Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 13:06:12
elenak
Коцкичка тоа го нема кај нас, затоа и прв пат слушаш. Ајде ние сме со царски нема многу што да се подготвуваме, ама не сум те прашала крв си обезбеди ли за операцијата?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 13:07:02
Kockicka
Korsno e sigurno ama toa sigurno samo Sk go ima :( nie moze da sonuvame sto ne sme od Sk Elenak ti pustiv privatna poraka za da te prasam dali si taa Elena na fb :)
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 13:08:46
Kockicka
Ne sum obebedila ama moite site se doma b pozitiv i mi rekoa deka nema problem deka ja ima mojata jrvna grupa ama sreda koga ke odam na ctg i da zakazam datum ke se dogovoram za sigurno
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 13:13:43
elenak
И јас имав резервирано на трансфузиологија крв, оти мојата е ретка А негатив сум ама претходната недела ми се јавија дека ја дале на итен случај ииии фркааа И сега најдов, ама и ти да си однесеш крв треба да ја пратат во ск на испитување, а нивно возило одело еднаш неделно, па ако немаш време за чекање ќе треба на сопствен трошок да ја праќаш, затоа носи си со време. Ако ти си однесеш ја запишуваат како твоја до операција и не може да ја даваат, значи сигурна ти е.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 14:40:24
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka
Korsno e sigurno ama toa sigurno samo Sk go ima :( nie moze da sonuvame sto ne sme od Sk Elenak ti pustiv privatna poraka za da te prasam dali si taa Elena na fb :)
ne Kockicka jas ne sum od Sk od Stip sum sega si dojdov traat 4 dena predavanja ke kazuvale za bolkite dsenjeto fazite na raganje, sto ti treba za vo bolnica za bebe za tebe, za dokumenti potrebni za ednokratna paricna pomos i dr
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 14:53:42
miana
ej dobar den mamicki...eve me i mene- gledam ne sum vi falela mnogu mnogu...Nemozam da se iznacitam,ste se iznapisale...... Jas denes rano sum stanata,bev na faks,pa kerkami ja nosev na brisevi,pa si bev do kaj babami i seg akonecno se pribrav i sakam da odmoram..Inaku bremenosta dobro ja teram,kicma me boli..Kiselini veke tret den nemam - yessssss i taka...Bebeto si e fino,si mrdka io taka...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 15:07:14
miana
eve sum,sum skitala...denes primetiv deka i vozenjevo veke tesko mi paga..Ajde uste za na pedikir ke izlezam i ako treba uste ednas na faks ( ne ja najdov ednata profesorka pa moram pak da idam ) i tolki..Sedam i cekam doma ....
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 15:26:23
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
*elena* kaj go osekas bebeto da ti mrda?
Najcesto go osekam nisko dole, dali so racete ili so glavata koga mrda i obavezno koga Ika (denes na ctg duri pocna da ika, pa morav da se pomestvam na strana ), a znae i da me butka so nozete vo rebra gore i toa e bolno
ne oti jas go osekam moeto dosta nisko vo karlicata pa moze i nogata navecer da mi ja ukoci nikogas ne sum go osekala kako udari vo rebra na minata kontrola doktorot mi kaza deka me udirala so raceto ama ne bese tolku nisko sega go osekam isto kako pred 25 nedela koga koga seuste ne e kaceno nagore a za vas trudnicki moi posle 36 nedela da vi kazam eden trik koj ne se setiv do sega da vi go kazam zemete so rakata stavete ja pod gradite kolku vi e spusten stomakot odnosno kolku prsta razlika ima megu gradite i stomakot obicno ko e pred raganje ima 5 prsta razlika ako vi e pomalku rano e ama pred 36 nedela ne pali ova
Jas od denes imam oficijalno 3 prsta, ako dobro meram Ali i toa e uspeh za mene so ogled na toa sto go nosam bebulevo prilicno visoko, duri nekogas koga klocka so nodzinjata mislam ke mi skrsi nekoe rebro
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 15:39:51
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
taman sakav da pisam kaj si, i za tebe i za Fiao, nesto ni ja nema!
Viki dobredojde vo poslednoto tromesecie, ke vidis kako letaat nedelite sega!!!
