Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 12:32:01
Julie1
Пакетот за родилки и новороденчиња во Јуни чека на сите Јунски новороденчиња. Пријавете се доколку го очекувате новороденчето во Јуни или доколку веќе го добивте најубавиот подарок-вашетот сонце во месец Јуни: Повеќе за пакетот подароци прочитајте тука, а може да се пријавите тука.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 13:30:17
prettygirl
e so ovie nedeli meseci stvarno da se zbuni coek ama doktorite smetaat so gestaciski nedeli valjda ima nekoja razlika .Jas sum 36ta i nekoj den a po meseci sreda mi idi da vlezam vo 9ti.Kako i da e ne ostanuva uste mnogu a vikaat deka zenskite porano se ragaat taka da... Inace mi dojde edna uteha vo vrska so poragajot vcera mm se sretnal so doktorot sho me primi ko imav spontan lani i stvarno sum zadovolna i mu rekol abe kaj ste uste so ve nema? maz mi mu rekol ke se vidime za nekoja nedela imajte si vo predvid.I demek super nemalo problem do 15ti bil na odmor posle toa ke odam ednas na pregled i toa
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 13:51:30
heba
dechki a kapkive AD moze da semachkaat taka?? u upatstvoto pishue samo ako bilo demek nesho neophodno vo bremenost pa me zachudi malce, me pechat gradite pa sakam navecher da se machkam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 15:32:02
mamicki
A, da, zaboraviv, ubavo e po tusiranjeto da gi izvlekuvash bradavicite so frotiren peskir, kje gi masiras, i kje se obiduvas da gi izvleces nadvor, toa kje ti olesni za potoa, koga kje cica, inaku, boli mnogu od pocetok
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 16:54:37
kikitina
Цурки а да ве прашам нормално ли е воопшто ми нема капнато колструм од градите, мои блиски што веќе родиле викаат дека после 7 ми месец треба . Јас се имам оперирано на едната града од фиброаденом па си викам да не е тоа нешто проблем со прекинување на млечните канали. Има ли некоја како мене или???
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 17:13:20
bombica
I mene mi nema poteceno kolostrum valjda nemora kaj sekoja zena.A sto se odnesuva do gradite t.e bradavicite jas sum vo dilema dali treba da se "pripremaat" vo bremenosta.Znam snaa mi so dvete deca gi masirase so frotirna krpa a na net citam nikako da ne se cepkaat kao navodno so masiranjeto na bradavicite mozelo da se pottikne lacenje na hormonot oksitocin da dojde do predvremen poragaj Posto jas imam uplav od predvremen poragaj duri i koga se mackam so krema na brzina i ne gi cepkam bradavicite
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 17:29:26
arh_diz
Bombica i jas imam za toa citano deka moze da dojde do predvremen poragaj.Jas iskreno ne gi pipkav voopsto.Vo bolnica koga ke se porodite treba da se obratite na sestrite da vi pomognat okolu gradite, toa e mnogu vazno i mnogu pomaga posle toa nema da imate nikakov problem so doenje
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 17:59:30
heba
abe bash pred malku me prashueshe mm dali mi dzvrchkalo nesho od gradite ama i ja vikam nema nisho i se nasekirav dali kje imam mleko posho gradive ne mi se mrdnati ni milimetar na shto se nadevav cel zivot deka barem vo bremenost kje imam i jas gradi ama nisho sea za sea....se nadevam posle poragjaj kje dojde...i ako trienjeto so peshkir provocira poragjaj od utrekje gi trijam po saat vreme...ahahhahahaha neka iskacha ajde...ustvari od sreda nataka ushte se ne sum dosredila so pegvlanje perenje a utre kje idam da dokupam pamuchni kebencinja i prekrivachi vo beverli bea od 1200 do 1500 a vo ona na pazaron bunjajkovec edno podrumsko dukjanche istite od 950 do 1200 epa sea od edno od drugo kje se podsobere ...:)))i kje mu zemam edno kompletche za ko demek od bolnica i od kako kje isperam se bujrum
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 18:14:57
mamamoni
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina
Цурки а да ве прашам нормално ли е воопшто ми нема капнато колструм од градите, мои блиски што веќе родиле викаат дека после 7 ми месец треба . Јас се имам оперирано на едната града од фиброаденом па си викам да не е тоа нешто проблем со прекинување на млечните канали. Има ли некоја како мене или???
