Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 14.9.2010 13:03:31
*Katerina*
Jas sum 28 nedela so bliznaci i se potesko i potesko mi e imam bollki vo polovinata vo dolniot del na stonakot, nozete i racete od vreme na vreme mi otekuvaat i po celi veceri ne spijam od kiselini No seto ova ke zavrsi so dve angelcinja
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 14.9.2010 15:07:40
jasmina 25
katerina a kade te boli polovinata?mene koga pesacam mnogu ili koga rabotam kaj krstot me boli i stomakot odozdola kako sto kazuvas no mene izgleda mi e od premora koga odmaram nisto ne me boli...poz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 15.9.2010 15:24:12
belly
Jas sum 39 nedela i samo cekam...Pa da vi dadam nekolku mali sovetcinja koi mene mi pomognaa:
-Za otoci: ne jadete soleno, setajte, caj od kopriva ( dobar e i za krvta), banji na nozete so ocet i morska sol. -Za kiselini: dva casa pred da si legnete ne jadete i ne pijte voda i grickajte zivi bademi. -Za zatvor: 1-2 lazici ladno cedeno maslinovo maslo na gladno. -Za anemija: seme od kopriva so med. -Pozitivni misli vi trebaat najmnogu od se... Pozdrav do site trudnici, uzivajte vo bremenosta i so lesno...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 15.9.2010 16:47:04
jasmina 25
poveke da odmarame izgleda ke treba katerina mozebi ovie bolki se normalni no mene od pamet me vadat kaj ne mi odi pametot odvaj cekam da pominat uste tri meseci da se porodam...poz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.9.2010 14:45:28
vezilka RR
Последниве денови скоро цело време ме боли кичмата..ако седам подолго, ако стојам подолго, ако се заморам, при спиење..катастрофа! Среде ноќ станувам да подпрошетам да ми пројде болката
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.9.2010 15:40:47
penelopa
Добар ден на сите ...кака сте како ви поминуваат деновите....јас деновиве сум преокупирана со административни работи- гледам да средам да добивам породилно па ќе видиме....мора да бидеме оптимисти нели....инаку денес влегов во 31 недела- стомачето е се поголемо и поголемо....друго се е стандард тешко дишам, грбот ме боли...гледам да се движам колку можам секој ден и така....бебушот е доста активен...незнам зошто ама навечер околу 10 е најактивен....изгледа ќе бидеме ноќни птици
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.9.2010 17:30:19
denicka
ovaa nedela pocnav ama epten da se zamoruvam brzo. sreka uste 2 dena na rabota pa posle ke si lezam domce. ako se ulezam tesko mene . ama ke si setkam jas levo desno loso spijam, pocnaa kiselini,po 3 pati nokeska za vo wc.......... a 32 nedela. a za aktivno, da ne objasnuvam. neznam dali voopsto spie ova moe sonce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 23.9.2010 20:45:49
jasmina 25
jas od pred dve nedeli pocnav da osekam tezina,tesko se dvizam,tesko disam gledam stomakot mi se podigna na gore.za vo wc da ne prajme muabet od solja ne sum stanata a soncevo ko ke pocne da kloca dolu tesko izdrzuvam ako sum izlezena duri me boli besikata no ke se izdrzi samo da e se vo red...i moevo mnogu kloca poslednive nekolku dena...izgleda tesko mene ke bide
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 24.9.2010 12:24:22
petra27
Hahaaha...znaci site gi imame istite slatki maki:)))))) Za spienje da ne pravam muabet,edvaj se vrtam od levo na desno i obratno.Za odenje i setanje ,veke zaboraviv sto e toa bidejki lezam od 27 nedela a sega veke (vo ponedelnik 34 nedela),zaradi serklazot..... Kiselini nemam mnogu bidejki odsekogas sum imala jak zeludnik....inace bebusko e celo vreme aktivno,kloca,udira,stuca...se pravi naednas,mi go pomestuva stomakot....na poslednata kontrola vo 32 nedela bese 2 kg,super e se,konecot drzi dobro,smeam da stamuvam niz doma...inace se imam kupeno,se mi e isprano,ispeglano i namesteno.....primiv dve dozi zreenje sto znaci koga i da resi da izleze,ke bide spremno za nadvoresniot svet...no sepak jas se molam daq bide toa otkako ke vlezam vo 9ti....
