|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
26.10.2011 19:15:32   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Po iminjava mozam da primetam deka site devojcinja cekame. Lele kaj ke najdat deckovci nasive, vidi se zenski deca se ragjaat user posted image

I jas go dadov istiot komentar pred nekoe vreme user posted image user posted image user posted image
Inaku i mene Angelina mnogu mi se dopagja, nekako jas mnogu sakam taka dolgi iminja i ne mnogu cesti i koi se postari, taka da izborot za imeto bese moj user posted image , a soprugot davase predlog dokoklu bide masko da se vika Jovan, ama posto iskoci devojce pobedi mojot predlog user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 176
26.10.2011 23:00:16   
ana mari
nie cekame kumot da ni kaze 5 iminja pa ke vi pisam koe ke go odbereme so mm ....user posted image

Непосредна врска до пораките: 177
26.10.2011 23:50:52   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

da da angelina e bas kosmopolitsko ime...a i makedonsko vo isto vreme user posted image jas Kaja ke si ja krstam i tocka...site mi vikaat denes sekoja vtora e Kaja ama odamna si go imav zamisleno i cela bremenost do sega taka si ja vikame...pa koj saka neka go ima istoto ime, mojata Kaja za mene e edinstvena i nezamenliva user posted image user posted image

Stvarno sekoja vtora e Kaja?pa jas nemam slusnato ,samo tuka sto procitav edno bebce deka se vika kaja i ti Ikana sega ja spomnuvas vtor pat (dali poso ne sum vo makedonija vo posledno vreme pa ne sum slusnala...user posted image )
ovde vo polska davaat na decata po dve iminja ,i resivme i nie da i stavime dve - se mislevme mnogu okolu vtoroto ime dali da bide Kaja Arianna ili Kaja Laura?kazete mi koe poubavo vi zvuci?mene iskreno i dvete mi se dopagaat ,a na maz mi poveke mu se dopaga Kaja Arianna...user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 178
27.10.2011 10:01:06   
Ikana
Mamicki najmili dobroutro!!!!user posted image
Eve nie se razbudivme, pieme kafence i vednas na ringeraja normalno user posted image Mnogu kloci nokeska si dobiv, ama ako neka kloca kolku saka, samo da ja osekam user posted image
Tuku za iminjava, site do edno se preubavi!!! Zivka gledam i vie nakaj Kaja steuser posted image iskreno ad ti kazam, i taka da si ja vikate samo nema da zgresite, stvarno toa ime nekako barem mene posebno mi zvuci...Amelija ne bi bilo loso kako pandan na Kaja...stoznam?! Inaku ako me prasuvas mene, KajaArianna user posted image
Ubav den da imate site do edna i se citkame!!!!user posted image

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 179
27.10.2011 10:13:05   
Mrs.Tinka
I jas sum za Kaja Ariannauser posted image

Непосредна врска до пораките: 180
27.10.2011 10:32:54   
miana
Mene samo KAJA mi e najubavo....

Непосредна врска до пораките: 181
27.10.2011 11:41:51   
Fiao
Dobro utro i od mene! Denovie od sto ubavo spijam pravo da vi kazam denes kvalitetno sum se uspala, vo 11 stanav user posted image .
Inaku jas znam deka isto i vo Slovacka na decata im davaat po dve iminja, ama vtoroto, na primer ako deteto e masko, e imeto na tatkoto. Nez dali toa e taka i vo polska... Iako oni vo upotreba go imaat samo prvoto ime, vtoroto samo go potpisuvaat na dokumenti i go koristat oficijalno.
Vo sekoj slucaj i mene samo Kaja mi e najubavo user posted image
Pozdrav!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 182
27.10.2011 11:45:14   
miana
I jas sum se naspala - ama odam na rabota pa moram da stanam vo 06 ipol...Tesko zaspivam - se vtram po 100 pati karmakaras pravam vo krevet...Bebeto si e aktivno ama nekogas taka silno ke mrdne sto duri i osekam tapa bolka vo stomakot...Inaku denes sum iznakupila za jadenje kako da ke nema posle......user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 183
27.10.2011 12:08:29   
ana mari
jas ic nemozam da spijam se me boli......

