|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
4.12.2011 11:25:04   
Ikana
Znaev, lele znaev...e nikogas povekje nema da se napijam!!! Zatoa ja takvi bolki imav, jes da i od crevata ama ova stvarno bolese....za pomali bolki od tie vo bolnica otidov..a sega inaet terav posto znaev deka e od cajot i si vikam aj ke pomine...zenski fala za sovetite i upatstvata...ve gushkam siteuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1826
4.12.2011 11:30:56   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Cooper, ako mi veruvas, kako dupnata pijam sega voda me tera nenormalno...cajov trebase za trudnici da bide, posto od suvi slivi nemam nikakov efekt vekje...ete pisav pogore, drimo se vika cajot...ednas prethodno go piev, ama nemav vakva reakcija i togas 4 lazici izedov ne dve...cudno neli?!
Viktori lele porano od slivite super mi bese, i na klinika taka mi rekoa, i mi donese mm suvi slivi...ne be dzabe nejke i gotovo, a cela bremenost taka ja terav, sega nejke da cue...mislam smesno e ama problem e nevidenuser posted image
sekoj den novo iznenaduvanje so toa sto treba da ispijam, zemam ili stavam heheheheheh

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cooper

Ikana caevite ne se preporaclivi..ima sirupi sto mozesh da piesh so laktuloza..inaku podobro e klizma(bi trebalo da ima vo aptekite) da si naprajs doma otkolku caj..mene mi se ima sluceno od caj padnav u nesvest i povrakav 2 dena.da ne se dehidrirash..pij sega mn voda..

Ikana, i jas go imam istiot problem. Prvo slivite pomagaa, pa edno 2-3 mesecii turkav taka ama se navikna organizmot, pa veke ne deluvaat. Potoa Dorotea mi kaza nekoj priroden lek, prasak Transilane, i toj e na prirodna baza, na baza na modri slivi ama kaj mene ne pali.
Go prasav doktorot, mi rece caj ne, samo cepcinja. Mi dade Glicelax. Bas posle ke probam edno, pa ke ti kazam.
Inaku koj nemal problem so zapek, ne znae sto maki se toa. Eve me 5 dena se zatnav. Uzas neviden. A isto kako sto kazuvas ti, jas so takvi bolki zavrsiv na dezuren, a ustvari grcevite bile od debeloto crevo. Katastrofa.
Mene mi e od Tothema zapekot ama sum slabokrvna, pa moram da gi pijam. Site lekovi sto se za zelezo, sozdavaat zapek.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1827
4.12.2011 11:37:43   
Mrs.Tinka
Ima li nekakov aber od Dorotea? Ja poznava nekoj?

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1828
4.12.2011 11:40:30   
Cooper
i jas si imam maka...pijam zelezo 2 pati na den i mn mi e teshko..i kiselini imam i zapek..no so ovoj sirup(dufalak..neznam dali go ima vo mk)nekako se tera i cepcinja od glicerinuser posted image ..i so kivi..ama kivi treba da izedam 5 i edna casa mleko za da ima rezultati..sinite slivi ne mi pomagaat...ajde uste malku ostana kaj vas,jas ke se macam uste 2 meseci..pozdr

Непосредна врска до пораките: 1829
4.12.2011 11:42:35   
bombica
Zenicki vo bremenost osven portalax sirup i sirup od smokvi i slivi i ponekogas parafinsko maslo drugo nisto nesmee da se pie.Site drugi preparati kolku i da se na prirodna baza mozat da predizvikaat grcevi.Istiot problem so stolicata go imav i jas vo bremenosta i najveke od se mi pomogna sirupot od smokvi i slivi ( go ima vo Zegin) mi go kaza dr.Efremov.Probajte sigurno ke imate podobruvanje

Непосредна врска до пораките: 1830
4.12.2011 11:45:55   
bombica
Zaboraviv da pisam za cepcinjata.....Izbegavajte gi i niv i oni mozat da predizvikaat jaki grcevi.Mene posle carski mi dadoa cepce posto ne izleguvav vo wc abe se pobudalev samo strasen napon mi predizvikaa a rezultat nemaseuser posted image Najdobro e da se zema nesto preku usta da ja omekne stolicata

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1831
4.12.2011 11:52:27   
Cooper
cepcinjata od glicerin delivaat lokalno i se zemaat po opredeleni pricini a ne sekoj den..jas sum zadovolna i nikogash sum nemala grcevi..

