|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
30.11.2011 18:36:32   
zaibi
zdravo i od mene
ajde iskusni mamicki kazete mi sto e rboatat zasto nasabalje prstite od racete kako da mi se oteceni
a ne se koga gi svitkuvam osekam kako da se oteceni
a plus toa kaj papokot od levata strana se nesto kako da me tegni
dali e toa bebeusot
lele celata suz zbrkana se sto osetam so strav go primam zs prva bremenost mi e a i panicarka br 1 sumuser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1676
30.11.2011 20:09:14   
Ikana
za prstite neznam, ama toa sto te pritiska kaj papokot e bebeto, zavisi samo kako e namesteno i te udira!
i ne panici ama bas za nisto, toa ic ne pomagauser posted image

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1677
30.11.2011 23:22:19   
Fiao
Devojki, ako ima voopsto nekoja budna, dali znaete otprilika kolku e na GAK, CTG i vaginalen pregled?
Fala odnapred user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1678
30.11.2011 23:37:46   
Kockicka
Izgleda site spijat nema odgovor na tvoeto prasnaje :)

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1679
30.11.2011 23:42:55   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Devojki, ako ima voopsto nekoja budna, dali znaete otprilika kolku e na GAK, CTG i vaginalen pregled?

Mislam deka okolu 150 denari so plavo kartonce e ctg...ama ne sum bas sigurna...nema li tvojot maticen ctg? a kaj kje se poragjas ..izvini ne sum bas vo tek...mnoguuu ste user posted image

< Поракaта ја уредил Andriance -- 30.11.2011 23:44:14 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1680
30.11.2011 23:49:30   
Kockicka
Mene denes kako za prv pat ctg i zedoa 230 denari a mi rekoa za sekoj sleden po 50 denari ama zboram za Gevgelija - mislam deka sekade cenata treba da e ista

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1681
30.11.2011 23:55:08   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Mislam deka okolu 150 denari so plavo kartonce e ctg...ama ne sum bas sigurna...nema li tvojot maticen ctg? a kaj kje se poragjas ..izvini ne sum bas vo tek...mnoguuu ste user posted image

Pa jas planiram vo drzavna, a maticnata kolku sto znam nema CTG, jas odev vo dijagnosticki centar

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1682
1.12.2011 0:03:29   
Kockicka
Inaku Fiao Ctg e mnogu interesno prvo ne ti se veruva deka nekoe tolku malecko srcence moze tolku silno da cuka :D
user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1683
1.12.2011 0:23:45   
Mrs.Tinka
Cestitki ana mari, da e zdrava i ziva LARA! Pisi nesto poveke za momentot koga se zapoznavte so LARA :)! Kakva e ?

Miana, sto mislese koga rece "podobro im e na prvorodkite, ne znaat sto gi ceka" ili taka nesto? Leleee ne me zagrizuvaj sega bas na kraj. Inaku go prasav doktorot sto vaginaleti da zemam za iscedokot sto go imam, mi rece NISTO! Stom brisevite se negativni, nemalo potreba nisto da se stava. probaj so nesto prirodno, kamilica, soda bikarbona....

Bas ste bile vredni denes, ste pisuvale- edvaj ve docitav! Jas cel den cistam, mi se ukoci kicmata. Od bolkite sto me ispanicija vo sabotata, nema ni B. Utre na transfuziologija da vidime do kade se d-dimerite ako mi prepisat Clexane po ne znam koj pat mislam deka ke napravam se za da se porodam. Uf kolku mi zdosadi, bockaj se sabajle, bockaj se navecer, DOSTA EEEEEEE! kako ne se porodiv vo sabotata, pa da raskrstam so Clexane i da go gusnam moeto najslatko user posted image ! Mozebi ubavo sto se sluci toa vo sabotata, si go pobediv stravot!Nekako sega se cuvstvuvam po spremna!
Pozdrav do site, ubavo da si spete vecerva!

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 1684
1.12.2011 9:21:24   
Ikana
Lele Tinka aj da se spasis vekje ednas!!! Mnogu zamaranje so clexanite!!!
Eve jas da se prijavam posabajlecki, nokeska ok spiev, regular stanuvanje za vo wc, onaka 3 ili 4 pati, vekje ne se ni budam za da stanamuser posted image
Malku osekjam nekoe pritiskanje odvreme navreme, no se nadevam ne e nisto strasno, baska sega dodeka ne mi pukne vodenjak ne priparuvam do GAK user posted image
Se nadevam toa ke bide nekade za 2 nedeli minimum!!!
Redovno si go koristam Crinone, sekoja vecer, i ete kolku tolku dobivame na vreme...
Gushki zenski!!!

