mamicka77
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@ Fiao,onie komodi so kadicki i podloga za presoblekuvanje izgledaat oki ama ne se prakticni zs kadickata e mala i mng brzo ja stanuva mala za bebeto ,osobeno koga ke prkne i ke pocne da prska i shlapa koga se banja pa ke imash poplava sred soba ahahahha,poprakticno ke ti bide da zemsh komoda so fioki i podloga za presoblekuvanje ako ima zaedno ili odelno,zs kadickata fakja prostor bajagi,a gi imasha vo CAm bebe vo gtc,vo bebe centar vo leptokarija i sproti biser i vo enci meneci gi imam gledano. pozzzz Fala ti mnogu Mila za odgovorot, jas sekako vcera se rastrcav niz grad, bev do site ovie mesta sto mi gi spomnuvas i iskreno sega veke imam isto mislenje kako tvoeto . A i od druga strana, najeftinite bea okolu 11-12 000 den, a jas veke najdov preubav fiokar koj ke mi odgovara so spalnata za okolu 5.500 den. Isto taka drugarka mi mi najavi deka ona sakala da mi zeme koritce, a musama za presoblekuvanje veke imam . Taka sto, najverojatno moze da pomineme i poeftino, vo sustina nas najpotreben ni bese fiokarot, za da imame kade da gi stavime bebeskite alistenca, bidejki sme knap so prostor... Inaku veke sme skoro spremni imame 2 kolicki preubavi, imame stolce za jadenje i krevetce , ni ostanuva da si kupime samo uste dusek, relaksator i transporter (iako malku ke bide problematicno bidejki nasata kolicka e nekoja si germanska i tuka voopsto ja nema, ako sakame transporter koj ke bide komplet ke mora da go poracame od tamu...) Od obleki vcera finisiravme so edni preubavi kondurcinja - br 17 . Sega sakav da ve prasam, sakav da i gi isperam site oblekicki, pa sakav da gi zamolam veke iskusnite majki da me posovetuvaat so koj detergent, na kolku stepeni? Inaku vcera zemavme od onoj omeksivacot na chicco, ama tamu nesto pisuva deka pakuvanjeto od 750ml e za da se rastvori vo 4l voda, pa od toj rastvor za masinsko perenje se stava kapace i pol (ako ubavo sum razbrala ). Ako znae nekoj neka pise P.S. Imam i uste edno potprasanje : Moze li uste eden sovet za dusece? Navistina bi sakala toa da bide anatomsko, i ubavo so site saltanati, so toa ne bi sakala da si igram, ama iskreno nemam idea kade da baram... Pozzz i imajte ubav den! Fiao jas koristam DUEL BEBE i gi peram racno ne vo masina a omeknuvac ne koristam bidejku ne se preporacuva do 1god za dusek i nie nemame bidejki krevenceto ni e na chipolino i e na dve nivoa na gornoto ne treba samo za dolnoto i seuste se mislime i nie maz mi zapnuva za dormeo no jas sega za krevenceto kako ne sum za dormeo sto posle ke mu pravam a ke dadam 3000den podobro na deckiot krevet ku mu kupam dormeo a za sega anatomski ima 1800den vo andrej kompani stip
|