Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 17:25:21
blond
Кикитина, како бе да не користиш лифт? Лелеее Па ќе цркнеш додека се качиш
Остај ја свеки, нека си збори.
А велите качувањето по степеници помага за побрз пораѓај? Чао, отидов да се прошетам до станот (кој што е на 4ти кат). Секако нема лифт, мора по скали да се качувам. Ај се надевам ова ќе го натера малово да излезе
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 17:32:08
Lara2224
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina
Блонд, мене ми помага јаболко или цеден лимон знам дека лимонот уште повеќе ти асоцира на киселина ама јас пробав, мене ми помогна. И тоа го прочитав на форумов И бадеми грицкав, ама јаболкото се покажа како најефикасно.Краен случај Рупурут и не јади ништо 3 сати пред легнување. Ајде бебо ќе се спушти кај да е.
Blond i jas praktikuvam se kako lindina i samo toa pomaga... jadenje pred spienje nikako, jabolko ili limonada (moze so voda ama bez sekjer) za kraj, a do pernica altacid ili rupurut i sise od litsr i pol voda....
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 19:03:01
kikitina
Ова нема смисла , штом ќе легнам да спијам ужасна жештина ме фаќа цела се облевам во пот, мислам дека спијам врз печка. Мм вели дека не му е жешко бара да го покријам, а јас вријам. Оф ајде да дојде тоа пораѓање, иако сестра ми вика после да му кажам збогум на спиењето, малото немало да ме остави на мира .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 19:38:30
prettygirl
za zesko da ne zborame ne se disi navecer ko ke si legnam a i neznam kako da se namestam za spienje, spijam vo nekoja neobjasliva polozbo nova valjda nekoja + so 4 pernici...A denes sum se iznasetala mashki so se vika.Od 9 sabajle po bolnici na transfuziologija za ispituvanja.Tamu doktorkata vika so te macat so ispituvanja uste malku ke se porodis gotova si , pa od tamu po prodavnici bas vo najgolemata zestina.Dehidrirav nisto ne pomaga i duri vo 5 se pribrav nozete me ubija od bolenje.Sega i da me brkaat so stap nemozam da mrdam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 20:20:23
heba
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce
Zenski sega doagam od CTG koja panika mi ja napravija sega neznam kaj da odam.Sabajle pravev CTG KAJ 08.30 bese uspano bebeto,me vide na eho doktorot se pogodi Kocoski vo ambulanta i spored dimenziite mi vika deka odgovara za 35 g.nedela a jas sum 38.2 g.n.ispaga deka poslednive dve nedeli kolku sto ne bev na pregled deka bebceto ne e mrdnato vo rast,go prasuvam zosto da ne ne s eishranuva dobro i sl.mi vika jas sum bila mala po rast,gluposti,prethodno si odgovarase tocno za nedelite.Na Klinika ambulantite rabotat vo noviot del ama strasno se neorganizirani,pak guzvi pak cekanja,raspravi imase,i plus eden ton mazi i toa site isposednale,nema zena kaj da sedne.Za alergijava mi vika da pijam Loratidin,sega se mislam kaj da odam na privatno na eho da se vidi,me faka strav kako bas sega da ne rasti,treba da se reagira na vreme ako nesto ne e vo red,a ni dopler ne mi napravi. ,mi vika za nedela dena na kontrola togas ke sme videle dali pocnalo da rasti ili ne.
Elce odi naredna nedela na privatno da vidish samo za da se smirish inaku sekoj doktor razlichno gleda na eho i site aparati razlichno merat jas vo sistina zavisi vo koja ambulanta me gleda doktorot se razlichno mi kazuva de napreduva de ne e kujznae sho ajde ne se sekiraj i zakazi si na privatno da chues ushte edno mnislenje na kolku im vikaat deka rano im e ushte kujznae do koga kje teraat pa do vecher se porodile! kiselinive denes mi se vo ekspanzija nepodnoslivo e aj sho gori dushava tuku i me boli i me bode vo grbot a sho ne probav i ruprut i limon i kisela voda i jogurt nema chare.