Непосредна врска до пораките: 184
27.10.2011 12:32:41   
Mrs.Tinka
lele ana mari na kogo kazuvas. Ili kicmata mi se koci od lezenje vo edna polozba ili kolkovite me bolat ili preponite ili strasna kiselina me budi pa pijam kisela voda. A da i odam vo wc na 3h. I kolku se fakja spienje ne znam

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 185
27.10.2011 12:36:09   
Ikana
lele site so isti maki...podocnjaci kolku sakasuser posted image
samo neka se bebufite ko sto treba pa ke spieme nekogas user posted image

Непосредна врска до пораките: 186
27.10.2011 12:52:21   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Dobro utro i od mene! Denovie od sto ubavo spijam pravo da vi kazam denes kvalitetno sum se uspala, vo 11 stanav user posted image .
Inaku jas znam deka isto i vo Slovacka na decata im davaat po dve iminja, ama vtoroto, na primer ako deteto e masko, e imeto na tatkoto. Nez dali toa e taka i vo polska... Iako oni vo upotreba go imaat samo prvoto ime, vtoroto samo go potpisuvaat na dokumenti i go koristat oficijalno.
Vo sekoj slucaj i mene samo Kaja mi e najubavo user posted image
Pozdrav!

Ne ovde vo polska nemora da znaci deka vtoroto ime mora da e na tatkoto imeto,tuku si stavas kakvo sakas,i da ednoto ime normalno se koristi no moze da si biras koe sakas ,na primer svekrva mi e poljakinja i ona ima 2 iminja Marija Beata,site sto ja znaat ja vikaat po vtoroto ime Beata,samo koga odi vo banka ili vo nekoja ustanova mora prvoto ime da si go kaze kako sto i e vo dokumneite user posted image
kako i da e mm mislam deka e resen veke i deka ke bide Kaja Arianna :)
ubav den na site

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 187
27.10.2011 12:59:37   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

lele ana mari na kogo kazuvas. Ili kicmata mi se koci od lezenje vo edna polozba ili kolkovite me bolat ili preponite ili strasna kiselina me budi pa pijam kisela voda. A da i odam vo wc na 3h. I kolku se fakja spienje ne znam

istoto mi se slucuva i mene se kocam cela koga sum vo edna polozba podolgo vreme,posebno kolkovite kolku mi se kocat of mori majko.......user posted image ama denovive tolku mnogu mi se spie sto duri i zaboravam deka mi se odi do wc navecer i +ukocena cela edvaj stanuvam user posted image
sabajlevo mi se sluci taka glasno da mi pukne nesto kaj kicmata pri vrtenje za da stanam ,mm duri se isplasi vika lele sto ti stana sto pukna taka glasno user posted image ko za remont sum cela user posted image

Непосредна врска до пораките: 188
27.10.2011 13:03:34   
miana
E jas mnogu stanuvam za wc user posted image user posted image user posted image user posted image Po 10 pati moze i povekeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 189
27.10.2011 13:13:24   
Cher
Јас станувам 3 пати секоја ноќ, и за мала нужда и да се пресоблечам - мнооогу се потам. Претежно спијам на страна, ми рекоа да не спијам на грб. user posted image

Непосредна врска до пораките: 190
27.10.2011 13:23:19   
Zivka*
jas sum veke pri kraj na 38ma nedela i da sakam da spijam na grb nemozam ,poso kicmata mnogu boli,i samo na strana neli te na edna te na druga strana ,tuku dodeka se svrtam e problemot heheh user posted image a za vo wc odenje da ne zboram poso mnogu voda pijam, 3 pati minumum mora da otidam vo wc i pocnav da proveruvam na saat na kolku vreme stanuvam na saat ipol obavezno nemozam poveke da drzam user posted image toa e moeto spienje na rati ......