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1685
1.12.2011 9:35:03   
AnnaMolly RR

jas vo cair odev stopati na ctg i ne plativ ni denar

Live and let live

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1686
1.12.2011 9:37:52   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

jas vo cair odev stopati na ctg i ne plativ ni denar

Исто и јас user posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1687
1.12.2011 10:23:50   
zaibi
dobro utro zenski
jas nokeska pospav malku ama pak redovno vo wc
utre sme na kontrola nekako panika me faka sekogas pred kontrola ne znam zasto
inaku poslednite 3-4 dena na sabalje ne mozam da se osvestam a se budam vo nokta ne znam sto e rabotata i kade i da sednam dremka me faka , vaka ne mi se slucuvalo ni vo prvite meseci od bremenosta user posted image user posted image
user posted image bese pomiren nokva ne me tegnese mn ama za toa sinoka mi naplati ubavo user posted image user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1688
1.12.2011 11:05:12   
@Mila@
hello nie ushte sme vo neshe utre mi e kraen termin,a bebushov si plivka ushte vo mesheto...bev vcera na pregled samo na eho me gledashe postelkata bila oki, voda imalo dovolno bebushot e popraven 500 g za 2 nedeli sega sme 3,500 g pppp mashala..ako prduzi vaka da ne iskaca ke rodam bebe direkno za vo skolo kikiki.tek vo ponedelnik sum pak na pregled vajda ctg za prv pat ke mi pravat i taka zenski mene malce panika me fakja koga nemam bolki sakam da gi imam da iskoci vishe ednash zs mora nekoj den da izleze...a koga ke me podboli neshto ufff stravce mi e.

Непосредна врска до пораките: 1689
1.12.2011 11:20:07   
*Elena*
Dobar den, eve me i mene, ne tolku naspana, nemiren bese user posted image cela nokuser posted image .
A eve vlegovme i vo drug mesec, @Mila@ sega tvojot termin ke go brkameuser posted image , posto nasiot pominauser posted image .
Duri si vikam sto ubavo im e na tie so zakazan carski, ne mu ja mislat celo vreme, na sekoja bolka i koga li ke bide, ama operacija si e operacija. Aj da vidime kako ke pomine i ovoj den cekanjeuser posted image . Pozz i ubav den na site...

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1690
1.12.2011 11:27:04   
miana
dobro utro ili den user posted image  i od mene...eve sum,doma se spremame da si doruckuvame.... Nokeska nemase spienje za mene - 100 pati stanav..Inaku gi kupiv polyginax  i mnogu sum srekna deka ne me pecaaaaauser posted image user posted image user posted image    Koga ja staviv tabletava bev kako zajace isplaseno i cekam da me zapece ama fala mu na boga - ne me pecelo..Znaci definitivno imam alergiska reakcija od neopenotran forte...Dzabe si dadov 600 denari - ako mu trebaat na nekoj da mu gi dadam neka kaze..Ima 6 tableti vnatre....Vi posakuvam ubav den,jas odam da pojaduvam

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 1691
1.12.2011 11:27:59   
*Elena*
Lele luge ne mi se veruva deka na forumov, na Moja Stranica mi pisuva Vozrast na vaseto dete: 1 do 4 nedeli, Dobre ni dojde drago novorodence!user posted image user posted image user posted image , a od novorodence ni N, do vcera bese: vasata bremenost, 40 nedeli, trebalo da prodolzat, sega 41 nedelauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1692
1.12.2011 11:29:59   
@Mila@
ke si terame nie *Elena* do kraj izgleda :) i 42 ke ne fati kikikiki

