|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: добар развод или лош брак?
15.10.2011 1:56:58   
andronika

A sto ako ne saka da ve ostavi na mir? Sto ako ne saka da izleze od vasite zivoti bez problemi?Sto ako saka da go zadrzi deteto, bidejki ednostavno znae deka tuka ke ve boli najmnogu?

< Поракaта ја уредил andronika -- 15.10.2011 2:00:08 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 76
15.10.2011 2:03:46   
andronika

I da, decata cuvstvuvaat od kogo se sakani, no, ima luge koi se opasni manipulatori koga sakaat da dobijat nesto ili da povredat nekogo, i ke go napravat toa po sekoja cena, a dete e lesno da potkupis i da nateras da te zasaka, a posle mozes da pravis so nego sto sakas.TOj moze da ja pretstavi majkata kako pricina za rasturanjeto na semejstvoto ( i nema da zastane tuka, tuku ke prodolzi da ja ocrnuva vo ocite na deteto) i posle nema sila sto ke go razubedi vo sprotivnoto. I sto togas, koga deteto ke te pogledne so oci polni so omraza, ili uste poloso, nema da saka da zivee so tebe tuku so nego? REHANA, iskreno ti posakuvam mnogu srea ponatamu

< Поракaта ја уредил andronika -- 15.10.2011 2:17:52 >

(Одговор на членот andronika)
Непосредна врска до пораките: 77
15.10.2011 10:47:07   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: andronika

I da, decata cuvstvuvaat od kogo se sakani, no, ima luge koi se opasni manipulatori koga sakaat da dobijat nesto ili da povredat nekogo, i ke go napravat toa po sekoja cena, a dete e lesno da potkupis i da nateras da te zasaka, a posle mozes da pravis so nego sto sakas.TOj moze da ja pretstavi majkata kako pricina za rasturanjeto na semejstvoto ( i nema da zastane tuka, tuku ke prodolzi da ja ocrnuva vo ocite na deteto) i posle nema sila sto ke go razubedi vo sprotivnoto. I sto togas, koga deteto ke te pogledne so oci polni so omraza, ili uste poloso, nema da saka da zivee so tebe tuku so nego? REHANA, iskreno ti posakuvam mnogu srea ponatamu

не се согласувам дека децата толку лесно се манипулираат. Можеби моментално, ама на долги патеки се многу паметни.
Имам пример жив и познат каде таткото купуваше се си сешто на детето инаку околу 3-4 годинки, ама кога стигнаа до разговори во центарот, детето кажа дека татко му се му купува и сака да се со него затоа, ама на цел свет најмогу ја сака МАМА!
И тоа беше пресудно на мама да се додели. И тие во центарот не се ретардирани. А ни децата. Купувањето пали до некоја возраст, а детето само чувствува и проценува.
Најважно мислам дека е мајката да не пробува исти методи како таткото, за кога ќе потпорасне детето да знае кој бил сераторот и гомнојадецот. Верувај дека ќе има слика во главата само на таткото како зборува со омраза за мајката, а не обратно!

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 78
15.10.2011 11:31:26   
andronika
Bi sakala da veruvam vo toa so celoto moe srce, ama jas i den denes se boram da ja osvojam ljubovta na mojot 6 godisen sin,pokraj takvi svekor i svekrva kakvi sto se moite. Vo zivot ne mrdnale so prst za nego.Dodeka jas odev na rabota morav da go nosam kaj majka mi, bidejki sveki nemas vreme za nego, a koga bese bolen a mm ne bese tuka, morav da im platam za da go odnesime na dr.I od vreme na vreme ke mu kupat po nekoj mizeren poklon toj e celiot presreken sto odlucile da mu poklonat malku od svoeto vnimanie,a ona sto jas ke mu kupam voopsto ne go ceni. Ne velam deka ne me saka,tuku cuvstvuvam deka jas sum mu na vtoro mesto, i deka dokolku nie bi se razvele, toj bi odbral da ostane so tatko mu,poradi niv. user posted image Ne znam kolku uspeav da ja dolovam situacijata vo koja se naogam, no tie bi smuvale i vozrasni (za sto imam primer) a ne dete. Navistina se user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 79
15.10.2011 20:38:02   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: rehana

