|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: добар развод или лош брак?
25.4.2012 12:19:29   
nina miki
se vrativ vcera doma i mm seuste ne bese dojden bese nadvor od gradot si dojde vecerta i koga vleze ne sakase ni da me pogledne odvaj si rekovme zdravo,mu staviv da jade i pravevme muabet onaka prasuvase i mu kazuvav za deteto,koga go zaspav mu rekov dali ima vreme da pravime muabet i sednav go prasav dali razmisluval nesto ovie dva dena i toj rece ne nema sto da razmisluvam i odma vo sebe si rekov zaludno ke zboruvame ne popusta nema da se smeni ova mnogu me nervira i znam deka i ponatamu ke prodolzi da go pravi istoto no jas vise nema da se odnesuvam kako porano mu kazav i vcera vise nisto nema da skrivam a za lazenje ne ni pomisluvam poveke ke probam da gi smenam moitelosi osobini a kako ke go podnesam negoviot lajno karakter i samata ne znam ne smeam vise da dozvolam da se karame pred deteto greota e ne znam vise sto da kazam no znam deka nikogas nema da bidam potpolno srekna i treba da naucam da ziveam taka....

(Одговор на членот nina miki)
Непосредна врска до пораките: 101
25.4.2012 12:35:12   
rina13

ИЗВОРНА ПОРАКА: nina miki

se vrativ vcera doma i mm seuste ne bese dojden bese nadvor od gradot si dojde vecerta i koga vleze ne sakase ni da me pogledne odvaj si rekovme zdravo,mu staviv da jade i pravevme muabet onaka prasuvase i mu kazuvav za deteto,koga go zaspav mu rekov dali ima vreme da pravime muabet i sednav go prasav dali razmisluval nesto ovie dva dena i toj rece ne nema sto da razmisluvam i odma vo sebe si rekov zaludno ke zboruvame ne popusta nema da se smeni ova mnogu me nervira i znam deka i ponatamu ke prodolzi da go pravi istoto no jas vise nema da se odnesuvam kako porano mu kazav i vcera vise nisto nema da skrivam a za lazenje ne ni pomisluvam poveke ke probam da gi smenam moitelosi osobini a kako ke go podnesam negoviot lajno karakter i samata ne znam ne smeam vise da dozvolam da se karame pred deteto greota e ne znam vise sto da kazam no znam deka nikogas nema da bidam potpolno srekna i treba da naucam da ziveam taka....

lele nina miki sto e ova citam I ne mi se veruva, 10 zivoti imas iliuser posted image user posted image user posted image Kakov e ovoj samokaznuvacki izbor? Najcesto zenite zrtvi na psihicko ili fizicko nasilstvo pricinata ja baraat vo sebe oni zgresile oni se krivi, nemoj da bides edna od niv sakaj se sebe povekje od bilo koj drug, ne se ponizuvaj I veruvaj deka deteto bi bilo posrekjno so srekjna majka pokraj sebe odkolku so dva roditela koi vo oci nemozat da se poglednat.

Непосредна врска до пораките: 102
25.4.2012 15:34:44   
niki

Ako veke sakas da ostanes da zivees so nego i uste sakas i srekna da bides, probaj nareden pat da ne razgovaras so samata sebe vo sebe tuku so mt. Ako vaka gledas deka zaludno vi e zboruvanjeto, togas i brakot vi e zaluden. Toj ne popustal, a ti sto pravis, se otkazuvas uste pred da pocnes.
Ne sum ti gi sledela prethodnite postovi i sega me mrzi da baram, neznam kakov problem imate i kolku e resliv, ama ako samo ovde mu go narekuvas karakterot lajno a so nego doma ne se soocuvas nema sansi nikogas da resis nisto.
Mislam deka prvo so sebe treba da rascistis sto e toa sto sakas toj da smeni i kakov brakot sakas da ti bide za da mozes da pocnes da go ubeduvas da popusti.

Sto e toa sto ti fali da bides potpolno srekna?

