|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: добар развод или лош брак?
11.8.2011 21:14:48   
Палешка РР
Јас мислам дека по лош брак не следува добар развод, туку лош развод 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Lisica)
Непосредна врска до пораките: 51
11.8.2011 22:24:07   
ananikol

Zosto los Paleska??? Po los brak sleduva  normalno dobar razvod.Sto moze da bide poloso od los brak????

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 52
12.8.2011 9:48:15   
Yummy Mammy
Moite imaa los brak i uste polos razvod... taka da... nikad ne reci nikad...
Najubavo e koga edniot od partnerite ednostavno ke se otkaze i ke si zamine. Tazno e za decata zatoa sto cel zivot ke se prasuvaat zasto edniot roditel gi ostavil i nikogas ne se vratil po niv, ama podobro e da se prasuvaat zasto, otkolku da gledaat so svoi oci zasto.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 53
12.8.2011 9:52:59   
miana
Moite imaa los brak i uste polos razvod... taka da... nikad ne reci nikad...
Najubavo e koga edniot od partnerite ednostavno ke se otkaze i ke si zamine. Tazno e za decata zatoa sto cel zivot ke se prasuvaat zasto edniot roditel gi ostavil i nikogas ne se vratil po niv, ama podobro e da se prasuvaat zasto, otkolku da gledaat so svoi oci zasto.

Исто и точно!!!! Јас сум едно од овие деца..оставено со прашањето во глава ЗОШТО ОСТАВЕНО? Причината зошто се оставаат родителите била очигледна, мегутоа прашањето ЗОШТО сме ние ( јас и сестрами ) оставени била секогаш актуелна.Мислам дека ме разбравте user posted image

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 54
27.8.2011 11:17:05   
baby_bump
Јас сум едно од овие деца..оставено со прашањето во глава ЗОШТО ОСТАВЕНО?

А зошто  велите оставено дете?
Па не ве оставиле во дом!
Пак сте живееле со мајка ви? Значи не може да живее едно дете на разведени родители повторно со двата родители, мора да се одбере еден родител. Е сега, друго е ако другиот родител целосно се исклучи од животот на детето.

Јас не знам како е да бидеш дете на разведени родители, но поради лошиот брак кои го имаат моите (лош во смисла секојдневни психички гњаважи), некогаш велам подобро ќе беше за сите нас тие да се разведат на време, а не вака цел живот мака.
Но, од друга страна јас до пред една година бев 17 години среќно разведена и тоа бога ми доста среќен развод кој следеше на еден многу лош брак.
И некогаш сакам да го прашам син ми (но немам храброст) што мисли на таа тема, како се чувствува, дали ме осудува, дали е среќен, бидејќи контактот со татко му е константен, секојдневен. Дури јас со бившиот многу подобро се разбирам и се сложувам сега, отколку додека бевме во врска/брак.
Токму поради овие мои искуства, гледајќи го животот на моите, можеби сум се одлучила на равод, за моето дете да не ги гледа секојдневните проблеми и да расте во мирна, опуштена атмосфера полна со љубов.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 55
27.8.2011 11:52:22   
Martins mom
Зависи од мноооогу околности, а и од типот на личностите во бракот. Добро знаеме дека не’ има секакви.

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 56
28.8.2011 0:07:48   
Melinda
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Јас сум едно од овие деца..оставено со прашањето во глава ЗОШТО ОСТАВЕНО?

А зошто  велите оставено дете?
Па не ве оставиле во дом!

Потполно го разбирам терминот „оставено дете“. Јас бев едно од тие. Контакт со татко ми имав понекогаш 2 пати годишно, а понекогаш немав и по 8 години. Никогаш не сум се прашувала зошто сум оставена. Се развеле родителите и живеат во различни држави и нормално не можам да живеам со двајцата. Зошто немал желба да контактира со мене уште не сфаќам. Знам само дека имам последици од тоа што во мала средина сум била дете на разведени родители. Можеби сега се други времиња, ама пред 30 години беше срамота. Тоа е комплекс кој ќе го носам цел живот. Затоа побрзо би останала во лош брак.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 57
30.8.2011 11:12:11   
miana
Потполно го разбирам терминот „оставено дете“. Јас бев едно од тие. Контакт со татко ми имав понекогаш 2 пати годишно, а понекогаш немав и по 8 години. Никогаш не сум се прашувала зошто сум оставена. Се развеле родителите и живеат во различни држави и нормално не можам да живеам со двајцата. Зошто немал желба да контактира со мене уште не сфаќам. Знам само дека имам последици од тоа што во мала средина сум била дете на разведени родители. Можеби сега се други времиња, ама пред 30 години беше срамота. Тоа е комплекс кој ќе го носам цел живот. Затоа побрзо би останала во лош брак.

