|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: добар развод или лош брак?
28.7.2009 13:51:38   
mami
Претпоставувам дека поради работата мора да патуваш цело време. а акосе задржуваш подолго некаде, не ти е попаметно да ги земеш и жената и детето со тебе?
мене на пример ужасно ме нервира кога мм се задржува и час-два повеќе на работа а камоли да е на пат цело време- па мислам дека би полудела од што ке ми фали. Зборувам на памет бидејќи незнам како е и што е работата но, верувам дека постои решение

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:47:14 >

(Одговор на членот macko3488)
Непосредна врска до пораките: 26
28.7.2009 13:55:23   
macko3488
kako mislis ne pravime dobar izbor eve pr.jas sakako da sum so mojata familija i mi nedodtasuva se i sum svatil vo zivotot site moi greski ali ne sum samo jas edinka potebni se dvajca neli ke treba i drugata strana da se preispita a ne e odgovor jas so tebe ne mozam veke imamme prekarasno dete sto go sakakm mnogu i nema da go ostavam tuku taka ke se boram za nego mi znaci toa e mojata loza

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:47:36 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 27
28.7.2009 14:00:00   
mami
се извинувам ако не сме се разбрале, зборував општо за изборот а не дека некој направил добар или лош избор. Точно, да треба двете страни да соработуваат, заради детето кое го имате заедно и заради онаа љубов која ве поврзала. Пробајте со брачно советување, исцрпете ги сите начини за да ја разгорите онаа искра која ја имаше на почетокот од бракот. Е сега, ако ништо од тоа не помага...

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:47:47 >

Непосредна врска до пораките: 28
28.7.2009 14:01:17   
macko3488
mimi vidi mojata rabota e soferska i sum 9 godini idimi dojdimi i jare i pare nema taka ok mislam deka e zavrseno so nejze ne sme razvedeni ali sme 5 mes odvoeni i stalo mi vika da gi ostavam na mira da se prilagodat na novata sredina ali jas ne mozam bez nego

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:48:00 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 29
28.7.2009 14:09:29   
mami
и не треба да го оставиш..ако веке дошла до тука работата ок, вие не сте заедно, но тоа не значи дека ти не треба да си го гледаш детето, па тоа е и твоја крв. А за тоа дека е завршено со неа- сигурен си? и ако си, тогаш зошто не сте официјално разведени? можеби бидејки двајцата се надевате дека нешто ке се смени?
Мое мислење е дека ако решам некога- не дај боже- да не бидам веке со мм тогаш ке се разведам, се да си е на чисто, а јас да живеам одвоено со детето и да немам расчистена ситуација- тоа не, тоа за мене е матретирање за сите тројца, особено за малечкото

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:48:16 >

Непосредна врска до пораките: 30
28.7.2009 14:19:58   
SUPER MAMA
Ne smees da go ostavis deteto toa e i tvoe kolku e i nejzino.Morate problemot da go resite izmegu vas a da ne bide na steta na deteto.

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:48:29 >

Непосредна врска до пораките: 31
28.7.2009 14:25:51   
macko3488
mimi moram da idam me ceka dolg pat ако mozes daj mi preporaka kade da se obretam resen suum i da idam na spihijatar ali neznam dali toa ke vliae na razvodot na najzina stana poz 

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:48:54 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 32
28.7.2009 14:28:05   
macko3488
nema nikogas mi se place koga nekoj ke me podrzuva vo ovakavi raboti fala vi mnogu moram da idam me ceka dolg pat poz do naredno slusanje

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:49:06 >

(Одговор на членот SUPER MAMA)
Непосредна врска до пораките: 33
28.7.2009 14:28:07   
mami
прво- не сум мими туку мами
второ- ке те побарам
трето- ке се потрудам да ти најдам брачен советник и ке ти пишам
имај срекен и безбеден пат

