|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
25.10.2011 14:21:24   
AnnaMolly RR
До толку па пазење и мислам дека не е можно. И да се на вриење, кога ќе ги земеш ти да му ги облечеш на бебето автоматски не се без бактерии, па колку сакаш миј раце пред да го облекуваш. И што ако го лапне ракавчето од нешто што не било на вриење? Голема работа. 

Live and let live

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 126
25.10.2011 14:26:46   
arh_diz
Se soglasuvam so tebe AnnaMolly .Jas nisto ne mu vriev na moeto do neodamna , koga pocna poveke da se prlja.Na pocetokot mu perev se na raka so detski sapun a posle pocnav so ariel.Deteto treba da stvara imunitet ova mi bese sovet od pedijatarot.Da ne go prerecam sin mi ama se nema nesto seriozno razboleno.Taka da majki opustete se i uzivajte ne se zamarajte so sekakvi gluposti

Биди тоа што си

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 127
25.10.2011 14:35:18   
vesnab
samo shto se vrativme od mpregled ( redovna kontrola ) , 36 nedela i 2 dena, user posted image odlicno i pravilno postaveno, spremno za izlaganje user posted image aaaaaaaaaaaa edvaj go cekam denot, inace tezime 3 kg user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 128
25.10.2011 14:42:26   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

samo shto se vrativme od mpregled ( redovna kontrola ) , 36 nedela i 2 dena, user posted image odlicno i pravilno postaveno, spremno za izlaganje user posted image aaaaaaaaaaaa edvaj go cekam denot, inace tezime 3 kg user posted image

Bravo,bravo....Masala..Znaci vleguvate vo 9 ti mesec...Kolku ubavo...user posted image user posted image

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 129
25.10.2011 16:40:14   
ana mari
super vesnab ajde uste malku pa ke jademe mekici kaj tebe user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 130
25.10.2011 18:27:38   
Buuu
Cestito Yummy Mammy zivi zdravi i golemi da rastete pozdrav i guski od mene i Kaja user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Zdravo zenicki,
Jas sakav samo da ve pozdravam, i jas i Mihaelce sme super, golemava Sofi malku ne nervira ama i toa ke pomine. Ve citam postojano, samo sega sum preorentirana na drugi forumi za bebinja i postporodilni temi. Ve cekam tamu! user posted image
Pozdrav do site i so lesno!

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 131
25.10.2011 23:34:58   
Merka5
Preterano e da se pazi tolku i alistata na bebeto da se perat na 90C,bas taka,kako ke stekne imunitet,od premnogu zastituvanje posle sekakvi problemi(alergii,osipi itn|) si imaat decata vo zivotot(moe mislenje).Jas se mu isprav so Duel bebe i so chicco beliot omeksivac. Inace nie vlegovme vo 37ned i vo cetvrtok sme pak na kontrola(CTG,eho i vaginalen pregled poradi muabetot na DR da proverela da ne sum otvorena user posted image ,mada jas si kazav otvorena ili ne cekame do 1 nov user posted image )!!!

(Одговор на членот Buuu)
Непосредна врска до пораките: 132
26.10.2011 9:30:18   
miana
leleeee daj smenete ja temava za omeksivaci i sl na ovoj forum,pisete nesto kako se osekate,kako Vi se bebuvcinjata...Jas so nadez deka ke procitam nekoe iskustvo otvaram i citam koj kako gi pere alistava....
Jas inaku sum 32 ra nedela + 3 dena
Vo ponedelnik vleguvam vo 33 ta nedela i  ke se javam na vrskata vo GAK da mu kazam kako,sto pa ke vidam dali ke me povikaat.
Inaku dobro se osekam,bebeto e dobro,si mrdka..Mnogu lesno se zamoruvam i od vreme na vreme mi se pojavuvaat nekoi nezni bolkicki kratkotrajni -podgotvitelni user posted image user posted image user posted image   Kiselini - nemam,grcevi vo nozete - imam ( retko ama DA)
Ne pijam nikakvi vitamini po preporaka od mojot doktor. Vo 35ta nedela treba da odam na brisevi user posted image Ete takaaaa

(Одговор на членот Merka5)
Непосредна врска до пораките: 133
26.10.2011 10:55:42   
Ikana
miana ako si 32 nedela i 3 dena znaci veke si vo 33 nedela, za nekoj den ke vlezes vo 34. Jas sum 28 nedeli i 6 dena mislam, znaci veke sum vo 29, a od zadutre ke vlezam vo 30.

Непосредна врска до пораките: 134
26.10.2011 11:12:34   
ana mari
jas mislam ne e taka mina treba da vleze vo 33 a ne 34 nemoze da skoka po edna nedela ili

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 135
26.10.2011 11:15:22   
Ikana
e pa aj vidi koga si 2 dena bremena si vo prva ili vo koja nedela???? znaci 2 dena bremena si 1 nedela, 1 nedela i 2 dena si 2 nedela, 2 nedeli i 2 dena si 3 nedela.....itn....

