|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
21.11.2011 11:20:53   
elenak
Коцкичка суви сливи или така јади ги или како компот свари си ги, а може и ленено семе со јогурт и тоа помага. Знам како ти е, мене ми се случи само еднаш и многу беше страшно мислев ќе се породам, затоа реагирај навреме.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1101
21.11.2011 11:23:27   
vitalis
zdravo i od mene, i jas kako drugite novi clenovi ve citam i mi pomagate sekoj denuser posted image .
Sega da Vi pomognam i jas na vas Ikana mi bese motivacija, za da i dadam podrska kolku mozam.Jas sum bremena so user posted image 33 + 2 dena, vtora bremenost i imam veke eden batko doma od 4 godini.Mislam deka mozam da spodelam so Vas mnogu soveti pa ajde da se druzime user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1102
21.11.2011 11:40:15   
mila28
Dobro utro..dobar den i od mene, kako steuser posted image user posted image user posted image  user posted image   Jas ..sum doma, poveke ne odam na rabota, prvo planot bese do 1 dek. megutoa ostanav porano od starv bidejki seuste sum nastinata user posted image kaslam, sinusite me bolat, pa ne mi se rizikuva. A bolovanjeto ke mi go otvorat na 1 dek. Vcera i jas ne mozev da zaspijam do 5h,  navistina od ovie kiselini se izremetiv, nisto ne pomaga povekeuser posted image
Vitalis dobro dojde na rruser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1103
21.11.2011 11:56:43   
Ikana
Da na strogo miruvanje sum... Drugo e se vo red, samo kandidata izleze na brisevi, mokraca, krv super... Zapnala dundava ke iskaca! Inace tokolizata e za da nema kontrakcii i da uspee zreenjeto so flosteron! ke bide, uste 16 dena vlagam vo 9 mesec pa neka iskaca posle... Fala zenski na site za ubavite misli i ve guskam najsilno! So pomin neka e na site! A za kolostrum mene od 5 mesec pocna da mi tece zolta tecnost i normalno e:)

Непосредна врска до пораките: 1104
21.11.2011 11:58:52   
miana
dobredojde vitalis...Jas sum od denes 36 ta nedela i jas imam uste edna kerkicka 4 godinki doma....
Inaku mila28 i jas resiv na rabota do 1vi dekemvri,pa kolku ke izdrzam ek vidime...Edvaj doseduvam...user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1105
21.11.2011 11:59:51   
Kockicka
dobro ni dojde Vitalis pozdrav i do tebe Ikana i so lesno neka ni e so nesite user posted image

Непосредна врска до пораките: 1106
21.11.2011 12:08:02   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Btw da ne znaete nekoe resenie za odenje vo wc jas od sekogas sum bila nikakva so mrtabolizmot ama sega mislam deka imam i zapek deka ke mi pukne meseto a nikako da odam go ima li nekoja od vas takov problem ili samo resenie :D

Jas ova go pisuvav vekje ednas na forumov ama ne se sekjavam na kogo i kakov bese efektot. Mene mi pomaga. Navecer poparuvam so vrela voda 6-7 modri slivi i go ostavam da stojat do sabajle. Nautro koga ke stanam od spienje na gladno ja pijam vodickata, pa gi jadam slivite. Posle toa pijam kafe. Mene mi pomaga toa.

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1107
21.11.2011 12:13:02   
vitalis
Vi blagodaram za dobredojde, user posted image .
Jas mislam deka so Ikana sme ista nedela od bremenosta. Vcera na pladne me fatija grcevi vo stomakot, znaci okolu cel stomak, a ne vo predelot na preponite user posted image . neznaev dali se grcevi ili lazni kontrakcii. dobro sto prestanaa, inaku mu vikam na mm ako potrajat odime na ctg....ama pominaa.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1108
21.11.2011 12:13:43   
Mrs.Tinka
Miana jas od sabotata sum 36-ta nedela. Nie sme epten blisku I Mila28 so nas. Rece na GAK ke se poragjas? Da ne se premisli?
Jas resiv da odam vo Remedika. Tamu si ja vodev bremenosta i nekako ne mi se menuva. Nekako nemam doverba vo doktori sto prvpat ke gi vidam. Znaci nisto od kafeto na GAK sto go dogovaravme user posted image . Aj zdravje, da si pomineme ubavo, pa ke pieme kafe bilo kade.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1109
21.11.2011 12:17:46   
Mrs.Tinka
Miana zaboraviv da ti kazam. Ne se sekiraj za kilazata na bebeto, edna koleska rodi 2000g bebe, malku pred termin, pa da go vidis sega kako bubreze e bucko, ne mozes da go potkrenes. Nema vrska kilazata so razvojot, neka e zrelo, pa nema vrska kolku e golemo. Drugarka edna rodi dete 3700g a i kasnese vo razvoj 3 nedeli. Ne se zamaraj so kilazata. Ako ti e tolku stalo, jadi blago i suvo ovosje, pij gi redovno vitaminite i ke se zdebeli i bebceto.

