|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
26.11.2011 15:55:49   
kremco
Moram da vi kazam vcera kakvo placenje sum dala, ama onaka od srce, i kako mi olesna, milina! Sega sum si vesela nasmeana, a be soncev zrak
Ubavo taka koga ke si ja olesnis dushickata.

A za sto???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image znam za sto zboruvas i jas sum ista....mnogu sme otkaceni nie trudnici...

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 1476
26.11.2011 15:59:59   
kremco
Da odam na carski bi birala definitivno bez spinalna,imam gledano i takov porogjaj i takov ama licno ne sakam da gledamuser posted image grozno mi e,user posted image
nemam nisto protiv spinalna koga se porodiv so epiduralna koga ispadna maliot i papocnata vrvca maz mi me povlece za glava nadole GLEDAJ mi vika celiot srekjen a jas gledam creva,krv ogromno bebiste i se izvadiv od pametuser posted image ...Poubavo kje mi bese da ne poglednev ic 

Непосредна врска до пораките: 1477
26.11.2011 16:08:30   
Fiao
Jas samo da ve pozdravam. Tuku so mi e cudno nesto Miana mi ja nema denes? Sigurno izlegla da go fati ubaviot den, ajde belki do vecer ke pise user posted image .
Jas vikendov uzivam vo drustvo na mm, bidejki rabotni denovi mnogu retko go gledam (kasno se pribira od rabota) i si cekam da si dojde petok da odam na kontrola user posted image

Непосредна врска до пораките: 1478
26.11.2011 16:10:45   
Fiao
P.S. Cudna rabota jas voopsto nemam takvi nagoni da placam bez potreba, odnosno cudna rabota ne placam ni po potreba user posted image . Jas samo znam da mrcam od vreme na vreme i se smejam kako pijana user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1479
26.11.2011 16:47:39   
lili31

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

P.S. Cudna rabota jas voopsto nemam takvi nagoni da placam bez potreba, odnosno cudna rabota ne placam ni po potreba user posted image . Jas samo znam da mrcam od vreme na vreme i se smejam kako pijana user posted image

user posted image fiao pa isto i ova doaga od hormonite samosto kaj tebe dejstvuvaat sprotivno ehhehe blazesi ti

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1480
26.11.2011 16:52:48   
Ikana
lele i jas uzivam domce so mm, posto rabotese minatiot vikend, a jas bev vo bolnica i minatiot i pred toj pa ic ne bevme zaedno...sega milina kukjickata topla mi e hahahahah
Za placenjevo....morav!!! Si najdov izgovor i sto mi tezese na dushickata si isplakav hahahaha
A ako vi kazam deka placev sto mm stavil slika od kuceto na google+ a ne od mene....
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1481
26.11.2011 17:14:29   
lili31
kako si mi sega ikana ,izgleda samo nie dvete sme ostanale on-line,nekako ni gi nema RR-kite.....
mnogu dosadno mie domauser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1482
26.11.2011 17:21:23   
Ikana
liliiii da da nie dezurame hahahah...super sum sega fala ti kako si mi?
eve si burickam po netov, ima fudbal momentalno, a ja alergicna pa vrtam grb na tv hahahahha
Ni gi nema be zenskive, lele mn gi mislam anamari i dorotea....?

Непосредна врска до пораките: 1483
26.11.2011 17:45:44   
Cooper

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Лелеее не знам,милион прашања имам во глава...Прво не знам колку време трае операцијата и дали ќе можам да го издржам свесно тоа време на исчекување, дали можам да поднесам да слушам ,, дај скалпер, сечи тука,, уффф, што ако се искомплицира нешто недај боже па се растрчаат доктори, сестри а јас не можам ни да видам ни станамuser posted image
А така, заспиваш и се будиш со user posted image до тебе, се е завршено, средено...

elenak nema sto da se iskomplicira..ne se sekiraj..ima i sestra sto celo vreme e do tebe i ke ti pravi muabet...mojata snaa se porodi 3 pati so carski vika uste istiot den si stanav i se izmiv.sama mi pokaza da se uveram ni luznata i se poznava....se e do organizamot..ne se sekiraj..taka ni bilo pisano da sme so carski..i jas ne sakam ama koga mora ke napravime se za nasiteuser posted image inaku celata procedura e okolu 20-30 min.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1484
26.11.2011 17:47:29   
kremco
 ej stvarno kade e Miana???? mene me fakja panika oti nea ja nema....

