Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 19:44:59
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Nisto Tinke i Kockicka...zavrsija bikini na plaza za nas...Sega vo prsluci za doenje ke se setame hehehehe Ah pa mnogu ni e gajle, samo kolickata so bebcho vo nea da si ja gurame
Ima vreme, do leto ke se sredime, em em bikini. Ama kupaci za doenje ke si nosime . Inaku ti vetiv deka ke ti pisam za cepovite- ziv spas se, Glyko-laks na Fitofarm. Nemam grcevi. I nemoj da stavas 2, pocekaj, dejstvoto kasni!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 19:45:39
Cooper
Kockicka i jas ke bidam so carski i sum mn za spinalna..prvo dvete moi snai rodija taka..ednata rodi 3 deca drugata edno i dvete se zadovolni...taa sto ima 3 deca ne i se poznava ni luznata luge..znaci se e do kozata i do organizamot...taa so 3 deca vika 100 da rodam bi izbrala carski..za 10 min go vadat bebeto i posle 20 te sijat i vika ne ni mislish na bolkata bidejki vo glavata ti e bebceto..veke na naredniot den stanaa i dvete se izbanjaa...jas od niv slusam najubavi raboti..iako ednata sakase prirodno..no bebeto bese zamotano i ke se rodese so asfikcija a moze i pogolemi problemi.. do tebe ke imash sesta ili anesteziolog sto ke ti pravat muabet..a vo slucaj da te fati panika do tebe e anesteziologot..ke ti dade neshto za smiruvanje..taka odma ke si go vidish bebeto ..
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 19:46:32
Ikana
hahahah Tinke vo pravo si...ako vekje odam na carski, ke zemam opsta...nema potreba da se traumatiziram na kraj ko cherry on top vrz celava zbrka devetmesecna... Jas najmnogu bi sakala prirodno so epiduralna, ama ke vidime kakva srekja ke imam. Dodusa spinalnata ne e losa za da si go vidis odma bebcho, isto ko na obicen poragjaj bi bilo cuvstvoto... Bikini za doenje..auuu ete ideja za biznis...sexy mama heheheheheh tigrici gi zapisav sega cepcinjata, ke si gi kupam....ama za naredna avantura, sega ni indiana jones ne mi e ramen
< Поракaта ја уредил Ikana -- 4.12.2011 19:49:49 >
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 19:49:56
Mrs.Tinka
hahahah Tinke vo pravo si...ako vekje odam na carski, ke zemam opsta...nema potreba da se traumatiziram na kraj ko cherry on top vrz celava zbrka devetmesecna... Jas najmnogu bi sakala prirodno so epiduralna, ama ke vidime kakva srekja ke imam. Dodusa spinalnata ne e losa za da si go vidis odma bebcho, isto ko na obicen poragjaj bi bilo cuvstvoto...
Toa sto vikaat deka ako se poragjas spontano demek drugo bilo cuvstvoto e ziva laga. I so carski e isto cuvstvoto koga prvpat ke go vidis . Toa mi go kazala sestra mi.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 19:50:47
Cooper
pred tebe ima paravan i ne ja gledash krvta..a ako si covek so malku poslabi nervi za takvi raboti izberi si opsta..jas znam deka do tebe treba da ima covek koj ke ti zboruva celo vreme..zavisi kakov karakter si
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 20:08:54
Kockicka
karakter koj ne se plasi od nisto koj neznae da sedi miren koj sekoja nedela veli veke nema cistenje i eve denes povtorno so pravosmukalkata vo race bez pazua si ja presmukav dnevnata od 50 kvadrati :) edinstven problem nemam golema odlucnost da odlucam sto e podobro :)
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 20:28:32
Ikana
Kockicka, niedna od nas ne moze da ti kaze sto e podobro za tebe... ubavo porazgovaraj si so doktorot i pojdi si od prednostite pa potoa od maanite za bilo koja opcija...ti najubavo si znaes, megjutoa stom vikas deka neznaes da sedis mirna, mozebi i spinalna ne e prav izbor za tebe, bidejki bas togas treba da si smirena...zatoa doktorot moze najubavo da ti objasni i ti da si procenis koja e vistinskata opcija za tebe
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 20:36:27
bombica
Aj jas denes po vtor pat da vi se umesam vo muabetot Prviot carski mi bese so celosna anestezija poradi splet na okolnosti a vtoriot so spinalna.Ako ima tret a se nadevam ke ima povtorno ke bide so spinalna ne radi toa sto ke go vidam bebceto odma tuku poradi mnogu polesnoto oporavuvanje od anestezijata.Prvo nesto sto osetiv posle celosnata anestezija bese strasna bolka vo stomakot sto so spinalnata ne se oseka posto uste nekolku saati ne osekas nisto od polovina nadole a veke analgeticite tecat vo infuzijata.A da ne zboruvam za rizikot od anafilakticen sok od celosna anestezija.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 20:44:00
Ikana
da taka e...budenjeto e kako poplava da te izbacila... jas sum od tipot ne sakam da znam sto se desava ako vekje me operiraat... mislam deka toa se vekje dve razlicni nasoki...dali psihicki da bides sreden ili so bolki sreden...stvarno ne mozam da kazam za drug sto e podobro, baska i kontekstot ne e ist operacija vs poragjaj (carski)
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 4.12.2011 20:47:58
