Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
sto mislite dali dokolku se najdete vo situacija da izberete megu razvod ili neuspesen brak ispolnet so nedorazbirawa? ili bi ostanale po sekoja cena za "dobroto" na decata ili ona sto ke kazat drugite ajde malku da prodiskutirame bidejki site pretpostavuvam sme se nasle vo situacija da izbirame
< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 23.4.2012 11:19:15 >
мислам дека би избрала добар развод...не сакам детето да има трауми од нашите расправии и плус каков пример ке му дадеме за понатаму- дека е нормално мама и тато да се караат, да спијат во посебни кревети и сл?тоа не, подобро развод отколку нездрав брак и караници и нервози
Не знам, јас секогаш мислам дека постои решение за бракот да се подобри. Би се трудела колку што можам, ако не оди подобро е да се разделиме. Сепак мислам дека за секој проблем има решение...не постои добар развод, тоа е само почеток на нова агонија.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:38:38 >
Јас несомнено би избрала развод затоа што децата не се тие кои што треба да исплаќаат за нашите грешки подобро така отколку цел живот да ги гледаат родителите како се расправаат.Нормално дека нема да биде лесно без еден родител но како вика поговорката < Подобро да се спречи отколку да се лечи>
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:38:53 >
Koga se zboruva hipotetski i se bara da se izbere pomegu edna losa i edna dobra rabota, normalno deka ja birame onaa sto ima atribut dobra pa makar bilo toa i razvod, no vo zivotot ne e se taka ednostavno i rozovo. Nikoj ne se odlucuva za razvod pa makar i dobar neka e, bez, odredeno vreme, najcesto i premnogu dolgo, da zivee vo los brak. I sto vsusnost e los ili dobar brak, nema nikade recepta, nitu lista po koja mozes da se vodis i da reces, e ok, brakot mi e los i aj sega poarno da se razvedeme otkolku da se macime i nie i decata. Isto taka vo prirodata na covekot e da se nadeva deka rabotite ke se podobrat, pa od tuka i proizleguva dolgotrajno ziveenje vo losi odnosi i nedonesuvanje na konecna odluka sto pak me vodi do zaklucokot deka vo realnosta sepak prviot izbor na coveka e da proba losiot brak da go popravi, nasproti od nego da izleze so dobar razvod. Mozebi se ova samo moi opravduvanja za toa sto ziveam vo brak koj ne me ispolnuva, no sepak ne sum sretnala luge koi ednostavno i lesno ko od puska se odlucile na razvod, kako sto lesno vo nevrzan muabet na temava go birame razvodot, ama od pozicija na luge koi ne se dojdeni do toj stadium da navistina moraat da biraat los brak ili dobar razvod.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:39:29 >
ники тотално те разбирам и поддржувам и потпишувам се што кажа...сите пробуваме да го подобриме она што го имаме, иако сме стигнале да некоја точка да бираме, ние повторно бираме да пробаме да ги средиме работите .ДАј боже на сите да им успева и да нема веќе разводи, туку само добри бракови, коипосле една помината криза стануваат многу посилни
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:39:52 >
Е овде се чувствувам повикана Изгледа јас сум единствена на РР со развод позади себе.. Одлуката да се разведам ја донесов буквално за 5 минути и цврсто бев решена.На таа одлука и претходеше 5 години врска и 1 година брак. Најверојатно чекав момент, односно нешто да пукне ..и пукна. Најголема среќа е во тоа што немавме деца. Разводот се одвиваше неколку месеци од аспект што тој не се појавуваше на суд. Имав одличен развод, навистина. Со мојот нов сопруг почнавме да се гледаме во фазата на нашите разводи (и тој е разведен).
Така да не се согласувам со мислењето дека секој добар развод е почеток на нова агонија. Верувајте ми, но јас се препородив и сега дури сфаќам некои работи што значи квалиетна врска, квалитетен однос и квалитетен човек покрај себе.
