niki -> RE: добар развод или лош брак? (22.7.2009 19:08:39)
|
Koga se zboruva hipotetski i se bara da se izbere pomegu edna losa i edna dobra rabota, normalno deka ja birame onaa sto ima atribut dobra pa makar bilo toa i razvod, no vo zivotot ne e se taka ednostavno i rozovo. Nikoj ne se odlucuva za razvod pa makar i dobar neka e, bez, odredeno vreme, najcesto i premnogu dolgo, da zivee vo los brak. I sto vsusnost e los ili dobar brak, nema nikade recepta, nitu lista po koja mozes da se vodis i da reces, e ok, brakot mi e los i aj sega poarno da se razvedeme otkolku da se macime i nie i decata. Isto taka vo prirodata na covekot e da se nadeva deka rabotite ke se podobrat, pa od tuka i proizleguva dolgotrajno ziveenje vo losi odnosi i nedonesuvanje na konecna odluka sto pak me vodi do zaklucokot deka vo realnosta sepak prviot izbor na coveka e da proba losiot brak da go popravi, nasproti od nego da izleze so dobar razvod. Mozebi se ova samo moi opravduvanja za toa sto ziveam vo brak koj ne me ispolnuva, no sepak ne sum sretnala luge koi ednostavno i lesno ko od puska se odlucile na razvod, kako sto lesno vo nevrzan muabet na temava go birame razvodot, ama od pozicija na luge koi ne se dojdeni do toj stadium da navistina moraat da biraat los brak ili dobar razvod.
|
|
|
|