Jas na ova stavam potpis...MIslev na ostaveno dete od strana na tatkomi...Jas imav 3 godini a sestrami 5...Tatkomi go nemase celi 17 godini ni da prasa dali sme zivi,dali ni treba nesto,a kamo li alimentacija...sto bese toa alimentacija? Mislammmm....se razbirame.Covekot se prezeni so zena so kerka od prethoden brak,si imaa since i nas koj ne sisa,toj cuvase negovo dete i tugo a svoite NE...Sega posle 17 godini stapi bratot vo kontakt so nas i nekako ne spoi,..Covekot se kae,najde milion opravduvanja za maloumni i taka sega povtorno ne sme vo kontakt...Ne uspea da se ispere..I jas bev osuduvana kako dete na razvedeni roditeli,i mnogu sum goi osetil atoa na moj grb i zatoa i jas ne sakam moite deca da se cuvtsvuvaat isto kako mene,iako sega ziveeme vo posovremeno vreme kafde sto sejkoj vtor brak zavrsuva so razvod i site drugi raboti se razlicni od onie koga nie bevme mali deca...Jas sum Ostaveno dete ( od strana na mojot sebicen tatko) i na  sekoj moment ( i ubav i neubav) vo zivotot se prasuvav kade e ?Zosto me ostavil?Zosto?  Ete takvi roditeli za zal gi ima se poveke..A ne me ostavil samo tatkomu tuku i clo negovo semejstvo- babami,dedomi,cickomi,tetkami,se ama se zivo,.Jas i den denes ne se sekavam na nikoj od niv zosto ni tie ne se javile da prasaat dali sme zivi.IDIOTI!!! Iako sesto..Se raboti za druga drzava ( Srbija ) ama ipak ne e tolku daleku da dojdes ili da se javis da prasas kako ti se vnucinjata,dali im treba nesto..Koga jas odev so platneni paticinja vo sneg - togas mi trebase tatko a sega posle 19 godini koga sum jas majka,koga imam svoe semejstvo,rabota,obrazovana sum ( se blagodareji na mojata samohrana majka na tri decaA) ne mi treb atatko..Verojatno me razbravte sega zosto jas sum ostaveno dete...A onie koi ne go osetile ova nemozat ni da si zamislat kako e cel zivot da mectaes ( so isklucok na ponie na koi edniot toditel im e pocinat)za normalen zivot i za nekomu da kazes TATO...

(Одговор на членот Melinda)
Непосредна врска до пораките: 58
2.9.2011 16:21:39   
andronika
I jas bi sakala da prokomentiram na ovaa tema. Vsusnost ne se raboti za mene, tuku za mojata drugarka.. So mt i bea 5 god. zaedno pred da se zemat i sega se 1 god. vo brak, i imaat 1o mes. bebe. Duri sega se otvori i kaza deka celo ova vreme i pravel ljubomorni sceni, deka i zabranuval da doaga doma kaj roditelite,deka ja pratel, ja prisluskuval i sl.Voopsto ne ja ostava sama pa duri ni so mene.Prv pat kaza deka se kae sto se omazila za nego i deka e kasno , no sepak razmisluva da se razvede. Ne znam kolku e ispravno toa, dali ke i bide podobro, ili ne, dali ke se kae i posle toa. Ne znam kako da i pomognam. Taa bese tolku vesela, nasmeana, opkruzena so drustvo, raspolozena, a sega e potpolno nedostapna, zatvorena. Voopsto ne saka da razgovara.

Непосредна врска до пораките: 59
2.9.2011 17:48:32   
MERUSHKA
Hm.....barem tie se vo Srbija......ami vo mal grad,ne deli samo edna ulica,kerkite ne gi poglednuva....veke 4 god!A isto se odnesuvaat i negovite roditeli.Ovie luge zasluzuvaat najstroga kazna,kako vo staro vremeL:Besenje na plostat pred celiot narod!!!