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 13:12:20
Bebence te cekame
Здраво трудници! Јас сум во 34 недела, па сакам да го споделам моето искуство со вас... Како скоро сите вас, имам болки во долен дел од стомак и препони, ама ваљда е нормално, иако д-р ми спомна дека тоа може да е поради инфекција во мочен канал...Инаку, бепчето е ОК, супер темпераментно е (викаат какво во стомак, такво и надвор ) Малку ме загрижува што докторот ми рече дека заостанува една недела во развојот и сега не можам да спијам од страв дали се добро ќе се заврши. Ми препиша Клексан зошто имам малку покачени д-димери - 1063, покачен крвен притисок 150 со 100 во просек и плус ова со развојот... Ама мора да издржиме Инаку Петра, секоја чест за позитивниот став, треба да учам од тебе!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 13:23:29
petra27
Kako sto znaeme krajot sekogas e najtezok....bidejki sme vo iscekuvanje.....no ke bideme silni i se ke bide super.nemoj da se sekiras se ke bide vo red,toa sto bebceto zaostanuva edna nedela ne e nisto,veruvaj se ke bide kako sto treba....uzivaj,misli pozitivno i ke vidis deka se ke pomine vo najdobar red....
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 13:25:07
Viktori
добредојде на РР и никот ми падна во очи уште кога гледав активни корисници! за бебенцето што го чекате
инаку знаат да си треснат нешто лекариве наши онака од ракав без да образложат. Мене ми кажа дека немам вода о кога ми го пукнаа водењакот мислам цистерна истече
< Поракaта ја уредил виктори -- 25.9.2010 13:26:32 >
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 14:16:41
Werty
Здраво Бебенце те чекаме Твојот доктор пред (или потоа) да ти кажува такви работи требало да ти појасни дека сите луѓе не се со исти димензии - некои се покрупни, а некои се поситни. Исто така требало да ти каже дека -/+ 2 недели не се смета за заостанување во развојот. Мене тоа ми го објасни мојот доктор. И така, сега да си уживаш колку што можеш ваква голема и тешка Инаку, и јас сум во 34 недела. Ова ми е трето бебе и моите бебиња се раѓаат поситни (околу 2900гр) и во 37 недела, но се здрави како дрен и бргу напредуваат. Исто како што ќе биде и со твоето и со моево најмало. Патем, денеска почнав да ги перам пелените и алиштенцата за бебето. Се мислев малку (од шубе ) ама потоа си реков штом до сега се беше во ред, во ред и ќе заврши. Нели?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 21:04:21
Bebence te cekame
Фала девојки! Малку ме расположивте... Веројатно бидејќи ми е прво бебе, па на се се паничам Полесно е кога знам дека има и др. слични случаи кои се завршиле во најдобар ред. Сигурна сум дека сите ќе имаме лесен пораѓај со здрави и палави дечиња Јас само треба да го контролирам притисокот барем уште 2 недели иако никако не можам да го спуштам. Да не знае некој природен лек, рецепт или храна за покачен притисок? Некако само со Метилдопа не ми се регулира
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 21:22:09
elena29
ke bide sve vo red,jas sum 39ta nedela i bev na kontrola pred 2 dena,sve e kako sto treba samo na kraj mi vika zaostanuva vo rastot kako da e 37 nedela,jas normlano se ispaniciv,a Dr mi vika ajde ajde ispod 2800 nema da bide,taka i za prvoto mi vikaa pa se rodi 3350g..samo da e zdravo,zivo bez nikakvi problemi,i nie so lesno da pomineme,na momenti mnogu se plasam,na momenti si se ohrabruvam,pa pak posle strav,pa pak hrabrost...inaku pocna veke sve da me boli kako vospaleni da mi se muskulite na stomakot,nozete,koga se vrti bebeto me boli,kiselini, nizok pritisok...pa hormoni me lupaat..zal za site,pa placi,placi...pa posle kako nisto da ne e abe veke edvaj cekam da se olesnam,da go vidam bebusot,i sve da zavrsi so sreken kraj...i na site idni majki toa im go posakuvam...gospod da ne cuva i da ni dava sila..pozz!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.9.2010 23:01:11
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bebence te cekame
Да не знае некој природен лек, рецепт или храна за покачен притисок? Некако само со Метилдопа не ми се регулира
dobre ni dojde bebence priroden lek za visok pritisok e lukot...i infekcijata d mocniot kanal ke ti ja izvadi [ se razbira zaedno so mm za da ne mu preci....]