|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
1.12.2011 12:54:24   
*mika*
Dobar den i od mene :) nie od sabajle si bevme na CTG i eho. Interesno bese na CTGto, pokazuva nekoi mali kontrakcii, sto jas ne gi osekjam, osven edna. Bas me zabole onaka malku meseto, i mi premina na kicmata, i gledam na toa diagramot ja registriralo kontrakcijata :) ama ne mi preminuvaat poveke od jacina 45 (neznam kolkavi se vistinskite, do koja brojka idat :) inaku malava bucka, bucka vise pocnav da se mislam kako li ke ja ragjam user posted image  mora malku da propesacuvam povekje da se podotvoram, ama na ladnovo ic ne mi se seta.. Drugoto e ok, plodova voda malku namalena i placentata e seuste vo dobra sostojba. Naredno CTG mi zakaza u ponedelnik :) zacestija i CTGnjata vekje ne se na edna nedela :) taman ke bidam 40ta nedela user posted image

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 1701
1.12.2011 12:56:43   
@Mila@
Miana na klinika se nosi eden upat mesecno i se plaka samo prviot pregled ako pravish eho ili ctg... site sledni vo mesecot ne se naplakjaat,jas vcera bev i deka 30 posleden den od noemvri mi vika a ne treba nishto za sledniot pat samo nov upat donesi, a ako idesh kaj stamboliev denes moze pak so mm da se najdete vo cekalna kikiki

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1702
1.12.2011 13:04:04   
*Elena*
Ok, fala vi za infoto, ke idam sabajle pa vajda ke se snajdam, ako ne ja najdam taa doktorka, ke idam kaj koj bilo, samo da zavrsam rabotauser posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1703
1.12.2011 13:09:48   
@Mila@
moze li tie sto pravle veke ctg da ni raskazat na kratko kako e kolku trae obicno znam deka ima 2 sondi edna go sledni srcenceto na bebeto, a drugata kontrakciite na matkata,kolku kako se ubavi kvalitenti  kontrakcii ????
Znam deka e pozelno da si jadena pred da pravic ctg po moznost neshto blago za da ne bide uspieno bebeto.

Непосредна врска до пораките: 1704
1.12.2011 13:34:40   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

A kade se odi na pregledi sega vo drzavna, vo novata zgrada nekade ili? Treba da idam utre sabajle kaj nekoja dr. Marija, pa neznam kade tocno da ja baram...ako znae nekoj neka pise...ne sum bila na pregledi vo drzavna do sega.

Ako mislis na dr.Marija Hadzi Lega, e mn dobra doktorka. Jas bev kaj nea, vo novata zgrada na prizemje, desno na kraj. Inaku vlezi vo novata zgrada, daj ja kniskata i ke ti kazat kade da odis.

Непосредна врска до пораките: 1705
1.12.2011 13:40:20   
*mika*
Mila, CTGto trae 15-20 min, ke te legnat na grb i ke si uzivas. Eventualno ako nemozes na grb da lezis, ako ti e tesko, prasaj si malku na strana ako moze da te namestat. Inaku da, pozelno e da si jadena pred toa, i blago plus, pa duri i kafence ili kokakola, zavisi sto ti ja razmrduva poveke bebuskata :) i jas pred da legnam na krevetot tamu ja razmrduvam, levodesno, ja protresuvam, taka mi se budi user posted image  inaku spanka e po sabajle user posted image  a i vo tekot na tie 20 min mozes da ja razmrdas so kukovite, mene taka mi napravi prviot pat sestrata deka bese uspana user posted image  i da vidis kako odma se buni user posted image  isto primetuvam ako pravam muabet, ili se smeam, povekje reagira, ili pak na mm, ako on i pravi muabet, togas najmnogu si klocka :) zemi go mm so tebe, neka ja maltretira user posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1706
1.12.2011 13:41:32   
Ikana
mila, te legnuvaat na krevet,
ti stavaat 2 sondi, edna pogore, edna podole na stomakot
i te ostavaat taka od 10 pa do 30 min
i tolku e user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1707
1.12.2011 13:43:44   
@Mila@
tnx mika a za visinata na kontrakcii koga se slabi a od koga pocinjaat vistinskite ... zs koleshka na majka mi denta koga se porodi sabajleto na ctg beshe i ona ni bolki ni nishto i sestra i rekla pa ti kontrakcii imash ,a ovaa a ne ne mi e nishto mora jas na rabota ddv prijava da dadam do 3 na rabota beshe a vo 8 vecerta se porodi ....blazesii i