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 136
26.10.2011 11:17:11   
miana
I jas taka mislam ...Zosto togas mi stignuva mejl vasata bremenost vo 32 ra nedela.... 32+3 dena i koga ke bide 32+7 vleguvam vo 33 t a...

Непосредна врска до пораките: 137
26.10.2011 11:20:18   
Mrs.Tinka
Hahah miana abe do den sme vo cekor i jas sum 32+3. Jas nemam grcevi vo nozete ama cuvstvuvam nekoja bolka vo zglobovite na racete i nozete. A za kiselini da ne zboruvam, kako eksplozija vo zeludnikot da imam. Nisto ne pomaga. Od sekoja hrana isto. Maka macam i so zapek. Sekoj den sum so suvi slivi i tecna hrana.
Bebufceto e super, se poretko mrda ama sega dvizenjata se po vpecatlivi kako golemka da e user posted image ! Nekogas me izmestuva od polozba ili ke mrdne taka silno sto me iznenaduva. Vcera bev vo shopping ama ne toj glavniot :). Kupuvav toplinki, corapcinja, benkicinja, ligavcinja, fustan (demek vo dekemvri ke seta vo fustan), cizmicinja i kapa :)))). Ne znam sto ke kupuvam koga ke se rodi bebuvce. Ide nova godina, pa ke kupuvame elki i lampioni. Mnogu raboti ne kupiv za da mozam pak drug den da uzivam vo kupuvanje user posted image .
Edvaj go cekam sledniot pregled- za 2 nedeli. Vekje ne mozam da izdrzam, mi nedostasuva.  Abe ova 4D e tolku dobro sto se se gleda. Imam slika od bebcevo sto komotno mozam na pasos da ja stavam :) . Cela jas- lici na mene nesto neverojatno. Taka i treba-jas sum po ubava hahahaha mm pukna od ljubomora, ne priznava deka e na mene :)

Непосредна врска до пораките: 138
26.10.2011 11:21:09   
Ikana
da vo pravo si, stignuva mejl...i mene mi stignuva toj istiot mejl vo ponedelnik, a sekoj petok vlagam vo nova nedela...kako i da e, ti si znaes, izgleda razlicno racuname, ama koga si 32 nedela i 7 dena si polni 33 nedeli. znaci imas polni 32 i ti se dodavaat denovite od 33ta nedela.

Непосредна врска до пораките: 139
26.10.2011 11:22:33   
Mrs.Tinka
Ikana e vo pravo, 32+3 e 33 nedela. Jas go prasav doktorot- rece deka stom se 32 polni, od 32+1 si veke 33-ta nedela.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 140
26.10.2011 11:28:24   
ana mari
jas ne razbiram nisto kako skokate po edna nedela... eve primer miana ide denes na kontrola i i vika ti si 32 i 3 dena koga ke ide drugata nedela ke i re4e sega si 33 i 4 dena primer a ne 34

Непосредна врска до пораките: 141
26.10.2011 11:40:01   
miana
32 ra polna + 3 dnea od 33 ta..potoa 33 ta polna +1den od 34 ta...Valjda taka mislite

Непосредна врска до пораките: 142
26.10.2011 12:08:59   
Ikana
da miana na toa mislev tocno...znaci polni 33 nedeli da receme i 1 den od 34 user posted image

Непосредна врска до пораките: 143
26.10.2011 12:10:44   
ivoni4ka
zdravo trudnicki moi
eve jas denes se selam kaj vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image 27 +0 nedeli veke definitivno sum posledno tromesecje znam sto me ocekuva vo ova tromesecje na krajotuser posted image
nosam balerinka sto dosta mrda , do sega sum popravena 10 kg, so balerinkata e se vo red nemam nikakvi tegobi sega za sega, samo sto mi se skratuva grloto na matkata i sega odmaram ima li nekoja so takvo iskustvo da me sovetuva sto  kako i sto da pravam me faka malku panika za toa da ne se otvoram predvreme oti cerklaz ne mozese da se naprave oti se prave do 24 nedela posle e rizicno a vidovme deka e skrateno pred 2 nedeli poz

Непосредна врска до пораките: 144
26.10.2011 12:16:10   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Hahah miana abe do den sme vo cekor i jas sum 32+3. Jas nemam grcevi vo nozete ama cuvstvuvam nekoja bolka vo zglobovite na racete i nozete. A za kiselini da ne zboruvam, kako eksplozija vo zeludnikot da imam. Nisto ne pomaga. Od sekoja hrana isto. Maka macam i so zapek. Sekoj den sum so suvi slivi i tecna hrana.
Bebufceto e super, se poretko mrda ama sega dvizenjata se po vpecatlivi kako golemka da e user posted image ! Nekogas me izmestuva od polozba ili ke mrdne taka silno sto me iznenaduva. Vcera bev vo shopping ama ne toj glavniot :). Kupuvav toplinki, corapcinja, benkicinja, ligavcinja, fustan (demek vo dekemvri ke seta vo fustan), cizmicinja i kapa :)))). Ne znam sto ke kupuvam koga ke se rodi bebuvce. Ide nova godina, pa ke kupuvame elki i lampioni. Mnogu raboti ne kupiv za da mozam pak drug den da uzivam vo kupuvanje user posted image .
Edvaj go cekam sledniot pregled- za 2 nedeli. Vekje ne mozam da izdrzam, mi nedostasuva.  Abe ova 4D e tolku dobro sto se se gleda. Imam slika od bebcevo sto komotno mozam na pasos da ja stavam :) . Cela jas- lici na mene nesto neverojatno. Taka i treba-jas sum po ubava hahahaha mm pukna od ljubomora, ne priznava deka e na mene :)