Непосредна врска до пораките: 1832
4.12.2011 11:56:37   
Ikana
Tinke, a posle bolkite imase nesto problem, ili zavrsi se koga otide vo toalet? Mislev na posledica....
eve procitav sega deka ja osporuvaat upotrebata na list od sena za vreme na bremenost, srekja sto samo 2 pati dosega vo 1 mesec imav zemeno...aj pa sega za pamet ova...

Непосредна врска до пораките: 1833
4.12.2011 12:20:21   
Mrs.Tinka

Tinke, a posle bolkite imase nesto problem, ili zavrsi se koga otide vo toalet? Mislev na posledica....
eve procitav sega deka ja osporuvaat upotrebata na list od sena za vreme na bremenost, srekja sto samo 2 pati dosega vo 1 mesec imav zemeno...aj pa sega za pamet ova...

Ne, nemav problem. ctg-to pokazuvase bolki ama pomali. toa i onaka mi pokazuva bolki, pomali.
Inaku mene doktorot mi rece deka ne treba da se pie nisto preku usta, mislam na laksativi. Samo lokalno. I cepcinjata ne cinele, zosto crevata se naviknuvale, pa stanuvale mrzlivi ama ako mora, mora. Ne cini pa da se napregas mnogu.

Непосредна врска до пораките: 1834
4.12.2011 12:52:14   
Kockicka
Hello denes i od mene jas nekako denes sum tolku izmorena i nemam nikakva energija .Kazete nesto kako da dobijam :D
A da vi raskazam sinoka bev na svadba i imase za mladencite nekoe iznenaduvanje so pleh muzika samo sto zasvirija dali od preglasnata muzika nemate poim kakvi bolki imav vo dolniot del a prethodno nisto ne mi bes eduri izigrav i dve - tri ora a od koga zavrsija sviracite povtorno mi se smirija pa duri mozev da odam i na disko :) ama zatoa denes nemam sila za nisto a imav tolku planovi za cistenje :(

Непосредна врска до пораките: 1835
4.12.2011 12:56:49   
miana
devojki jas kolku sto znam nisto od laksativi ne se zema vo bremenost...Jas na pocetokot imav maka so gasovi i so zapek i doktorot mi dade nekoj prasok za trudnici se rastvaral vo voda i bil najbezbeden,NO nemozev vo niedna apteka da go najdam..Imase samo tableti od istata marka ama ne bea za trudnici user posted image  Jas na pocetokot imav maki a sega nemam...( fala mu na boga ) Inaku jas vo prvata bremenost piev mamavit i od niv imav golem prob,ev ( verojatno od zelezoto ) ..sega koga jadam od suvoto ovosje verojatno deka e mnogu blago imam grcevi i trcam vo toalet odma- me proteruva...user posted image  Zemete i suvi kajsii obidete se da jadete i tie deluvaat taka laksativno....Inaku jas duri sega ke pojaduvam,bajagi sme zabavile denes....