Непосредна врска до пораките: 1110
21.11.2011 12:20:58   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Miana jas od sabotata sum 36-ta nedela. Nie sme epten blisku I Mila28 so nas. Rece na GAK ke se poragjas? Da ne se premisli?
Jas resiv da odam vo Remedika. Tamu si ja vodev bremenosta i nekako ne mi se menuva. Nekako nemam doverba vo doktori sto prvpat ke gi vidam. Znaci nisto od kafeto na GAK sto go dogovaravme user posted image . Aj zdravje, da si pomineme ubavo, pa ke pieme kafe bilo kade.

Na GAK odam definitivno....Zemav i upat veke....
Fala za utehata se nadevam deka naredniov pregled ke bide podobro..Jadam sekoj den suvo ovosje ama da vi kazam vo sabotata edvaj stanav od solja...Epten me protera toa ovosjeto....I toa sto vikas- da pomineme dobro,da se zivi i zravi bebinjata pa posle ke gi setame i ke se kafirame

Непосредна врска до пораките: 1111
21.11.2011 12:42:00   
Fiao
Aj dobar den i od mene. Jas denes sum se naspala dzoa bebence user posted image . Ama ovaa bebufkava vo poslednive 2 dena nekako e prilicno pasivna... ja nema ja nema tuku samo ke si se istegne i tolku... user posted image
Bese epten poaktvina pred 2 dena... Inaku da vi kazam pravo kako vlegov vo 9ti i krajot na 8mi mesec sekoja nedela po 1 kilce do kilo i pol si kacuvam - epten debelka ke se napraam vaka ako produzam do kraj. Eve me denes sme puni 36nedeli i veke sme vo 37ma nedela, prv den user posted image .
Utre ne vikna doktorot vo GAK na kontrola, ama so ke ni prai pojma neam, najverojatno ke pocneme so CTG user posted image . Inaku jas pravo da vi kazam iam cuvstvo deka aber neam... Nitu do sega sum osetila lazni kontrakcii, nitu imam tecnost vo gradite (iako imase eden period vo 20 nedela koga pocna da mi tece po mnogu malku, ama posle nekoe vreme prestana i sega nisto), bebevo e prilicno visocko kacenko, uste me pritiska vo rebrata, taka da, ako me prasate mene gledam jas ke si pocekam do termin ako ne i jace user posted image .
Kako i da e podobro da si posedi tamu uste malku, ama ako nadmineme termin, nameravam da odam so provokacii ne bi sakala premnogu da sedi vnatre, a kolku sto jas znam ne ni cini posle termin mnogu da zaseduva...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1112
21.11.2011 12:50:30   
miana
Ni jas ne sakam da nadminuvam termin iako spored goleminata na bebeto 10 bi trebalo posle termin da se rodi...So prvoto kako na saat-tocno na termin se pododiv,pa ajde ke vidime so ova kako ke odi ..

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1113
21.11.2011 12:53:58   
ivoni4ka
ikana drzi se nedavaj se ti i tvojata kukla abe kazii deka treba vo januari a ne vo dekemvri da iskaca user posted image
tuku mamicki koga vi pravija prvpat ctg?

Непосредна врска до пораките: 1114
21.11.2011 12:55:05   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Inaku jas pravo da vi kazam iam cuvstvo deka aber neam... Nitu do sega sum osetila lazni kontrakcii, nitu imam tecnost vo gradite (iako imase eden period vo 20 nedela koga pocna da mi tece po mnogu malku, ama posle nekoe vreme prestana i sega nisto), bebevo e prilicno visocko kacenko, uste me pritiska vo rebrata, taka da, ako me prasate mene gledam jas ke si pocekam do termin ako ne i jace user posted image .
Kako i da e podobro da si posedi tamu uste malku, ama ako nadmineme termin, nameravam da odam so provokacii ne bi sakala premnogu da sedi vnatre, a kolku sto jas znam ne ni cini posle termin mnogu da zaseduva...

Kako se drzite mamicki ,jas samo da ve pozdravam ,sea kaja spie pa imam vreme da prolistam niz ringeraja sto ima novo user posted image i jas bev ista FIAO ,nemav lazni kontrakcii,nikakvi znaci za poragaj i ja mislev ke si sedam i po termin no 4 dena pred termin me fatija bolkite :)))) se nadevam deka ke bide na vreme,si znae user posted image koga da izleze ,inaku kolku sto znam jas 2 nedeli moze da sedi posle termin,taka da nemaj gajle,backi od mene i kaja i so lesno mamicki...
p.s. dali znae nekoj da mi kaze kako mozam da ja napisam mojata porodilna prikazna? vi blagodaram

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1115
21.11.2011 13:05:57   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Inaku jas pravo da vi kazam iam cuvstvo deka aber neam... Nitu do sega sum osetila lazni kontrakcii, nitu imam tecnost vo gradite (iako imase eden period vo 20 nedela koga pocna da mi tece po mnogu malku, ama posle nekoe vreme prestana i sega nisto), bebevo e prilicno visocko kacenko, uste me pritiska vo rebrata, taka da, ako me prasate mene gledam jas ke si pocekam do termin ako ne i jace user posted image .