Opaaaa Tinke....Koga bese na 4d??? I jas odam za 2 nedeli ama odam za brisevi i eventualno ako vrskava me vikne da me vidi kako prviot pat pa da bide porano...Inaku so muabetov za elkite mnogu me potseti na prviot moj poragaj ...Ako is ja citala mojata porodilna prikazna ke znaes za sto zboram user posted image   Znaci Tinke nasive drugarki ke bidat.Jas ke se poragam vo GAK najverojatno vo apartman pa moze ke se viidime.Ajde bas da vidime koja prva ke izleze ..

Непосредна врска до пораките: 145
26.10.2011 12:16:41   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

zdravo trudnicki moi
eve jas denes se selam kaj vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image 27 +0 nedeli veke definitivno sum posledno tromesecje znam sto me ocekuva vo ova tromesecje na krajotuser posted image
nosam balerinka sto dosta mrda , do sega sum popravena 10 kg, so balerinkata e se vo red nemam nikakvi tegobi sega za sega, samo sto mi se skratuva grloto na matkata i sega odmaram ima li nekoja so takvo iskustvo da me sovetuva sto  kako i sto da pravam me faka malku panika za toa da ne se otvoram predvreme oti cerklaz ne mozese da se naprave oti se prave do 24 nedela posle e rizicno a vidovme deka e skrateno pred 2 nedeli poz

Dobre dojde Ivonicka... Ti posakuvame lesno cekorenje vo finaleto user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 146
26.10.2011 12:27:03   
ana mari
zenski sega se javiv na mojot lekar i on mi vika deka sum 35nedala i 3 dena vo 35 nedela a ne 35 i 3 dena vo 36 nedela sega ja pravam 35 nedela me svakate.. znaci uste ne e cela 3 deka kako sto sum vo 35nedela....

< Поракaта ја уредил ana mari -- 26.10.2011 12:29:12 >

Непосредна врска до пораките: 147
26.10.2011 12:32:07   
Fiao
Aj dobro utro i od mene! Gledam se nategate za nedelive user posted image , inaku ako me prasate mene Ikana e vo pravo, sto znaci Miana ako si 32nedeli + 2 dena toa znaci deka si veke vo 33 nedela i koga ke bides 32 nedeli +7 dena togas ke imas polni 33 nedeli i ke pocnes da ja sitnis 34ta i togas se vika deka si vo 34ta nedela. Inaku za tebe sigurno znam deka si 33ta nedela bidejki sme skoro vo isti termin, sto znaci jas sega sum vo 33ta nedela, odnosno imam 32 polni nedeli + 3 dena od 33tata nedela. user posted image
Inaku cudo se slucuva ovie poslednive 2 noki, jas mnogu mirno spijam user posted image , koj znae moze si naogjam nekoja zgodna polozba user posted image .
Edvaj cekam da vlezam vo 35 i da odam veke vo tie brisevi, posto sekoj den imam prilicno dosta iscedok pa se prasuvam da ne slucajno e toa od nekoja bakterija... iako znam deka sega toa e normalno ama sepak... nekako mnogu mi se gleda, kako koga sum nastinata duri i povekje... koj znae sto e, ama edvaj cekam da odam i da vidam so ke rece maticnava

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 148
26.10.2011 12:35:40   
Ikana
hm...anamari vaka presmetuvam jas: znaci ti si 35 nedeli i 3 dena..imas polni 35 nedeli i 3 dena si veke vlezena vo 36...koga ke imas 35 nedeli i 7 dena, ke bides tocno 36 nedeli (polni) bremena...eve ti i drug primer....jas imam 26 godini 11 meseci i 26 dena. za nekoj den ke imam polni 27 godini i ke vlezam vo 28 godina od zivotot. znaci koga ke imam 27 godini i 5 meseci na primer, ke ja ziveam 28 godina od zivotot. a narednata godina ke napolnam 28 (znaci polni 28) i potoa ke ja ziveam 29 godina. user posted image
Fiao dobro utro i na tebe, eve kafence za siteuser posted image user posted image user posted image , a Ivonicka za tvojot problem samo doktor da ti kaze i treba da te sledat redovno i da miruvas. bitno ne se plasi, redovno odi si na kontroli i direktno da gi prasuvas se sto sakas da znaes, i dobredojde vo poslednoto tromesecie!!!

< Поракaта ја уредил Ikana -- 26.10.2011 12:38:04 >

Непосредна врска до пораките: 149
26.10.2011 12:56:24   
Fiao
anamari sto ti pisuvase vo ponedelnikot na mailot od ringeraja, koja nedela si?

Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?