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 60
10.9.2011 12:01:15   
rehana
mnogu e lesno koga ne ti se slucuva tebe da dademe neoj sovet, no koga ke ni se sluci na sopstvena koza odlukata e mnogu teska.eve jas se naogam pred razvod .imav mnogu los brak,posvetenost, zagrizenost - nikakva.samo jas i deteto bevme nego go nemase ni za arno ni za loso.me faka strav od toa sto me ocekuva no nemoze beskonecno da ziveam so takov covek imeno ziveam veke 3 god vo teski uslovi kade osvem navredi i ponizuvanja ne dobivam nisto drugo od mojot soprug. ima privaten biznis na koj mu e posveten potpolno no vo trkata za uspeh i pari si go zaboravi sopstvenoto semejtvo i sopetvenoto dete.teski godini vo koi totalno e srusena mojata samodoverba,sekojdenvnite navredi vrz mene i moeto semejstvo koi na pocetokot mi smetaa, sega veke mi se kako dobroutro , tolku se navikav na niv sto duri i mi izgledaat normalni. resev da se razvedam i moeto dete da ne go prezivuva toa sekoj den, da ne go slusa mojot plac i da ne ja gleda majkasi nesrekna.nekade procitav podobro uzasen kraj otkolku uzas v beskraj.taa recenica eptem me ohrabri da ja donesam ovaa odluka.mite neznaat za ova , znaat za teskta sostojba vokoja ziveev no neznaat deka sum donela odluka.ke mi treba podrska i sovet .advokati, rocista, centri......ne ni znam sto me ocekyuva....no edno znam ke bidam spokojna i mozebi nasmeana, nema da imam sekojneven nemir i kavgi koi gi slusaa site komsii.a kako ke izdrzuvam?neznam ni jas .....se nadevam ke mi pomognete tuka i ke bidete tuka za mene ,vi blagodaram

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 61
10.9.2011 17:23:03   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: rehana

mnogu e lesno koga ne ti se slucuva tebe da dademe neoj sovet, no koga ke ni se sluci na sopstvena koza odlukata e mnogu teska.eve jas se naogam pred razvod .imav mnogu los brak,posvetenost, zagrizenost - nikakva.samo jas i deteto bevme nego go nemase ni za arno ni za loso.me faka strav od toa sto me ocekuva no nemoze beskonecno da ziveam so takov covek imeno ziveam veke 3 god vo teski uslovi kade osvem navredi i ponizuvanja ne dobivam nisto drugo od mojot soprug. ima privaten biznis na koj mu e posveten potpolno no vo trkata za uspeh i pari si go zaboravi sopstvenoto semejtvo i sopetvenoto dete.teski godini vo koi totalno e srusena mojata samodoverba,sekojdenvnite navredi vrz mene i moeto semejstvo koi na pocetokot mi smetaa, sega veke mi se kako dobroutro , tolku se navikav na niv sto duri i mi izgledaat normalni. resev da se razvedam i moeto dete da ne go prezivuva toa sekoj den, da ne go slusa mojot plac i da ne ja gleda majkasi nesrekna.nekade procitav podobro uzasen kraj otkolku uzas v beskraj.taa recenica eptem me ohrabri da ja donesam ovaa odluka.mite neznaat za ova , znaat za teskta sostojba vokoja ziveev no neznaat deka sum donela odluka.ke mi treba podrska i sovet .advokati, rocista, centri......ne ni znam sto me ocekyuva....no edno znam ke bidam spokojna i mozebi nasmeana, nema da imam sekojneven nemir i kavgi koi gi slusaa site komsii.a kako ke izdrzuvam?neznam ni jas .....se nadevam ke mi pomognete tuka i ke bidete tuka za mene ,vi blagodaram

Добре дојде Rehana user posted image многу ми е жал за тебе и за ситуацијата во која моментално се наоѓате со детето. Искрено верувам дека за брзо време од кога ќе се разведеш животот ќе си го добие својот тек а ти и малото повторно ќе бидете среќни. Ти посакувам што побрзо да си го решиш проблемот а јас и останатите рингерајки ке бидеме овде во секое време за тебеuser posted image user posted image
user posted image

(Одговор на членот rehana)
Непосредна врска до пораките: 62
10.9.2011 22:01:27   
nadica

добредојде во нашето семејство и знај дека овде секогаш ќе најдеш искрени мислења, топли прегратки и подршка

