|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
21.10.2014 14:24:17   
Nestrpliva28
Кпаина јас да ти кажам ич не се размислував и одма со мм прифативме и замрзнавме 3....сега знам дека 650евра не е за подценување ама јас тоа си го гледам како наша иднина. и без разлика што сега останав трудна и да се 2 фатени, можеби здравје ви одела и на 3то....па не за џабе имам владина кампања за многудетно семејство ;)

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 376
21.10.2014 14:49:50   
Melanija RR
sonce79 , tea88, Nestrpliva28 user posted image user posted image user posted image уивајте во најубавите секојдневни моментиuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nestrpliva28)
Непосредна врска до пораките: 377
21.10.2014 16:09:49   
весник
здраво девојки и честитки на сите трудници...после дожд секогаш доаѓа сонце!!! во однос на табелата,мене ме охрабрува и ме поттикнува да не дремам,туку да продолжам да се борам да станам мајка.ќе одам со замрзнати ембриони,планирам декември месец,тој циклус...ете така ми се врежа во главата како поклон за нова година:-)))) форумов е прекрасно место да се искажеш за своите желби,стравови,а да бидеш сфатен и поддржан.поздрав до сите!!!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 378
21.10.2014 16:43:06   
Zoya
Па овде имало цел куп новости Sonce79, Tea88 и Nestrpliva28 честиткиuser posted image ви посакувам лесна бременост.
Капина со лесно утре да имаш одлични јајце клетки и сите останати ви посакувам лесна постапка.

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 379
21.10.2014 17:27:32   
Milicka 30
Девојки се загрижив пред малку имав неколку капки светло кафеав исцедок, од што може да е? Инаку јас во четврток треба да правам дома тест, така ми кажаа, а зошто не преку крв??

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 380
21.10.2014 18:38:12   
kapina
Milicka najdobro e preku krv zosto ti rekle taka neznam ama preku krv e najtocen

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 381
21.10.2014 19:31:14   
LoveableMe RR
Milicka30, aкo е сaмo исцедoк, не е стрaшнo, уживaј, дa не е крвaрење. А преку крв е нaјтoчнo и сo вреднoст, тoa е нaјвaжнo. Ајде дa прoдoлжи бејби дaстoт нa Хoпефул.user posted image

Весник, кaкo мислиш, тaкa прaви, нaјдoбрo е вo пaметoт дa решиш и дa гo реaлизирaш, тaкa ќе имa нaјгoлем успех.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.10.2014 19:34:00 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 382
21.10.2014 19:45:12   
NovaN
Zdravo zenicki, nova sum na forumot i sum vo procedura za prvo invitro. Primam injekcii suprefact od 21 den, obicno dobivam na 24-25ti, ama eve sega mi e 28mi i se uste ne sum dobila. Znaete li dali suprefactot moze da ja odlozi menstruacijata?
Tnx

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 383
21.10.2014 19:59:50   
LoveableMe RR
NovaN, дoбредoјде нa фoрумoт. Дa, oд супрефaкт мoже дa дoцни, не се секирaј. Кaј кoј дoктoр си?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 384
21.10.2014 20:08:37   
NovaN
Kaj dr.Tase vo Plodnost, Bitola. Sum slusala dobri prikazni za nego pa se nadevam i mojata da bide edna od uspesnite, i vi posakuvam na site isto. :)

Непосредна врска до пораките: 385
21.10.2014 20:14:01   
LoveableMe RR
Среќнo, сo штo ќе те стимулирa пo супрефaктoт, кoи инекции и пo кoлку, знaеш?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 386
21.10.2014 20:32:12   
NovaN
Na 3 den od ciklus treba da odam na ispituvanje na hormonski status, pa zavisno od rezultatite ke mi dade i drugi injekcii ali ne se sekavam kako se vikaa, a so suprefaktot ke prodolzam samo so pomala doza. Samo uste da dobijam, i da dojde toj tret den pa da vidime...

Непосредна врска до пораките: 387
21.10.2014 23:00:25   
kapina
A kontraceptivi pies li

Непосредна врска до пораките: 388
22.10.2014 8:01:30   
NovaN
Ne mi dade kontraceptivi, a citam po forumite deka poveketo pijat. Ne znam mozda zavisi od slucaj do slucaj, ke go prasam koga ke odam sleden pat.