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 1485
26.11.2011 20:37:35   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31

tinke izgleda samo nie dezureme deneskauser posted image nema spienje cela nokuser posted image ,ne deka imam kojznae kakvi bolki,izdrzlivi se,kicmata me boli,ali nema veze od kontrakciji,kolku bi sakala da imam............
dobror utro na site user posted image user posted image i prijeten den

EEEE Lili jas zavrsiv vo bolnica. Bolkite i kontrkciite mi traea cela vecer, pa sabajle kaj 8h otidov vo bolnica. Rekov toa e toa ama ne bilo. 3-4 ctg-a 2 pregledi i me vratija doma. Mi stavija nesto za smiruvanje, pa kako pijana sum. Sega gi cekam onie vistinskite user posted image .

Inaku Fiao prasuvase za toj pregledot so prsti, dali si otvorena. Fiao, neka ne te laze nikoj, toa boli do srce, dvajca me drzea na stolot, i sestrata i doktorot sum ripala od bolki. Sto e najtragicno, d-rot vika, navikni se na ovoj pregled, zosto do poroduvanje ke imas uste 10-tina vakvi. Auuuff mn bolese. Posle toa edna krv koga blikana eve uste sum so uloskata. Na lice mesto dosta krv istece, od pamet se izvadiv a on vika normalno od pregledot. Znaci mn "interesen" den imav.

Непосредна врска до пораките: 1486
26.11.2011 21:39:58   
lili31
so pomin neka ti e Tinka,pa kako toa?aman be se iznamacivme vo krajot,,,,,,,,i mene me pregledase vaginalno ali normalno bolese ,ne kojznae sto,i posle pregledot krvaris,mojot dr mi rece so samiot pregled gledame dali si otvorena i plus mu ovozmuvame na matkata da se omeknuva ,neznam sto praese ali mislam cela raka ja utna vnatreuser posted image user posted image ova za da se smeeme malce,,,,pa normalno kako kaj site zeni .....tinke dali bese ti otvorena i kolku?mene tri prsta i mi rece ne odi poveke od 5 dena ,ali me zafrkna,sum sedela celo vreme spakuvana kako za vo bolnica,izdepilirena,sekoj den izbanjena ikikikikiki i pak nisto,nikakvi bolki,znaci nitu doktorite ne znaat koge ke dojde vistinskiot denuser posted image ,nema procenka

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1487
26.11.2011 21:47:49   
lili31
tinke neli vcera pazarese pa se podgotvuvase za bebusot,mislam si se izmorila pa i zatoa ti bile tie bolki zs istoto mene mi se sluci,cel den niz grad pa doma peri peglaj,i cela nok posle dezurev,stomakot,kicmata abe sto da ti kazam,zboruvam pred 4 nedeli koga se podgotvuvav,a sega aber nemame......
ikana isto ,bas sakam da znam sto se sluci so dorotea i ana mari,daj boze se olesnile,zenski da mu drzime sreka i lesna noga neka imaat,neka ne raduvat so ubavi vestiuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1488
26.11.2011 22:33:57   
Ikana
tinkeeee aman?!
dobro bivase li na kraj vaka?
i sega cekas vistinskite bolki pa pak vo bolnica?
dushicka user posted image

Непосредна врска до пораките: 1489
26.11.2011 22:47:22   
elenak
Поздрав женски еве ме и мене домче,мм гледа тенис, мене не ми е интересно. Стварно бе цел ден без миана,каде ли е? Ни ги снемува една по една, уффф како ме фаќа трема...
Ништо не ми е спремно лелеее....  