Eve sum koj se sekira za mene . Vikendov bev natamu navamu i da vi kazam pravo kako pocna dekemvri pocnaa rodendeni sekoj den . 80% od lugjeto sto gi poznavam i sto mi se bliski imaat rodendeni vo dekemvri, pa taka jas sum sekoj den nekade hehehe. Inaku Viki dobredojde i od mene i navistina mozam vo celost da potvrdam nedelive letaat! Nie denes gordo vleguvame vo 39tata nedela . I se pripremame za utresnoto prvo CTG . Inaku jas vcera za prv pat pred spienje imav mnogu blagi bolki samo dole vo jajnicite, bas onaka kako menstrualni, i koga se razbudiv denes sfativ deka mesko e prilicno spusten vo odnos na vcera. bas se merev kolku razmak ima od gradite do stomakot i ako meram dobro mislam deka ima celi 3 prsta . Belki toa znaci deka sme na prav pat . Ajde ke vi pisam utre so novi informacii posle pregledot. Ve pozdravuvam site i vi posakuvam prijaten den!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 17:19:09
elenak
Еј добро е ова со мерењето, ама има една анегдота кај нас за еден гинеколог во пензија, на негова мерка 4 прсти жениве комплет отворени, спремни за пораѓај Бај д веј јас измерив мои 3 прсти, сите сме тука некаде... Лелееее еден куп бебиња новогодишни
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 17:26:22
Kockicka
znaci nisto jas pred tebe ako cekas 26 :) mene termin mi e 22 ama nesto mi kazuvase do 15 da sme zakazale data za da ne ne fatile praznicite ama aj koga ke dojde Sreda pa da znam za sigurno :D
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 17:33:18
Mrs.Tinka
Ni 1 prst nemam pomegju gradite i stomakot. Bebevo pod rebro mi e cela bremenost. Od vreme na vreme butka so nodzeto, mislam rebro ke mi skrsi. Mn cesto cuvstvuvam bolka vo rebroto i vo leviot jajnik. St pat gi snemuva kiselinite i taman ke pomislam se spustilo, ete ti pak kiselini. Inaku majka mi rece toa so prstite bila zastarena metoda, ne vazela poveke. Aj bas da vidime prakticno kako e, pa ke znaeme za 2-ro . Inaku bolki kako za dobivanje imam sekoja vecer, ponekogas i preku den. Kicmata da ne zboram kolku me boli. ctg-to mi odese do 60 ama se smirija, sega se do 40. Na pregled sum vo petok, pa doktorot ke kaze. Demek ke se porodev po rano, spored negovata procenka ama eve me 38+2 aber se nema. Bas si se spremiv i psihicki i torbici i alista za ama izgleda ke potrae cekanjevo. E kako i da e, za 2 nedeli ke si se gusneme so . Uf uf mornici me lazat vaka koga zboruvam. Veke sum nestrpliva i sakam da go vidam moeto malo milo kerkice. Se prasuvam, kako li samo izgleda, nemam ideja. Skoro sekoja vecer sonuvam po nesto, sigurno od preterana zelba da go vidam (normalno, koga spijam ).
Dobredojde Viki83, ti posakuvam lesno 3 tromesecie i lesno poroduvanje!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 17:40:00
miana
mamicki prv pat osetiv jak udar nisko dole od bebevo...Neznam dali toa znaci deka se spustilo...Auuu ama bese mngou jak udar bas kako po mocen meur da me mava....Onaka i izreagirav nekontrolirano..Inaku veke dva ssati e mnogu aktivno i postojano me kloca... Moite gradi se mnogu golemi i da recam veke obeseni takada ne mi e mnogu merodavno kolku prsta imam megu niv i stomakot
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 18:36:39
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka
Ni 1 prst nemam pomegju gradite i stomakot. Bebevo pod rebro mi e cela bremenost. Od vreme na vreme butka so nodzeto, mislam rebro ke mi skrsi. Mn cesto cuvstvuvam bolka vo rebroto i vo leviot jajnik. St pat gi snemuva kiselinite i taman ke pomislam se spustilo, ete ti pak kiselini. Inaku majka mi rece toa so prstite bila zastarena metoda, ne vazela poveke. Aj bas da vidime prakticno kako e, pa ke znaeme za 2-ro . Inaku bolki kako za dobivanje imam sekoja vecer, ponekogas i preku den. Kicmata da ne zboram kolku me boli. ctg-to mi odese do 60 ama se smirija, sega se do 40. Na pregled sum vo petok, pa doktorot ke kaze. Demek ke se porodev po rano, spored negovata procenka ama eve me 38+2 aber se nema. Bas si se spremiv i psihicki i torbici i alista za ama izgleda ke potrae cekanjevo. E kako i da e, za 2 nedeli ke si se gusneme so . Uf uf mornici me lazat vaka koga zboruvam. Veke sum nestrpliva i sakam da go vidam moeto malo milo kerkice. Se prasuvam, kako li samo izgleda, nemam ideja. Skoro sekoja vecer sonuvam po nesto, sigurno od preterana zelba da go vidam (normalno, koga spijam ).
Dobredojde Viki83, ti posakuvam lesno 3 tromesecie i lesno poroduvanje!
mamicki prostorot pomegu gradite i stomakot nema vrska toa se si e do nosenjeto nekoj povisoko nekoj ponisko i vikaat treba edna peda da ima pomegu gradite i stomakot i da rodes veruvajte kaj site e razlicno jas od doma koga pojdov bas se izmeriv toa mi bese sekavanje od baba mi i samo tri prsta bev odvoena kako i pretoa bidejki otkako vlegov vo 9 se si se merev i se isto e koga veke stasav vo bolnica ne mi ni tekna od bolki da se izmeram i sigurno sum se na krajot spustila pred da izleze
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 19:53:54
ss80
Здраво на сите прекрасни мамички:) Јас сум во 30та недела, имам уште време-а едвај чекам:) Сакам само да ве прашам за вашите искуства со примање на инекции за оние со крвна група РХ- (негатив). Мм е исто така негатив, па јас мислев дека нема да имам грижи се додека гинекологот ми рече дека сум ја испуштила таа некоја инекција која се прима во 28 недела, ама дека истата ја давале и после пораѓање. Дали ќе имам некаков проблем со тоа што не ја примив инекцијата во 28 недела? Ви посакувам убава вечер на сите, а тие што се во исчекување за раѓање секој момент, да се ослободат што поскоро, без мака, и што поскоро да си ги држите малечките во раце:)
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 20:22:15
Cooper
ss80 tvojot mas e Rh-taka li?jas dokolku znam treba toj da e Rh+a ti da si - i togash se dava inekcija...za da ne se formiraat antitela vo majciniot organizam protiv Rh+ na bebeto..obicno prvata bremenost pominuva bez posledici bidejki nema dovolno vreme da se sozdadat antitelata..no veke za vtorata bremenost se priima inekcijata... nekako mi e zbrkano ako e toj Rh- da treba inekcija..
Кога се обидувате да забремените, секој грч или капка крв може да изгл...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?