Непосредна врска до пораките: 1836
4.12.2011 13:01:16   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Hello denes i od mene jas nekako denes sum tolku izmorena i nemam nikakva energija .Kazete nesto kako da dobijam :D
A da vi raskazam sinoka bev na svadba i imase za mladencite nekoe iznenaduvanje so pleh muzika samo sto zasvirija dali od preglasnata muzika nemate poim kakvi bolki imav vo dolniot del a prethodno nisto ne mi bes eduri izigrav i dve - tri ora a od koga zavrsija sviracite povtorno mi se smirija pa duri mozev da odam i na disko :) ama zatoa denes nemam sila za nisto a imav tolku planovi za cistenje :(
\
I jas koga pravev svadba bev 3-4 mesec bremena i od doma me zimaa so trubaci ...I na svadbata vlegoa pak da svirat - i mene edna zenicka  me predupredi da begam podaleku od niv za da ne sum go istraumatizirala bebeto a baska toa e period koga mu se razviva sluhot...Znaci malo bese bebuleto ama mi rekoa da begam podaleku so meseto od niz...A normalno deka se vozbudilo tvoeto bebe ( se preplasilo ) toa e  mnogu ostar zvuk za nego - dusice...

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1837
4.12.2011 13:08:43   
Ikana

Mrs.Tinka

Sega mi tekna na edna smesna slucka so napreganjetouser posted image
Koga se operirav, na klinika mi rekoa nikako da se napregam i mi dadoa laksativ sirupce da si pijam za da nemam problemi...
Jas si se napiv od sirupceto i cekam...nisto....
si vikam ova slabo nekoe sirupce za decinja aj ke se napijam uste malku....nisto
Tret pat si vikam auu ova nisto ne deluva, jas pak ke si se napijam....
Odednas koga rece mi se odi, pa koga rekov trcaj, a ja ne smeev da stanam...a be me gledas letam do wcuser posted image
Za radijator sum se drzela Tinke i sum vristela mamo mamo dojdi user posted image
sega so ova isto...abe raat da ne si heheheehheeh

Непосредна врска до пораките: 1838
4.12.2011 13:43:31   
miana
user posted image user posted image user posted image auuu da znaete sto mis e sluci lugeeeeee..... Pocnaa vrtoglavici ,go prakam mm po aparatot za pritisok...Vo meguvreme se kaciva kerkami od kaj svekrvami dole so edna bombona mentol vo ust ai so kesice bomboni...Taman da go uklucam aparatot - kerkami pocnuva da se davi od bombonata....Mm sripa pocna da i buta race da ja vadi bombonata ,jas pocnuvam da vriskam,deteto pocna da mi modree da se gubiuser posted image user posted image user posted image user posted image  Sreka naednas pocna da povraka da place,pa i dadov malce vodica ,edvaj ja vrativme pri sebe...Ja istusirav i sega ceo vreme vika : veke nema da jadam nikakvi bomboni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Uhhhh uste nemozam pri sebe da dojdam ni jas ni mm...Sto li ke pravev da nebese toj doma ili po skali kacuvajki da is e slucese ova????user posted image user posted image user posted image  Uhhhhhhh dusa nema vo meneuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1839
4.12.2011 14:08:17   
Ikana
aman be miana?!?!?!
najopasni se bonbonite za decinja, lele ne i davaj nikako da jade...ste imale golema srekja!!! Ajde ne se sekiraj sega, ne se plasi, dobra e i nisto ne i e, samo nema da jade vekje bonboni! Ti smiri se, ne treba da se nerviras! Gushni si ja malata i smiri se!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1840
4.12.2011 16:48:20   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

user posted image user posted image user posted image auuu da znaete sto mis e sluci lugeeeeee..... Pocnaa vrtoglavici ,go prakam mm po aparatot za pritisok...Vo meguvreme se kaciva kerkami od kaj svekrvami dole so edna bombona mentol vo ust ai so kesice bomboni...Taman da go uklucam aparatot - kerkami pocnuva da se davi od bombonata....Mm sripa pocna da i buta race da ja vadi bombonata ,jas pocnuvam da vriskam,deteto pocna da mi modree da se gubiuser posted image user posted image user posted image user posted image  Sreka naednas pocna da povraka da place,pa i dadov malce vodica ,edvaj ja vrativme pri sebe...Ja istusirav i sega ceo vreme vika : veke nema da jadam nikakvi bomboni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Uhhhh uste nemozam pri sebe da dojdam ni jas ni mm...Sto li ke pravev da nebese toj doma ili po skali kacuvajki da is e slucese ova????user posted image user posted image user posted image  Uhhhhhhh dusa nema vo meneuser posted image user posted image user posted image