eve sum jas , se preseliv vo nov stan, mojot sreka sto bese na moite moram da go izdadam za da imam nekoj prihod.uste ne sme sredeni, se selime koga so pomos od prijateli koi vo ovaa situacija se pokazaa koi se vistinski i koi mozam da gi imam za cel zivot,a koga so kolickata , ke gi natovaram stvarite vo kesi za gubre i gi nosam od edniot do drugiot po nekoplku pati, inaku mi se blisku, baram vo toj reon zaradi gradinkata na maloto, ide zima a nemam kola , i bi skala da ja maltreiram malava so druga gradinka ili drug reon, zatoa vbarav stan vo istata naselba.inaku tesko mie ,ama denes eve se javiv vo ESE zakazav sredba za ponedelnik denes nemale personal, pa ke vidime kako ke bide. inaku mojot soprug, mi se zakanuvase za finasiskiot del bidejki samo i toa gointeresira, pa mi dojde na rabota i me terase da mu potpisam nekoi raboti - deka se otkazuvam od se sto e na negovo ime , a se sto e na moe ke delime. potpisav sto da pravam?znam deka moram da bidam silna ama na momenti nemozes, covek si imas emocii koi ke te nadvladeat pa i ke zaplaces pred dete na glas, ke lipas a nego ke mu kazes se udriv....kade mamo kaj se udri/ na glavceto mamicko, cekaj mamo da vidam, eve ti kremce mamo ke ti pomine......i uste poglasno placam. za zal nema kremce sto ke ja izleci ovaa bolka,

Rehana, mila, ti ja prakam seta moja pozitivna energija, misli na toa deka se se vraka se se plaka, i eden den seta ovaa maka ke ti se isplati. Sekoja vecer pred da si legnes sonuvaj za toa sto se sakas da postignes vo zivotot, kon sto se celis, kade odis, i vistinski veruvaj vo toa, veruvaj deka seto toa eden den ke ti se ispolni. Samo taka ke istraes i ke si ovozmozis ubav zivot i za tebe i za tvoeto najmilo. I ne grizi se za finansiskiot del, nisto od toa ne e vazno, ama bas nisto. Tvoeot dete ke bide najsrekno samo da e so tebe.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот rehana)
Непосредна врска до пораките: 80
30.10.2011 0:39:30   
ana mari
rehana mnogu mi e zal za tebe ja imas mojata podrska

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 81
19.2.2012 23:54:10   
Kuklicka2
Rehana ti cestitam na hrabrosta sto ja imas za da ja doneses taa odluka user posted image Eve i jas sum na krstosnicata los brak - dobar razvod. Imeno so mm sme zaedno poveke od 6 godini, 5 vo vrska i recisi 1.5 god vo brak. Imame i 11 mesecna kerka. Vo posledno vreme se poveke se karame i eve vo nekolku navrati i fizicki me napaga a kerkata seto toa go gleda i iako e mala razbira i place koga tatko i ke krene raka vrz mene ili koga ke me vidi deka placam ili koga toj vika i se dere. Navistina neznam sto da napravam, na krstosnica sum, najmnogu na deteto mislam, kako ke se navikne na seto toa, no mislam deka veke nemozam da izdrzam. Moite neznaat nisto za toa no na plan sum se da im raskazam i da zaminam od ovde da odam privremeno kaj niv dodeka malku finansiski da se ojaknam pa potoa da se preselam sama so kerkickata. Neznam sto tocno ke odlucam i uste kolku ke mozam da izdrzam vo vakva situacija, eve dodeka pisuvam mi doaga da ja zemam kerkickata koja spie i vo tisina da pobegnam odovde bidejki koga ke kazam deka sakam da si zaminam mi se zakanuva, prvo mi veli da si zaminam sama a kerkickata da mu ja ostavam nemu, a potoa veli deka dokolku zaminam ke me pronajde kade sum i ke mi se odmazdi za toa. Navistina neznam sto da napravam user posted image

