Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 16:30:59
Mrs.Tinka
Kockicka, cestito vleguvanje vo 9-ti mesec . Jas, ti, miana i Mila28 sme so den-dva razlika. Zaedno ke pisuvame porodilni prikazni :))))) Kade odluci da se poragjas? Gi ispra li alistencata za bebko? torbata spremna? Jas aber nemam, ne znam zosto ne pocnuvam uste.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 16:59:06
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj
Kockicka
mene na gastro mi dadoa lakstativ za losiot metabolizam 18 denari kesecika isklucivo pred jadenje
za trudnici e - taka sto ne se grizi
odi vo Zegin i kupi si Transilane
vo casa so voda 200 ml go meskas i pies ne e mnogu grozen :-))
a prirodno so suvi slivi
Kako se pijat tie Transilane, pred sekoj obrok? Jas bozem spasot go najdov vo kompot od modri slivi i super mi bea ama eve posle 2 meseci, organizmot mi se navikna i veke ne deluvaat. 3 dena se macam i nisto, veke strav me fakja. Odma ke zemam Transilane.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 17:49:48
KRISTIJANA*
Eve me i mene samo da ve pozz , da ne me zaboravite :))))) se seguvam ... utre sum na ctg , inace vo sreda 39 nedela polna , znaci vleguvam vo 40ta ... sega za sega ni bolki , ni kontrakcii ..ubavo mu e na princot moj vnatre :) ve guskam site , dokolku ima nesto novo pisuvam
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 18:00:31
lili31
dobredojdovte fanicka i vitalis......so lesno neka vi e.... anamari kako sto gledam nemame aber od bolki,pa zatoa vikam i dekemvri ke ne fati i mene i tebe ehhehehhe.. denes bev na klinika za pregled,ctg uredno so nekoja mala kontrakcija, tezese 3300,pa dobro e neka ostane i tolku ne me sekira i mnogu,bas po lesno ke se rodi ,inace posle edna nedela pak kontrola,mi vika cekaj,ke dojde vremeto,aman be se zdosadiv cekajki veke
ikana ne mi odgovori za novata klinika koga se otvora pozz...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 18:06:38
lili31
kristijana zaedno sme nie so termin,so mila i anamari ke pocekame,toa ni e rabota . anamari tebe ti e redot hehehe,edno 3 dena si ponapred,aj podgotvi se,inace jas bev u gak so torbickata,mislev ke mi vikat za bolnica si i nema da ja izvadam od kola aj so lesno neka ni e
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 18:25:16
Ikana
Lili da ti kazam pravo mene mi rekoa tesko deka ke bide od dekvri, a tolku se nadevav demek na nova bolnica i pak eve 2 pat si lezam vo starata i ko sto mi lici aber nemaat:( sorry za sporiot odgovor, pregledi, poseti letna denov:) guski i so lesno pa i mekici da jademe juhuuu:)))
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 18:57:45
Cooper
zdr rr..eve jas od deneska sum 29 sedmica.bez za vikendot kaj majka mi (vo drug grad e) i si pominav super..se vidov so site.. nemozam da se pozalam deka imam teshkotii..za sega e se ok..drugiot ponedelnik sum na pregled odvaj cekam da vidam bebco kolku porasnal ..pred 2 nedeli bese 1100 gr.sega nekako me kloca posilno i si pretostavuvam deka dobro raste..pozdr
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 21.11.2011 21:39:42
ivoni4ka
zdravo zenski kako ste mi ovaa vecer ikana kako si ti mila kako e bebceto lele sto brza da izleze ja sekira majka ke vidi taa koga ke izleze te pregledaa li da ne si otvorena?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 5:07:59
Ikana
Dobra nokj dobroutro;)) jas ko vampir stanav i ne mozam da zaspijam! Ivonicka do ra sum fala ti kako si mi? Dorotea sto ima novo? Kontrakcii vekje nemam zreenjeto uspesno bese:)) ne sum otvorena, grloto e malku skrateno pola milimetar... sega pak na strogo miruvanje! Za zapekot probajte drimo caj za dzvakanje mene toa mi pomogna epten! Guski!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:05:57
ana mari
d.utro na site.... imam eden problem sinojka sinojka koga legnav da spijam imav mn jaki bolki vo jajnicite i kicmata neznam sto e rab na sekoj 5 min se povtoruvaa i posle fala bogu gi snema. Eve sabajlevo mi se slu4uva istoto silna bolka me razbudi vo jajnicite potoa i kicmata neznam sto e rabota dali da idam na pregled,dali stanuva zbor za nesto seriozno ili pak normalno e toa da me boli taka P O M O S
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:33:41
ana mari
MIANA 39 nedela i 2 dena da kako menstrualna bolka e i koga idam vo wc lele posle toa nekolku min me boli a i sega sabajlevo ne bev vo wc ama mn me bolese
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:35:23
DoroteaDj
Ikana
Dobro utro Ikana i na site dragi ringerajki Nazdravje kafe, cajce..mlekce koj sto preferira
Ikana jas sum vekje ko dezuren setac niz kukja 3 prsta sum otvorena bolki vo kicma, preponi i jajnici...a denes sum na CTG + pregled i treba da si gi zemam ostanatite rezultati od ispituvanjata
pa nisto cudno da me ostavat da polezam ili ako e definitivno carski najdobro resenie ( spored doktorite ) moze utre zadutre da se rodi mojata bebuska oficijalno sum 38 nedela od denes taka sto vekje se e normalno
primetiv utrovo pak malku krv niz iscedokot i mislam se blizime kon srekjniot moment
isprano, zdipleno se uredno vo torbica..jas spremna samo me razocaraa ne davale moja spavaca( tocno e toa???)
