Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 1:08:57
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka
Blaze si ti miana, jas se nadevav deka vo bremenosta ke mi porasnat gradive ama nisto
Ke ti porasnat koga ke se porodis i toa kako - ne se sekiraj
Vi blagaodaram za srdesnoto dobredojde . Ova mora da go spodelam dragi moi so vas, denes bev po prodavnici da si kupam prsluce, mislev ke kupam najobicen pamucen bez zica i korpi, no dragi moi uzas jas si takov prsluk nemozam da izleguvam gradite mi izgledaat katastrofa mislam malecki. i pak si se resiv na varijata so epten slaba korpa i zica ama mnogu prijato go cuvstvuvav ako eventualno pocne zicata da mi smeta ke ja izvadam , taka si pomisliv.sto velite dali ovie prslucinja se stetni za gradite , jas mislam dokolku gradnikot ne te stega t.e ima neprecena cirkulacija na krvta nema sto da se stetni za gradite, il mozebi grsam , Pisete mi ! I jas Mrs .Tinka mislev ke mi nadojdat golemi za sega samo neceli 2 broja .
Mislam deka si zgresila zatoa sto prvo, mislam deka ne se dozvoleni prslucinja korpi i zici, vtoro, ne znam kako ne ti smetaat, treto, ako ne ti smetaat, ke ti smetaat :) cetvrto, kolkavi i korpi da stavis, koga ke ti porasne stomakot, gradite se gubat i pak nisto ne si napravila. Ne znaes jas kolku sum smesna, so ogromen stomak i gradi kako bubulici
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 2:02:25
fetusce
Denes si kupiv prsluci za doenje. Mnogu se prakticni i ednostavni, gradite za dva broja gradnik mi se zgolemile. Ne se so korpi, cist pamuk i tenki nemaa ni zica gore se mnogu siroki i polabavi a dole se malku stesneti nemaat ni lastik, ni zica. Edniot mi e so cipka a drugiot sportski beli se razbira. I dvata mozat od gore da se previtkaat za doenje. I toa dvata prsluka gi zemav po 150 denari eden vo edna prodavnica vo Cair.
< Поракaта ја уредил fetusce -- 6.12.2011 2:04:11 >
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 7:12:34
Ikana
Dobro utro zenski, kako ste mi? Eve jas od 5 i 30 sum budna, imav bolki nokeska pa si go podvitkav opasot i se spremiv za GAK! Se nadevam nema da me zadrzat, a ako doslo vreme, pobrzo sakam da se olesnam tufff Ve guskam site, ke pisam posle!!!
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 9:44:32
fila
da vi kaza,m sto mi se desi vcera otidov kaj maticniot da zemam bolnicki upat i na eho i koga me vide mi vika znaes deka papocnata vrvka na bebevo mu e zamotana okolu vrat i deka ne e dobra rabotava i jas ostanav zdrvena neznam od kade sega toa na krajot i vika aaa i zeludnikov nesto mu e prosiren poln mu e so vozduh me stapisa i jas pocnav da si placam vikam seriozno li e mnogu pa vika ne ne e mnogu seriozno i taka mrtov laden.A jas vo petokot bev vo cair na kontrola i nisto vakvo ne mi kaza doktorot rece se se e super i bas se iznenadiv i taka jas cela nok si ja pominav so nervozi i sabajlevo pak vo cair kaj mojot doktor sto ke me poraga da me vidi na eho i on vika se e normalno so bebevo i ne se panici dzabe vika neznam sto mu bila fintata za da te preplasi tolku
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 10:03:13
elenak
Лелее фила,аман, а која недела си? Јас мислам со врвката тоа и не толку страшно, како се замотала така може и да се одмота, или во краен случај ќе те пораѓаат со царски, важно е да се прати бебето дали напредува, ама ова другово не знам. Абе зошто одите кај повеќе доктори? И сега на кој ќе му веруваш? Јас во ваков случај би барала и трето мислење... Во секој случај ти посакувам да е се во ред и имај на ум дека грижи и нервози ти се најмалку потребни во овој момент