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1708
1.12.2011 14:17:36   
*Elena*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

A kade se odi na pregledi sega vo drzavna, vo novata zgrada nekade ili? Treba da idam utre sabajle kaj nekoja dr. Marija, pa neznam kade tocno da ja baram...ako znae nekoj neka pise...ne sum bila na pregledi vo drzavna do sega.

Ako mislis na dr.Marija Hadzi Lega, e mn dobra doktorka. Jas bev kaj nea, vo novata zgrada na prizemje, desno na kraj. Inaku vlezi vo novata zgrada, daj ja kniskata i ke ti kazat kade da odis.

Da Tinka, taa e doktorkata, fala ti mnogu za informacijatauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1709
1.12.2011 14:48:09   
Ikana
Tinke denes polna 34, od utre vleguvam vo 35user posted image
Kaj mene i da panicam, dzabe e, sekoj den mi e plus...taka da si se pomiriv vekje user posted image
Sega samo gledam cokolatce nekoe da si lapnam, si pravam nekoi filmcinja, si lezam i se pravam na tosho da ti kazam pravo, inace kaj ke ni bese krajot ako se panicevme i plasevme...moja taktika: uzivancija!!!

Zdravo!
Kako se rr-mamicki denes? Dali sme site na broj? user posted image

Ikana, koja nedela si ti? Jas poveke ne veruvam na prognozi. Sto paniki bea pred nekoj den, bolki, pa dezurni, pa sega aber nemame. I mene mi rekoa deka ke sum se porodela porano poradi postelkata, ama eve me 37+5.
Sestra primase lekovi za poddrska so dvete deca, i lezese 9 meseci, pa gi prenosi. Aj da ne se panicime tolku, ke ni bide krivo sto sme go pominuvale vremeto vo stresovi.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 1.12.2011 14:56:47 >

Непосредна врска до пораките: 1710
1.12.2011 14:49:42   
KRISTIJANA*
eve me i mene da se prijavam deneska sum 40+1 :))) vo izvestaive od rr sto mi stigaat po nedeli mi stignalo dobredojde na moeto novorodence od 1-4 nedeli :))) a srcko moj uste go nema ..... utre sum na ctg ...pa da vidime ...pozz do site

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

Непосредна врска до пораките: 1711
1.12.2011 15:06:38   
miana
hehi....eh eve me i mene..Iscistiv i dosta e  za denes...Se izmoriv bajagi...Nikoj ne mi odgovoril za vaginaletive izgledna nikoja ne gi koristiuser posted image  Inaku jasno mi e toa so upatot....A kaj stamboliev bev zavcera za bolovanje i si pomuabetivme fino - lepo user posted image  pa nemam namera da odam pak kaj neguser posted image  -dosta mi  e user posted image
Lele luge se osekam kako tronta,mnogu sum interesna,trenerkive edvaj me zbiraat ( na sveki se user posted image ) mi zirka meseto user posted image  Sega ke probam da odmoram malce da go uspijam pogolemkovo zverce pa da mozam na raat da se istusiram inaku nema mrdanje

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 1712
1.12.2011 15:39:26   
Kockicka
Hello i od mene denes jas cel den si se setav po sonceto :) sega e na red da si ja fatam pegata za user posted image da ne me fati so neizspeglani spikozni :D

Непосредна врска до пораките: 1713
1.12.2011 15:46:33   
miana
of ne spomuvaj pegla...Kolku mnogi imam za peglanje...Sam onovite mi se ispeglani a astarite od kerkami se samo isprani i cekaat pegla..>mene mnogu me boli kicmata koga stojam podolgo vreme i neznam kako ek isteram..Malce po malce

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1714
1.12.2011 16:13:18   
Kockicka
zemi si stolce i sedejki peglaj si :D

Непосредна врска до пораките: 1715
1.12.2011 16:19:40   
miana
auu taka pa ic....Nikako ne me biva,ni da sedam ni da stojam....

