|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
22.11.2011 9:00:56   
ana mari
Ikana
ama zs ne se bolkuve na 20 min pa na 15 pa 10 itn tuku me boli sega pa posle za eden saat ke mo fatat pak i toa na sekoj 5 min mn cudno epten se plasam neznam za sto stanuva zbor

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1151
22.11.2011 9:04:34   
miana
Kaj sekoja zena e razlicno takada,nemoj da se ustrukavas tuku poleka spremi si ja i ponesi si ja i torbickata a odi na pregled  kazi gi bolkite....Kaj mene bese taka na po nekolku saati i poleka poleka zacestuvaat.Ne se plasi 

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1152
22.11.2011 9:06:14   
riba79
koga ke bidat na 5 minuti ana mar bolkite togas ke te stavat na boks a ova kaj tebe e pocetokot taka da budi go mazot ,istusiraj se i pravec bolnica..nema sto da mu se mislis i da se plasis ajde ti ja pustam seta pozitivna energija na ovoj svet...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1153
22.11.2011 9:08:48   
ana mari
riba79
fala ti MNOGUUU... eve sega go razbudiv mm pa se javi na lekar da vidime sto ke mu re4at i ideme fala na site

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1154
22.11.2011 9:09:53   
miana
Mene 15h mi bea na 5 min takada nemora da znaci deka koga ke bidat tolku cesti veke ke te stavat na boks...Poleka i bez panika,nie samo ti davame sovet od nase iskustvo a najdobro znaat lekarite..Nemoj da se ustrukavas,na doktorite toa im e rabota...Ajde poleka poelka u bolnica i cekame ubava vestuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1155
22.11.2011 9:16:40   
ana mari
lele mm se javi na lekar i mu rekle deka toa e normalno da me boli stomak i kicma pa aj neka dojde zenati vo 12 togas ima sloboden termin gospode boze

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1156
22.11.2011 9:18:12   
miana
Kade se javivte? Kaj maticniot ? Pa ne ste trebale da se javite ako e kaj maticniot ,odis i kazuvas deka si so bolki...

Непосредна врска до пораките: 1157
22.11.2011 9:20:16   
miana
ok,togas ti ostanuva da cekas do 12h,pa ako zacestat bolite odi si pravo vo porodiliste

Непосредна врска до пораките: 1158
22.11.2011 9:30:03   
ana mari
da kaj maticniot i jas mislam deka ne trebase da se javime ama ete bidna sega ke si 4ekam do 12 user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1159
22.11.2011 9:32:36   
miana
Abe ako te boli pojako i pojako ,ne cekaj do 12 h,odi mu tamu....

Непосредна врска до пораките: 1160
22.11.2011 9:37:09   
ana mari
da da nema da cekam ako stanat po4esti i pojaki idam odma

Непосредна врска до пораките: 1161
22.11.2011 9:39:37   
Fiao
Dobro utro! Se nadevam Anamari e veke zaminata, nema potreba da se ustrucavas, podobro ke odis da si bides sigurna za sto se raboti, otkolku da sedis doma i da se nerviras i da se mislis sto se slucuva. Mene mi mirisa na bebence, a kako sto kazuvas i vreme ti e user posted image .
Inaku jas sega se ubavo spijam od bremenosta, ama za da covek ne e raat neli, sega me budi silna zabobolka user posted image . Planiram denes da odam i da vidam sto e rabotava i sto ima, se da napravam, zoso posle nez koga ke mozam sleden pat da odam, a ne sakam so bolki da sedam...
Inaku vcera bas go gledav ministerot za zdravstvo vo emisija i kazuvase za mnogu raboti koi se prevzemaat vo zdravstvoto ama bas za novata GAK ne padna muabet, vo sekoj slucaj, od mnogu bliski izvori jas znam deka novata GAK e pri kraj i sega veke ja finisiraat, taka da ocekuvajte ja mnogu poskoro... mozebi nema da ja fatam jas, ama mislam deka onie sto se so termin vo januari ke uspejat da se poragjaat vo nova klinika user posted image . Mislam deka vrabotenite tamu iskreno neznaat bas tocno koga ke bide, isto kako sto mene doktorot na prviot pregled mi rece najverojatno ke cekame uste 7 godini, a novata GAK profunkcionira za pregledi veke sledniot pat koga otidov, nemase ni cel mesec. Zatoa veruvam deka ke bide mnogu poskoro od 1 godina kako sto spomna Ikana.

Непосредна врска до пораките: 1162
22.11.2011 9:47:57   
ana mari
Fiao
uste sum tuka si cekam uste malku zs vo 12 imam termin pozz

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1163
22.11.2011 9:48:23   
Fiao
A Anamari zosto zakazuvas kaj maticniot? Neli e podobro da otides direktno vo klinika, posto ako se ova porodilni bolki vistinski on pak ke te prati tamu, a ako se lazni i na klinika ke ti kazat lazni se posedi si doma uste malku... Mislam deka e bezveze vo bolki da cekas do 12 za na kraj on da ti rece da toa e toa aj sea idi na klinika, mislam deka i tamu ke dobies odgovor, a barem so tie bolki nema da mora da se slaes po ladnovo. Mene maticnata posleden pat me vide vo 35ta nedela za brisevite i mi rece tolku od naseto gledanje sega ke si prodolzis vo klinikata kaj sto planiras da se poragjas, zs realno ona i nema veke sto da mi napravi tamu...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1164
22.11.2011 9:50:13   
Ikana
Anamari zivee vo stranstvo, zatoa taka i rekle, ne i se zacesteni bolkite valjda pa ima vreme, ama tie se nema greska:) uf sto ubavo ke se olesnis anamari;) fiao jas rekov deka sega vo dekemvri nema da bide ili tesko ama za januari mozebi ke bide, pogresno sme se razbrale, jas sigurno nema da ja fatam posto tesko deka ke izdrzam do januari:)) ajde so lesno na site:)