Непосредна врска до пораките: 82
20.2.2012 10:48:12   
riba79

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kuklicka2

Rehana ti cestitam na hrabrosta sto ja imas za da ja doneses taa odluka user posted image Eve i jas sum na krstosnicata los brak - dobar razvod. Imeno so mm sme zaedno poveke od 6 godini, 5 vo vrska i recisi 1.5 god vo brak. Imame i 11 mesecna kerka. Vo posledno vreme se poveke se karame i eve vo nekolku navrati i fizicki me napaga a kerkata seto toa go gleda i iako e mala razbira i place koga tatko i ke krene raka vrz mene ili koga ke me vidi deka placam ili koga toj vika i se dere. Navistina neznam sto da napravam, na krstosnica sum, najmnogu na deteto mislam, kako ke se navikne na seto toa, no mislam deka veke nemozam da izdrzam. Moite neznaat nisto za toa no na plan sum se da im raskazam i da zaminam od ovde da odam privremeno kaj niv dodeka malku finansiski da se ojaknam pa potoa da se preselam sama so kerkickata. Neznam sto tocno ke odlucam i uste kolku ke mozam da izdrzam vo vakva situacija, eve dodeka pisuvam mi doaga da ja zemam kerkickata koja spie i vo tisina da pobegnam odovde bidejki koga ke kazam deka sakam da si zaminam mi se zakanuva, prvo mi veli da si zaminam sama a kerkickata da mu ja ostavam nemu, a potoa veli deka dokolku zaminam ke me pronajde kade sum i ke mi se odmazdi za toa. Navistina neznam sto da napravam user posted image

mnogu mi e zal za toa sto ti se slucuva megutoa ti treba da go prijavis tm za fizicko i semejno maltretiranje..pothitno...snimaj go dodeka ti se zakanuva na mobilen za da imas dokaz ili nedaj boze da digne raka direkt na lekar..ti se cudam zasto go trpis.partalite i so deteto kaj tvoite se da im kazes...ako si finansiski dobra zosto da ti gleda deteto traumi ..user posted image a toj treba da se leci a ne da se zakanuva...postojat socijalni sluzbi koi mozat da pomognat..ti posakuvak sreka user posted image

(Одговор на членот Kuklicka2)
Непосредна врска до пораките: 83
20.2.2012 11:19:50   
Andriance

najmnogu na deteto mislam, kako ke se navikne na set_o toa, no mislam deka veke nemozam da izdrzam.

deteto da se navikne???? na shto???na zivot so eden zdrav i normalen roditel??? a vaka?? sto gleda?? sto prezivuva?? ne sakam da kazuvam sto i kako da napravis sepak, drugo e koga licno si zasegnat i sigurno e mng polesno vaka od strana,....
no ako ova te koleba....togash mislam deka go imas sama odgovorot sto treba da napravis..

< Поракaта ја уредил Andriance -- 20.2.2012 11:21:30 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 84
21.2.2012 13:02:38   
nina miki
ve citam i vi se voshituvam na vasata hrabrost...jas mislam deka ne bi ja imala osven ako ne dojde do edna nepodnosliva situacija mislam deka seuste se trpi iako ponekogas mi ide da si gi soberam partalide deteto v race i da zaminam no ne e taka lesno,pisuvav nekni vi temata kolku covek da trpi imavme edna raspravija vo koja bev ponizena  i navredena i seuste se nema izvineto pocna da pravi muabet prvo toj mozebi svati deka preteral i bese super nekolku  dena i pak lutelje pak ne pravime muabet zosto vcera sum otisla kaj moite smesno e preteruva no prekuglava mi e dojdeno od objasnuvanje i popustanje da nema kavgi i jas ne mu pravam muabet i neka se osvesti malku ne znam kako moze ponekogas da bide dobar no ponekogas ne se podnesuva...bog znae naseto kako ke zavrsi...