(Одговор на членот Cher)
Непосредна врска до пораките: 191
27.10.2011 13:28:36   
miana
Jas koga ke stanam ednas ili dva pati sum presrekna user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 192
27.10.2011 13:39:09   
kremco
leleeee daj smenete ja temava za omeksivaci i sl na ovoj forum,pisete nesto kako se osekate,kako Vi se bebuvcinjata...Jas so nadez deka ke procitam nekoe iskustvo otvaram i citam koj kako gi pere alistava....

user posted image user posted image nemoj da se lutis mnogu mi e smesno ova...I jas se slozuvamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 193
27.10.2011 13:50:58   
kremco
Драги Миана и Кремчо, а и да ги информирам сите кои евентуално би имале дијагноза ureoplazma дека мора да се лечи, лекот е еритромицин, се надевам на најдобро. Инаку мрдаме и супер се чувствуваме. Поздрав до сите, особено до оние кои пишуваат секакви совети, бидејќи навистина помагаат. Поздрав и од user posted image

Sorry sto ne odgovoriv,ne se sekjavam dali vo prvata bremenost ili posle poroduvanje primav eritromicin ama znam deka lekarot rece deka ne e stetno ni za bebeto bez razlika dali e fetus ili pak doence!ic nemoj da se sekiras,bidi srekjna sto otkri...

Непосредна врска до пораките: 194
27.10.2011 13:53:41   
kremco
ovaa...ama moze i tatina maza user posted image a be najmili nema sto eve se topam koga pisuvam!!! Daria e mnooogu ubavo ime....mojata sega za sega a bogami uste od pocetok si ja zavikav Kaja. Dali ke ostaneme na toa neznam, site imaat mislenje i predlog, maz mi saka po majka mi da ja krstime...Marina, jas mu vikam nemoze majka ti ke se luti (Kaja poubavo mi e user posted image ) heheheheh lleeeeellleeeeee euforija me frkna luge pa nie bebenca cekame huhuhuh!!! pu masala!!!!

Jas sum odlepila po imeto Dalia,arapski znaci cvet i taka kje se vika mojata kjerka...

Непосредна врска до пораките: 195
27.10.2011 14:09:52   
Ikana
aaa kremco mnogu ubavo ime!!! Gordo da go nosiuser posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 196
27.10.2011 14:14:38   
Fiao
Stvarno ubavo ime e Daliauser posted image

Непосредна врска до пораките: 197
27.10.2011 15:39:26   
Andrijanaa1
Здраво на сите. И јас веке влегов во третото т ромесечје,   27 недели и 4 дена.Бремена сум со близнаци. Имам скратено грло на матката што ми го открија во 24 недела и оттогаш сум на строго мирување.

Примам прогестерон депо инјекции една неделно и утрогестан вагиналети 200мг една  дневно.  И  пошто  постои  ризик за предвремено породување примив две  инјекции  флостерон  за  зреење  на  плуќата на бебињата.

А најмногу  што  ме загрижува е што на последната контрола на бубрегот на едното бебенце докторот откри некои меурчиња за кои вика дека може да се  повлечат но  не  се  знае   и дека останува само да чекаме до следната контрола па да видеме.  Ако  некој има слично искуство ве молам да напише.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 198
27.10.2011 15:42:32   
miana
Andrijanaa1 Dobre dojde vo tretoto tromesecje..ti posakuvam se najubavo....Nemoj da se sekiras - se ke bide..Kako ti vikaat doktorite - slusaj gi i nemoj da se sekiras mnogu....

(Одговор на членот Andrijanaa1)
Непосредна врска до пораките: 199
27.10.2011 15:58:31   
ana mari
Andrijanaa1 dobredojde

Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?