Непосредна врска до пораките: 389
22.10.2014 9:12:11   
LoveableMe RR
НoвaН, мoже сметaл декa не требa пa не ти дaл кoнтрaцептиви. Секoј случaј е рaзличен, пoзз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 390
22.10.2014 9:40:44   
sanjaaaa!
NovaN добредојде на форумот и имај успешно ивф! Среќно...
Среќно денес на kapina и gina, да помине се во најдобар ред и да извадат многу квалитетни јајце клетки!!! Ајде наскоро уште нови трудниции!!!! user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 391
22.10.2014 9:54:57   
mili4kask
NovaN добредојде!!! Ти посакувам успех во натамошната постапка. Kapina и Gina ајде девојки денес со лесно. user posted image ЈАс бев денес ја земав терапијата. Е сега едно прашање. Малку сум у збунка. Посто не беше мојот доктор таму(отсутен е овие денови) терапијата ми ја даде сестрата ама јас сакам да се посоветувам со вас. Јас пак цело време си мислев дека не треба веке да добијам, 15 ден микрогенон и поцнувам боцканје и така натаму. user posted image Значи јас сега треба суперфакт да боцкам и да си терам со апцинјата. Кога ќе ги завршам продолжувам суперфакт и добивам циклус. Боцкам естрадиол и така натаму... Добро ли сум сфатила? Морам да се исконсултирам со вас, затоа што јас за првото инвитро бев по скратена постапка и ова ми е сега се нејасно. user posted image

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 392
22.10.2014 10:15:39   
mili4kask
Уште нешто... Колку ви траеше едно пакување од Супрефактот? За колку боцкања од 0,5?

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 393
22.10.2014 10:33:48   
kapina
Mene mi izvadija10 folikul-i denes

Непосредна врска до пораките: 394
22.10.2014 10:40:00   
blond
Ajde kapina ke bide.... pa da se zapoznazapoznaeme eden den ;) ama onaka so meshkovci/bebushi.

Непосредна врска до пораките: 395
22.10.2014 10:47:14   
LoveableMe RR
Мили4кaск, пoчни сo бoцкaње, дoпиј ги aпчињaтa и кoгa ќе дoбиеш, ќе ти кaжaт пoнaтaму. Oбичнo имa зa 30 бoцкaњa, aмa зaвиси кoлку ќе примaш вo текoт нa терaпијaѕс, дoктoрoт штo ќе кaже.

Кaпинa, oдличнo, уживaј и пиши кoгa трaнсфер.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 396
22.10.2014 11:07:26   
Hopeful RR
Девојки, гледам убави вести од сите, супер user posted image

kapina, со среќа, дај боже сите да се оплодат! Би замрзнувале ли ембриони?

mili4kask, супрефактот е и повеќе од доволен, не се секирај, мене ми остана и уште ми седи во фрижидер user posted image Ти следуваат две шишенца, а и да ти прифали ќе ти дадат плус, мене ми рекоа не е проблем, а можам и мојот да ти го дадам user posted image Не е како со Фостимон или Пурегон. Инаку дозата нема да ти биде цело време 0.5, туку ќе се намали на крајот.

Ви праќам нова доза baby dust на сите user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 22.10.2014 11:09:05 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 397
22.10.2014 11:16:49   
Milicka 30
Супер Капина дај боже сите да се оплодат!!!
За трансфер кога ти кажаа?

Непосредна врска до пораките: 398
22.10.2014 11:25:20   
Anonimen
МЕНЕ МИ ДАДЕ ПО 0.7 СЕКОЈ ДЕН ПА ЕДНО ШИШЕНЦЕ СЕ ПОТРОШИ ЗА 1 НЕДЕЛА.СЕГА ПОЧНУВАМ СО ВТОРОТО ПА ЧЕКАМЕ МЕНСТРОАЦИЈА.

Непосредна врска до пораките: 399
22.10.2014 11:25:36   
tea 88
Kapina so sreka sega daj Boze site da se oplodat .Ja cekame i Gina da ni se javiuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.