|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
6.6.2011 12:03:01   
Lidina
Блонд, мене ми помага јаболко или цеден лимон знам дека лимонот уште повеќе ти асоцира на киселина ама јас пробав, мене ми помогна. И тоа го прочитав на форумовuser posted image И бадеми грицкав, ама јаболкото се покажа како најефикасно.Краен случај Рупурут и не јади ништо 3 сати пред легнување. Ајде бебо ќе се спушти кај да е.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1401
6.6.2011 12:18:15   
mamicki
Jas pisuvav za limonite, Lidina, od licno iskustvo. Iako imaat kisel vkus, sokot od niv po hemiskiot sostav e baza, pa ceden limon mnogu uspesno gi smiruva tegobite od kiselini, a ne pravi nikakva steta na zeludnikot. Samo ne treba da se mesa so nisto, ni sekjer, ni bilo sto drugo, moze samo da se razredi so malku voda.

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1402
6.6.2011 12:20:26   
heba
ama te razbiram 100 % cel den i mene me gori vchera na gosti koga me stegna niz nos mi izleze kje im povratev na lugjeno pa odma doma se vrativme... ama na prazen stomak beter mi e pa pikam ovoshje jogurt i plazma so mleko sladoled, a drugo ne mi ide ich ne jadam///navecher mi e mn teshko gram i od vnatre i od nadvor i kje si stanam da si placham. ushte malku e sho da se pravi nema drugo kje se istrpuvaa tie sho ragjale zimno vreme mi se chudat amamene ova toplovo majkami rasplaka eve roka klimava se smrznaa site iskachaat nadvor doma im e ladno a ja goram bashka sea ispeglav dve mashini ne mi se poznavaat prstite na racete ko kopita mi se. denes izlegov do prodavnica i pak mi se sloshi od soncevo i sea ne idam vishe nikade dodeka ima sonce kje si sedam doma

Непосредна врска до пораките: 1403
6.6.2011 12:25:58   
Lidina
Е мамички фала ти мене навистина ми помогна за киселинитеuser posted image И да јас лимонот го јадам и таков и неисцеден не ми е проблем бидејќи имав проблем со грлото, а шеќерот ми го забранија во бременоста ионака. Само заради вкусот си мислиш дека ќе ги влоши киселините а всушноист помага.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1404
6.6.2011 12:29:35   
Shkorpija
Со киселините и јас си имам голем проблем,и некогаш ми се случува да ми потече низ нос.Многу непријатно чувство.И нема  што не пробав.Ако ми верувате РУПУРУТ ама ич не ми помага,5 минути ништо и потоа пак имам киселини.Спијам со Орбит мастика и до креветот обавезно имам шише со кисела вода,па кога многу ке ми дојде се напивам.А некогаш кога ништо не ми помага сода бикарбона пијам,и ме смирува за да заспијам инаку нема шанса.
А 32 недела сум имам усте за веслањеuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1405
6.6.2011 12:34:02   
blond
Пробав и со лимон уште рано сабајле, ситуација непроменета. Јадев сладолед и добро ми беше додека го јадев, еве сега пак ми врие од внатре. Сега одам да пробам со јаболка.
Ауууу ако реши до крај да седе внатре, како ли ќе издржам ???
Ако овие денови не реши да излегува, дефинитивно закажувам царски.
Си user posted image си липам.. Аххххх..... Ај доста ви пренесував негативна енергија...

Туку, ај и да се пофалам дека спалната ми ја монтираа сабајле, еве сега и климата. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1406
6.6.2011 12:42:13   
Elce
Zenski sega doagam od CTG koja panika mi ja napravija sega neznam kaj da odam.Sabajle pravev CTG KAJ 08.30 bese uspano bebeto,me vide na eho doktorot se pogodi Kocoski vo ambulanta i spored dimenziite mi vika deka odgovara za 35 g.nedela a jas sum 38.2 g.n.ispaga deka poslednive dve nedeli kolku sto ne bev na pregled deka bebceto ne e mrdnato vo rast,go prasuvam zosto da ne ne s eishranuva dobro i sl.mi vika jas sum bila mala po rast,gluposti,prethodno si odgovarase tocno za nedelite.Na Klinika ambulantite rabotat vo noviot del ama strasno se neorganizirani,pak guzvi pak cekanja,raspravi imase,i plus eden ton mazi i toa site isposednale,nema zena kaj da sedne.Za alergijava mi vika da pijam Loratidin,sega se mislam kaj da odam na privatno na eho da se vidi,me faka strav kako bas sega da ne rasti,treba da se reagira na vreme ako nesto ne e vo red,a ni dopler ne mi napravi.user posted image ,mi vika za nedela dena na kontrola togas ke sme videle dali pocnalo da rasti ili ne.