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:49:30 >

Непосредна врска до пораките: 34
29.7.2009 15:16:11   
milijana
Pozz do Macko..dobredojde vo forumov.Jas sum za toa da se vidis so svoeto dete.Mozebi taa nema doverba da ti go ostavi deteto.No, zamoli ja prvo da bide toa po dva-tri saati.Vrati go navreme.Odnesuvaj se dobro, pa mozebi ke ti dozvoluva i poveke da se gledate.Sepak..ako si ti tatko na toa dete...Doverbata mora da se stekne za da se gledate.Ke bide.Sega si nervozen , lut..ama se ke se sredi..ke vidis.Pozz

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:49:44 >

Непосредна врска до пораките: 35
29.7.2009 20:56:37   
zoran
golem pozdrav do macko i go porzuvam vo se so ke odluci,zosto i jas ja krkam istata kasa,koga ne odi nekogas ednostavno ne odi,mozebi krivicata e vo nas samite ne znam,ednostavno nekogas ne mozis protiv sudbinata.pozdrav do site,mozebi sme malku maski na forumov ama ne sme bez problemiuser posted image

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:50:01 >

(Одговор на членот milijana)
Непосредна врска до пораките: 36
29.7.2009 21:27:08   
Еца
Зоран поздрав до тебе и секоја чест на искреноста, далеку од тоа дека вие машките немате проблеми, напротив сметам дека вам би е и потешко бидејќи се собирате во себе, за разлика од нас жените кои знаеме да се исплачеме, да се изнаприкажеме, едноставно да си ја олесниме душата.Затоа можеби не можеме не знам колку да ви помогнеме, но барем разменување на мислења, едноставно да си ја испразните душата со маките кои ги имате е голема предност и за вас машките. А инаку баш убаво што Боцко веќе не е сам на форумот.

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:50:14 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот zoran)
Непосредна врска до пораките: 37
10.8.2011 22:25:39   
kristija
se nadevam ke mi pomognete-vo brak sme 1.5 godina i imame detence 15 meseci,do sega ziveevme kaj mene odnosno kaj moite....imavme mnogu raspravii pa smiruvanja i taka celo vreme so toa sto sega toj si otide i mi postavi uslov ili ke ziveeme kaj negovite ili ke se razvedeme.se trudev na sekoj nacin da si go spasam brakot ama nezz dali bi mozela i dali bi trebala da gi prifatam sega uslovite sto mi gi nametnuva za ziveenjeto tamu.ve molam za pomos

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:50:26 >

Непосредна врска до пораките: 38
10.8.2011 22:54:45   
Maca25
најпрво да ти посакам добредојде на рингераја, кристија.
Кажи ми како се осеќаш ти по ова прашање? Сакаш да го задржиш мажот или не? Ако да тогаш оди, пробај да живееш со неговите, освен ако немаш некој голем проблем со нив.
Сигурна сум дека не би се откажале и ти и мт од бракот толку лесно, дека би му го направиле тоа на вашето мало детенце.
Не знам, пробај...да, може нерви да те кошта, но нема да знаеш како е се додека не пробаш. Не се откажувај!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот kristija)
Непосредна врска до пораките: 39
10.8.2011 22:54:50   
mila mama
kristija, a da si ziveete oddelno kako treta varijanta? I bez tvoite i bez negovite, samo vie trojcata, da si se sredite, da gi mafnete od glava roditelite i da si go ziveete zivotot bez da se optovaruvate. 

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 40
10.8.2011 22:59:07   
Maca25
стварно, ако можете зошто не би оделе да си живеете сами? нема мои, твои, вие тројца само, сепак вие сте си семејство. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 41
10.8.2011 23:00:52   
ananikol

Dobar razvod ili los brak??

Dobar razvod.

