Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 14:24:17
Nestrpliva28
Кпаина јас да ти кажам ич не се размислував и одма со мм прифативме и замрзнавме 3....сега знам дека 650евра не е за подценување ама јас тоа си го гледам како наша иднина. и без разлика што сега останав трудна и да се 2 фатени, можеби здравје ви одела и на 3то....па не за џабе имам владина кампања за многудетно семејство ;)
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 14:49:50
Melanija RR
sonce79 , tea88, Nestrpliva28 уивајте во најубавите секојдневни моменти
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 16:09:49
весник
здраво девојки и честитки на сите трудници...после дожд секогаш доаѓа сонце!!! во однос на табелата,мене ме охрабрува и ме поттикнува да не дремам,туку да продолжам да се борам да станам мајка.ќе одам со замрзнати ембриони,планирам декември месец,тој циклус...ете така ми се врежа во главата како поклон за нова година:-)))) форумов е прекрасно место да се искажеш за своите желби,стравови,а да бидеш сфатен и поддржан.поздрав до сите!!!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 16:43:06
Zoya
Па овде имало цел куп новости Sonce79, Tea88 и Nestrpliva28 честитки ви посакувам лесна бременост. Капина со лесно утре да имаш одлични јајце клетки и сите останати ви посакувам лесна постапка.
Обиди од 2012; IUI x 4 = /; HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип) IVF #1 - /
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 17:27:32
Milicka 30
Девојки се загрижив пред малку имав неколку капки светло кафеав исцедок, од што може да е? Инаку јас во четврток треба да правам дома тест, така ми кажаа, а зошто не преку крв??
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 19:31:14
LoveableMe RR
Milicka30, aкo е сaмo исцедoк, не е стрaшнo, уживaј, дa не е крвaрење. А преку крв е нaјтoчнo и сo вреднoст, тoa е нaјвaжнo. Ајде дa прoдoлжи бејби дaстoт нa Хoпефул.
Весник, кaкo мислиш, тaкa прaви, нaјдoбрo е вo пaметoт дa решиш и дa гo реaлизирaш, тaкa ќе имa нaјгoлем успех.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.10.2014 19:34:00 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 19:45:12
NovaN
Zdravo zenicki, nova sum na forumot i sum vo procedura za prvo invitro. Primam injekcii suprefact od 21 den, obicno dobivam na 24-25ti, ama eve sega mi e 28mi i se uste ne sum dobila. Znaete li dali suprefactot moze da ja odlozi menstruacijata? Tnx
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.10.2014 20:32:12
NovaN
Na 3 den od ciklus treba da odam na ispituvanje na hormonski status, pa zavisno od rezultatite ke mi dade i drugi injekcii ali ne se sekavam kako se vikaa, a so suprefaktot ke prodolzam samo so pomala doza. Samo uste da dobijam, i da dojde toj tret den pa da vidime...
NovaN добредојде на форумот и имај успешно ивф! Среќно... Среќно денес на kapina и gina, да помине се во најдобар ред и да извадат многу квалитетни јајце клетки!!! Ајде наскоро уште нови трудниции!!!!
NovaN добредојде!!! Ти посакувам успех во натамошната постапка. Kapina и Gina ајде девојки денес со лесно. ЈАс бев денес ја земав терапијата. Е сега едно прашање. Малку сум у збунка. Посто не беше мојот доктор таму(отсутен е овие денови) терапијата ми ја даде сестрата ама јас сакам да се посоветувам со вас. Јас пак цело време си мислев дека не треба веке да добијам, 15 ден микрогенон и поцнувам боцканје и така натаму. Значи јас сега треба суперфакт да боцкам и да си терам со апцинјата. Кога ќе ги завршам продолжувам суперфакт и добивам циклус. Боцкам естрадиол и така натаму... Добро ли сум сфатила? Морам да се исконсултирам со вас, затоа што јас за првото инвитро бев по скратена постапка и ова ми е сега се нејасно.
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.10.2014 10:47:14
LoveableMe RR
Мили4кaск, пoчни сo бoцкaње, дoпиј ги aпчињaтa и кoгa ќе дoбиеш, ќе ти кaжaт пoнaтaму. Oбичнo имa зa 30 бoцкaњa, aмa зaвиси кoлку ќе примaш вo текoт нa терaпијaѕс, дoктoрoт штo ќе кaже.
Кaпинa, oдличнo, уживaј и пиши кoгa трaнсфер.
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.10.2014 11:07:26
Hopeful RR
Девојки, гледам убави вести од сите, супер
kapina, со среќа, дај боже сите да се оплодат! Би замрзнувале ли ембриони?
mili4kask, супрефактот е и повеќе од доволен, не се секирај, мене ми остана и уште ми седи во фрижидер Ти следуваат две шишенца, а и да ти прифали ќе ти дадат плус, мене ми рекоа не е проблем, а можам и мојот да ти го дадам Не е како со Фостимон или Пурегон. Инаку дозата нема да ти биде цело време 0.5, туку ќе се намали на крајот.
Ви праќам нова доза baby dust на сите
< Поракaта ја уредил Hopeful -- 22.10.2014 11:09:05 >
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.