Непосредна врска до пораките: 1407
6.6.2011 12:48:17   
Lidina
user posted image Блонд заборави на маките и одмарај во спалната. Мене ми се расипа климата, а дома кај мене е пекол невиден, па планирам на тераса да се преселамuser posted image
Хеба тие спрејови што ги спомна погоре имаат ли ефект за отоците? Ако бркаат работа одма слегувам и купувам..

Непосредна врска до пораките: 1408
6.6.2011 12:50:48   
arh_diz
Elce konsultiraj se so drug ginekolog.Ehoto ne e sekogas tocno.A i nemoze site bebinja da se ragaat nad 3,5 kilogrami.Dokolku site kontroli dosega bile ok i se se sovpagalo nemas mesto za panika

Биди тоа што си

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1409
6.6.2011 13:09:16   
Lidina
Елче и јас бев на ЦТГ во новата клиника ама поминав ок затоа што немаше гужваuser posted image И од ум и мене ме извадија, ми вели бебето одговара за повеќе од 2 недели а јас сум 38 абер нема за излегување, бебето спиеше на ЦТГ сетрата ми го растресе стомакот, а моево ко за инат не сакаше да се разбуди па ме остави можеби пола саат на ЦТГ.
И докторот ме натера сега да бројам движења ако биле помалку од 20 да одам веднаш на клиника. Јас после 5тото губам континутет на броење. На претходното ЦТГ докторот ми рече да не се замарам со мерките од бебето, се зависело какоо им било подесено ехото. Ми се смачи од тие нивни мерки, не се преплашувај толку секој доктор различно мислење. Мене пак сакаат на ОГТТ тест да ме пракаат, 3 направив и не планирам да се малтретирам повеќе.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1410
6.6.2011 14:16:25   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

vie so otoci, jas so nizok pritisok maka si imam ovie 2 dena 90 so 60 mi e abe ne si ja osekam glavata i samo mi se spie i mi se losi nisto ne mi pomaga.Ostaj toa kapak na se majstorot so taa mashinata buci od pamet me mrda od 8 sabajle mi se bega od doma .

Mene mi e toa normalna vrednost na pritisokot, nikojpat nitu ne bil povisok, ili 90/60 ili 100/70, i mi velat deka e dobro sto e taka...

isto i jas prvite cetiri meseci bev 90/40 i ne mozev da go podnasam no od cetvrti mesec navamu mi e 100/70 i veke go naviknav i go podnasam a i na mene doktorkata rece deka e normalen

Непосредна врска до пораките: 1411
6.6.2011 14:18:17   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

А кога си по цел ден во кревет што да се прави освен да се јаде и грицка? user posted image

Па грицкај, ам нешто што нема многу калории, моркови на пр. или јагоди. Избегнувај благо и солени грицки, и без тоа не служат за ништо освен за сало! Јас се поправав тие два месеца затоа што буквално се гушев во сладолед! Кога видов кон каде одам, веднаш кренав рачна user posted image

lele i jas jadam mnogu sladoled da me potopat vo nego suva ke izlezam ama na kilaza ne sum primetila uste sum si 4 kg samo popravena a veke od utre vleguvam vo 28 nedela

Непосредна врска до пораките: 1412
6.6.2011 14:18:32   
sunshine24
lele lidina covek da ne znae sto da misli.prvo ti vikaat barem deset dvizenja na den a sega ti rekle 20 na tebe,a moevo pa ovie denovi nesto mnogu slabo mi mrdka taka mrzlivo samo se ispapcuva i se snizuva.jas utre treba da odam na ctg pa da vidime sto ke kaze minatiot pat me zagrizi dr rece srcenceto mu cuka pobrzo 170 vo min a treba do 160 i sega odvaj cekam da vidam kako e.

Непосредна врска до пораките: 1413
6.6.2011 14:19:46   
mamicki
Citam, trcam po pregledi, listam po forumov, pak citam, se nabljuduvam, trcam po pregledi....Ih, sto ubavo i bilo na baba mi, pa duri i na majka mi, koga bila trudna!!!