a ova za perenje na race mamaichki 77 nemozam da se nachudam.....ne me razbiraj pogrreshno ama ne gledam prichina... pa ushte do 1 godina...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 20:53:31
blond
Значи сите патиме од пре-зголемена телесна темепратура. И мм се жали како му е ладно, а јас гушкам шише со мраз и се ладам
Хеба, исти желби имаме Јас веќе сум 37+3. Мм вели дури за десетина дена да сум се породила, дека тогаш кујната ќе биде готова, па таман ќе ја ставиле кујната, па јас да одам да раѓам. Ама не, кога тој ќе биде труден, нека го преноси ако сака
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 21:17:02
Lidina
I jas za sekoja bolka si velam ajde valjda trgna, ama ne be ne saka! A na CTG pokazuva nekakvi bolki i me prasuvaat dali imam barem mali bolki, i jas sakam ama ne e toa toa. A mm sekoj den go moli preku stomakov: aman izlezi..Mu velam razbirlivoo e zosto mene mi se brza ami tebe? A mi veli ajde neka se rodi da sme raat! Hahaha ova mazive stvarno se cudni
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 21:52:40
heba
jas nemam nikakvi bolki ..ama bash nikakvi i zatoa si mislam deka ako ne behe dogovoron za carski deka ova bebe poso e premoleno da ostane kje sedi 10 meseci puni. slushaj blond znam deka tie sho ne se otvaraat gi vrakjaat doma za sex :)) i mi se uvrtelo nesho u glava popreku go gleam mazevo doma i ja naseti izglea rabotava go nema cel den doma ahahahahha barem neka se potspushti da se smirat kiselinive denes ova e neverovatno a taman si pomisliv eve posvezo e nema da otecham mnogu pa kiselini me satrea eee den choek da ne odmori. denes sum teshka tapa
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 22:12:31
blond
Ихааааааааааа Хеба, таман ја се настрвив денес да си ја пробаме спалната со мм, овој нешто се разболе се мота во ќебиња, ладно му е. Ама ај утре ќе се фалам колку сум била успешна
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 0:15:46
Lidina
Шала на страна,во текот на сексот кај жената се лачи хормон простин, а тој истиот се содржи во инекцијата за провокација простаглатин која се дава за полесно и побрзо отварање. Ако има доктор на форумов нека објасни ако не сум во право - ова ми е совет од мед. сестра. Само требаше и мм да е тука за да поверува, вака мисли дека намерно измислувам Затоа трудници фрлете се на работа
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 8:21:16
heba
decki strashna nokj pominav frlav ogan cela nokj nishto ne pomogna ni za minuta nit apche nit limoni, vodi, chaevi, med sho ne probav mn mi beshe teshko i eve sabajlevo nonstop imam nagon za povrakjanje mn me boli zeludnikot celi gradi me bolat i pozadi u grb me bode...i posle uzivaj u bremenosta koj se zaebava...od sho mi beshe losho zaboraviv i deka sum trudna. inaku sprejon nema veza navecher otocive belosvetskinishto ne gi simnuva nit pa neshto gi ladi. daj boze denov da pomine pomirno barem da pospijam malce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 9:26:11
blond
Хеба јас моето решение го најдов во Кожувчанка со лимон + свеж лимон во неа. А секако и сладолед на периоди. Ама затоа ништо друго не ставив во уста цел ден. Вечерта ме фати стрв што му пржев на мм тиквички, па си апнав така малку, среќа не ми беше лошо потоа
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 9:27:49
hoho
Heba и јас имав страшна ноќ, уствари страшен ден. Ме болеше цела глава со вратот позади, едвај дишев, повраќав ( а немам повраќано од 3 месец ) страшно беше. Незнам што имаше вчера во воздухот....уствари вчера немаше воздух. А колку беше па топло и вечерва, со отворен прозор и цела се препотував.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 9:44:55
kikitina
Како напредувам со неделите 35+4 така ми е се потешко. Синоќа не спиев од жешко и од киселини, а за нозете да не зборувам дека ми се ко пчелка да ме апнала. До пред недела две беше се ок , како да не бев трудна, ама сега изгледа на крајот ќе ми наплати за се. Мм дури се плаши да ми го допре стомакот од што агресивно се врти низ него.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 10:04:51
srcuski
