Yummy Mammy -> RE: добар развод или лош брак? (15.10.2011 20:38:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: rehana eve sum jas , se preseliv vo nov stan, mojot sreka sto bese na moite moram da go izdadam za da imam nekoj prihod.uste ne sme sredeni, se selime koga so pomos od prijateli koi vo ovaa situacija se pokazaa koi se vistinski i koi mozam da gi imam za cel zivot,a koga so kolickata , ke gi natovaram stvarite vo kesi za gubre i gi nosam od edniot do drugiot po nekoplku pati, inaku mi se blisku, baram vo toj reon zaradi gradinkata na maloto, ide zima a nemam kola , i bi skala da ja maltreiram malava so druga gradinka ili drug reon, zatoa vbarav stan vo istata naselba.inaku tesko mie ,ama denes eve se javiv vo ESE zakazav sredba za ponedelnik denes nemale personal, pa ke vidime kako ke bide. inaku mojot soprug, mi se zakanuvase za finasiskiot del bidejki samo i toa gointeresira, pa mi dojde na rabota i me terase da mu potpisam nekoi raboti - deka se otkazuvam od se sto e na negovo ime , a se sto e na moe ke delime. potpisav sto da pravam?znam deka moram da bidam silna ama na momenti nemozes, covek si imas emocii koi ke te nadvladeat pa i ke zaplaces pred dete na glas, ke lipas a nego ke mu kazes se udriv....kade mamo kaj se udri/ na glavceto mamicko, cekaj mamo da vidam, eve ti kremce mamo ke ti pomine......i uste poglasno placam. za zal nema kremce sto ke ja izleci ovaa bolka, Rehana, mila, ti ja prakam seta moja pozitivna energija, misli na toa deka se se vraka se se plaka, i eden den seta ovaa maka ke ti se isplati. Sekoja vecer pred da si legnes sonuvaj za toa sto se sakas da postignes vo zivotot, kon sto se celis, kade odis, i vistinski veruvaj vo toa, veruvaj deka seto toa eden den ke ti se ispolni. Samo taka ke istraes i ke si ovozmozis ubav zivot i za tebe i za tvoeto najmilo. I ne grizi se za finansiskiot del, nisto od toa ne e vazno, ama bas nisto. Tvoeot dete ke bide najsrekno samo da e so tebe.
|
|
|
|