Lele miana, strasno bilo toa. Nikako ne i davaj tvrdi bomboni, malecka e uste za niv. Vozrasni sme pa ni zaletnuvat bombonite a ne pa dete. Samo kiki i karameli davajte i.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1841
4.12.2011 16:51:10   
Mrs.Tinka

Mrs.Tinka

Sega mi tekna na edna smesna slucka so napreganjetouser posted image
Koga se operirav, na klinika mi rekoa nikako da se napregam i mi dadoa laksativ sirupce da si pijam za da nemam problemi...
Jas si se napiv od sirupceto i cekam...nisto....
si vikam ova slabo nekoe sirupce za decinja aj ke se napijam uste malku....nisto
Tret pat si vikam auu ova nisto ne deluva, jas pak ke si se napijam....
Odednas koga rece mi se odi, pa koga rekov trcaj, a ja ne smeev da stanam...a be me gledas letam do wcuser posted image
Za radijator sum se drzela Tinke i sum vristela mamo mamo dojdi user posted image
sega so ova isto...abe raat da ne si heheheehheeh

Abe kako ne zapamti kako se vika sirupceto, jas celo bi go ispila user posted image

Непосредна врска до пораките: 1842
4.12.2011 18:08:05   
Ikana
portalaks mislam deka bese...user posted image
Nejse, striive ke mi se povlecat posle bremenost ili ke si se setam vaka kako tigarce prosarana na meseto? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1843
4.12.2011 18:26:51   
Kockicka
Ikana i jas nemav ni edna strija no eve vcera mm primeti edna i toa znaes kakva golema e i plus ima i kako dupce na nea od sto mi ispukala i vo plava boja :( sega ako moze poslednite dve nedeli da stanam cela so strii :( a bas e na delot kaj sto najmnogu me mava user posted image dole na stomakot kaj sto mu se nozete ( kaj mene e karlicno i tamu me maa najmnogu :()

Непосредна врска до пораките: 1844
4.12.2011 18:52:20   
Mrs.Tinka
Ikana, ke se povlecat ama ne sosema. Nema da bidat modri i crveni i del ke gi snema, barem taka mi kazaa. I jas sum tigarce user posted image Toa ke ni bide za uspomen i dolgo sekjavanje na sostojbava user posted image

Непосредна врска до пораките: 1845
4.12.2011 18:53:56   
Mrs.Tinka
Letoska gi gledav na plaza- do sega ne sum primetuvala takvi raboti ama letoska gledav- skoro site sto bea majki so decinja imaa strii na  stomakot ili butovite user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1846
4.12.2011 18:58:53   
Ikana
Nisto Tinke i Kockicka...zavrsija bikini na plaza za nas...Sega vo prsluci za doenje ke se setame hehehehe
Ah pa mnogu ni e gajle, samo kolickata so bebcho vo nea da si ja gurame user posted image

Непосредна врска до пораките: 1847
4.12.2011 19:27:48   
Kockicka
hahahhaah e ako de jas veke si se zamisluvam po trenerki patiki i crvenata preubava kolicka so bebusot si ja kupiv dosta mi e od bikini :)

Непосредна врска до пораките: 1848
4.12.2011 19:31:14   
Kockicka
Inaku vp Sreda sum na Ctg i so Dr reba da ja odredime datata za carskiot a jas sum vo dilema kakva anastezija da odberam sinlna ili opsta imate li nekoe mislenje okolu toa

Непосредна врска до пораките: 1849
4.12.2011 19:40:52   
Mrs.Tinka
OPSTA da si zemes, nema da se pokaes. Drugarka mi zemala spinalna, ima trajni traumi od toa sto go slusala tamu- milslam na razgovorot megju doktorot i sestrite. Imalo i krv dosta. Postedi se od traumi e nejzinata preporaka.Inaku dali 30 min porano ili pokasno, ke si go vidis bebcho.

Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?