Непосредна врска до пораките: 1693
1.12.2011 11:34:19   
*Elena*
Kuti, a tolku mislev deka porano ke bide, nego gi nema tie sto bea so mene vo termin, Kristijana i lili mislam deka bea...da ne se olesnile vekeuser posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 1694
1.12.2011 12:00:21   
Fiao
Aj dobar den i od mene. Jas denes trebase da odam na CTG i pregled, arno ama pregledot mi go prezakazaa za vo vtornik...user posted image
Malku se razocarav, stvarno go ocekuvav denov so netrpenie, ali sega toa e sto e, ke si go cekam vtornik so netrpenie user posted image
Inaku eve me veke poleka ja polnam 38mata nedela i cudna rabota seuste se cuvstvuvam odlicno, navecer skoro i voopsto ne se budam, bolki nemam nikakvi, lazni kontrakcii seuste neznam sto se, a i bebkava nesto mnogu e mrzliva denovive...
Ve pozdravuvam user posted image ! user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1695
1.12.2011 12:18:13   
Mrs.Tinka
Zdravo!
Kako se rr-mamicki denes? Dali sme site na broj? user posted image

Ikana, koja nedela si ti? Jas poveke ne veruvam na prognozi. Sto paniki bea pred nekoj den, bolki, pa dezurni, pa sega aber nemame. I mene mi rekoa deka ke sum se porodela porano poradi postelkata, ama eve me 37+5.
Sestra primase lekovi za poddrska so dvete deca, i lezese 9 meseci, pa gi prenosi. Aj da ne se panicime tolku, ke ni bide krivo sto sme go pominuvale vremeto vo stresovi.

Непосредна врска до пораките: 1696
1.12.2011 12:22:47   
Mrs.Tinka

Aj dobar den i od mene. Jas denes trebase da odam na CTG i pregled, arno ama pregledot mi go prezakazaa za vo vtornik...user posted image
Malku se razocarav, stvarno go ocekuvav denov so netrpenie, ali sega toa e sto e, ke si go cekam vtornik so netrpenie user posted image
Inaku eve me veke poleka ja polnam 38mata nedela i cudna rabota seuste se cuvstvuvam odlicno, navecer skoro i voopsto ne se budam, bolki nemam nikakvi, lazni kontrakcii seuste neznam sto se, a i bebkava nesto mnogu e mrzliva denovive...
Ve pozdravuvam user posted image ! user posted image

Bebka ne e mrzliva, tuku se zbuckala, pa nema prostor. Ama koga ke mrdne, izmestuva od leziste user posted image . Toa moze da znaci i deka sobira sila za golemiot den! 

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1697
1.12.2011 12:33:53   
*Elena*
A kade se odi na pregledi sega vo drzavna, vo novata zgrada nekade ili? Treba da idam utre sabajle kaj nekoja dr. Marija, pa neznam kade tocno da ja baram...ako znae nekoj neka pise...ne sum bila na pregledi vo drzavna do sega.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1698
1.12.2011 12:49:25   
miana
user posted image user posted image pregledite sega se pravat vo novata bolnica i ako ti rekle deka taa ke bide na smena togas odis vo novata i tamu na salterot ke te upatat kade da odis..Inaku ctg i eho jas plativ mnogu eftino i bas si rekov lele a na privatno plakame po 3000 denari za pregled...Jas bev pred dve nedeli i na eho i na ctg i plativ samo   150denari a ovaa nedela koga bev ne mi naplatija nisto i ne svakam zosto...Mnogu poeftino vi e  da si odite na skrining vo drzavna i tamu si zakazuvas telefonski i nema maltretaza...Inaku jas sega ke bidam vredna i ke cistam..Leleee prv den sum doma a veke mi e dosadnouser posted image   Kerkami mi vika : mamo kaj da mu ja letneme denes user posted image  Majcik user posted image user posted image user posted image    Inkau kicmava me ubiva...Ej mamicki da ve prasam vas sto koristote polyginax kako se rastopuva ovaa tableta? Nesto slicno kako canestenot ili poinaku...Mene vcera cel den mi tecese nesto kafeafkasto i sukrvica i se prasuvam dali mi e od zavcerasniot vaginalen pregled ili moze mukozniot cep???Lele rano mi e za mukozniot cep....Inaku mene mi zakazaa pregled za naredniot petok ama mi rekoa 7 dena da stavam neopenotran ( koi se staavaat 5 ddena ) a ovie polyginaxot se stavaat kako sto procitav 12 dena..Neznam sto da pravam,veke mu dosadiv na dokotorov - nezgodno mi e da mu se javam

Непосредна врска до пораките: 1699
1.12.2011 12:50:16   
@Mila@
*Elena* jad do sega na pregledi sto bev 3 pati bev vo novata zgrada malce e haoticno ama pobaraj ja doktorkata ke ti kazat kade da odish.

Непосредна врска до пораките: 1700
Страница:   <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?