno, i mi stavi lek na dva zaba, si dojdov doma i posle 3 casa uzasnata bolka ne stivnuvase, i ete me mene pak kaj zabolekar za da go vadam zabot,a zabot zagnoen, go izvadiv i ete sega nema taka da me boli, a vcera mislev ke poludam od bolka, moj sovet do site vas, pravejte si gi zabite na vreme za posle da ne se macite kako mene.

Непосредна врска до пораките: 79
1.10.2010 8:05:18   
Bebence te cekame
Devojki, da ne imal nekoj problem so bolki vo zeludnik? Jas od sinoka navamu, ne mozam da si go smiram zeludnikot: nemam kiselini, ama mislam deka ke umram od bolka, duri i grbot pocna da me boli i da mi se ukocuva. Pomos!!!

Always look on the bright side of life!

(Одговор на членот snezana1980)
Непосредна врска до пораките: 80
1.10.2010 10:39:05   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: denicka

luge denes vlegov vo 33 nedela. sabajle edvaj stanav od krevet od vrtoglavica,kako da sum pijana kamen.malku sum nastinata. dali e mozno da mi e od nastinkata ili nesto drugo? pritisokot mi bese dobar,za bremenost (120-80) i nisto drugo. bebuska celo vreme mi trcase po stomak. dali i toa dusice bese nesto voznemireno user posted image user posted image user posted image  od sto moze taka da mi se vrti?

Деничка мене ми се случи истото пред можеби 5-6 недели...станав од спиење цела соба ми се вртеше, веднаш седнав....пробав нешто да каснам, мислам банана беше но ја повратив ...и така цел ден...катастрофа....попладне малку се смири...си легнав многу рано и следниот ден ко ништо да не било...се чувствував добро....мојата докторка немаше објаснување зошто се случуваат вртоглавици...ми препорача многу течности и квалитетна храна и што помалку напор.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 81
1.10.2010 10:42:31   
penelopa
Бебенце те чекаме...не сум имала проблем со желудник но колку што сум читала мислам дека некои трудници пијат Rupurut, најубаво да си го прашаш твојот гинеколог, он најдобро ќе те советува.
Кај мене најново е што бебушот почна да ме клоцка во ребра и тоа многу силно, некогаш морам да станам и малку да го смирам инаку не престануваuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 82
1.10.2010 10:49:20   
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bebence te cekame

Devojki, da ne imal nekoj problem so bolki vo zeludnik? Jas od sinoka navamu, ne mozam da si go smiram zeludnikot: nemam kiselini, ama mislam deka ke umram od bolka, duri i grbot pocna da me boli i da mi se ukocuva. Pomos!!!

не се секирај мила од притисокот кој го прави бебушот во твоето стомаче ги чувствуваш болките додека да се намести да заземи позиција потоа ќе ти биде подобно
и ако се намести добро кога ќе клоцне со ножињата ќе ти се слоши user posted image  ама ништо страшно

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 83
1.10.2010 10:57:47   
Adicka
Jas imav bolki vo zeludnikot na pocetok na bremenosta , doktorot mi rece samo ladno mleko da pijam , taka i napraviv i mi pomina.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 84
1.10.2010 12:07:03   
maci 13
Taka mi e tesko poslednava nedela ne znam sto da pravam navecer nemozam da spijam non stop se vrtam kako ringispil, te me stega nesto, te bebusot kloca kako da me trese nesto mozebi od nervoza zatoa sto nablizuva vremeto veke na 7 okt.vleguvam vo 9ti mesec .Ovaa mi e vtora bremenost no e porazlicna od prvata,prvite meseci ne gi ni osetiv koga letnaa a sega.....se nadevam nema dolgo da trae.....pozdrav do idnite mamickiiii

(Одговор на членот Adicka)
Непосредна врска до пораките: 85
1.10.2010 12:15:37   
Bebence te cekame
Denes sum na kontrola kaj ginekologot, pa ke vidam dali ke mi dadat lekarstva. Ama seuste ne mi pominale bolkite, epten se jaki. Ne mozam da jadam, da sedam... Uzas!!! Penelopa, i jas navecer stanuvam da go prosetam bebeto za da se smiri, a mm me zeza vika uste od sega ako go ucis taka, kaj ni e krajot user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Кај мене најново е што бебушот почна да ме клоцка во ребра и тоа многу силно, некогаш морам да станам и малку да го смирам инаку не престануваuser posted image

Always look on the bright side of life!