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 10:39:49
Cooper
fila od kaj mu vlegol vozduhot vo stomakot..bebeto e izolirano vo matkata ..samo te preplasile...se ke bide vo red ic ne se sekiraj..ako imalo neshto ke ti kazel i drugiot doktor.. cece81 dobredojde..prijatno druzenje vo tretoto tromesecie... inaku jas vo bremenosta stanav mn ladnokrvna..pred toa se nervirav koj sto ke kaze..ili zoshto bas mene da mi napravat taka..ili svekrva mi zosto da me nervira..a sega od koga ostanav bremena..ne registriram nikoj..7 meseci ne i se imav javeno na sveki..pa resji da se izvini za se sto mi napravila ..svativ deka vaka mi e mn poubavo i sum mn posrekna..pozdrav
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 10:50:46
Fiao
Dobro utro. Eve me mene, denes, ziva nenaspana, pa cel den mi e poremeten... Ikana, pak ti natamu,a? Ajde ako doslo vreme togas so lesno neka e, a ako seuste treba da se ceka, daj boze sto poskoro domce da te pustat. Imam edna drugarka koja bese isti termin so mene, ama razbrav deka vcera me pretrkala i rodila kerkicka , bas prijatno me iznenadija . Jas denes denov ke go minam spremajki se za pregled, a sakav i da potsredam doma, ama pravo da vi kazam nekako tolku se osekjam omalaksana, glava davam deka mi e zelezoto pak nisko... Inaku, vo kontekst na muabetot, ne bi mozela da kazam deka ima lugje koi ne mozam da gi "podnesam" toa e sepak premnogu silen zbor za mene, ama definitivno ima lugje koi mnogu pomalku gi toleriram od prethodno.. ama kolku e od bremenosta ke vidime posle toa
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 11:38:38
kremco
Dobro utro. Eve me mene, denes, ziva nenaspana, pa cel den mi e poremeten...
Isto...
So srekja na pregledot,fiao ti uste vo grupava
Lele Fila stvarno si dozivela strest,a toj lekarot e kje videl on da me nacekal mene,tolku sum ogorcena od lekari i od cel svet...Sekoj misli samo na sebe...
Jas uste so bebeskite raboti,sega postelnina,pernici i mecinja peram...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 11:47:44
Kockicka
cece81 dobredojde..prijatno druzenje vo tretoto tromesecie...
A sto se odnesuva za ljugeto koi ne gi podnesuvam se stavam na ignore stanav mnogu poladna od prethodno nisto ne me zamara ama kako znam vo sekunda da odlepam pa i da isplasam nekoj sto ne ja znae ovaa moja nova osobina
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 12:13:28
*Elena*
Aj dobar den na site, i dobredojde na cece81. Muabetot so prslucite, jas uste nemam zemeno prsluk za doenje, neznam uste kolku ke mi porasnat gradite posle ragjanje, ama eve go kaj i da e ke bide. Cela bremenost ja pominav so meki sportski prsluci od pompea, nemaat ni zici, ni lastici
Sinoka ve sledev do kaj 21h, potoa imav mnogu jaki bolki vo kicmata i gorniot del od stomakot, i toa mi traea 4h, se povtaraa na sekoi 20 min, i konecno koga mislev deka ke se spremam za vo GAK, negde okolu 1:20h mi prestanaa i si legnav. Cudno bese sto na sekoe bolenje idev vo wc i mokrev kako luda, a nemav ni gram tecnost ispieno. Sega od sabajlevo sum kako utepana, i osekam nekoi mali bolki ama vo dolniot del na stomakot kaj jajnicite, i se spremam za nova tura bolki (ako pocnat)
A za muabetot so odbivnosta kon nekoi luge, jas i pred bremenosta ne bev nekoj sto mnogu tolerira, ama sea pa ic, i jazikot mi e stalno pobrz od mozokot , ama ne mu se zamaram mnogu, sea i na toa ako mislam .
