|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
25.11.2011 12:53:17   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31

dobro utro na site,,,,,,eve me i mene pak so staro.....
tinke zosto se sekiras ne znam,jas odvaj gi cekam tie bolki,pa i ako se porodis,nisto strasno,podobro za tebe, 3 nedeli porano ke se olesnis.uffffff kolku sakav jas toa da mi se sluci,posle 37 nedela bebeto mnogu malku napreduva so kilaza nema prostor,sto ako posedi poveke,a ti veke si pri kraj so trpenie i sve......taka da uzivaj i bidi srekna,cekaj si go momentot.......pozz

Trema pred nastap lilicke, nisto drugo user posted image . Imam trema od tolku malo bebence, kako jas da sum bebeto a toa majkata. Se si mislam nema da me biva dovolno, pa user posted image ke mi zameri.

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 1426
25.11.2011 12:54:48   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Tinke stom si vlegla vo 37 nedela, poragjajot ne e vekje predvremen, doktorot toa treba da ti kaze da ne panicis i da ne se rastrevozuvas bas na kraj sega koga treba da si najsozemena!!!! Te molam priberi se i uzivaj ovie nekolku dena sto ti ostanaa od bremenosta, se sto e po 36 polna nedela ne se smeta za predvremeno poroduvanje i e sosemanormalno i nema potreba od strav! Clexanot ke ti gi prekinat, ke te stavat malce da lezis valjda a moze i odma ke te porodat, posto ne e predvremeno, vlezena si vo 37 nedela srcke!!! Ic da ne se plasis!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

vodickata, da e zdrav i ziv ANDREJ, gusni go od mene  eve vaka user posted image .

Inaku jas sum rastrevozena, se utepav od placenje 5 saati. Bev na ctg i imam mn cesti kontrakcii, doktorot vika D day e skoro. Ufff kako me uplasi, sega sum 36+4, kojznae koga ke bide ova, nekako ranicko. Takva i mu bese prognozata, deka nema da go docekame krajniot termin. Si vikam aj neka e barem 38-ma nedela ama tesko.... Vo ponedelnik pak na ctg, pa ke vidime.  Inaku primam clexane inekcii, tie treb da se prekinat 24 casa pred poroduvanje, a ova kinisalo da izleguva, brzo potezno user posted image

fala src ama trema e user posted image . Pozdravce

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1427
25.11.2011 13:00:46   
humana
Сигурно ми е од прегледот еве ме боли стомакот и сега,ме болесе кицмата и пред прегледот и јаникот ама сега ми се поголеми болките,не планирам да сае вракам да видам дали ке ми поминат.мислам дека е од тоа.која недела си ти не процитав нагоре

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1428
25.11.2011 13:06:31   
miana
Jas sum 36+5 dena ...Mene mi se takvi bolkite a do sega ne mi napravile vaginalen preglad zatoa i ti kazuvam...Ako ti se zacestat na intervali ke mora da se vratis nazad na pregled...

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1429
25.11.2011 13:14:03   
humana
Ajde da se olesnime sto pobrgu i da si gi guskame bebuvcinjata

Непосредна врска до пораките: 1430
25.11.2011 13:16:10   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Humana, koga ti zakazaa za nareden pat na CTG?? sto ti vika doktorot?? ne se sekiraj ako ne te boli, uzivaj si uste nekoj den user posted image
Ништо ме прегледа вагинално не сум отворена,леле тоа боли у п м,цтг показувасе многу високи контракции ми закажа за во понеделник,па ке видиме.ме боли малку стомакот како за во вц,ама ништо посебно,и јајникот лев.па сега дали е тоа тоа поима немам.се надевам дека е

Iiii kako be boli? Jas ne sum bila na vaginalen pregled seuste ama mi rekoa i toa deka slednata nedela ke mi go pravat. Boli mnogu? Da znam da se spremam, jas mislev kako obicen vaginalen pregled koga ti pravat genikoloski ili povekje boli?

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1431
25.11.2011 13:20:33   
Ikana
Fiao ne boli nisto vo momentot...veruj mi dosega koj stigna od doktorite mi butna prst, raka hahahha taka od 5 mesec navaka, radi cerviksot! Samo treba da bides opustena, gazot da ne go stegas koga ke te legnat, a vaginalno eho e zafrkancija ne ni osekjas koga te gledaat!!! A tesko deka so prst i raka ke te pregleduvaat sega psoto ako ne si otvorena ili ako ne ti padnal cepot mukozen ili prsnat vodenjak nema potreba! Bez strav!