Непосредна врска до пораките: 85
21.2.2012 14:05:46   
Џесика

Ја не знам што мислат некои мажи кога им доаѓа ваква мисла да искажат... кој е ТОЈ да се одмазди и за што??? За тоа што си физички и психички малтретирана? Кукличка, ако твојата реакција на овие зборови била премолчување и плачење, ќе си земе замав ваквото однесување... а да му се свртиш фино и да му за'ржиш??? Кој е он да крене рака на тебе, ти не си најдена на улица, не си прибрана за да се однесува некој така со тебе... покажи му дека не му се плашиш, дека имаш грб и поддршка од твоите, ами што ако ТИ него го оставиш??? Бре бре, он ќе те избрка... демек он е појакиот, а ти под дифолт ќе трпиш???
Не знам, јас отсекогаш сум била прво за самокритичност, секогаш да се преиспита ситуацијата објективно, не значи дека некогаш и ние не си го бараме, ама ако работите излезат од контрола, ако се почне со физичко пресметување, нема зошто да се тера со сила.

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 86
   RE: Добар развод или лош брак?
21.2.2012 17:31:37   
Pepelaska *
Женски, сите вие кои сте повредени физички од вашите мажи, не дозволувајте тоа да го трпите, заштитени сте со закон,имам пример од пред некој ден, сопруг мава на жената и секако модринка.Таа одма на лекар и во полиција , сега ќе го судат за семејно насилство. Никој не смее да мава на вас.

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 23.4.2012 11:21:04 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 87
23.4.2012 11:43:42   
nina miki
imam pisuvano nekolku pati na forumov minuvam niz dosta tezok period i ne znam sto da pravam imame problemi vo brakot kolku sto e kriv mm tolku i jas namesto da gi resime problemite gi skrivame pod tepih i odvreme na vreme imame kavgi...toj premnogu si se ceni za se misli deka e vo pravo ne smeam zbor da mu recam odma izbuvnuva i se karame a toj moze se i sesto da mi kazuva pocna da mi prefrla deka mnogu trosam pari i pocna da ne mi dava sto ne e vistina pari trosam za doma i deteto nisto ne sum zela za mene i sega go ostaviv toj da pazari ne mu batram pari,se luti koga odam kaj moite misli deka majkami me uci losi raboti po cel den sum doma so deteto rabotam niz doma i deteto go gledam i pak ne cinam,pred dva dena pojdov kaj majka mi bez da znae i izlegov da prosetam da se izduvam toa bese moja greska i toj razbra i vcera mnogu se iskaravme od negovoto odnesuvanje pocnav da skrivam nekoi raboti se smeniv mnogu i ne sakam da bidam vakva a i toj po muabetot vcera tesko deka ke se smeni ne znam sto da pravam se cuvstvuvam mnogu loso i poradi toa sto go izlazav i poradi toa sto mi go pravi,posakuvam da ne go sakam da nemam srce i da ne mi e galje sto pravi i da ne se nerviram za se sto ke mi rece taka sigurno bi bilo podobro...loso mi e mnogu ne znam sto da pravam i kako da postapam momentalno sum kaj majka mi mu rekov mi treba den dva da se smiram malku i da razmislime i dvajcata kaj gresime i da se resi toa toj veli nema jas sto da razmisluvam i cukni ja glavata...user posted image ke mora izgleda da go prifatam takov kakov sto e i jas da se smenam i cel zivot da ziveam bez site ubavi raboti koi gi nosi eden normalen brak...sto mislite vie?

Непосредна врска до пораките: 88
23.4.2012 11:54:43   
Pepelaska *
нина мики, ако го сакаш мт и ако мислиш дека може да опстанете пробај да си го спасиш бракот.Не дозволувај такви проблеми да ве уништат. За парите разговарајте заедно испланирајте го буџетот ако треба и на хартија, заедно пазарете.Ако се лути не оди неколку дена кај мајка ти, појдете заедно сите тројца.Разговарај , види што го мачи, да не има некој проблем,пробај да дознаеш дали има нешто што го мачи. Не се обвинувај себе си, но немој ни него.Еден мора да попушти. Седни го еден ден и убаво разговарајте со отворени карти а не да ги ставате проблемите под тепих како што велиш.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот nina miki)
Непосредна врска до пораките: 89
23.4.2012 12:01:22   
kikicka
Ако подлегнеш на тоа цел живот кете тупи така да знаеш,како може само ти да се сменеш,па мајкаму стара што е грешка ако не си се пријавила каде одеш? На крај краева кај мајка ти си не се швалерисуваш па да ти е криво што криеш и незнам што. Ако толку му е гајле за тебе и тој ке се потруде,очигледно некој него му готруе мозокот со тие муабети. И што еве ке се смениш,нема пари,ке треба за лижавче на детето да молиш да ти даде пари за да му купиш.Биди цврста и не попуштај не му се покорувај,оти еднаш ако попуштиш после цел живот ке те омаловажува.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 90
23.4.2012 12:08:01   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: nina miki

