|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
2.12.2011 14:59:20   
fetusce
Iminjata Vi se kako od turskite serii Lejla, Kaja,..... i tn.Jas gi pretpocitam starite makedonski iminja kako Kalina, Nina, Teodora, Jana, Anastasija, ,Talija.

Bidejki moeto e masko pa isto taka razmisluvam za iminja od tipot: Mile, Petar, a ako se rodi na praznik se razbira imeto na praznikot ili nekoe slicno ime.

Sega redno e da zacistam malku pred nova godina. Pocnuvajki od regalite, vratite prozorcite.

< Поракaта ја уредил fetusce -- 2.12.2011 15:02:57 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1751
2.12.2011 15:15:19   
Ikana
e pa i jas mislev da ne se naluti sveki iskreno, malce ne e fer....i ne bese moja ideja, mm predlozi po majka mi da ja krstime...Marina se vika majka mi...i imeto mnogu mi e ubavo, em po mama...a sveki so sinot taa rabota user posted image

(Одговор на членот fetusce)
Непосредна врска до пораките: 1752
2.12.2011 15:38:55   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

zaibi pivni si i ke te druzam so kafenceto, pregeska namesto kafe da svaram ja sednav da jadam
user posted image user posted image user posted image
Sakav da ve prasam...vi se dopagja imeto Leila??

Leila e muslimansko ime 100%. Ako si muslimanka, da mi se svigja ako ne, mislam deka nema logika da stavas muslimansko ime.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1753
2.12.2011 15:46:01   
Mrs.Tinka
Sakam dolgi iminja, so ubavi kratenki i so pravoslavno poteklo, za da ima imenden user posted image Mene mi se svigja Mihaela ama e isto taka premnogu cesto. Sto mislite za Mihaela? Znam do sega 2 na forumov sto gi krstija Mihaela kerkite.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1754
2.12.2011 16:01:00   
Ikana
Mihaela mi e isto ubavo, mada i Mikaela so k ne e losouser posted image Pa nagaleno Mika moze da ja vikaat...e mnogu mi e kul Mika user posted image

Непосредна врска до пораките: 1755
2.12.2011 17:06:56   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

zaibi pivni si i ke te druzam so kafenceto, pregeska namesto kafe da svaram ja sednav da jadam

Leila e muslimansko ime 100%. Ako si muslimanka, da mi se svigja ako ne, mislam deka nema logika da stavas muslimansko ime.

aman te lugje kakva vrska ima verata so imeto?! Leila e mnogu ubavo ime, eve jas ne sum muslimanka pa bi go stavila i bas i ne gledam da ima potreba od nekakva logika, ednostavno mi se dopagja user posted image

Непосредна врска до пораките: 1756
2.12.2011 17:24:14   
miana
Ama ubava tema za imencava....SI imame vakva tema ama ne e loso i tuka da se pise po nesto...i jas se slozuvam deka nema vrska ako e muslimansko imeto...Eve vnukami se vika HANA - i toa ne e pravoslavno ime pa sto ako..Nie ja krstivme vo crkva i nikoj ne ni rece nisto za imeto.... More neka se zivi i zdravi....

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1757
2.12.2011 17:43:52   
*Elena*
Aj dobar den (vecer) i od mene:)...jas zaglaviv vo drzavna denes, i nisto novo, na user posted image bebe ne mu se izlaga, nema kontrakcii, kacuva na kilaza, bog znae so ke bide...sea pregled za dva dena pak, ako ne bidne nisto.
Inace i mene mnogu mi se svigaat Mihaela i Matea, ama posto moevo e masko, ostanavme na Matej ili Damjan. Znam deka se cesti iminjata, ama epten na drugi ne ni teknuva, ili se nekoe me potseka na nekogo i zatoa ne mi se sviga:)
A Lejla ne e loso, me potseka na edna pesna, mislam od Zelko Joksimovic beseuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1758
2.12.2011 17:50:30   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Aj dobar den (vecer) i od mene:)...jas zaglaviv vo drzavna denes, i nisto novo, na user posted image bebe ne mu se izlaga, nema kontrakcii, kacuva na kilaza, bog znae so ke bide...sea pregled za dva dena pak, ako ne bidne nisto.
Inace i mene mnogu mi se svigaat Mihaela i Matea, ama posto moevo e masko, ostanavme na Matej ili Damjan. Znam deka se cesti iminjata, ama epten na drugi ne ni teknuva, ili se nekoe me potseka na nekogo i zatoa ne mi se sviga:)
A Lejla ne e loso, me potseka na edna pesna, mislam od Zelko Joksimovic beseuser posted image