Ajde pozz i ubav den, ako ima nessto novo ke ve izvestam
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 12:34:36
Kockicka
Moze do vremeto ke ni e takvo nikakvo tmurno a jas se zdrobiv od pravnje jadenje ko malo dete sega jadev eurokrem i casa mleko :) pa neli decata toa najmnogu go sakaat:D
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:07:17
miana
Dobar den..Da se prijavam i jas vo klubot na nenaspanite....Na sekoi 10 min stanuvav za vo toalet... Okolu 03h se rasoniv i nikako da zaspija...Taman zaspav okolu 09 h sabajle me baraa od rabota da me prasaat nesto i taka jas pak ziva neneaspana..Se nadevav deka ke si legnam posle so kerkami ama se kaci sveki i mi vika denes jas da sum napravela rucek ( taa sprema za slava uste sega sv.Nikola - a togas mi e i trmin ) I jas imav nekoi tupi bolkui vo stomakot ama daleku od porodilnite ( znam jas kakvi se tie ) Inaku sekoja vecer se custvuvam loso so vrtoglavici i meram pritisoki sekoe merenje mi e 136-7 so 69-70...Inaku za nervozata jas sum promenliva..nekogas mnogu se narviram a nekogas nisto ne dopira do mene... A toa deka mnogu luge ne gi varam od kako ostanav bremena i deka mi zbori ustata poveke - taka e ...Na rabota poslednite denovi bev kako da mi ubile nekogo pa po site vikav i za gluposti im se derev i pravev kako da e nesto strasno ...Nekako ic ne kutam ,sto mi lezi toa kazuvam ,samo so moive doma ( sveki i kompanija ) sum potolerantna bidejki moram Za prslucive gledam set kometrirale: jas bez korpa nemozam...Kolku mi se golemi,mora da mi bidat i uljudeni..tie za doenje ne mi se svigaat kako mi stojat i mislam deka nema ni da gi koristam ...
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:09:26
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka
Moze do vremeto ke ni e takvo nikakvo tmurno a jas se zdrobiv od pravnje jadenje ko malo dete sega jadev eurokrem i casa mleko :) pa neli decata toa najmnogu go sakaat:D
hahahah da ti kazam deka i jas imav namera ova da pojaduvam ama koga sveki mi kaza deka imame piperki so pavlaka - razmanav,pa zemav sprziv lepcinja i jadev so pavlaka so gambicki
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:16:36
Mrs.Tinka
Dobro utro! Fila ne mu se sekiraj, toj d-r sto ke te poragja si znae. A dali papocnata e zamotana ili nezamotana ke pokaze ctg-to. Vo sekoj slucaj, toa ne znamci deka ke se porodis carski, moze i spontano, zavisi kolku e zamotano i dali voopsto e zamotano. A od doktori i jas isto kako kremco, mn sum razocarana. Posebno od maticniot. Vo osma ili deveta nedela mi rece deka vnatresno krvaram i deka ke imam spontan, da odam doma i da go cekam momentot. Srekja sto otidov za vtoro mislenje posle 2 dena, inaku od stres ke pobacev. Toj vtoriot doktor se iskina od smeenje za dijagnozata i mi rece da ne se sekiram ic. Eve me deveti mesec. Ne se odi kaj sekogo. A golem del od niv ti pravat stresovi za da na kraj ispadnat junaci! Demek oni da ne bile, nisto od bebevo, svakjas? Inaku i jas imam nesonici, vo 4 sabajle si ja pustiv masinata da pere :). mm ke me ubiese . Vikam deka eftina strujata hahahah. Odma znaese deka lazam. Fiao, go znam toa cuvstvo na smalaksanost od anemija, veke 2 meseci pijam tothema ampuli i toa po 2 na den i ja opraviv krvnata slika. Pies nesto? Znaes deka e mn bitno sega na kraj da ja popravis krvnata slika? Nemoj da se zalazuvas so apcinja, slabi se.Samo ampuli. A da ve prasam nesto, dali konzumirate mn tecnosti? Jas tolku mn ozednuvam, sto pijam k voda od sise ili juice direkno od ambalaza :))) ne mozam da docekam da gi otvoram (zboruvam za nokje). A nikogas ne sum bila po tecnostite!?