ike mora izgleda da go prifatam takov kakov sto e i jas da se smenam i cel zivot da ziveam bez site ubavi raboti koi gi nosi eden normalen brak...sto mislite vie?

Ова не мораш да го правиш. Зошто ти би се менувала за да опстане еден брак од кој мислиш дека нема да добиеш ништо убаво? Јас не би играла на таа карта, јас да се менувам за да успее бракот, оти бракот е заедница од двајца сопружници, така да треба да има компронис. Доколку не сте во состојба да донесете компромисно решение (тоа значи и двајцата подеднакво да придонесете да се реши проблемот, да седнете немаса и човечки и смирено да разговарате) тогаш мислам дека треба да почнеш да размислуваш во друг правец.

Непосредна врска до пораките: 91
23.4.2012 12:10:35   
vesna1
Ninamiki,

Kolku sto procitav toj ti zabranuva da izlezes nekade bez da znae.Bez razlika dali ides kaj majka ti, kaj drugarka ti ili vo parkot toj ti ogranicuva licna sloboda. Zosto mora sve da znae, i za sekoe tvoe dvizenje da mu davas otcet kade si bila. Ti si covek so slobodna volja i nikoj ne smee toa da go pravi.
Druga rabota se parite, neznam dali rabotis,ama kako toa vika deka mnogu trosis. Pa ne ides vo grad i kupivas stikli i parfemi trosis za doma. Najpametno ti e sekoj den so spisokot on neka pazari pa da vidi kolku e skapo i kolku se trosi.
Neznam sto da ti kazam, najdobro da porazgovarate i da mu kazes sto ti smeta, ama ako prodolzi po staro nema da bides srekna. Najlosoto od sve e sto se ljuti koga ides kaj majka ti.
predlozi mu 2-3 meseca da ne ides ni ti kaj majkati ni ona kaj majka mu, pa da vidis kako ke go boli koga nema da si ja vidi mamica 3 meseca.
Toa sto on ti go vrsi e psihicko nasilstvo, nemoj da dozvoluvas  takvo nesto.

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 23.4.2012 12:12:26 >

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 92
23.4.2012 12:41:22   
nina miki
sakam da si go spasam brakot i mislam deka ke uspeam no nema da bidam mnogu srekna i ke mora da go zrtvuvam toa poradi deteto inaku toj ne mi brani da izleguvam se luti samo koga odam kaj majka mi no jas sepak go izlazav i maka mi e gubi poverenje no i toj ne smee taka da se odnesuva za parite najtesko mi paga su cuvstvuvam kako malo dete koe bara od mama i tato i pocnuvam da razmisluvam i jas da rabotam nesto drugo e i jas koga nosam doma pari mozebi poveke ke me ceni a i  jas ke se cenam sebe si ne e tolku los na momenti znae da bide zlato mi pomaga doma mi go vardi deteto gleda za doma poveke toj pazari no karakterot mu e lajno so nego zivotot nekogas mi e raj nekogas pekol ne znam sto ke pravam ako prodolzi vaka da me ponizuva no sigurno e i jas ke smenam nekoi raboti zgresiv sto go izlazav i sigurno toa nema da se povtori ke se smenim i jas i ke si go gledam deteto toa momentalno me pravi srekna ke se snaogam nekako ke zastanam na noze i nema da dozvolam vise da me omalovazuva...teski ke bidat ovie dena nema da se pravi muabet no ke istrpam ke pokutuvam toa e nema sto drugo da pravam...