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:37:49
miana
ana mari ako prodolzi bolkata so skrateni intervali _ pravac na poragaj srce...Ajde so lesno neka ti e ,poleka smireno,ne se plasi.... Smiri se i cekaj,ako prodolzi da boli so mali pauzi,bez panika spremi si se i na lekar...So lesno neka ti e
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:39:57
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj
Ikana
Dobro utro Ikana i na site dragi ringerajki Nazdravje kafe, cajce..mlekce koj sto preferira
Ikana jas sum vekje ko dezuren setac niz kukja 3 prsta sum otvorena bolki vo kicma, preponi i jajnici...a denes sum na CTG + pregled i treba da si gi zemam ostanatite rezultati od ispituvanjata
pa nisto cudno da me ostavat da polezam ili ako e definitivno carski najdobro resenie ( spored doktorite ) moze utre zadutre da se rodi mojata bebuska oficijalno sum 38 nedela od denes taka sto vekje se e normalno
primetiv utrovo pak malku krv niz iscedokot i mislam se blizime kon srekjniot moment
isprano, zdipleno se uredno vo torbica..jas spremna samo me razocaraa ne davale moja spavaca( tocno e toa???)
imajte ubav den....i se citame
Jas so prvoto koga se poragav - ne davaa...pred 4 god. Sega ti pojdi so tvpja ( dodeka te kacat na poragaj - ke ti dadat nivna ) obleci ja posle nivnata pa otkako ke te porodat pak obleci si ja tvojata ,mislam deka nema da mrcat...Ponesi si za sekoj slucaj..Ajde i na tebe so lesno neka ti e
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:41:12
ana mari
miana e toa mi e 4udno site vikade teka ide na pola saat pa na 20 min pa na 15 itn ama kaj mene ne e taka sega ke me boli eden saat na sekoj 5 min ili deset pa ke prestane i ke po4ne posle pak stvarno ke spobudala neznam sto da pravam dali da si idam deneska kaj ginekologot i da vidime sto e rab eve sega samo po malku me boli kicmata jajnici vise ne i stvarno neznam za sto stanuva zbor
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:52:22
miana
Ako maticniot ti ima CTG odi kaj nego ili pak javi mu se i kazi mu pa vidi sto ke ti rece.... Vidi ako prodolzi taka ke treba da odis na CTG ...Neznam sto da ti kazam,ako ti e prva smena doktorot - ne se misli odi kaj nego bez razlika dali se porodilni ili drugi bolki,ti si bremena i sepak se Bolki...Moja preporaka da si odis kaj doktorot a ako ti e vtora smena - odi kade sto planiras da se poragas-bez panika,kazi deka imas nekakvi bolki,i da ne se vistinskite ,nema da te karaat ne se sekiraj ke proverat kolku si otvorena,ke porvarat dali se vistinski bolki i ako ne se ke ti kazat sto da pravis..nemoj da sedis doma i da se tufkas vo nikoj slucaj...Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:55:41
ana mari
ufff znaes mene mie ne sakam da im dosagam ako ne e nisto a od edna strana pak doma sedam i samo mislam eve idam da go razbudam mm da mu se javi na doktorot da vidime sto ke kaze inace fala ti mn sto si vo ovoj tezok moment so mene fala ti mn miana
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:57:53
Ikana
Anamari trk na doktor, toa se bolkite! Ajde so lesno neka ti e i samo hrabro!!! Dorotea davaat tvoja spavakja slobodno zemi si!! Ic da ne se sekirate za 2 min zavrsuva se!!! So lesno curi!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 22.11.2011 8:59:39
riba79
ana mari,toa se duso porodilni bolki,toa se istite tie kako menstrualni samo pojaki...cim te boli na intervali toa znaci deka poleka se otvaras...nemoj da panicis ama neka te vidi d-r mozebi ctg ke pokaze deka poroduvanjeto pocnalo..ajde so lesno i bez panika..
Летото е време за одмор, освежување и забава покрај базен, но зад крис...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?