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1165
22.11.2011 9:53:31   
ivoni4ka
ana mari vaka koga ke imas kontrakcija vo toj moment legni na grb i vidi dali ti se zatega celiot stomak kako kamen stanuva ( ako se kontrakcii) ili pak na delot na visina na papok samo na strana levo ili desno  probaj da se stipkas ama da izgleda kako skokotkanje ako se zasiluva bolkata kontrakcija e i odi pravo na klinika  i ne panici ajde so lesno neka e
ajde jas ke pocnam da se spremam vo 11 imam zakzano za na kontrola pa posle ke vi pisam sto kako poz

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1166
22.11.2011 9:56:30   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Anamari zivee vo stranstvo, zatoa taka i rekle, ne i se zacesteni bolkite valjda pa ima vreme, ama tie se nema greska:) uf sto ubavo ke se olesnis anamari;) fiao jas rekov deka sega vo dekemvri nema da bide ili tesko ama za januari mozebi ke bide, pogresno sme se razbrale, jas sigurno nema da ja fatam posto tesko deka ke izdrzam do januari:)) ajde so lesno na site:)

Ahaaa ahahahaha epa moja greska togas, nemav pojma deka anamari zivee vo stranstvo user posted image , a i vistina nez kaj procitav deka nekoj spomna deka duri za godina dena ke se otvori, pa posto ti zborese za klnikata nekako bezveze sum povrzala user posted image . nema vrska vo sekoj slucaj mene mi prispomnaa deka mnogu e mozno i jas so mojot termin da ja fatam novata klinika, ama jas poso sum skeptik im davam rok do januari user posted image . Ali vo sekoj slucaj tocno znam deka finisiraat i deka ne bi trebalo da bide uste dolgo... Mozda pa bas nie od dekemvri ke bideme kako eksperimentalni gluvci, vo novi prostorii user posted image

Непосредна врска до пораките: 1167
22.11.2011 10:01:58   
miana
ana mari i jas neznaev deka ne zivees tuka..... Mh,sega neznam sto da ti kazam..Ako si vo Srbija e isto kako kaj nas a na dr.mesto nemam poima..Inaku jas mislam deka ke si pocekame uste dolgo za novata klinika user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1168
22.11.2011 10:02:26   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Ahaaa ahahahaha epa moja greska togas, nemav pojma deka anamari zivee vo stranstvo user posted image , a i vistina nez kaj procitav deka nekoj spomna deka duri za godina dena ke se otvori, pa posto ti zborese za klnikata nekako bezveze sum povrzala user posted image . nema vrska vo sekoj slucaj mene mi prispomnaa deka mnogu e mozno i jas so mojot termin da ja fatam novata klinika, ama jas poso sum skeptik im davam rok do januari user posted image . Ali vo sekoj slucaj tocno znam deka finisiraat i deka ne bi trebalo da bide uste dolgo... Mozda pa bas nie od dekemvri ke bideme kako eksperimentalni gluvci, vo novi prostorii user posted image

Ikana a kade lezis ti, vo koja zgrada, jas denes vo 5 doagjam vo novata na pregled, pretpostavuvam na CTG, pa mozebi ke se sretneme? user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1169
22.11.2011 10:03:25   
Ikana
Ivonicka so lesno na pregled i da pises kako si pominala, ke te mislam! Fiao bolje da sme mali gluvcinja nego stari macori pa nie da brkame gluvci bo starava bolnica hahahaha:)))) eeej sto sakam barem 1 den da fatam na novo ne znaete:)) kojznae samo da sme dobri pa i na niva ako treba... Rabotava rodi me majko so k'smet:)))))

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1170
22.11.2011 10:08:14   
Ikana
Fiao vo starata gak sum, na prizemje na patoloska bremenost vo soba 106:))) Pozdravce:)))

Непосредна врска до пораките: 1171
22.11.2011 10:10:32   
ana mari
ana mari i jas neznaev deka ne zivees tuka..... Mh,sega neznam sto da ti kazam..Ako si vo Srbija e isto kako kaj nas a na dr.mesto nemam poima.
ziveam vo Germanija

Непосредна врска до пораките: 1172
22.11.2011 10:10:36   
miana
Ikana ti si pak na klinika???? Sto taka??? Neznaev..Pa neli te pustija onoj pat?

Непосредна врска до пораките: 1173
22.11.2011 10:15:54   
ana mari
eve sega bolkive mi se smirija i toa me buni sto posle moze ke me fatat pak i ke me drzi taka nekoe vreme pa stvarno neznam sto da mislam sega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил ana mari -- 22.11.2011 10:16:36 >

Непосредна врска до пораките: 1174
22.11.2011 10:17:16   
miana
ke odis vo 12 h kaj doktorot i ke si ja resis dilemata..Ne e nisto strasno..bebceto kako e ? Mrdka li ?

Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?