mamicki ne se optovaruvajte so imainjata deka gi ima cesto sto gi ima mnogu cesto znaci se ubavi i moderni i mm ne sakase MILA  bidejki bilo mnogu cesto vo posedno vreme no mene ne mi precese sto ima mngu mili i ispadna MILA

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 1759
2.12.2011 18:04:13   
*Elena*
I jas mislev deka ako imam nekogas kerka ke se vika Mila...se dodeka ne ja krstija vnuka mi takauser posted image ...pa veke ne mi e vo opcija...

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1760
2.12.2011 18:26:39   
kremco
Zenski vo vrska so iminjata,jas i Miana kje imame slicni Daria i Dalia (vtorovo e moe) se zaljubiv vo nego,a jas sum muslimanka i toa kaj nas znaci cvet,nekoi ne go priznavaat verski ama ne mi e gajleuser posted image Lejla so J e br 1 ime vo BiH i ima mnogu ubavo znacenje ama ako ti se dopagja zosto da ne?
Arianna e tipicno albansko ime sto ne e vo mojata nacionalnost ama mene mi e preubavo i mi bese vtora opcija,Kaja e slatko,isto i site ostanati kaj makedonskite iminja mnogu mi se dopagja Mia ama e precesto,kako kaj nas Hanna...

Непосредна врска до пораките: 1761
2.12.2011 19:13:57   
vitalis
Mihaela mnogu ubavo ime hristijansko, i svetstko imas podrska, jas sega koga davav ime kuma sum i normalno Mihaela a ima i ubavo znacenie user posted image . p.s Lejla e muslimansko isto i Hana ubavo zvucat ama da si znaete. Daria mi se dopaga

Непосредна врска до пораките: 1762
2.12.2011 19:28:43   
miana
Prvata mi se vika MIA a vtorava ke se vika Daria...... Jas sakav Mila pa da bidat MIla i Mia ama mm ne sakase Mila.... Inkau se prejadov,mngou mi e tesko..Mesto ne me faka,setam kako luda,sednuvam od mesto na mesto..Nikako ne me biva...Leleeeee sto ek se pravi vaka??

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 1763
2.12.2011 19:42:40   
vitalis
Deneska se merev i sum + 10 kg i seuser posted image zatoa sto prvata bremenost bev + 30 kg. i maka vidov od koi 20 mi ostanaa, ama mi se jadese togas a sega so ova bebe pomalku. E sega neznam uste kolku ke kacam ovoj mesec e najkriticen, ne se dvizime a apetit na user posted image user posted image user posted image imame.Ama na prolet ke spartame so kolickite po grad.

Непосредна врска до пораките: 1764
2.12.2011 19:49:53   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

I jas mislev deka ako imam nekogas kerka ke se vika Mila...se dodeka ne ja krstija vnuka mi takauser posted image ...pa veke ne mi e vo opcija...

dobro na dve sestri deca ne ide da se so isto ime ili na sestra i brat so isto ima

Непосредна врска до пораките: 1765
2.12.2011 21:55:55   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Zenski vo vrska so iminjata,jas i Miana kje imame slicni Daria i Dalia (vtorovo e moe) se zaljubiv vo nego,a jas sum muslimanka i toa kaj nas znaci cvet,nekoi ne go priznavaat verski ama ne mi e gajleuser posted image Lejla so J e br 1 ime vo BiH i ima mnogu ubavo znacenje ama ako ti se dopagja zosto da ne?
Arianna e tipicno albansko ime sto ne e vo mojata nacionalnost ama mene mi e preubavo i mi bese vtora opcija,Kaja e slatko,isto i site ostanati kaj makedonskite iminja mnogu mi se dopagja Mia ama e precesto,kako kaj nas Hanna...