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:31:29
Cooper
jas pijam mn voda od pocetokot na bremenosta..i bidejki pijam od sise imam orientacija kolku ispivam..letoto 5-6 litri a sega po 3-4 zavisi..pak mi se pie ama me mrzi na studenovo da odam vo wc celo vreme .ednash duri pomisliv da ne imam sheker sto tolku pijam voda..i pravev ispituvanje ama sreka nemam ..sega se naviknav najkasno do 10 pijam voda i posle ne stanuvam mn za vo wc.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:44:32
mila28
Zdravo kako ste, ledam dosta ste pisuvale denovive..edvaj procitav se Jas da se pofalam nemam poveke kiselini i sega mozam da spijam bez da budam na sekoj saat, eventualno za vo wc 1-2. Sega sum 38+2 i e dosta spusteno, od gradite do stomakot imam ogromen prostor...zato i kiselinite se smirija, ne mava bebeceto poveke vo dijafragma i da go podiga zeludnikot.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:49:45
mila28
Fila ne se sekiraj e super, btw doktort sto ke te poraga znae , stom ne primetil nisto takvo znaci nema mesto za panika, a za papocnata vrvca dali e okolu vrat ili ne, pa ni toa ne e strasno..stom odis na ctg se sledi rabotatat na srceto na bebeto. Mene Dimcev mi kaza deka na 70-80% bebinja papocnikot im e uvrten okolu vratot ili gradite. Na kolku poveke doktori odis tolku razlicni mislenja ke dobies, nema sansi dvajca ad kazat isto, sekoj se vodi od svoe iskustvo.
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:53:11
miana
mila28 jas i ti epten isto cekorime 38 + 2 ..Jas vo petok sum pak na konrola i na ctg ...Bas ke bide interesno..Koja prva,jas i li ti//?Vikaat vtoroto bebe porano iskacalo od prvoto..Mene prvoto mi izleze tocno na termin pa sega ke vidime so ova kako ke bide Ti prirodno li ke se poragas????
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 13:56:48
mila28
Da taka vikaat deka prvorotka navodno podolgo go nosi, jas ne veruvam vo toa rekla, kazala..ke vidime. Inace planiram prirodno, spontan poragaj bez anestezii , epiduralna vo cair pa ke vidime..moze sega taka mislam koga ke me fatat bolkite ke smenam mislenje i ke placam za epiduralna
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 14:22:33
zaibi
zdravo zenski jas vlegov vo 33 nedela ama denes nekako kako glavata da me boli dali sum nastinata ne znam sto e a plus vcera umrev od ovaa candida cel den me cese pa duri od koga staviv krema prestana denes sum dobra so nea ne me cese moram da prodolzam da kraj da ja stavm kremata inace majkami mi vikase so kamilica sa se mijam ili soda bikarbona za candidata ama ne znam nekako strav mi bese pa si se mackam so kremava pisete mi ako imate nekoe iskustvo so candidata i sokoristenjeto na kamilicata ili soda bikarbona fala mamicki
RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27... 6.12.2011 14:29:25
vitalis
E zdravo, jas celo vreme pijam mnogu voda i bez sise ne izleguvam od doma, a da ve prasam dali pocnavte da otekuvate.....na tolku voda.I imam mnogu apetit se sum gladna , postojano jadam, i pocnav pak mnogu da spijam kako vo prv trimestar ili moze e od vremeto. E deneska odam vo kupuvanje celo vreme vikam ima vreme ama da ne me iznenadi . Jas so prvoto dete nemozev da nosam nikakov gradnik me stegase, cesase, pa i tie za doenje obicnite , togas se gradite senzitivni. Prasanje : kade moze da najdam aparat za odmolzuvanje ama elektricen ne tie na raka i normalno da ne e skap. Ikana stiskaj zabi jas i ti imame uste za nosenje.....
Бременоста е период исполнет со радост, исчекување и природни промени ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?