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 63
13.9.2011 13:37:25   
rehana
vi blagodaram, sega sme veke sami toj iako se zakanuvase deka nema da si zamine od kaj nas, si zamina.od edna strana mi olesna zosto sum pospokojna, a od druga strana se plasam dali odlikata sto ja donesov e dobra za deteto? zal m i e sto odgovorot na ova prasanje nemozam da go znam sega.samo sakam miren i spokoen zivot bez problemi i karanici.krivo mi e sto mu kazal na deteto eden kup glupsti kako toj ja ostavil mama deka e losa i moral da odi vo druga doma, a malovo vika zosto tato vo druga doma pa ova e tvoja doma.....i place se korne a on samo rekol moram da rabotam i ja ostavil da place . idiot ,kaj mene me maltretira tuku i deteto mi go maltretira mu pravi haos vo glavceto a ima samo 2 godini,mu zboruva za pari kako da rzabira 2 god dete za vrednosta na parite

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 64
13.9.2011 13:59:31   
Bogdancanka
Rehana mila bas mi zal tvojata situacija no,kako i da e mila glavata gore ne si sama imas potpolna podrska od site nas na rr...zalno e toa sto mt mu zboruval taka na tvoeto sonce...navistina nemozam da razberam kakov tatko euser posted image kako moze da voznemiruva detence od 2 godinkiuser posted image Rehana mila poleka se ke se sredi,od srce ti posakuvam spokoen i ubav zivot...user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 65
13.9.2011 14:28:44   
temjana

vi blagodaram, sega sme veke sami toj iako se zakanuvase deka nema da si zamine od kaj nas, si zamina.od edna strana mi olesna zosto sum pospokojna, a od druga strana se plasam dali odlikata sto ja donesov e dobra za deteto? zal m i e sto odgovorot na ova prasanje nemozam da go znam sega.samo sakam miren i spokoen zivot bez problemi i karanici.krivo mi e sto mu kazal na deteto eden kup glupsti kako toj ja ostavil mama deka e losa i moral da odi vo druga doma, a malovo vika zosto tato vo druga doma pa ova e tvoja doma.....i place se korne a on samo rekol moram da rabotam i ja ostavil da place . idiot ,kaj mene me maltretira tuku i deteto mi go maltretira mu pravi haos vo glavceto a ima samo 2 godini,mu zboruva za pari kako da rzabira 2 god dete za vrednosta na parite

И после ова што му зборувал на детето ти сеуште се прашуваш дали си донела правилна одлука? Те молам совземи се главата горе и сврти нова страница, всушност нова книга. Несакам да се правам паметна и да кажувам дека знам колку е тешко на ваков чекор да се одлучиш, меѓутоа како дете кое било сведок на доста караници помеѓу родителите верувај подобро е само со еден родител ама здрав, отколку со двајца кои после некое време го губат разумот

Непосредна врска до пораките: 66
13.9.2011 14:28:46   
Maca25
rehana да можам да ти испратам само позитивна енергија за да го пребродиш овој лош период. мила, мислам дека си донела правилна одлука, никој не е должен да трпи секојдневни малтретирања и навреди. Мисли дека утрото ќе ти биде поубаво и поспокојно, живеј си за твоето детенце. user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 67
14.9.2011 9:17:27   
rehana
bi blagodaram mili moi, neznaete kolku mi olesnuva koga gi citam vasite komentari, zosto godinite perenje mozok, i vleguvanje vo psiha , komanduvanje so tugi cuvstva, bas doprinesoa da se preispituvam stipati i da se prasuvam ustvari moze e i normalno ova da go ima vo sekoe semejstvo??? no , ne e znam deka ne e taka i deka sekoj individua treba da raste i da se razviva vo zdrava sredina.fala viuser posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 68
14.9.2011 9:35:45   
temjana

bi blagodaram mili moi, neznaete kolku mi olesnuva koga gi citam vasite komentari, zosto godinite perenje mozok, i vleguvanje vo psiha , komanduvanje so tugi cuvstva, bas doprinesoa da se preispituvam stipati i da se prasuvam ustvari moze e i normalno ova da go ima vo sekoe semejstvo??? no , ne e znam deka ne e taka i deka sekoj individua treba da raste i da se razviva vo zdrava sredina.fala viuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ајде мила среди се малку па да направиме една дружба да наздравиме за твојот нов почетокuser posted image

