Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 4:09:29
Jule0712
mamicka 77 morav na CTG zasto imav nekoi bolki vo kicmata i preponite pa maticnata se zagrizi vika da te stavam na CTG da vidime da ne se kontrakcii zasto ehoto pokazuvase se vo rred...e sega napraviv dve CTG vo rok od tri dena i na uste edno sum petok da imam vika maticnata tri rezultati da sporedam za da pronajdam vo sto e problemot dali si bila vozbudena i pod stres sto se javile bolki ili sto e rabotata....na prvoto CTG srceto na bebeto cukase mn brzo mi rece ima blaga tahikardija denes bese dobro e sega petok sum pak i ako e se vo red (Daj Boze) prodolzuvam normalno na pregledi na tri nedeli brisevite gi napraviv denes petok imam rezultati ama krvnata slika mi e losa hemoglobinot mi e 97 nekako kazete lek da go nakrenam ........pozz do site
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 5:18:20
mamicki
Душиче, нели пиеш нешто за крвта? Од 7 месец наваму, кога имав хемоглобин 103, пијам Тотхема, секако во комбинација со Ц витамин, и сега, пред пораѓај, хемоглобинот го дотерав до 117. Не знам уште колку време имаш, ама колку и да е, веднаш почни да пиеш по 2 ампули Тотхема дневно и Ц витами од 1000мг.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 9:41:05
hoho
Ајде добро утро, пак јас прва Како сте ми денес? Има ли нешто ново кај оние што најбрзо го очекуват доаѓањето на свет на најмилото? Денес еве иста песна, рекоа ќе биде поладно а јас уште од 7 саат се пепотувам Ах да можеме бар да шетаме па да ни поминува побрзо времето, вака со дома киснење не мрда. Поздрав и ајде спанки станувајте
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 10:06:26
vanessa30
Dobro utro i od mene. Za razlika od poveketo od vas, sto ocekuvate sekoj moment da si go gusnite , jas imam uste 2,5 meseci da teram, taka da jas sum na rabota, iako sabajlevo taka ubavo mi se spiese.
Jule, ginekologot trebal da ti kaze sto da pies za niskiot hemoglobin, prasaj go dali da pocnes so tothema. Tothemata odi na privatno okolu 400 den mislam deka bese ama vednas ke ti go kaci zelezoto, nisto drugo nema taka brzo da ti deluva. Ja rastvaras vo malku voda kapsulata i vo vodata kapnuvas nekolku kapki limon. Pies na ex bidejki e gadna i ke ti predizvika nagon za povrakanje. A, i na poln stomak ispija, za da ne povrakas taka jas ja zemav po preporaka na ginekologot. Pozz od mene, aj da se fatam za rabota.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 10:38:45
Hanna 81
Zdravo. Gledam imalo zhurka do ranite utrinski chasovi. . Za Hb, i Fe, Tot'hema-ta deluva super, jas go piev rastvoren vo sok od brusnica i dobro beshe (ne mi beshe do tolku gaden). Mene vo bolnica koga lezhev mipreporachaa da go pijam vo 10h nautro i vo 22h (navecher), 10 minuti pred ili posle da zemam tableta Vit.C, navodno taka imalo najdobri rezultati, shto kaj mene se potvrdi. Fe i Hb sega se super,aposle prodolzhiv so med i seme od kopriva po edna supena lazhica sekoe utro nagladno , pa ke vidime posle dve nedeli daliova deluva. Sakav da ve prasham dali nekojaod vas ispituvashe skrien sheker. Jas ispituvav iizleze vrednost 7.5 a gornagranica spored laboratorijata vo koja ispituvav e 7.2, na internet shto chitav segde beshe 7.8
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 11:08:57
SkCura77
Hoho, bidejki najcesto ti si prva, stavaj kafe po kazna Hanna, mene skrieniot sekjer mi izleze 9,4 a spored laboratorijata i maticnata granicata bese 9,9. Odnosno, mi kazaa deka kje ima intervencii ako pomine 10.00. Za srekja, ne bese taka, a i vo razgovor so drugi vidov deka vo zavisnost so koja postapka ti se ispituva i kade, varira i gornata granica. I da znaete deka ne cini i ako sekjerot e premnogu nizok, ne samo visok, sto znaci ne preteruvajte so nisto. Nekoi pogresno sfakjaat pa izbegnuvaat da jadat blago a toa ne cini. Ako ne sakate vestacki sekjeri (bel sekjer, marmaladi, kolaci i sl) barem vnesuvajte priroden (med, madzun, blago ovosje i sl) Devojcinja, koja od vas me prelaza deka deneska kje ima vrnezi, grmezi i niski temperaturi? Ova e neviden s'klet, 3 pati niz doma sto se svrtev po sitna rabota se prepotiv kako da sum trcala