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 103
25.4.2012 17:07:11   
nina miki
sto e ona sto bi me pravelo srekna?kako prvo e da me ceni i pocituva da ne se odnesuva so mene kako so nekoe dete tuku da me gleda kako zena da ne se deri i rasprava za sekoja sitnica vo zivotot ima povazni raboti....ne znam samo kako uspeva vo muabet da napravi da se cuvstvuvam vinovna nikakva nesposobna za nisto,ne bev porano vakva bev pohrabra i ne dozvoluvav nikoj da nme gazi poveke se cenev sebe si no sega ne,gledam samo da nema kavgi no kolku gledam i pazam to poloso e,ponekogas ako go fatis so arno togas e najdobriot maz na svetov i togas navistina mi e ubo no ne moze sekogas samo po negovo da bide i samo da pazam sto ke recam ili sto ke napravam...pregeska mi rece deka i bez mene doma se funkcioniralo lesno e da se kaze koga me nema dva dena a ne osetil kako e se sam da pravi i na rabota i doma da peri da cisti i jadenje da pravi da nema koj da go isprati i doceka od rabota toa ne go razmisluva vodi nekoj inaet i nikako ne popusta i jas samata ne znam kako da postapam nemam pamet poveke....

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 104
25.4.2012 17:24:54   
niki
Nina miki, a zosto te udira?
I uste povazno zosto mu dozvoluvas?

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 105
25.4.2012 18:10:09   
nina miki
nekogas koga se karame i znam deka jas sum vo pravo a mrazam nepravdi pocnuvam da mu se deram v lice toj toa go mrazi i znae da me udri ponekogas mu vrakam ponekogas jas prva go udiram no kolku moze zensko da udri?svativ deka toa ne e dobro i deka mu smeta i sega ne go udiram i probuvam da se kontroliram da ne mu se deram i dobro e me nema udreno no zosto samo jas da se menuvam losite raboti sekako treba da se smenat no toj ne prezema nisto jas za moe dobro i za dobro na deteto ke gi smenam onie raboti sto ne mi cinat a toj sto ke pravi ne znam....

Непосредна врска до пораките: 106
25.4.2012 18:40:37   
Pepelaska *
nina miki, те читам и како да ја читам една моја преблиска другарка.Ама баш потполно исто сосема исто и се случуваше.На крај проблемот испадна дека господинот НЕ ЈА САКАЛ, а таа истрпе се и сешто и физички напади и психички и од неговите и се за да бидат заедно ама со сила убавина не бидува.Ладно и рекол дека не ја сака.Имаат и дете, годинка и пол е.Сега се разделија.Во фаза на развод се.НЕ можев да поверувам кога ми кажуваше колку можела да истрпи.Страшно.Затоа немој да дозволиш да поигрува со твоите чувства.Подобро е детето да расте во здрава средина со еден отколку со двајца родители кои само се караат без љубов и слично.Добро размисли, и немој те молам да се обвинуваш себеси.Не знам како би ти објаснила ти си знаеш најдобро каков живот сакаш, ние тука ќе кажуваме направи ова направи она ама никој не ти е во душата.Јас само ти давам пример и ти велам дека не вреди да се жртвуваш за некој кој не те сака.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 107
25.4.2012 18:43:59   
riba79

nekogas koga se karame i znam deka jas sum vo pravo a mrazam nepravdi pocnuvam da mu se deram v lice toj toa go mrazi i znae da me udri ponekogas mu vrakam ponekogas jas prva go udiram no kolku moze zensko da udri?svativ deka toa ne e dobro i deka mu smeta i sega ne go udiram i probuvam da se kontroliram da ne mu se deram i dobro e me nema udreno no zosto samo jas da se menuvam losite raboti sekako treba da se smenat no toj ne prezema nisto jas za moe dobro i za dobro na deteto ke gi smenam onie raboti sto ne mi cinat a toj sto ke pravi ne znam....