не е ништо страшно, мене почна да ми тече после пораѓај и тоа кога ја ставав Софија на града, а само да ми течи не ми се случи, еве и сега ја дојам а млеко само не ми течело како што кажуваат некои и градите ми се понекогаш меки а таа си цица
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 18:24:09
mamicki
Gradite mozat da se masiraat vo 9 mesec, togas ne e opasno, a mnogu e korisno. Klostrum ne mora da imate,toa ne garantira uspesno doenje. Mene na pr. prviot pat mleko mi dojde duri tretiot den po poragjajot, pa uspesno doev cela godina. Inaku, ni togas ni sega, vo vtorava bremenost, ne go promeniv brojot na gradnik, i taka e podobro, inaku gradite kje stanat kako palacinki , a naprotiv, po doenjeto gradite mi ostanaa pocvrsti i poubavi
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 20:18:10
sunshine24
vo vrska so ad kapkite jas stavam vo pavloviceva i go mackam celiot stomak nema nikakva steta od niv,mene gradite mi e zgolemija a odsekogas sakav golemi a sega odvaj cekam da mi izdisat ne mozam da gi trpam mi tezat samo .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 20:57:08
Annet
А мене вие моиве постариве тетки ми велат масирај се на секое туширање,и ја се масирам и кога се мачкам.и по малки испага како млекце??????????????? не треба ли???????????????? лелеееееее
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 5.6.2011 21:02:27
bombica
Annet pisav i pogore snaa mi se masirase od 7 mi mesec pa fala bogu i dvete gi rodi 5-6 dena pred termin.Jas sum so istorija na predvremen poragaj i zatoa ne ni pomisluvam da gi dopram bradavicite a ne da gi masiram E moze tamu vo 37 nedela da gi pomasira m
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 0:32:55
rina13
ni jas ne sum gi masirala gradite a za kolostrum imav od 6 mesec,bradavicite normalno e da ve bolat odprilika desetina dena posle poragjaj duri ne zcvrsnat i otrpnat,posle ke nemate gajle,ne slusajte mn mn rekla kazala pravete ona sto vi kazuva instiktot i sto mislite deka ke bide najdobro za vas
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 1:48:06
bebushkatamoja
ej zenski da ve prasam, sto pravite so maticni kletki?kolku sto vidov vo temata nema postovi...jas nekako ne sum za, baska sto e mnogu pari, ama i kako predvreme da mu se prejudicira sudbinata na bebeto...sto mislite vie?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 8:21:02
blond
Јас сум за да се зачуваат матичните клетки. И тоа ни беше во план. Арно ама се договоривме да не одиме во станот, туку да си ја реновираме куќата, парички за матични клетки баш и не останаа. На крај краева, што ми фали мене што моите не зачувале матични клетки ? Само Господ да не' чува.
Туку јас имам многу киселини, не можам да издржам веќе. Уште потешко ми е кога ми доаѓа жештина од внатре, мислам оган ќе исфрлам од уста. Само на млеко и вода почнав да живеам. Ама џабе е, си имам пак киселини, а од што не знам.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.6.2011 8:37:11
heba
blond i jas imam mnogu kiselini se budam vo nokj i neznam sho da praam od sho mi gori niz nos ama najmnogu ako mi e prazen zeludnikot gledaj lebche nekoe kiflichki i sl da imash pri raka ili plazma keks so mlekce , mene mn mi pomaga i sladoledot ama sega moram da go namalam grlovo me ubi i kashlam ko degen prv pat mi se sluchuva vo leto da se razbolam, vchera se prsnav so eden sprej za otecheni noze od tineks kupen nekako na kratko ama me oladi mi gi osvezi i posle vecherta gi izmachkav so ona konjski balzam kako mentol zele shto e za masiranje i toa mi gi podoladi, podobro odkolku voda bidejki posle mienje so voda ushte posuvi mi se a ova nekako fino mi dojde kje idam denes da go kupam sprejon......
Летото е време за одмор, освежување и забава покрај базен, но зад крис...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?