elenak
Јас дефинитивно одбирам спинална,веќе и се договорив со д-рот, всушност тој ме советуваше дека е подобро така, ќе си бидам будна цело време наместо да се будам во бунило, да имам вртоглавици и повраќање. Па крв нема ли на спонтан пораѓај и ред други работи кои не се баш пријатни за гледање? Не мора да гледаш ако не сакаш, замижи и мисли на тоа дека е последното нешто што треба да го издржиш пред да си го гушнеш
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 20:49:23
miana
eve me i mene mamicki...Edvaj si dojdov pri sebe od shokot sto mi go priredi kerkami...Inaku ve citam i gledam ste pravele muabet za strii - striite ne se povlekuvaat tuku samo izbleduvaat...Seuste ne e pronajden niakkov lek protiv strii pa ni operativen zafat...Moze samo da se namalat no da izcesnat nema sansi...Jas i od prvata bremenost imam i sega mi doraspuka stomakot i sum kako globus...Sega se crveni a popnataka ke stanat beli ili bledo rozzevi..I na butovite imam za zal Mozebi ke smislat nesto novo sto ke gi namali ama koga??? Inaku za carski ili za obicen poragaj mozam da recam dek poznavam dve osobi so carski sto ne se falat mnogu,mnogu- sepak toa e operacija ( otvaranje na teloto so noz) no koga veke morate jas bi se odlucila za lokalna anestezija kako bi mozela da bidam svasna sto se slucuva okolu mene iako ke me uplasat tiot na dokotri nad glava i muabetite... Kako i da se poragame - neka ni e so lesno
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 21:03:21
miana
I da znaes Seuste koga ke se setam na slikata mi doagaat razni filmovi vo glavata - sto ke bese ako bese .... Sto ako mm ne bese doma,sto ako ova,sto ako ona..Znaes posle si vrakas film i si vikas : leleeeee sto mozese da se sluci..sega celo vreme zbori,razkazuva kako povrakala ( nea povrakanjeto i e strasna rabota) i kazuva deka nema vise da jade nikakvi bomboni - samo meki Mada ona i od meki znae da zaletna,da se zakasla... Ufff decava ti se strasna rabota ..znaci covek ne smee da panici vo takvi situacii ( kako sto ispaniciv jas - mada jas mu rekov na mm da i buta race ) mora trezveno da se reagira ... Na nikoj da ne mu dade bog vakvo nesto....
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 21:08:24
miana
se ispostrese greota, i jas bi se izvadila od pamet, dete e...c..c..c.. ajde sega smireno, kutra ti, kolku si se uplasila
Ti devojce inaku kako si ???? Kako terate? do koja nedela stignavte ? Jas utre vleguvam vo 38 ma ( masala ) i lele me faka eden strav sto da vi kazam...Vo petok sum na klinika i kako se blizi vremeto koga treba da se odi na klinika mene nozeve mi se vrakaat- celo vreme si mislam da ne me zadrzat..Ct ct ct uplav imam Porano edvaj go cekav sekoj pregled a sega veke ne sakam ni da pomislam na toa...A vremevo si odi ...uffffffffffff,so prvava na termin tocno se porodiv za vtoro vikaat deka porano iskacalo pa celo vreme sum na strek....Utre ke odam na faks na konsultacii kaj nekoi profesori so mesevo moze polesno ke pominam I ke mi ostane uste vo sreda na pedikir i spremna sum...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 4.12.2011 21:14:15
Ikana
Jas doma imam nov nadimak...mali buda iz bengala (radi striite) Pu pu dobri sme, doguravme do 35 nedela, odnosno 34 i 3 dena. Zdravje samo gospod znae do koga vaka, barem uste 1 nedela da dobieme Arno vikas so lesno neka ni e, pa da pisuvame porodilni prikazni ubavi
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 8:39:04
Ikana
zaspivanje vcera ko bebence Dobro utro zenski...ete humana se porodila vcera, pa neka i e cestito bebence Nokeska relativno dobro spievme, samo imav mali bolki ko za menstruacija, ama ne bea strasni. Ako se zasilat, pravac na GAK, ama sega za sega dobra sum. Vie kako ste mi?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 9:29:28
KRISTIJANA*
Navistina Humana se porodila :) neka i e zivo i zdravo sinceto , ako ima otvoreno tema da i cestitame upatete me ve molam ..... inace so nea bevme nablisku so terminite sega si ostanav sama :))))) inace sum denska 41 nedela polna ........samo sto se vrativ od CTG i EHO se e vo red vmislam uslovite na bepco mu se super vnatre i nema aber da izleguva .....zdravje Boze ke bide ....
baknezi za site
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 10:00:26
elenak
Кристијана баш ќе прашував за тебе, те немаше. Ајде уште некој ден ќе издржиш, мене ми викаат што толку му ја мислиш што влегло мора да излезе, кога, како самото ќе си реши Честитки за новата мамица хумана
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 5.12.2011 10:05:22
fila
cestitki za humana neka e zivo i zdravo bebceto jas cela nok dezuram nikako nemozam da spijam i edvaj cekam da se porodam zasto bebevo mi e mnogu nisko i sekoja minuta sum vo wc ne se izdrzuva
Кога се обидувате да забремените, секој грч или капка крв може да изгл...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?