Kako se drzite mamicki ,jas samo da ve pozdravam ,sea kaja spie pa imam vreme da prolistam niz ringeraja sto ima novo user posted image i jas bev ista FIAO ,nemav lazni kontrakcii,nikakvi znaci za poragaj i ja mislev ke si sedam i po termin no 4 dena pred termin me fatija bolkite :)))) se nadevam deka ke bide na vreme,si znae user posted image koga da izleze ,inaku kolku sto znam jas 2 nedeli moze da sedi posle termin,taka da nemaj gajle,backi od mene i kaja i so lesno mamicki...
p.s. dali znae nekoj da mi kaze kako mozam da ja napisam mojata porodilna prikazna? vi blagodaram

Hmmm... Mene maticnata mi rece deka ne e bas preporaclivo da se ceka povekje od 5-7 dena, iako i jas znam slucai koj nadnosele i po 2 nedeli, ama znam deka toa ne cini najmnogu zaradi pomatuvanje na plodovata voda, pa iskreno od taa pricina i ne bi ni sakala, a i dosta ke i bide veke, pa site tuka so netrpenie ja cekame user posted image user posted image user posted image .
Backi i od site nas do Kaja user posted image

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 1116
21.11.2011 13:31:24   
vitalis
jas mislam deka ako e tocen terminot togas ne treba da se ceka kako sto vika tvojata maticna, ama toa najmnogu zavisi od goleminata na bebeto i od uslovite vo koi e vo meseto. jas prvoto go nadnosev 4 dena i deka bese golemo i prikraj so plodova voda mi zakazaa za carski. Znaci individualno e lekarot ke proceni kako treba a ti uzivaj si.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1117
21.11.2011 13:35:20   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ikana drzi se nedavaj se ti i tvojata kukla abe kazii deka treba vo januari a ne vo dekemvri da iskaca user posted image
tuku mamicki koga vi pravija prvpat ctg?

Prvoto CTG ke go pravam vo cetvrtok na 36+5. Toa se pravi spored procenka na doktorot

Непосредна врска до пораките: 1118
21.11.2011 13:37:56   
Mrs.Tinka
Mojot doktor misli deka ke se porodam malku porano user posted image poradi toa sto mi zree postelkata porano i poradi goleminata na bebceto. Mi go pomesti terminot na 15.12 - pocna panikata!!!

Непосредна врска до пораките: 1119
21.11.2011 13:43:26   
Ikana
Vitalis zdravo, tuka sme stvarno, imaj lesni posledni nekolku nedeli! Inace sega bev na eho, malava mi e 2200, pu masala neka raste samo i e 10 dena ponapredna pu pu! Ja gledav i na 4d ama so racete si go kriese liceto i uvcinjata i gi vidov hehehe smesnicka bese:)))
koj ni e na red za ragjanje? Vodickata znam deka uste sab sprema ned dobi bolki i otide vo bolnica, ke ima mekici mnjam mnjam:))))) inace ja ko nezdrava jadam, i nozete mi se oslabeni malku a stomakot porasnat.... Guski!!

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1120
21.11.2011 13:47:09   
miana
Masala Ikana,napredni ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....Samo neka raste bebuska -neka prodolzi da raste..More aj moze ke se sretneme jas i ti na GAK...Mojava vo 35+3 bese 2200gr pa tadada tuka sme nekade

Непосредна врска до пораките: 1121
21.11.2011 13:52:13   
DoroteaDj
Kockicka

mene na gastro mi dadoa lakstativ za losiot metabolizam
18 denari kesecika isklucivo pred jadenje

za trudnici e - taka sto ne se grizi

odi vo Zegin i kupi si Transilane

vo casa so voda 200 ml go meskas i pies
ne e mnogu grozen :-))

a prirodno so suvi slivi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1122
21.11.2011 14:46:42   
ana mari
dobredojde vitalis..... zdra na site eve jas 39ned +1 den user posted image user posted image a uste nisto od bolki user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 1123
21.11.2011 14:51:21   
fanicka
Eve me i mene konecno kaj golemite stomacinja vo treto tromesecje, mi se cini najvozbudlivoto i najubavo trom. Mi se cini poslednava nedela naglo mi porasna stomakot i sega bas izgledam kako za ovde. Popravena sum 7,5 kgr. dobro e sto se e vo stomakot. Tek sledi rastenjeto , ako samo napred neka ni rastat user posted image i neka ni bidat napredni i zdravi.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1124
21.11.2011 15:47:03   
vitalis
Masala neka raste, aj samo ti miruvaj i misli pozitivno, neka ne brza ama kako i da e da vlezeme vo 9ti pa posle polesno e user posted image .Jas ne sum bila od 31 nedela na pregled koga ke odam za brisevi pa ke vi pisam za user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?