Времево никако да се стабилизира,издржете трудници ве чека наскоро најубавиот период од животот,Јас ланската година исто ова в реме бев веќе на крајот од бременоста со мојата втора радост и се сеќавам дека лани јуни беше уште пожешко беше 40 степени и едвај се движев. беше многу немирно па и нормално кога се роди 4000кг. Денес кога го гледам покрај мене се заборавив на сите маки. Ви честитам од се срце и ви посакувам најлесно породување .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 10:17:27
emilija28
jas sum veke na pocetok na 37 nedela od deneska sum oficijalno doma po naredba na ginekologot imam otoci na nozete i prstitie na racete i malku namaleni proteini mi kazaa da lezam ama se me boli ne znam kako da se namestam sakav barem do cetvrtok da odam na rabota drugo e narod nekoj nesto kaze pacienti pobrzo mine vremeto,doma mislam ke seknam samo na poraganjeto ke mislam a uste e rano ajde pa od deneska poveke ke se druzam so vas samo vie mi gi razbirate makite
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 10:54:36
srcuski
ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho
srcuski , јас само што влегов во 7.пред мене е цело лето здравје. Значи ќе фатам и температура над 40
.Е да јас се породив на 30 јули и пред самиот крај па и синми беше инаетчија си истера по свое и се роди точно на терминот и тоа со смеење отидов и баш зачудувачки,за ќерката 4 дена надминав и отидов со провокација и беше лудило од болкии.Фрчеа инекции таблетки вагиналети за побрзо отворањее абе шо лудници.ми го пукнаа водењакот и после тоа ми идеше главата во зид да акнам од болки.и конечно ме качија на бокс и оп никакви напони и болки повеќе.Ајде притискај на стомакот не не и не после тоа малкуи се изгубив на боксот па кога чув дека рекоа или царски или вакум ,наеднаш ми доје некоја божја сила и со еден напон се роди моето прекрасно девојче.А за моето синче беше баш како на мајтап ноќта околу 3 часот ме фатија некои безвезни болки колку да се рече дека се болки на неодредено време,јас си лежев па сабајлето во 6 саат станав отидов на тераса да си ги соберам алиштата па бришев прашина и 6 30 му се јавив на мојата др која живее под мојот стан и излеговме двете на тераса и ми вика имаш болки и викам да дасе рече дека ме боли како ментруални ми вика па ајде оди на болница пошто таа не е повеќе на болница работи во уредот приватно,јас нема шанси зошто да одам не ми е ништо таа се смее ми вика во 7 30 дојди во ординација да те видам колку си отворена отидов и 4 прсти и му вика на мм оваа до вечер ќе се породи одете дома и нека се шета олкоу маса и кога ќе ја фатат јаки на б олница.. Така јас дома ќерками ја оставивме да спие беше сама а има 4 год мм си замина на работа јас се качив дома ама болките се зачестија и си викам абе овие се на 5 минути јас си седам дома..Му се јавив и му викам иди,тој не др ти рече да се шеташ,абре иди оти јас сама ќе одам а ќерками спие нема кој да ја чува ајде си дојде мм ја разбуди ја облече и заминавме на болница отидовме во 9 ме прегледаа 8,5 прсти отворена и одма клизма па на цтг и право на бокс а јас ни б од болки и инфузија за напони и во 9 45 синми се роди 4000кг бев и сечена е тоа беше само страшното затоа што не ми ставија анестезија па вриштев дури ме шиеше др и викав ајде доста неможам поќе каква сум таква сум доста е таа се смее ајде уште малку издржи и реков ела легни ти јас да те шијам да видиш како е и после ми го дадоа моето злато и се ми помина................
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 11:19:02
hoho
Леле srcuski што убави приказни, дај боже сите да си поминеме лесно како ти со синчето. Нека ти се живи и здрави дечињата и навивај за нас за сите да си поминеме лесно
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.6.2011 11:19:07
bebushkatamoja
hahha lele srcuski ama me iznasmea na kraj...thnx, mi go potvrdi istoto sto site majki go velat potoa:) , jas sum 34+2 ama ovie denovi sum mnogu konfuzna vo glavata ama koa ke slusnam nekoj vistinski nastan se nasmevnuvam i si velam kako i da e mora da izleze, a edvaj cekam da go vidam eeeeee pa jas do lani se tresev od polaganja intervjua...a od d-r ic ne sum plasliva,, a baska sea znam posle bolkata ke dojde najgolemoto sonce
Сексот не е само физички чин. Тој е комуникација, енергија, присуство ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?