< Поракaта ја уредил Ikana -- 25.11.2011 13:21:03 >

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1432
25.11.2011 13:22:17   
*Elena*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Humana, koga ti zakazaa za nareden pat na CTG?? sto ti vika doktorot?? ne se sekiraj ako ne te boli, uzivaj si uste nekoj den user posted image
Ништо ме прегледа вагинално не сум отворена,леле тоа боли у п м,цтг показувасе многу високи контракции ми закажа за во понеделник,па ке видиме.ме боли малку стомакот како за во вц,ама ништо посебно,и јајникот лев.па сега дали е тоа тоа поима немам.се надевам дека е

Dobar den Devojki:)...Fiao i mene mi pravea dva pati vaginalen poslednive dve nedeli, i voopsto ne me bolese, ama bev otvorena 2cm, dvata pati, muskulaturata mi bese omeknata i grloto na matkata skrateno (pa pak nema nisto od bebe:))
Vajda e individualna i taa bolka... samo ne misli na toa dodeka te pregleduva, opusti se i polesno ke pomines:)

Iiii kako be boli? Jas ne sum bila na vaginalen pregled seuste ama mi rekoa i toa deka slednata nedela ke mi go pravat. Boli mnogu? Da znam da se spremam, jas mislev kako obicen vaginalen pregled koga ti pravat genikoloski ili povekje boli?

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1433
25.11.2011 13:22:34   
miana
More boli po malce....user posted image Nema sto da se spremas,samo opustise i polesno ke pomines..do poragaj 100 pati ke ti brcnatuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1434
25.11.2011 13:23:47   
Fiao

Fiao ne boli nisto vo momentot...veruj mi dosega koj stigna od doktorite mi butna prst, raka hahahha taka od 5 mesec navaka, radi cerviksot! Samo treba da bides opustena, gazot da ne go stegas koga ke te legnat, a vaginalno eho e zafrkancija ne ni osekjas koga te gledaat!!! A tesko deka so prst i raka ke te pregleduvaat sega psoto ako ne si otvorena ili ako ne ti padnal cepot mukozen ili prsnat vodenjak nema potreba! Bez strav!

Epa sega pa nisto ne mi e jasno user posted image . Togas za kakov vaginalen pregled mi zborese doktorot? Sto pravat obicno na toj pregled?
P.S. I kakva vrska ima gazot? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1435
25.11.2011 13:28:03   
Ikana
e pa vaka....
te elgnivaat na onaa stolicata sto gi krevas nozete na drzaci...ti teknuva?
ili ke te pregledaat so vaginalno eho, odnosno, sonda, kako sto gledaat koga ne si bremena....
ili ke zeme doktorkata so pretposledniot i posledniot (maloto) prst na rakata, ke ti gi stavi vnatre i ke te opipa malce....ke ti rece da se opustis, odnosno muskulaturata na zadnikot da ne ja stegas, za da moze ubavo da opipa...i tolku! obicno nisto ne boli, poise boli brisevi da ti zemaat user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1436
25.11.2011 13:37:38   
miana
Mene ne me gledale na takva stolica so takvo eho tuku samo so raka.....Mora gazot da bide olabaven za olesno da ja pikne rakata vnatre...I da ne se lazeme - boli malce....

Непосредна врска до пораките: 1437
25.11.2011 13:50:16   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Epa sega pa nisto ne mi e jasno user posted image . Togas za kakov vaginalen pregled mi zborese doktorot? Sto pravat obicno na toj pregled?
P.S. I kakva vrska ima gazot? user posted image

Ti go proveruvat grloto na matkata. A treba da si opustena za da ne te boli. Mene koga mi zemase brisevi vo 35-ta nedela epten me bolese. Sega vo ponedelnik ke mi pravi vakov pregled i bas mi e strav, boli be

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1438
25.11.2011 13:51:37   
Fiao
Fala vi devojki, osobeno tebe ikana za opisniot odgovor user posted image . Tokmu taka i si go zamisluvav. Obicno mene dosega nikogas vaginalni pregledi ne me bolele, pa duri i koga mi zemale brisevi. Ili barem jas toa ne go percepiram kako bolka... user posted image

Непосредна врска до пораките: 1439
25.11.2011 13:54:03   
miana
Devojki imam nekoi vrtoglavici vo glava user posted image user posted image user posted image user posted image Sto e fintava?? Treba da vozam nakaj doma user posted image   Nekako kako da mi ze voxzi prostorov user posted image  

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1440
25.11.2011 13:58:07   
Ikana
zemi blago nesto jadi i pocekaj ili kazi nekoj da te zeme od rab...inace ima apel da ne se izleguva mn nadvor od sto e zagaden vozduhot!!!
ne portokali da jades, tuku nesto saglam blago miana, portokal e voda!