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 86
1.10.2010 14:55:37   
saskicka
Lele luge kolku brgu letna vremeto 35 nedela. za vo bolnica se smremav posto kaj nas vo kavadrci barat od doma da si nosis torbica licni raboti za tebe a za bebeto pampers se e spremno samo da pocekame koga ke kaze bebetoo togas. pozdrav do site mamicki i nivniteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 87
1.10.2010 16:41:47   
mytwins

здр на сите, јас сум нова на форумов, иначе сум бремена со близнаци во 26та недела по пат на ин-витро, опоследниве две недели почнува да ми отежнува, скоро цело време лежам, одмарам, ве следам и ве поздравувам сите 

(Одговор на членот saskicka)
Непосредна врска до пораките: 88
2.10.2010 21:30:18   
petra27
Devojki kako ste?Jas denes nekako cudno se cuvstvuvam,malku me podzaboluva dole kako za dobivanje,nesto mozebi se sprema....no daj Boze da izdrzi uste 10tina dena,da vlezam vo 9ti....mozebi ne e nisto,kako i da e na 8mi sum na pregled,pa ke vidime.....pozdravce

(Одговор на членот mytwins)
Непосредна врска до пораките: 89
3.10.2010 20:41:19   
pavcule
Jas sum vo 31 nedela pri kraj,i na kiselinite zatvorot oteznato disenje im nema kraj.Sega imam i slabi vrtoglavici,navecer tesko spijam itn itn.Bebeto e 1800gr i super si mrda,koga povece koga pomalce,kaciv 10kg i me faca panika ama taa e,mora da se jade.user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 90
3.10.2010 23:08:09   
mamica 30
Zdravo Pavcule .i jas sum 31 nedela i gi imam istite problemi od pred edna nedela.Vo prvata bremenost posle poragaj fativ hemoroidi i sega se plasam da ne gi fatam pred poragaj.I jas sum popravena 9-10 kg ,ama vo pravo si mora da se jade ke slabeeme koga ke se porodimeuser posted image .dali vo 7-8 mesec se pravat testovi mikrobiologija,klamidija i sl.Doktorot mi rece deka stom ke vlezam vo 33 nedela treba da odam da gi napravam ovie brisevi.

Pozdravce

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 91
4.10.2010 10:26:15   
petra27
Zenski kako e?Jas vcera otidov vo Sistina da mi napravat edno ctg...i imase malku kontrakcii...no me pustija so namera,ako imam bilo kakvi kontrakcii pak da odam.....se nadevam deka bebuska ke izdrzi do drugiot ponedelnik da vlezam vo 9ti.....

(Одговор на членот mamica 30)
Непосредна врска до пораките: 92
4.10.2010 10:36:54   
mytwins
 :) petra, ke izdrzis ne se sekiraj, ti pustam sreka i so lesnouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 93
4.10.2010 10:46:16   
antonie
jas sum 30 nedela, dali pravite vaginalno eho posle ovaa nedela?

(Одговор на членот mytwins)
Непосредна врска до пораките: 94
4.10.2010 12:12:34   
pavcule
Mene mi rekoa da pravam mikriobiloski ispituvanja vo 35 nedela,klamidija.mycoplasma,i dr. koi bea gi zaboraviv.znaci od 31 nedela sega vo 35 na eho.dali i PAP treba ne znam.Ce mi kazat togas ako treba.Pozdrav

(Одговор на членот mamica 30)
Непосредна врска до пораките: 95
4.10.2010 12:35:07   
vezilka RR
Ајде petra, ќе издржиш уште малку..збори му таму на бебчето дека мора уште малку да си поседи во стомачето :)

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 96
4.10.2010 12:42:43   
denicka
moram da ve prasam. Koj del od bremenosta vi pomina najsporo a koj najbrzo? mene prvite 3 meseci mi bea kako 3 godini  posle pregledot vo 12 nedela, koga si go vidov bebuska oformeno, se mi pomina kako niz magla i nabrzina. duri ne sum ni svesna koga pomina. kako vi e na vas? user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 97
4.10.2010 12:49:29   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pavcule

Mene mi rekoa da pravam mikriobiloski ispituvanja vo 35 nedela,klamidija.mycoplasma,i dr. koi bea gi zaboraviv.znaci od 31 nedela sega vo 35 na eho.dali i PAP treba ne znam.Ce mi kazat togas ako treba.Pozdrav

И јас така знам..микробиолошки тестови се прават во 35 недела, јас за тогаш имам закажано. Иначе денес си ги земав резултатие од трансфузиологија, испитував АФА и Д-димери заради проблемите на почетокот на бременоста и пишува таму во препораката изразена хиперкоагулабилна состојба со сек. актив фибринолија..Поима немам што значи а Д-димерите ми се 1430. Другите бројки баш и не ги разбирам..:(

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 98
4.10.2010 12:51:08   
mami2
Со првото чекано, молено од Господ како да поминаа години, секој ден вечност. Второто, поради првото кое имаше годинаипол кога забременив три пати лежевме на Пулмо, фати свински грип, секој ден обврски, не ги ни осетив месеците сем можеби девети месец... Немав време да мислам...

Непосредна врска до пораките: 99
4.10.2010 12:54:51   
Pinky
Denicka, mene do 12 nedela mi izgledase kako cela vecnost. A posle pregledot, navistina uzivav i seuste mi e dobro. Iako sum 36 nedela, sea sum fokusirana na golemiot den :-)))

Непосредна врска до пораките: 100
Страница:   <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  2 3 [4] 5 6   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?