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 11:18:00
hoho
Ајде ќе ставам кафе,нема проблем и доручек ќе дадам А за температурите стварно кој кажа, мене не ми текнува јас да не кажав??? Ама уствари и јас вчера прочитав и многу луге излажав за денес, ама незнам дали јас пишав на форумов Не изгледа а?хахахахахах
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 12:06:22
Lara2224
I jas taka kazav, mene site prognozi me izlazaa, a s'klet e ne se dise... jas snosti ubavo se iznasetav po doma, na 3-4 pati me fatija strasni bolki na intervali od 5-10 minuti i si vikam aj da ne trcam odma ke pocekam uste pola saat ako produzi vaka go bidam maze da ideme. Taman si se preraduvav deka denes ke si se gusneme so bebuse, nisto vekje od bolkite. Mislam celo vreme se cuvstvuvam kako da imam dobieno i cat pat stomakot mi se stega ama ne se toa bolki da moram da idam vo bolnica. sekako utre planirav da odam na kontrola, pa ako ne pisam posle znaci toa e toa... Aj pa moze i vo megjuvreme ke me fatat pak bolki pa ke vi kidnam... ako ne bar dodeka da si dojde mm od rabota ke ve druzam :D
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 12:41:32
Carelija
Dobar den i od mene mamicki. Najprvo da vi se pofalam deka vleguvame vo 32 nedela , i za utre sabajle zakazav pregled kaj maticnata. pa zdravje koga ke se vratam ke pisam kako sum pominala. Inaku mazenceto moe deneska si doaga od pat i mnogu sum happy Pa neznam dali od zentinite, dali od vozbuda cela vecer ne sum spiena i sega edvaj rabotam. Inaku za deneska neli trebase da vrne Ubav den na site, a tie sto ste pri kraj da si se olesnite vo najskoro vreme.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 13:21:06
bebushkatamojaa
Daj boze da si se olesnis Lara2224, pa so tebe i jas...:)Makar sto nisto ne osekam uste sto ke bide ovaa rabota ic ne znam, ama nejke da slegnuva maliot, a posleden termin mi e sabota i kako sto mi stojat rabotite ke zakazuvame carski rez...Aj i od mene prijaten den na site, pa s enadevam do skoro so ubavi novosti se pisuvame!!!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 14:07:00
Lara2224
Abe i jas vikam daj boze... ama nekako sto znam... uste imam nelagodnost, imam pritisok dole i teskicko mi e sedenjeto,ama mozam da rabotam ili da lezam :D kako i da e, nekako osekjam deka ke e denes-utre... ili pa od pusti nadezi pa dzabe si se maltretiram.... :D
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 14:12:41
SkCura77
Hoho, jas kje dadam meze, a ti dovolno e kafeto Inaku, ne sum tolku kafedzika, pijam samo edno kafe vo denot, ama toa mora da mi se pogodi Izrazot "stavaj kafe" povekje mi e za "ajde da se druzime uz milijarda muabeti". Lara i Bebushka, ve sfakjam deka ste nestrplivi, ama ako mislite na drugi raboti malku i ako se pozanimavate so nesto drugo, barem kje se opustite pa mozebi bebuvkite vasi kje ve iznenadat Kaj nas i onaka sve e Marfiev zakon, sve e nesto obraten princip i sve nesto drugo izgleguva (more samo neka e na arno)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 14:14:30
SkCura77
Devojcinja, dali nekoja od vas na momenti cuvstvuva bolki vo vaginata, kako nekoj so vzarena igla da ve bocka od ozdola nagore pa bolkata vi stasuva se do mozok? Jas taka se osekjam skoro cela nedela, kako nekoj dolu so igla da me bocka, ama bocka epten
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 14:36:22
vanessa30
Jas sum vinovnikot vcera jas pisav deka denes ke vrne taka procitav vo vesnik, i si se ponadevav, ama po se izgleda nisto. lele koga ke mi tekne kako ke se vrakam od rab doma vo 16.30 po zestinive. Zenski ama barem malku duva vetre. Ajde denes e ubav den da se porodi nekoja od vas, sto ste pri kraj so terminite.