Непосредна врска до пораките: 93
23.4.2012 14:06:48   
niki
A zosto se luti za odenjeto kaj majka ti? Ti prefrla za precesto odenje ili si dozvolila da se zamesa majka ti vo vasiot brak ili...?

Sto se odnesuva za parite, tuka mi se cini sama si se omalovazuvas... Jas na primer rabotam samo sezonski i duri i koga rabotam sekogas zarabotuvam pomalku od mm i pak vo nasiot brak jas najcesto vikam deka mnogu pari trosime, deka se kupuvaat nepotrebni raboti, stavam "ultimatum" nesto da ne se kupi, insistiram na stedenje.... mm bi trebalo mnogu uzurpirano da se cuvstvuva, no ne e taka, nekogas mnogu se raspravame, nekogas popusta toj, nekojpat jas, toa taka mora da bide, ne moze za se da se soglasuvame...

Tek lazenjeto ne mi e jasno... Mislam deka i tebe ne bi ti se dopadnalo da mislis deka mt e nekade, doma ili na rabota, a doznaes od drug deka toj fatil strafta negde, set_a, kafenisuva, kaj mama, kaj drugar. Ne vikam deka bi moral da ti se pravda ili ti nemu ili da se prasuvate za dozvola da izlezete, ama pa ne gledam pricina zosto ne bi mu kazala deka nekade si bila dodeka te mislel doma, a i toj tebe da ti kaze...

Nema sto da se plasis od zboruvanje so mt za sekoj problem, samo taka mozes da ocekuvas da ne te omalovazuva... Vo sprotivno ako stalno pokutuvas, prekutuvas, mu prepustas toj da odlucuva za tebe , od strav sokrivas raboti, ni ti, ni toj, a najmalku deteto ke bidete srekni.

< Поракaта ја уредил niki -- 23.4.2012 14:08:33 >

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 94
23.4.2012 15:15:39   
nina miki
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki

A zosto se luti za odenjeto kaj majka ti? Ti prefrla za precesto odenje ili si dozvolila da se zamesa majka ti vo vasiot brak ili...?

Sto se odnesuva za parite, tuka mi se cini sama si se omalovazuvas... Jas na primer rabotam samo sezonski i duri i koga rabotam sekogas zarabotuvam pomalku od mm i pak vo nasiot brak jas najcesto vikam deka mnogu pari trosime, deka se kupuvaat nepotrebni raboti, stavam "ultimatum" nesto da ne se kupi, insistiram na stedenje.... mm bi trebalo mnogu uzurpirano da se cuvstvuva, no ne e taka, nekogas mnogu se raspravame, nekogas popusta toj, nekojpat jas, toa taka mora da bide, ne moze za se da se soglasuvame...

Tek lazenjeto ne mi e jasno... Mislam deka i tebe ne bi ti se dopadnalo da mislis deka mt e nekade, doma ili na rabota, a doznaes od drug deka toj fatil strafta negde, set_a, kafenisuva, kaj mama, kaj drugar. Ne vikam deka bi moral da ti se pravda ili ti nemu ili da se prasuvate za dozvola da izlezete, ama pa ne gledam pricina zosto ne bi mu kazala deka nekade si bila dodeka te mislel doma, a i toj tebe da ti kaze...

Nema sto da se plasis od zboruvanje so mt za sekoj problem, samo taka mozes da ocekuvas da ne te omalovazuva... Vo sprotivno ako stalno pokutuvas, prekutuvas, mu prepustas toj da odlucuva za tebe , od strav sokrivas raboti, ni ti, ni toj, a najmalku deteto ke bidete srekni...