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1716
1.12.2011 16:27:09   
miana
temava denes nekako zaspana user posted image  Kaj ste be decki???/ Ve nema nikade??Odmarate li ???

Непосредна врска до пораките: 1717
1.12.2011 18:40:23   
miana
Kaj ste be memicki??/Sigurno odmorivte do sega??? Moze ni nekoja bila na pregled? Ajde pisete kako ste pominale? Moevo bebule mnogu nemirno denes - masala,ama i mama jade blegicko i taa reagira.... Kako ste vie? Lele Dorotea ja nema tuuu barem da zanevme kako e????

Непосредна врска до пораките: 1718
1.12.2011 20:20:44   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Tinke denes polna 34, od utre vleguvam vo 35user posted image
Kaj mene i da panicam, dzabe e, sekoj den mi e plus...taka da si se pomiriv vekje user posted image
Sega samo gledam cokolatce nekoe da si lapnam, si pravam nekoi filmcinja, si lezam i se pravam na tosho da ti kazam pravo, inace kaj ke ni bese krajot ako se panicevme i plasevme...moja taktika: uzivancija!!!

Zdravo!
Kako se rr-mamicki denes? Dali sme site na broj? user posted image

Ikana, koja nedela si ti? Jas poveke ne veruvam na prognozi. Sto paniki bea pred nekoj den, bolki, pa dezurni, pa sega aber nemame. I mene mi rekoa deka ke sum se porodela porano poradi postelkata, ama eve me 37+5.
Sestra primase lekovi za poddrska so dvete deca, i lezese 9 meseci, pa gi prenosi. Aj da ne se panicime tolku, ke ni bide krivo sto sme go pominuvale vremeto vo stresovi.

Ajde ke izdrzime. Jas pak so Clexane, do kraj user posted image . Dobivam ludi idei da krevam plakar ili nesto takvo. Uffff mi se zdosadi, stani sabajle inekcija, navecer inekcija. Arno se nauciv sama da gi stavam, inaku sekoj den pali kolata i po ambulanti, denje-nokje. Koga sme kaj cokolatcata, denes izedov 400gr eurokrem user posted image . Na nervna baza bese- koga gi dobiv rezultatite od transfuziologija user posted image .

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1719
1.12.2011 20:48:18   
vitalis
Miana ti si so vtoro bebe, kako mene izvinite za dr neznam, se mislam sto da dokupam sega novo od bratceto alistata gi spremiv, dali za zimava ke kupuvas poveke zimski alista na primer nesto podebelki spikozni, hulahopki za bebe itn.Ednostavno imam zaboraveno sto kako bese......user posted image user posted image a pogotovo sto sega e zima i tesko za susenje.......,

Непосредна врска до пораките: 1720
1.12.2011 21:10:55   
kremco
Sto si pravite mamicki?
temava slabo nesto denovive,uspeav da procitam...

Cestitki za AnaMari user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image neka e ziva i zdrava kerkickata...Jas Pocnav so perenje na bebeskite alista vcera na 90 so merix deciji sapun prasokot,bez omeknuvac na 90 stepeni i imam premnogu bebeski alista bodija,benkici i pizami,ogromni tri jumbo vrekji od 20 denari,i toa e samo do 6 meseci...Majka mi ima presa pegla za alista i mi gi ispegla,e sega edno prasanje dali morase da se peglaat bidejkji vo susara se suseni zeski bea...???

Jas vlegov vo 36tA se zdebeliv 15kguser posted image a sakav tolku da bea do kraj...