vie se tepate po doma???auuuuuser posted image ..vie dvajcata treba da odite na psiholog,psihijatar bracen sovetnik...ti se deres tioj se dere se tepate abe sto ke nauci toa dete od vas dvajca?/podhitno da razgovarate kako dvajca vozrasni bez da se derete i tepate a ako i po toj period nisto ne se smeni se znae RAZVOD....deteto treba da raste vo zdrava okolina i barem so eden zdrav roditel..pozz

Непосредна врска до пораките: 108
25.4.2012 20:39:43   
Ikana
Па да му стои ли додека ја удира?!
Ќе му врати фино лепо, али после тоа нема циле миле, туку или викаш полиција или си идеш со детето кај твоите и никад не се враќаш. Точка.
А ако се вратиш, значи сама си го бараш, секое физичко или психичко малтретирање се знае, се повторува. Ако еднаш те удрил во лутина, пак ќе те удри. Истото важи и за тебе. Јас не разбирам што ти бараш уште во тој брак? Убаво ти е да те малтретира некој или мазохист си? Извини вака што сум груба ама неколку пати пишуваш на темава, а цело време си на статус кво, и те пратам со постовите и секој ти е полош и поочаен од последниот, само за да останеш со него. Веруј, детето посреќно ќе биде кога нема да гледа циркузи по дома, бар белег еден у животот ќе му скратиш од многуте што му се спремаат. Па почни од себе и белегот што ти го оставаш на тоа дете. И не се жали, туку дејствувај, Нинамики.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 25.4.2012 20:40:48 >

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 109
25.4.2012 21:32:59   
niki

Mene mi se cini deka so agresivnoto odnesuvanje si pocnala ti i taka si ja izgubila negovata pocit i ljubov. Sega koga e veke predocna si si ja svatila greskata, no za zal nema vrakanje nazad. Potocno si primorana da ja prifatis greskata bidejki ona gore sto go imam bolduvano mene mi kazuva deka sebe si si se opravduvas, no ne i nego.
Najiskreno ti sovetuvam da go prasas dali voopsto saka da ostanete vo brak pred da ocekuvas promena kaj nego i prevzemanje na bilo sto. Ako saka vo sto se somnevam pravec kaj bracen sovetnik, tesko deka sami ke uspeete da se izborite so vakvo odnesuvanje.

Непосредна врска до пораките: 110
26.4.2012 12:19:02   
nina miki
niki zosto mislis deka ne saka da ostaneme zaedno?mozebi ja nema ljubovata sto ja imase porano i da mi ima poveke pati receno da ne bese deteto odamna nemalo da bidime zaedno mozebi deteto seuste ne drzi zaedno no do koga?gi citam site vasi postovi i si velam kako e mozno do tuka da stigneme da vi kazam nemam vise sili tolku mi e tesko i seedno mi e sto ke bide ne se raspravam poveke ke gledam deteto kukata ne se zamaram vise so sitnici zosto od tie sitnici nastanuvaat kavgi ke naucam koga ke pocne da se dere ili zboruva raboti od koj moze da se iskarame da izlezam od sobata i da se napravam kako da ne sum slusnala mislam samo taka ke uspeeme da opstaneme ako prodolzime vaka se znae kako se ke zavrsi,i sto e najvazno ne se raspravam vise pred deteto ako toj e budala i ne misli ne znaci deka i jas treba dabidam takva kako vikaat popametniot popusta...ke mi bide teskonekoe vreme no ke se naviknam na situacijava bitno e da nema kavgi....

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 111
26.4.2012 13:04:53   
nadica
nina miki znaci rascisti si so sebe dali si spremna ostatokot od zivotot da go podaris na nekoj koj toa ne go zasluzuva a uste pomalku go ceni???????
NE DOZVOLUVAJ DA TE GAZI bez razlika za so se zrtvuvas dali za deteto dali od nemajkade dali za ljubovta ...
i da ne se povtoruvame ama podobro e so razvedeni roditeli vo zdrava sredina otkolku so roditeli vo brak koi ne komuniciraat i ne spodeluvaat nisto osven kavgite
sto mislis do koga ke mozis da se vozdrzuvas? da ne ispadne staeata ''ako nemozis na magareto udri na samarot'' pa deteto i od tebe i od nego dad go dobiva nezasluzenoto
znaci ne rekov deka treba da se razvedes vednas ama VEDNAS mora da pobarate strucna pomos i da vidite dali posti ljubov megu vas i dali ima za sto da se borite za da opstane brakot kako zaednica a i vie dvajcata zaedno