niki nitu majka mi se mesa nitu odam jas cesto ednas vo nedelata ako pojdam mislam toa e normalno no toj ne moze toa da go svati zosto e dete od razvedeni roditeli i od 5 godini e sam ziveese i so majka mu i so tatko mu pa se prezeni tatko mu imase nikakvo detstvo zatoa ne gi svaka ovie raboti za zal i mozebi zatoa vaka se odnesuva...znam deka zgresiv i mora da gi resime problemite no kako koga toj ne saka da pravi muabet zosto se smeta deka e toj vo pravo i ne popusta jas sekogas popustam no ne moze sekogas taka i jas imam dusa i cuvstva ne moze postojano da me povreduva stvarno ne znam kako ke zavrsi nasevo ke se boram poradi deteto nema kako poinaku...niki i ti imase problemi pred nekoe vreme sto napravi se resi li se smeni maz ti?poz

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 95
23.4.2012 16:29:34   
niki
Se smenivme i dvajcata ili potocno dvajcata se prifativme onakvi kakvi sto sme nesovrseni, so iljada mani, teski i komplicirani i odlucivme da sorabotuvame, da razgovarame, a koga ni curat usite da ladime situacija i da resavame pomirno, si dadovme pravo sekoj da ima svoe mislenje i pravo i da ne go menuva, a za bitni raboti da naogame nekoja sredina sto ke ni odgovara na dvajcata.
Si kazuvame se i dobro i loso ako moze da se smeni ok, ako ne bar se obiduvame da razbereme zosto e toa taka i da tolerirame.
I ponatamu se karame koga ni e lev denot, a pricina moze da bide jadenjeto sto ne mi uspealo ili nesto sto napravil/nenapravil, ili koj ke gleda TV a koj ke blee vo kompjuter, gluposti i sitnici koi vo nekoi drugi momenti ne gi ni zabelezuvame...
Brakot ne ni stanal idealen, niti bilo koga ke bide takov, po nekoi kriteriumi mozebi i ne e ni dobar, no jas poveke ne sum nesrekna vo nego i mislam deka ne e ni maz mi.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 96
23.4.2012 18:01:32   
nina miki
niki dobro e sto ste nasle zaednicki jazik i sto ste ostanale zaedno se nadevam i nasata situacija ke se sredi i ke prestanat ovie kavgi deneska se vidovme i  ne pravevme mnogu muabet luti sme i dvajcata no ne mu e seedno sto e sam doma mi rece odma deka sum rekla ke se vratam za dva dena ke si odam utre vecer pa ke pravime muabet no ovoj pat definitivno da se resi problemot jas vise nema da bidam istata ne mozam posle ova ne vodi na arno nema da dozvolam vise da me ponizuva i omalovazuva pa ke vidime sto ke bide ili ke se sredi se ili ke ziveeme samo popradi deteto i nikoj od nas nema da bide sreken...

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 97
23.4.2012 18:27:40   
niki
Nina miki ona sto mora dvajcata da napravite e da si bidete sogovornici i da ne barate koj e vo pravo postojano. Problemi tek ke vi nadoagaat a razgovor ke vi bide potreben i ako odlucite da se razvedete i do kraj na zivotot otkako ke se razvedete, bidejki imate zaednicko dete. I dodeka ste luti moze da zboruvate, nemojte kako mali deca da si vrtite grb i so denovi da cekate od drugiot da pokrene inicijativa. Ako postoi problem se postavuvaat konkretni prasanja i se baraat konkretni odgovori.
Ako se zgresi, se prevzema odgovornosta i se bara nacin kako greskata da ne se povtori.
Ako nesto vrega, povreduva, boli vo vasiot odnos se kazuva sto e toa, se bara pricinata i se kazuva koe e poprifatlivo odnesuvanje.
Ova vazi za postojano, nemoj da mislis deka sega so eden razgovor se magicno ke se resi i od utre vie ko zaljubeni gulapcinja ke si ziveete do krajot na zivotot bez problemi. Zivotot ne e bajka.