Pozz za site,
miana jas sega go isprimav neopenotranot i nemam reakcijauser posted image
ZA DVE NEDELI NA PREGLEDuser posted image

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1721
1.12.2011 21:24:30   
funny
Hello pa resiv i jas da pisam denes kako sum pominala na pregled.Bebuska super si raste jas otvorena 1.5 sm plodova voda dovolno vodenjak cel od bolki ni b doktorkata se cudi na ctg malku pospana pa utre pak inace 40 nedela utre kraen termin :).Pa da ve prasam kako ide toa so carski dali moze utre koga ke odam da zakazam ili nema da mi dozvolat neznam kako idat tie raboti zosto cucava aber nema da izleguva a malku se plasam prirodno zs ne otvorena a bolki ne trpam pa dali ke se otvoram pa dali ne me faka strav. i sega sum na dva pameta vie sto mislite? predlog nekoj nesto ?

Непосредна врска до пораките: 1722
1.12.2011 21:41:09   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: vitalis

Miana ti si so vtoro bebe, kako mene izvinite za dr neznam, se mislam sto da dokupam sega novo od bratceto alistata gi spremiv, dali za zimava ke kupuvas poveke zimski alista na primer nesto podebelki spikozni, hulahopki za bebe itn.Ednostavno imam zaboraveno sto kako bese......user posted image user posted image a pogotovo sto sega e zima i tesko za susenje.......,

Vitalis jas sum so vtoro bebe i vtoroto mi se raga vo ist mesec so prvoto i e ist pol so prvoto...Prvata ja rodiv 24 ti dekemvri a ovaa termin mi  e od 19 ti do 22ri takada alistata sto gi imam za bebeto za pocetok site mi se zimski..i vnukami se rodi vo jaunari i od nea imam zimski alista...e sega normalno si kupiv i po nesto novko na primer za vadenje od bolnica novo plik kebence,novi hulahopcinja,spihozni,bodi,i patuncinja i kapce....Si kupiv novo peskirce za prvoto banjanje i takvi raboti....A od kerkami i vnukami imam eden kup spihozni i bodinja i peleni i corapcinja i peskircinja i se ,ama bukvalno se i toa imammnogu skoro novi alistenca a baska sto ke mi nosat na povojnica i bukvalno nema da znam kaj da gi stavam i redam alistencava....Ako ti se ist pol dfecata i ako imas zimski alista za pocetok kupi si samo po nekoe stvarce za vadenje od bolnica,za banjane,pizamki i sl od se po edno i baska sto ke ti nosat da ne se trupas so alista...Toa ti e moj sovet...e sega jas pred meec dena si kupiv i masina za susenje alista bas od ovaa pricina sto bebeto mi doaga vo zima a e vtoro i bidjeki ednata terasa na koja sto susev alista ja zatvotriv ( ja naptravivme detska soba ) i nemam kaj da gi susam...Susarata mi ima programa za bebeski alista i gi vadi skoro kako novi,megutoa jas si sakam da si gi prepeglam za sekoj slucaj ...novite alista vo nikoj slucaj ne gi peram na 90 stepeni tuku na 30 i samo so omeknuvas,pa potoa vo susara i na peglanje,,Ne skaam neobleceni da gi upropastam- toa e moj stav....

Непосредна врска до пораките: 1723
1.12.2011 21:43:41   
miana
kremco ti nemas reakcii od neopenotranot ama jas ete imam i toa najverojatno alergiska reakcija...eve od polyginaxot mi e super,nemam nikakvi problemi  i niv ke gi koristam 6 dena pa ako ima potreba ke gi zemam uste 6 dena. Ste se razbudile fala mu na boga...inaku puknav od dosadauser posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1724
1.12.2011 21:46:52   
miana
funny aj i tebe da ti pisam user posted image  Koga bev ptred dve nedeli na pregled vo GAK imase edna preplasena zenicka ( ima pisuvano ) ne dozvoluvase vaginalno da ja pregledaat - im placese tamu i gi prasa :moze li carski da se poragam ?I tie i odgovorija vaka : eee toa bogami nemoze...Ne e toa tuku taka koj kako saka ,carski se pravi samo koga ima potreba a inaku NE...
Taka jas slusnav i zatoa i ti pisuvam..e sega ako imas nekoj covek tamu da ti sredi rabota da se porodis carski OK ama inaku tesko...Ili pa privatno da si odis i tamu mislam deka moze da si odberes...

(Одговор на членот funny)
Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?