Непосредна врска до пораките: 1414
6.6.2011 14:41:53   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Blond i moevo slabo dvizi vo posledno vreme, se tegne i togas mene me boli papok navistina mrzliva aktivnostuser posted image Valjda e normalno.. jas i ti termin ist mozda ke sakaat malku porano da izlezatuser posted image Masko ili zensko nosis?user posted image

Моево е машко. И на последната контрола ми рекоа термин 18ти. Јас се си мислев оваа вечер пред изборите ќе се породам (не знам зошто така мислев), ама ај си велам наредната сабота user posted image
Како и да е, најверојатно ова мрзеливото мрдање е нормално.

Туку, ајде побро нека излегуваат user posted image . Денес веќе и климата ја монтираа. Уште спалната да ни ја монтираат и креветче за малово да купиме и тоа е тоа. Баш денес видов едно слатко убаво за 4.000 ден со сталка за преслекување и перденце одозгора. А друго слично без сталка и без перденце 4800, ама со можност за подигање на целото креветче за 10-15 цм. Совет ???

Ми текна дека Хеба постојано си ги пере алиштата за user posted image па јас се што купив дадов на золва ми да ги испере на 30 степени и да ми ги донесе дури ко ќе се породам user posted image

А немам ни малку страв од пораѓај. До пред една недела имав, ама сега веќе не. И се молам секој ден да ме фатат болки и да одам да раѓам user posted image и да се user posted image конечно со малиот господин.

Isto i jas go gledav toa krevence so podloga za presoblekuvanje i so perdence i se odlucivme toa da go zememe a isto i toa so perdenceto se podiga i e na dve nivoa na povisoko i na najnisko podole mene mi se sviga toa bidejki se zbira vo torbica zdravje koga ke porasne bebeto koga veke nema da mu treba ke se zbere vo torbica i ne ti zafaka mesto eme se koristi kako lulka a drvenite voopste ne mi se svigaat ke ti zafanat poloa soba

Непосредна врска до пораките: 1415
6.6.2011 14:45:16   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Blond,
naseto krevetce e so perde za komarci, stalka za preslekuvanje i 2 nivoa za okolu 4900. E sega za opcijata za podiganje, mislis na vtoro nivo ili..mene ne mi bea bitni perdeto i daskata kolku toa da ima 2 nivoa, ama ista bese cenata bez i so niv taka da jas bi go kupila vtorotouser posted image

no zosto mene pa bas mi se potrebni stalkata i perdenceto stalkata ke si ja koristam za presoblekuvanje zosto da go stavam na petosedot da go presoblekuvam koga moze na toa da si se presoblece a isto i perdenceto da ne mu vleguvaat musicki mada kaj nas vo salon ne im davam da vlezat ni muva ni musicka mene mi se sviga da e so stalka

Непосредна врска до пораките: 1416
6.6.2011 14:47:33   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

E aman be i doktorive razlicno kazuvaat. Mene dr. mi rece 36+1 vleguvas vo 9 ti, a i koga gledam po termin vo 9 ti vleguvam na 11 juni togas ke bidam po nedeli 35+6.Ajde trudnici kazujvajte vase mislenje da ja razresime dilemavauser posted image

jas po terminot si racunam vleguvanje vo nov mesec a isto i doktorkata mi taka racina 5 septemvri mi e termin taka da na sekoj peti si racinam deka sum vo nov mesec

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1417
6.6.2011 14:52:22   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13

blond moj sovet kupi si krevetce so 2 nivoa ama i ednata strana da se spusta mn ke ti bide prakticno ke mozes da si go zalepis do spalna em do tebe ke bide ke go gledas em u svoe krevetce...jas imam od cipolino so 2 nivoa i daska za preslekuvanje,ama koga bi birala sega definitivno drveno bi izbrala a i cenite se tuka negde 5000 6000..

cenite ne se bitni no mene mi se sviga na cipolino i definitivno odlucivme za takvo so stalka i perdence eme se zbira vo torbica a drvenoto ne deka ne e ubavo ubavo e ali ne se zbira koga nema da ti treba ke ti zafate polovina soba ali sekoj si ima svoe pravo

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 1418
6.6.2011 14:57:23   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lete

blond kazimi kade vide krevetce za 4000 denari dali bese sosve dusece i so kolkavi dimenzii bese