Непосредна врска до пораките: 98
23.4.2012 18:42:29   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: nina miki

imam pisuvano nekolku pati na forumov minuvam niz dosta tezok period i ne znam sto da pravam imame problemi vo brakot kolku sto e kriv mm tolku i jas namesto da gi resime problemite gi skrivame pod tepih i odvreme na vreme imame kavgi...toj premnogu si se ceni za se misli deka e vo pravo ne smeam zbor da mu recam odma izbuvnuva i se karame a toj moze se i sesto da mi kazuva pocna da mi prefrla deka mnogu trosam pari i pocna da ne mi dava sto ne e vistina pari trosam za doma i deteto nisto ne sum zela za mene i sega go ostaviv toj da pazari ne mu batram pari,se luti koga odam kaj moite misli deka majkami me uci losi raboti po cel den sum doma so deteto rabotam niz doma i deteto go gledam i pak ne cinam,pred dva dena pojdov kaj majka mi bez da znae i izlegov da prosetam da se izduvam toa bese moja greska i toj razbra i vcera mnogu se iskaravme od negovoto odnesuvanje pocnav da skrivam nekoi raboti se smeniv mnogu i ne sakam da bidam vakva a i toj po muabetot vcera tesko deka ke se smeni ne znam sto da pravam se cuvstvuvam mnogu loso i poradi toa sto go izlazav i poradi toa sto mi go pravi,posakuvam da ne go sakam da nemam srce i da ne mi e galje sto pravi i da ne se nerviram za se sto ke mi rece taka sigurno bi bilo podobro...loso mi e mnogu ne znam sto da pravam i kako da postapam momentalno sum kaj majka mi mu rekov mi treba den dva da se smiram malku i da razmislime i dvajcata kaj gresime i da se resi toa toj veli nema jas sto da razmisluvam i cukni ja glavata...user posted image ke mora izgleda da go prifatam takov kakov sto e i jas da se smenam i cel zivot da ziveam bez site ubavi raboti koi gi nosi eden normalen brak...sto mislite vie?

Нина мики....те читам убаво што си напишала и ме потсетуваш на мојата средна сестра она има ист брак како твојот катастрофаа брак слободно ќе кажам....додека живеаа во Мк скришно доаѓаше кај моите,скришно си купуваше на себе нешто-понекогаш и за децата не смееше да купува се трошело парии без потреба,не смееше да искочи без да му се јави таа работеше мораше на него да му ја дава платата со се располагашетој.....неможеше да мрдне од негоо а зошто??Затоа што беше исфрустриран тип,се знае никој неможе да му докаже ништо он е најубав најпаметен.......дрн дрн.....Мила недозволувај да те понижува и гази секогаш биди горда спротиставиму се кажи му што ти пречи кај него не голтај не трпи сето тоа се одразува со години понатаму тоа е Стрес да се нервираш во себе и да преќутуваш!!!
Па за да си го зачувам бракот незначи дека треба да ги трпам неговите повторливи испади!
Јас сум за тоа ако не го бидува бракот и не се менува ни со разговор ни со ништо да следи развод без кавги и без ништо,не се живее со некого со кој немате некаков разбирање!!

Непосредна врска до пораките: 99
23.4.2012 21:02:01   
nina miki

Ako nesto vrega, povreduva, boli vo vasiot odnos se kazuva sto e toa, se bara pricinata i se kazuva koe e poprifatlivo odnesuvanje.
Ova vazi za postojano, nemoj da mislis deka sega so eden razgovor se magicno ke se resi i od utre vie ko zaljubeni gulapcinja ke si ziveete do krajot na zivotot bez problemi. Zivotot ne e bajka.
[/quote]

niki potpolno si vo pravo mene jasno mi e deka so razgovor preku nok nema da  se resat problemite i ne go ocekuvam toa isto jasno mi e sto dva dena ke me nema nema nisto da svati ku mu fali samo deteto no kako sto kazuvas treba da se najkde zaednicki jazik da se razgovara za se mene mi smeta toa sto toj ne popusta i se smeta deka toj e najdobar i toj znae se ako i ponatamu prodolzi taka tesko deka ke se resi nesto,ke vidime vremeto ke pokaze,fala ti za sovetite mi treba da razgovaram so nekoj i da iskazam sto mi lezi na srce zosto nema so kogo da razgovaram i tesko mi e se da zbiram na srce te citav i ti imas pominato niz kriza i milo mi e sto do nekade toa se sredilo decata treba so majka i tatko da rastat....poz

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 100
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?