Непосредна врска до пораките: 1490
26.11.2011 23:29:31   
Mrs.Tinka
Spremi se elena, zosto ne znaes koga ke te pogodi. Ne znaes kakva panika bese nokjeska kaj nas. Na mm ne znaes kolkav spisok od obvrski mu napisav. Eve vecerva sum doma pa lezam i edno po edno resavame. Ne se zamaraj so spremanje, jas se utepav od baranje postelnince ama sabajle vo 8h ja kupivme prvata sto ni pafna do raka. Koga ke zaboli stomaceto, se drugo pagja vo voda, i dezeni i matrijali. Aj samo da se porodime kako sto treba, za obleki, kozmetiki i rekviziti ima vreme. I cistenjeto zaboravi go. Torbiceto neka e spremno i psihata.

Непосредна врска до пораките: 1491
26.11.2011 23:35:04   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31

so pomin neka ti e Tinka,pa kako toa?aman be se iznamacivme vo krajot,,,,,,,,i mene me pregledase vaginalno ali normalno bolese ,ne kojznae sto,i posle pregledot krvaris,mojot dr mi rece so samiot pregled gledame dali si otvorena i plus mu ovozmuvame na matkata da se omeknuva ,neznam sto praese ali mislam cela raka ja utna vnatreuser posted image user posted image ova za da se smeeme malce,,,,pa normalno kako kaj site zeni .....tinke dali bese ti otvorena i kolku?mene tri prsta i mi rece ne odi poveke od 5 dena ,ali me zafrkna,sum sedela celo vreme spakuvana kako za vo bolnica,izdepilirena,sekoj den izbanjena ikikikikiki i pak nisto,nikakvi bolki,znaci nitu doktorite ne znaat koge ke dojde vistinskiot denuser posted image ,nema procenka

Ic ne sum ovorena, a boli. E sto boli kojznae. D-rot vika grloto na matkata smaleno, toa krvarenjeto isto dobar znak, postelkata zrela a ni eden prst ne sum otvorena. Stom boli ke si pocne otvaranjeto.

Непосредна врска до пораките: 1492
26.11.2011 23:46:55   
Ikana
lele sega gledav video od stotuku rodeno bebufce...tinkeeee blaze si ti!!! Ajde otspij se sega malku da imas sila za utre!!! Ti posakuvam so naj naj lesno da pomines i da se guskas sto pobrzo so bebufot!!!

Непосредна врска до пораките: 1493
26.11.2011 23:52:50   
mila28
Dobro vecer user posted image user posted image user posted image
Lele Mrs.Tinka citam sto si pisala za pregledot i  damla me udri, zar do tolku boli, pa i krvarenje obilno posle? Kade bese vo gak ili cair ili vo nekoja od privatnite?? Ti bese ista nedela so mene od ponedelnik 37 polna??
Jas sum vo sreda ili cetvrtok na ctg i se nadevam nema takov pregled  da mi pravat i meneuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1494
26.11.2011 23:58:17   
elenak
Па ние од денес официјално во 36-та недела, и  се некако рано ми е, уште оваа недела сум на работа и од другиот викенд планирам да почнам со перење, пеглање и се што треба...  да не го брзам user posted image
А дали и покрај тоа што ќе се пораѓам со царски ќе ми ги прават тие болни вагинални прегледиuser posted image Јас едвај издржувам последниве два-три пати кога ми прави тоалета со тоа едно плаво што тече после цела недела. Стискам и нозе и раце, се препотувам, а можам да замислам како е цела рака да ја брца, аууу. 