Jas vo skopje gledav kaj plasticarskata od leva strana vo zgradata JETA i e 4900 bez dusek a dusecinja ima od 1200 pa nagore ali za prvite 6meseci pa i do godina ne ti treba dusece za prvoto nivo ima si tenko i samo ke mu posteles podebelo kebe pod postelninata dusekot ke treba koga ke se simne na 2to nivo najdole,spored proizvoditelot pvoto i nagotno nivo e predvideno do 6 meseci ali jas sto imam rodnini sto imat takvo krevece mi kazaa od iskustvo deka ta koga nivnoto dete naplonilo 1god togas go simnale na dolnoto nivo

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1419
6.6.2011 15:02:27   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

Ми текна дека Хеба постојано си ги пере алиштата за user posted image па јас се што купив дадов на золва ми да ги испере на 30 степени и да ми ги донесе дури ко ќе се породам user posted image

А немам ни малку страв од пораѓај. До пред една недела имав, ама сега веќе не. И се молам секој ден да ме фатат болки и да одам да раѓам user posted image и да се user posted image конечно со малиот господин.

zoshto na 30' stepeni ?? ne treba na pojako  neshto a?? jas tie prekrivki peleni meleni se na 90 gi staiva alishtata utre kje gi peram treba da dozemam ushte neshto

no zosto voopsto gi perete vo peralna pa toa kolku e gadno samo sto od prasina da se ispere jas sum vo plan na moeto bebece voopsto da ne mu gi peram vo peralna pa ke odvojam 2 saata za da mu gi isperam na raka vo peralna se upropastuvaat em bojata im e druga so nekolku perenja em materijalot dobie drug izgled jas koga na mene i na mm gi peram novite alista na raka tie sto ni se za izleguvanje pa bilo problem za na bebetoto jas bi vi preporacala na bebeto da ne perwete nisto vo peralna barem do 1 god i omeknuvac nikako a potoa ako sakate moze vo peralna ali jas i potoa bi prodolzila na raka da mu peram tie po novite alista so mu se za izleguvanje samo tie po doma moze nekat vo peralna da stavam a onaka se naraka i nasi peram na raka i ne bebceto ke dozvoluvam da se perat vo peralna

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1420
6.6.2011 15:03:47   
kikitina
Јас уште вечер имам од Клексанот да се боцнам и после да направам контрола. Ми е страв на ехо да отидам недај боже да ми речат не е во ред нешто. Не можам сама на себе да си обајснам кој ѓавол ме тераше да отидам на преглед во државна, кога на сите прегледи до 30 та недела во Систина се беше совршено ок. Ама па и 3000 за ехо не се малку бре, претеруваат овие во приватните клиники. Инаку свекрва ми денеска ми рече да не сум се качувала во лифтот, а по скали да сум одела. Се чудам на паметот по скали до 6 ти кат user posted image .

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1421
6.6.2011 15:12:06   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Хеба, бе душо, како да преживеам ? user posted image
Ниту сладолед помага веќе, ниту ништо.
Горам од внатре. user posted image
Не можам веќе.user posted image

i mene me izgorea kiselini samo kisela voda mi pomaga

Непосредна врска до пораките: 1422
6.6.2011 15:35:10   
mamicki
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Инаку свекрва ми денеска ми рече да не сум се качувала во лифтот, а по скали да сум одела. Се чудам на паметот по скали до 6 ти кат user posted image .

А зошто? Колку што знам, воопшто не е препорачливо да одиш по скали, освен ако не си пред пораѓај, па за побрзо да биде, демекuser posted image

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1423
6.6.2011 16:16:47   
kikitina
Па демек тоа што нели лифтот брзо се движи и имал некој си притисок, ама јас си викам поарно со лифт отколку по скали до 6 ти. Ај да беше до 2 ри и така и така.

Непосредна врска до пораките: 1424
6.6.2011 16:43:52   
Lidina
Кикитина, остај ја свекрва ти каков притисок,нормална гравитација е во прашање ништо опасно за бебето user posted image јас цело време се возам со лифтот до 7ми и надолу некогаш ако треба и 3 пати во денот. Како да качувам скали сега со 70 и кусур килаuser posted image нели не треба да се преморуваме? Вози се со лифтот ама повеќе пешачи без преморување.

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1425
Страница:   <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?