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 42
11.8.2011 11:51:26   
miana
Можеш и да се обидеш да одиш и да живееш кај неговите ( ако не се лоши многу лугето) па ако и тогаш не иде,тогаш ке знаеш дека си се обидела да си го спасиш бракот а не си останала како мамина и татина маза под закрило на твоите родители.Ти си возрасна личност,пред се и родител и мислам дека треба да се оградите од вмешувањето и на неговите и на твоите родители и да се обидете иако живеете во заедница,да не дозволите никој трет да влијае на вашиот брак,на вашите одлуки ниту пак врз вашето дете.Лесно е да се разведете а тешко е да се зачува бракот...Дајте се од себе,па и тогаш ако не ве бива - ке знаете дека сте боксувале колку што сте  можеле - но не ви одело и најдобро решение  е развод...

Непосредна врска до пораките: 43
11.8.2011 14:20:35   
mama26
epa ili dobar brak ili los razvod ,nemoze da bide dobar ravodot

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 44
11.8.2011 14:33:08   
miana
Jas mislam deka za nekoi sto nepromisleno stapile vo brak  i nemozat da se gledaat so sopruzite - postoi dobar i sreken razvod..A dobar razvod moze da bide i onoj koj zavrsil so spogodba od dvete strani,koga si se dogovorile ubavo i koga i ponatamu si funkcioniraat kako prijateli  i mnogu poveke se pocituvaat odkolku koga bile vo brak...Jas taka mislam

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 45
11.8.2011 15:18:31   
MERUSHKA
Никако лош брак!!!! Јас имав еден ,,добар развод,,.....за сега да имам одличен брак:))) Moра некогаш да ризикуваш,за да го добиеш она што вистински го заслужуваш!Не оставајте на случајности...Така требало да биде-никогаш немој да викате!!! :)

B.B.B.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 46
11.8.2011 15:25:06   
Lisica
Како дете на разведени родители, подржувам развод. Детето не е причина да се остане во лош брак, лошиот брак ќе му донесе само стрес,несигурност, нервоза на детето и на самите родители. Подобро детето да е релаксирано и да ја има љубовта на двајцаа родители, отколку да остане без истата поради караници ,расправии и недајбоже физичко насилство. Ниедно дете не е должно да трпи такви реперкусии.

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 47
11.8.2011 15:31:28   
MERUSHKA
Потполно се согласувам! Ниедно дете не треба да расте во таква стредина,со несогласување,караници,без љубов,среќа.............

B.B.B.

(Одговор на членот Lisica)
Непосредна врска до пораките: 48
11.8.2011 15:33:47   
Yummy Mammy
Dobar razvod ili los brak? Dobar razvod, definitivno !!!

Kristija - ne znam sto vi se slucuva doma i kakvi vi se uslovite, ama po ova malku sto go procitav od tebe nekako mi se cini deka ti em sakas da bides mazena, em sakas da bides devojce. Ne mozes i so tvoite da zivees kako nisto da ne se promenilo, i maz i dete da im doneses (osven vo slucai koga uslovite ne go nalagaat toa). Ne veruvam deka tvoite se losi luge i pravat problemi, tuku prirodno ziveenjeto vo zaednica na site im sozdava tenzija i nervozi. A posebno na maz ti, koj e domazet. Nasite mazi ne se taka vospituvani, niv gi boli egoto ako ne pridonesuvaat za sopstvenoto semejstvo. Tebe ti se roditeli i tebe ti e normalno da ti pomagaat, no ne mozes istoto da go ocekuvas i od maz ti. Ako negovite roditeli se fini i pristojni luge, jas bi te sovetuvala da probas da zivees so niv. Ne zaboravaj deka maz ti veke se ponizil i probal da zivee so tvoite. Sega si ti na red. Dajte si vreme, pa ako ne biva pak probajte sami da ziveete, kolku mozete tolku. Zasto ako navistina si go sakas soprugot, i toj tebe, pricinata so kogo da ziveete e mnogu glupava. Snaite so vekovi ziveat so svekrvite, pa sega kakvi se takvi se, gi trpime, koj pomalku koj poveke...

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 49
   RE: Добар развод или лош брак?
11.8.2011 21:00:20   
Lisica
Eden Like na odgovorov:))

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 23.4.2012 11:20:15 >

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?