< Поракaта ја уредил Ikana -- 25.11.2011 14:00:09 >

Непосредна врска до пораките: 1441
25.11.2011 13:58:57   
miana
Nema koj da me zeme....Inaku jadev dva portokala pred 15 min...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1442
25.11.2011 14:16:25   
ivoni4ka
da ne ti e pritisokot nizok oti jas imam vrtoglavici od nizok pritisok ako e toa pomaga koka kola kafe ii casa solena voda

Непосредна врска до пораките: 1443
25.11.2011 14:43:49   
kremco
Fala vi devojki, osobeno tebe ikana za opisniot odgovor user posted image . Tokmu taka i si go zamisluvav. Obicno mene dosega nikogas vaginalni pregledi ne me bolele, pa duri i koga mi zemale brisevi. Ili barem jas toa ne go percepiram kako bolka... user posted image

toa e zatoa sto i ti kako mene znaes deka treba da se opustis i da ne se stegas,samo togas ne boli,malku ako si napnata boli i toa kakouser posted image user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1444
25.11.2011 14:44:49   
kremco
Miana ZEMAJ brzo ILI soleno kiselo mleko,ili kokakola so nes kafe dve lazici,,,ILI BILO STO SOLENO IO KOFEIN

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1445
25.11.2011 14:53:58   
kremco
Na naslovnata ima nekoja prikazna,tatino katce nesto kako zenite znaat se,lele kolku e potresna,ili jas deka sum takva osoba pa toa taka go dozivuvam,mnogu mi e zalna bi mozela sega da udram na placenje mnogu sum emotivna za takvi raboti,na maz mi obavezno kje mu dadam da ja procita...user posted image
edna vecer sum sonuvala nesto potresno takvo i se razbudiv i koga ripnav da placam,nemozev da prestanav,maz mi od pamet go izvadiv,vo 4h sabajleuser posted image   ne sakav da pisuvam tuka kolku mi bese tesko da ne se potsetuvam,a ko za belja ova sega go procitav...\

Miana kako si sega??? pisi

Непосредна врска до пораките: 1446
25.11.2011 14:55:43   
Ikana
Sega go gledav ehoto od pred 2 nedeli tocno, znaci koga vleguvav vo 32, odnosno, 31 gn i 1 den....merkite za HL odgovaraat na 32 gn +4 dena i vika deka EDD (terminot za poragjaj) e so 82, 9% na 4 januar....
ve molam kazuvajte sto znaci ova???? Deka stvarno e ponapredno i deka terminot mi e na 4 januari??

Непосредна врска до пораките: 1447
25.11.2011 15:04:22   
Cooper
terminot se odreduva po poslednata menst.nema veza eho pregledot..bar jas taka znam..kaj mene na eho bebco e pogolemo so 10 dena i mu vikam na lekarot mn golema razlika..i ke zeme on koga mu ja meri glavickata ke potsobere malku..isto i od gradniot kosh i ke go izvadi bebco so 4-5 dena razlika..merenjeto e otnositelno..1 mm moze mn da znaci..zatoa ne se opredeluva termin po eho tuku po posledna menstr..ehoto e cisto za orientacija

Непосредна врска до пораките: 1448
25.11.2011 15:13:44   
Ikana
E i jas taka si znam baska i onaa formulata medicinska... [(datum na posledna menstruacija + 7 dena) - 3 meseci]
Ehoto mnogu me buni!!!

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 1449
25.11.2011 15:15:51   
Cooper
da taa e formulata..neka ne te buni ehoto..kaj mene posledna menst e 12 maj..no bidejki punkcijata na jajcekletki mi bese posle 10 dena(oploduvanjeto e izvrsheno na 10 den od ciklusot,ne na 14) bebeto mie pogolemo..iako toa go znae doktorot sepak za termin mi smeta sekogash 12..

Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?