Така да животот треба квалитетно да го живееме, затоа што ние самите ја заслужуваме цела среќа на овој свет. Ние сме сами краеатори на својата судбина. Верувајте ми дека компромисот само ја зголемува горчината во душата.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:40:29 >
jas se najdov pred razvod..no, donesov odluka da ne se razvedam.Mislam deka ne zgresiv.zenata ednostavno znae koga e vo pravo, i deka poveke zivot nema so toj covek.Na mazite im treba malku poveke da svatat sto imaat do sebe.Licno jas imav situacija koga se najdov na taa raskrnica.Vo tie momenti bev sama.Moite digaa ramenici(i misalm sekoja od nas, ako vo toj moment , roditelite i dadat poddrska, sekoja ke se odluci na razvod)Morav da odlucam..i odluciv da ostanam.Ne se kaam zosto se najde resenie i sega se e super..no , moras da najdes sili vo sebe, toa da da ne mu go prefrlas na partnerot.teski se tie situacii.I vo ovoj moment mozebi ne cita nekoja dusa koja bara resenie..i neznae sto da pravi. Jas sum za dobar razvod.Los brak za mene e tepanje..od koe zenata mora po sekoja cena da si zamine.Mislam se se trpi..ama udiranje, tepanje..ili psihicko maltretiranje..pa so noki da places(imav takva drugarka-zavrsi na nervno)Devojki na site so sreka..no podobro razvod, zosto edna dobra majka na svojata kerka i veli ,,Jas nemam dete za na grobista, ja sum rodila kerka za da i se raduvam,,Pozz
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:42:14 >
Така да не се согласувам со мислењето дека секој добар развод е почеток на нова агонија.
Mammy, си имала среќа што во тој брак не си имала деца и што си се омажила потоа. Што е со оние жени кои остануваат со едно, две или повеќе деца да се борат сами низ животот? Мислам дека и не е баш се толку розово.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:42:35 >
Така е..имав среќа што немав деца..Меѓутоа има и такви примери еден куп..Тие деца имаат сепак еден родител плус,иако не живеат со него. Можеби тој е добар, можеби не. Но, што е со мајките кои остануваат на пример вдовици. Како тие се борат во животот. Мајка ми остана вдовица на 37 години со мене 15 годишна тогаш и сестра ми 8 години, а она технолошки вишок. Е замислете ја сега таа борба, таа агонија во животот. И еве и јас и сетсра ми од Струмица дојдовме во Скопје, завршивме факултети и се вработивме. Така да има и пострашни варијанти во животот, кои завршуваат среќно...
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:43:05 >
Mammy sekoja cest na hrabrosta..i majka mi go deli istoto mislenje.Taa im cestita na site koi se razvele odma koga zapocnale problemite. Inaku majka mi ima sestra koja mu rodi dve deca na eden maltretirac (psihicki) i zivi maki so nego cel zivot.Ne ja tepase tetka mi, no znaete li kako e nekoj postojano da vi zboruva gluposti.Uzas.Zatoa na site srekno.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:43:29 >
I jas da nemav dete dosega ke bev razvedena, ne vikam deka deteto ne drzi vo brak ama ti gi menuva perspektivite. A onie sto ostanale vdovici ne moze vo isti kos da gi stavame so drugive, tie nemale izbor, zivotot toa im dal so toa mora da ziveat, nema drugo. No da se razvedes e prasanje na izbor, jas treba svesno da izberam da si zaminam i da go lisam svoeto dete od tatko, kaj nas e takva situacijata specificna, da ne ja gleda po nekolku meseci ili da ja ostavam kaj tatko i pa jas da ne ja gledam, dete e zivo sustestvo nemozes da go podelis pa aj ti zemi pola i ja pola, a i dvajcata ja sakame i dvajcata sakame da ja gledame i biras od dve zla edno, dali e prav izborot, kojznae. Maz mi e dete na razvedeni roditeli, dobar razvod neli, ostanale vo kontakt radi nego i sve po red, ama da go prasas nego lesno ne mu bilo, nikogas i sekogas eden od niv mu nedostigal.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:44:11 >
zdravo kaoko prvo mozebei sum edini ali nema veze mozeme da podiskutirame se slozuvam posto mojatra doticna osaoba neke da razgovarame jas sum toj sto moli za deteto da sme zaedno zosto mojata rabota ne e ednostavana ali pak se drzam samo neznam do koga
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:44:33 >
Мацко3488 добредојде ајде да подискутираме/ зошто таа не сака да разговара? зошто ти сакаш да останете? што е причината за несогласувањата? подели го со нас, полесно ке го разглобиме сите заедно, ем ке добиеш некој совет кој можеби ке ти помогне
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:45:01 >
некогаш во животот мора да се избере..се е сведено на избор- или сакаш или не сакаш- и тоа е избор. Секојдневно и цел живот ние правиме милион избори- така што не можеш така да ги генерализираш работите. Или вие мажите не правите избор во животот?
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 10.8.2011 22:46:06 >
Неверството е една од најдлабоките повреди што може да му се случат на...
Анкета
Гушкајте ги бебињата. пеперутка16
Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?