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 112
26.4.2012 13:20:20   
nina miki
ah nadica izgleda seuste ne sum svesna deka mozebi brakov nema da uspee sakam poradi deteto da se boram si velam mozebi vo idnina ke se smeni nesto sakam da si dademe sansa...znaes li zosto seuste sum so nego?edno sto seuste go sakam drugo e sto pokraj losite ima dobri osobini znaci ne pie ne seta sam nikade ne odi kaj i da odime zaedno odime doma mi pomaga gleda da imame sto poudoben zivot ne se rasfrla so pari ne odi po zeni...inaku zosto bi ostanala so nego ako ne se ovie raboti iskreno da ne bese vaka i pokraj toa sto imame dete ne go trpev kako sto vikate za deteto podobro e da zivee so eden roditel otkolku sekoja den da gleda cirkuzi doma i sto dete ke bide toa?ke probam prvo jas da smenam nekoi raboti da ne slucajnio kavgite se i poradi mene pa ke vidime sto ke bide....se nadevam na podobro...

Непосредна врска до пораките: 113
26.4.2012 13:27:13   
kikicka
Нина мики ајде детето е мало,ама вака ако терате со години што ке научи малиот ??? Дека и тој кога ке има жена ке се однесува така со неа ,како татко му, Верувај за џабене викаат крушата под круша паѓа,несвесно ама така ке прави. Не биди будала,знам дека те страв од најлошото т.е разводот,знам дека никогаш не си го замислувала твојот живот дека ке биде ваков како што е ,и тешко ти е да прифатиш,ама кога не бива работата зошто да се мачиш,ке се пореметиш. Што ке направиш,ти цел живот куќата и детето ке ја гледаш а мм ке си тера живот со други,има кој дома да готви,пере,пегла,дете средено му е гајле а твојот живот ке пропадне. Знам дека длабоко во себи си викаш дека во наредниот живот можеби ке биде подобро па ајде овој да го истерам вака ,како што почнало . НЕМОЈЈЈ и овој и наредниот(ако веруваш во задгробен животи реинкарнација) живој го како ти што сакаш.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 114
26.4.2012 13:29:40   
Ikana
Немам коментари више, изгледа се плаши да излезе од зоната на комфор(т). Потхитно на психијатар, пошто зонава на комфор(т) поише и личи на бојно поле.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 115
26.4.2012 13:30:16   
kikicka

ke probam prvo jas da smenam nekoi raboti da ne slucajnio kavgite se i poradi mene pa ke vidime sto ke bide....se nadevam na podobro...

Маж ти дефинитивно знае како да те натера со збор сама да си се обвинуваш за нешто што не си крива,затоа секогаш ти си виновна и ти си таа што секогаш греши,колку и да прави добро секогаш ке си крива.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 116
26.4.2012 13:52:49   
kikicka
Еве ви една мотивирачка песна за сите
user posted image

Клик

Непосредна врска до пораките: 117
26.4.2012 13:58:20   
nadica
jas samo te zamoluvam da najdete zaednicki jazik da pobarate pomos kako prvo da se potrudite (ako sakate) da go zadrzite brakot i da se vrati ljubovta zarta i strasta i kaj dvajcata
sepak za se se potrebni DVAJCA kako sto vikas deka i kaj tebe ima vina taka treba i toj da smeni nesto za da zadrzi dobra pametna i prekrasna sopruga kako tebe

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 118
26.4.2012 14:03:09   
niki

niki zosto mislis deka ne saka da ostaneme zaedno?