Непосредна врска до пораките: 1495
27.11.2011 0:42:00   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Па ние од денес официјално во 36-та недела, и  се некако рано ми е, уште оваа недела сум на работа и од другиот викенд планирам да почнам со перење, пеглање и се што треба...  да не го брзам user posted image
А дали и покрај тоа што ќе се пораѓам со царски ќе ми ги прават тие болни вагинални прегледиuser posted image Јас едвај издржувам последниве два-три пати кога ми прави тоалета со тоа едно плаво што тече после цела недела. Стискам и нозе и раце, се препотувам, а можам да замислам како е цела рака да ја брца, аууу. 

Sto e toa elenak? kakvo plavo, kakva toaleta? Jas prv pat slusam za vakvo nesto?
Hmmm miana da ja nema cel denuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1496
27.11.2011 9:27:03   
elenak
Па лечиме бело прање и никако да го излечиме, а брисот не ми покажа кандида изгледа е само појачан секрет ама ете не требало да го има. Од тоа што јас гледам што прави, значи се работи за памукче натопено со некоја течност што има плава боја и со тоа ме премачкува, и после 5-6 дена тоа плавото истекува...ете ако успеав да објаснамuser posted image Мислам дека и Доротеа погоре имаше пишувано за ова.
Значи тој процесот на ,, буричкање,, ми е болен, а се вика вагинална тоалета, барем така ми запишува д-рот. 

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1497
27.11.2011 10:22:31   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Dobro vecer user posted image user posted image user posted image
Lele Mrs.Tinka citam sto si pisala za pregledot i  damla me udri, zar do tolku boli, pa i krvarenje obilno posle? Kade bese vo gak ili cair ili vo nekoja od privatnite?? Ti bese ista nedela so mene od ponedelnik 37 polna??
Jas sum vo sreda ili cetvrtok na ctg i se nadevam nema takov pregled  da mi pravat i meneuser posted image

37+1 denes. Vo Remedika bev. A za krvarenjeto, da, istece dosta krv ama prestana za kratko vreme. Inaku bolkite mozebi se individualni, nekoj vika boli seriozno, nekoj vika boli ama ne tolku. Jas gi osetiv mnoooooogu silno.
Inaku ako ti pravat ctg i ako ctg-to pokaze po jaki kontrakcii, mora i pregled. Pozz

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1498
27.11.2011 11:19:57   
kremco
Zdravo zenski,sto pravite...Utre pravam polni 35 nedeli,znaci vtornik vleguvam vo 9 mesecuser posted image user posted image
Sinokja imav ostra bolka grc nisko dole me stegna i ne pustase edno 10-15 min bas bese grozno,vrska nemam sto e...

Sega malku me zdoboluva taka ostro KAKO MENSTRUALNI pa me pusta,dali se toa lazni bolki? so prvoto vooopsto nemav takvi...
mozebi samo treba da se odmoram.

Magneziumot mi rece ginekologot da ne go pijam od koga kje vlezam vo 9ti, a jas bez nego imam mnogu bolki vo grbot,kicmata sto znam smeam li da go pijam bar do 37ma nedela?????

Sto se slucuva so Miana i Ikana
?????

Непосредна врска до пораките: 1499
27.11.2011 12:02:50   
Ikana
Kremco magneziumot sprecuva predvremen poragjaj i kontrakcii, odnosno da nemas grcevi. Znam nekade procitav deka nekoja zena prestanala da go pie i za 10 dena se porodila...neznam kakva i bese situacijata tocno, dali na termin ili predvreme!
Miana retko se pojavuva za vikendi, garant uzivka so familijatauser posted image Obicno od rabota pisuva!
Ne se plasete, sigurno e dobra, samo setka i se sprema polekauser posted image
Mene dorotea me zagrizuva serioznouser posted image
Na anamari i e termin pa sigurno vekje se poragja ako ne zavrsila vekje i e zaedno so bebuF!
Mene mi rekoa vcera da sum izlegla malce na vozduh, ama strav mi e da stanam, pa si sedam domce, lezam i brojam denovi user posted image

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?