Непосредна врска до пораките: 69
30.9.2011 16:22:25   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Ми останаа уште 6 недели до породување но се случи да мојот сопруг ме остави и дојде крајот на нашата љубов незнам како да поминам преку оваа и затоа сакам да слушнам некој ваши мислења ?user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Mh...Ne ja znaeme pricinata i situacijata za da mozeme nekako da ti pomogneme,edinstveno sto mozam da kazam e da bides silna..Neznam koja e pricinata no nekogas pricinata moze da bide  pottik za polesno da se prebrodi se...Nemas objasneto dali KONECNO  se resivte za  razvod ili ima prostor za razgovor i za promena na odlukata...

Биди тоа што си

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 70
14.10.2011 11:52:00   
rehana
eve sum jas , se preseliv vo nov stan, mojot sreka sto bese na moite moram da go izdadam za da imam nekoj prihod.uste ne sme sredeni, se selime koga so pomos od prijateli koi vo ovaa situacija se pokazaa koi se vistinski i koi mozam da gi imam za cel zivot,a koga so kolickata , ke gi natovaram stvarite vo kesi za gubre i gi nosam od edniot do drugiot po nekoplku pati, inaku mi se blisku, baram vo toj reon zaradi gradinkata na maloto, ide zima a nemam kola , i bi skala da ja maltreiram malava so druga gradinka ili drug reon, zatoa vbarav stan vo istata naselba.inaku tesko mie ,ama denes eve se javiv vo ESE zakazav sredba za ponedelnik denes nemale personal, pa ke vidime kako ke bide. inaku mojot soprug, mi se zakanuvase za finasiskiot del bidejki samo i toa gointeresira, pa mi dojde na rabota i me terase da mu potpisam nekoi raboti - deka se otkazuvam od se sto e na negovo ime , a se sto e na moe ke delime. potpisav sto da pravam?znam deka moram da bidam silna ama na momenti nemozes, covek si imas emocii koi ke te nadvladeat pa i ke zaplaces pred dete na glas, ke lipas a nego ke mu kazes se udriv....kade mamo kaj se udri/ na glavceto mamicko, cekaj mamo da vidam, eve ti kremce mamo ke ti pomine......i uste poglasno placam. za zal nema kremce sto ke ja izleci ovaa bolka,

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 71
14.10.2011 12:07:33   
anedespo
Tocno e, bolkata sigurno e ogromna. Megjutoa koga znaes deka na deteto mu ovozmozuvas da zivee vo sredina koja ja zasluzuva, toa e neprocenlivo i neka ti bide najgolemata uteha vo momentov. 

Непосредна врска до пораките: 72
14.10.2011 12:14:56   
Pepelaska *
рехана ја имаш и мојата поддршка, остави го сопругот нека тера по негово а ти живеј за тебе и своето дете.Децата знаат кој ги сака ,повеќе од возрасен чувствуваат ако на некој не се пожелни.Нема да лажам дека знам како ти е , можам само оддалеку да замислам но знам дека е тешко во ова време, ама штом имаш работа и не си зависна од никого биди силна се ќе биде во ред,подобро е за детето.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 73
14.10.2011 13:06:47   
rehana
vi blagodaramuser posted image user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 74
   RE: Добар развод или лош брак?
14.10.2011 15:33:03   
miana
inaku mojot soprug, mi se zakanuvase za finasiskiot del bidejki samo i toa gointeresira, pa mi dojde na rabota i me terase da mu potpisam nekoi raboti - deka se otkazuvam od se sto e na negovo ime , a se sto e na moe ke delime

Ne go svakam ovoj del..Kako toa TI so dete sto TI ke go cuvas si potpisala vakvo nesto?
Pa postojat advokati bre,mozese da se posovetuvas so nekoj advokat a ne da mu dopustis tek taka od tvoe da deli..Za zaednicko -ajde de,ama tvoe da deli - e toa ne razboram...Mnogu loso si postapila spored mene..jas bi mu zemala se sto mozam - ne zaradi mene tuku zaradi deteto a ne pa da mu dadam....Inaku za se ja imas podrskata od site nas i imas sreka sto ete imas i kaj da odis imas i pomos..Bidi silna!!!!

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 23.4.2012 11:20:37 >

Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?