Zatoa sto sigurno ne e vooduseven koga mu se deres v lice nitu koga taka histericna go udiras, nieden maz ne sonuva da ima takva zena veruvaj mi.
a i po ramnodusnosta za koja go obvinuvas

znaes li zosto seuste sum so nego?edno sto seuste go sakam drugo e sto pokraj losite ima dobri osobini znaci ne pie ne seta sam nikade ne odi kaj i da odime zaedno odime doma mi pomaga gleda da imame sto poudoben zivot ne se rasfrla so pari ne odi po zeni...

aj nabroj mu gi i losite osobini
mislam osven sto glasno se karate i sto te ima udreno sto ne e za zanemaruvanje no po toa prasanje ne si ni ti nevina, jas drugo ne vidov da pises, samo nafrlas deka se dere, deka ti zboruva svasta i sega nie tuka treba da pretpostavuvame neznam ni ja sto

Непосредна врска до пораките: 119
26.4.2012 16:46:12   
riba79
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Па да му стои ли додека ја удира?!
Ќе му врати фино лепо, али после тоа нема циле миле, туку или викаш полиција или си идеш со детето кај твоите и никад не се враќаш. Точка.

koj e toj maz sto udira zena ?user posted image ..ke me udri ke mu user posted image ...kako sto vikas deteto vo race i razlaz...toj koj udril ednas ke mava cel zivot...toj treba da se prijavi za semejno nasilstvo a ne ti nina miki da si naogas opravduvanja...toj sto mava zena definitivno ne si ja saka svojata zena..od mene tolku na ovaa tema ...zasto se nerviram od vakvi mazi user posted image ....

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 27.4.2012 11:26:44 >

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 120
29.5.2012 9:40:55   
Anonimen
Znam sto treba da napravam i toa odamna, uste pred da se zememe i da imame dete znaev sto ne treba da napravam... i se napraviv bas obratno od ona sto mislev deka e pravilno... mu prostiv milioni lajnarii, mu dozvoliv da me laze koga znaev deka me laze i samata se ubeduvav deka toa e vistinata... a ne go ni sakam toklu mnogu.... zosto go pravam ova? ponekogas (kako sega) ne mozam ni da go gledam... mi se povrakja od nego.. a sum se fatila ko slep za stap da go opravam... ne znam STO MI E?!?

(Одговор на членот riba79)
  Непосредна врска до пораките: 121
29.5.2012 12:06:58   
Ikana
Ништо не ти е Анонимен, имаш само верба во човекот и имаш волја да успеете. Тоа според мене се многу позитивни емоции, не негативни. И многу си храбра штом си останала со него и си решила да се соочиш со сите предизвици. Така да, ти си супер. user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 122
18.6.2012 21:55:55   
veree
citam po forumov i im zaviduvam kolku ima odlucni zeni za vo vrska so razvodot.Jas mislam deka takvo nesto ne mozam da prifatam ne mozam da podnesam a i resenie za problemov moj ne mozam da najdam.Vo brak sum skoro 3god imam since 2god i uste edno na pat,no isto taka i mnogu raspravii potocni jas se izvinuvam i da ne sum zgresila i da ne sum vinovna a toj samo me navreduva.......user posted image nemam ni od kogo sovet da pobaram pa ako mozi nekoj neka mi dade

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 123
16.4.2014 10:22:17   
Mila mamicka
Сите кога влегуваме во брак, мислиме дека среќата и љубовта ќе бидат тука до крајот на нашиот живот. За жал, понекогаш тоа не излегува како што сме мислеле ние. Недај Боже, да се најдам во ситуација, кога бракот веќе нема да функционира како што треба, мислам дека за доброто на сите (и на партнерите и на децата) ќе се одлучам на развод. Секако, претходно ќе се борам со сите сили да го поправам тоа што се расипало во бракот, меѓутоа, ако ништо повеќе не може да се направи, разводот би бил најдобро решение. Сите ние, а и нашите деца, имаме по еден живот, и затоа треба да живееме среќно. Никој не заслужува да живее во семејство каде што нема ни љубов, ни почит, ни разбирање. Ете тоа е моето мислење. 

Најдобрата работа што еден татко може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка.

(Одговор на членот veree)
Непосредна врска до пораките: 124
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Оди на:

Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?