mene Dalia ikslucitelno mnogu mi se dopagja, mislam deka i prethodno iskomentirav nekade user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1766
2.12.2011 22:01:56   
kremco
mene Dalia ikslucitelno mnogu mi se dopagja, mislam deka i prethodno iskomentirav nekade

Milo mi e sto ti se dopadnalo...Sega mi e uste podrago...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1767
2.12.2011 22:05:43   
zaibi
site pisuvate za zenski iminja dajte bre mamicki nekoj predlog za masko ime
ne znam uste mojot pric kako ke se vika
mislev Adrijan ama go ima mn vo romanija i sega nekako mi bega ovaa ideja a za drugo nemam poima
dajte nekoj predlog pls....user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1768
2.12.2011 23:19:33   
Mrs.Tinka
Od maski iminja broj 1 mi e Aleksej, da bese bebevo masko, ke bese Aleksej. Inaku ubavi mi se Damjan, Mateo i Teodor

(Одговор на членот zaibi)
Непосредна врска до пораките: 1769
2.12.2011 23:23:32   
Mrs.Tinka
Inaku denes bev na ctg, ne pokazuva nisto- doktore vika rano e. A tie bolki sto me potresoa vo sabotata, bile lazni. Auuuu kolku bese strasno :))))

Непосредна врска до пораките: 1770
2.12.2011 23:28:27   
Andriance

Lejla e i bosansko ime..ama toa nema bas nikakva vrska so toa kako TI sakas da ti se vika deteto...kaj nas ima i STIV pa ne e amerikanec..ednostavno izbor na kum...ne znam zasto religijata da mi odreduva koe ime da mu go stavam ili da ne mi go stavm na user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1771
2.12.2011 23:38:38   
*Elena*

Od maski iminja broj 1 mi e Aleksej, da bese bebevo masko, ke bese Aleksej. Inaku ubavi mi se Damjan, Mateo i Teodor

Jas i ti izglea isti vkus za maski iminja imameuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1772
2.12.2011 23:44:11   
miana
Devojki bajagi sme oftopicirale tuka...... Imame tema - najubavi iminja....ke ne karaat.... user posted image

Непосредна врска до пораките: 1773
3.12.2011 7:33:47   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Lejla e i bosansko ime..ama toa nema bas nikakva vrska so toa kako TI sakas da ti se vika deteto...kaj nas ima i STIV pa ne e amerikanec..ednostavno izbor na kum...ne znam zasto religijata da mi odreduva koe ime da mu go stavam ili da ne mi go stavm na user posted image

Ne zboruvame za istoto- znaci nacionalno i religisko poteklo e razlicno. Deteto bi go krstila STIV ili EMILY ama nikogas LEJLA ili ONUR, zatoa sto so samoto ime e obelezje na toa na koja religija pripagja covekot, sto na ovie prostori za zal, e suste mn vazno. Imam drugarka koja e pravoslavna a ima ime koe e bosansko i e osudena uste na samoto zapoznavanje so bilo kogo da objasnuva zosto taka se vika i toa mn cesto da go potkrepuva so dokazi. Moze  za sebe bi si stavila i arapsko ime, nemam religiozni predrasudi ama na drug da mu ostavam takva zadaca da si ja nosi cel zivot, nekako ne mi odi... Posebno zasto sekoja religija si ima cel arsenal od iminja, mora li bas da izleguvame od tie ramki i da barame ime od druga religija?? Sekoja religij si ima eden kup ubavi i losi iminja.
Tuku so zboruvame, imeto e rabota na vkusot i mozeme 5 dena vaka da si zboruvame. Em sme offtopik.  Sekoj neka mu stavi onakvo ime na svoeto dete, kako sto saka da si go vika.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1774
3.12.2011 8:13:34   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Лејла не е босанско име user posted image Освен ако Ерик Клептон не бил заљубен во некоја Лејла па по неа песна испеал user posted image
klik

Лејла името има арапско потекли и значи темна убавина (со гугл помош)
Ама ако така гледаме повеќето имиња се со хебрејско потекло со варијации во изговор заради пишување и прилагодување.

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 3.12.2011 8:16:53 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?