miana
|
Потполно го разбирам терминот „оставено дете“. Јас бев едно од тие. Контакт со татко ми имав понекогаш 2 пати годишно, а понекогаш немав и по 8 години. Никогаш не сум се прашувала зошто сум оставена. Се развеле родителите и живеат во различни држави и нормално не можам да живеам со двајцата. Зошто немал желба да контактира со мене уште не сфаќам. Знам само дека имам последици од тоа што во мала средина сум била дете на разведени родители. Можеби сега се други времиња, ама пред 30 години беше срамота. Тоа е комплекс кој ќе го носам цел живот. Затоа побрзо би останала во лош брак. Jas na ova stavam potpis...MIslev na ostaveno dete od strana na tatkomi...Jas imav 3 godini a sestrami 5...Tatkomi go nemase celi 17 godini ni da prasa dali sme zivi,dali ni treba nesto,a kamo li alimentacija...sto bese toa alimentacija? Mislammmm....se razbirame.Covekot se prezeni so zena so kerka od prethoden brak,si imaa since i nas koj ne sisa,toj cuvase negovo dete i tugo a svoite NE...Sega posle 17 godini stapi bratot vo kontakt so nas i nekako ne spoi,..Covekot se kae,najde milion opravduvanja za maloumni i taka sega povtorno ne sme vo kontakt...Ne uspea da se ispere..I jas bev osuduvana kako dete na razvedeni roditeli,i mnogu sum goi osetil atoa na moj grb i zatoa i jas ne sakam moite deca da se cuvtsvuvaat isto kako mene,iako sega ziveeme vo posovremeno vreme kafde sto sejkoj vtor brak zavrsuva so razvod i site drugi raboti se razlicni od onie koga nie bevme mali deca...Jas sum Ostaveno dete ( od strana na mojot sebicen tatko) i na sekoj moment ( i ubav i neubav) vo zivotot se prasuvav kade e ?Zosto me ostavil?Zosto? Ete takvi roditeli za zal gi ima se poveke..A ne me ostavil samo tatkomu tuku i clo negovo semejstvo- babami,dedomi,cickomi,tetkami,se ama se zivo,.Jas i den denes ne se sekavam na nikoj od niv zosto ni tie ne se javile da prasaat dali sme zivi.IDIOTI!!! Iako sesto..Se raboti za druga drzava ( Srbija ) ama ipak ne e tolku daleku da dojdes ili da se javis da prasas kako ti se vnucinjata,dali im treba nesto..Koga jas odev so platneni paticinja vo sneg - togas mi trebase tatko a sega posle 19 godini koga sum jas majka,koga imam svoe semejstvo,rabota,obrazovana sum ( se blagodareji na mojata samohrana majka na tri decaA) ne mi treb atatko..Verojatno me razbravte sega zosto jas sum ostaveno dete...A onie koi ne go osetile ova nemozat ni da si zamislat kako e cel zivot da mectaes ( so isklucok na ponie na koi edniot toditel im e pocinat)za normalen zivot i za nekomu da kazes TATO...
|