Sk Cura, jas od pred 2 nedeli custvuvam kako zezenje vo dolniot del od levata strana i posle preminuva vo bolka ako podolgo vreme stojam ili se dvizam i zatoa moram da sednam ili legnam i mi pominuva. Neznam dali za istoto stanuva zbor. Pozz
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 14:57:15
hoho
Sk Cura јас тоа чуство го имам од 5 месец негде. Прв пат кога почна да ме боска одма улетав на доктор, паничарка невидена И незнаев како да му објаснам на докторот дека ме боли, хахаххаха, и пошто објаснив на многу чуден начин вика седнувај вагинално да те прегледам. Ме прегледа немаше ништо и тогаш ми појача само магнезиум и ми рече да проверам мокрача. И мокрачата си испадна ок така да немаше ништо, џабе тревоги. А еве до ден денес иам денови кога ме боде иглата доле Имам приметено кога трпам многу за во вц после олеснување знае ептен да ме заболе, ама ептен да забоде иглата Без секирации нормално е, ама уствари ти си више при крај и така не треба да имаш секирации. А кога сме веќе кај мезето за мене еден таратор со павлака и без лук
< Поракaта ја уредил hoho -- 20.7.2011 15:02:24 >
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 15:43:35
Jule0712
Zdravo RR sinoka ne sum spiela do 5 nautro ama zatoa pa sega pred polovina cas se probudiv od krevet vo Bitola utrovo vrnese pa se spiese i sum iskoristila da se naspijam maksumalno sega veke pak e zesko i tesko....Vanessa 30 kupiv totxema vcera na parce pa kupiv 3 da probam kako ke mi bide napraviv i seme od kopriva so med i limon, da vidam kako ke bide inaku piev Haemovit plus ama ne trebalo da se pie zaedno so kalcium a jas dvete tableti naporedno gi piev edna po druga pa dejstvoto na zelezoto ne deluvalo abe koga neznaes toa ti e blagodaram na sovetite i pozdrav do site
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 16:14:42
bebushkatamojaa
i jas SkCura go imam istoto cuvstvo veke cela nedela, me zdoboluva i cela se naezuvam-bas kako inekcija da primam a posebno vo desniot del od vaginata(a desno go nosam bebushkoto), ama ke si sednam ili legnam i mi pominuva...aman cekam bolki i NE MOZAM na nisto drugo da mislam:)
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 16:17:31
Carelija
Jule stvarno ne e fer, ne pusti ni dve-tri kapki dozd kaj mene vo kavadarci, a ne sme koj znae kolku daleku :) jas deneska bukvalno sum svarena, relnata mi rabotese od 1i30 do sega, pa klimata ne se ni osekase, na seto toa i perev na raka uf Tuku aj ke dojde i septemvri
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 17:06:04
Bethany
Carelija, kade ti ono bese ke se poroduvas? Ili nemas odluceno se uste? Za mamicka77 mislam deka e vo Stip (ako ne zgresiv), pa mozebi da se i sretneme tamu. Bas bi bilo ubavo. Mamicka77 znam deka tvojot termin e porano edna nedela, ama nikogas se ne zna, da li ja porano ili ti pokasno.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 17:28:34
Sarah
Zenski da ve prasam nesto. Mene cela bremenost koga ja ispituvam krvnata slika limfocitite mi se namaleni. A doktorot koga go prasav mi vika obicno vo bremenost se pokacuvale a ne znae zosto mi se namaleni. Malce se nasekirav. Imala li nekoja iskustvo so nalaleni limfociti? Sea pocnav da si umisluvam deka imam nekoja skriena bolest
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 21:15:25
kikitina
Конечно и јас да најдам време да седнам на компјутер после две недели . Срцето на мама Јована спие, па да украдам минута две. Супер сме двете, се средивме од тешкиот пораѓај, се опоравивме што се вели и сега си уживкаме. Поздрав до сите што станале мамички во меѓувреме и до сите што допрва ќе станат.
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 20.7.2011 23:15:55
Lara2224
Kolku jas sto razbiram namaleni limfociti nikako ne pokazuvaat na bolest, tuku zgolemeni. Ne mu ja sekiraj mnogu. Jas sega se vrakjam od klinika, mm i sveki me nateraa denes da idam, imam pocetni bolki, no mi rece da si odam doma i ako nema nisto do togas, da odam vo petok pa valjda togas ke me zadrzat bidejki mi go zemaa uputot! jeeeej!
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 21.7.2011 1:06:28
bebushkatamojaa
Lara2224 moze li nesto poveke da pises za toa kako gi osekas tie pocetni bolki?Denes za prv pat porucek me zabolea polovinite...A imam i nekoi brkotii po stomakot, utre sabajle sum na d-r pa ke vidime sto kako...se nadevam veke ima nekoi znaci i kaj mene.Dobra nok na site
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 21.7.2011 9:39:09
vanessa30
Dobro utro na site, deneska izgleda jas castam utrinsko .
Kako ste site, vcera vecer nekoja da ne se porodi???? Ubavo razladi vcera, vecerta barem se spiese so otvoreni prozori.
Inaku trudnicki da ve prasam dali nekoja od vas posetuva casovi na klinika, dali uste gi organiziraat. I ako nekoj ima tel broj neka mi pisi na P.P. Fala mnogu, Pozdrav,
RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27... 21.7.2011 10:37:52
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany
Carelija, kade ti ono bese ke se poroduvas? Ili nemas odluceno se uste? Za mamicka77 mislam deka e vo Stip (ako ne zgresiv), pa mozebi da se i sretneme tamu. Bas bi bilo ubavo. Mamicka77 znam deka tvojot termin e porano edna nedela, ama nikogas se ne zna, da li ja porano ili ti pokasno.
da da konecno odlucivme tamu ke bidam mada mojata maticna od 20avgust e na odmor no kako e gospod nikoj ne e ako mozeme da fateme nekoj drugi vrski arno ako ne ke ostavime na boga kako on resil taka ke bide,da pa nisto cudno da bideme zaedo nikogas ne se znae ti bese vo tetovo mazena a devojce od stip taka li ako ne sum greska
Малечко е, нежно, плаче без престан, го држите и го нишате, а сепак ни...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?