|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
25.11.2011 10:10:28   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Dobro utro! Cestitki za maliot Andrej da e ziv i zdrav! user posted image
Iskreno veke pocnuvam da se sekiram, normalno li e do sega da nemam nisto pocuvstvuvano?! vo 38ma vleguvam nitu znam sto se lazni kontrakcii, nitu bolki, ima li vakov nekoj zaskitan kako mene user posted image
Gledam site pisuvate deka ste gi osetile kontrakciite pa makar i lazni bile, jas samo si zamisluvam kako bi mozele da izgledaat...
Sega veke mnogu normalno spijam i za vo wc ne se budam povekje od ednas vo vecerta, a nekogas i mirno si spijam do sabajle...
Znam deka sekoja bremenost e individualna ama ima li nekoj vaka kako mene?
P.S. Go napisav jas moeto iskustvo za depilacija tuka: http://www.ringeraja.mk/forum/m_25197/mpage_2/key_/tm.htm
Vo sekoj slucaj jas nikogas ne preporacuvam bric, ali ako bas toa vi e posledna opcija...

Fiao sto ti e na tebe,pa bidi srekna sto nemas vakvi muki...Ako si e se vo red so bebeto - blaze tebe  ako nemas maki ...Ti sigurno imas nekoi kontrakcii ama ne gi osekas...ke odi na ctg ke vidis..Ti nisto ne osekas a taamu si pokazuva..Pa mzoe i ti e rano,ne se zamaraj,moze i bolkite da ti dojdat veke koga ke se poragas i bidi srekna zaradi toa..Ufff kamo mene da mi e taka,,,,Mene i laznive me propotuvaat mi se griza se okolu mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1401
25.11.2011 10:10:43   
ivoni4ka
dobro utro i od mene
cestitki za novata mamicka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ikana da puknis ama me nasmea so depiliranjeto nisto na ogledalce so bric ke treba
a 34 nedela si  po eho ili po p.m.?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1402
25.11.2011 10:42:51   
Ikana
ivoni4cka , vitalis, fiao ...dobro utro zenski!!!
Lele kuti so depilacijava, prashuma sum stanalauser posted image
Moram careto da si go najdam user posted image
Fiao blaze si ti sto ne osekas nisto, ja u bolnica imav edna koleska sto i prsna vodenjak vo 39 nedela, malce dobi bolki, se otvori za 5 saati i ni a ne zucna, vika sto lesno pominav so smeshkiuser posted image Daj boze da si i ti taka!
Ivonicka po posledna menstruacija vleguvam vo 34 nedela denes...ehoto mi e ponapredno sekoj pat za okolu 1 nedela do 10 dena, mada mislam sega deka e izednaceno, neznam ke vidime! Ti kako si?

< Поракaта ја уредил Ikana -- 25.11.2011 11:02:37 >

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1403
25.11.2011 11:00:19   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Iskreno veke pocnuvam da se sekiram, normalno li e do sega da nemam nisto pocuvstvuvano?! vo 38ma vleguvam nitu znam sto se lazni kontrakcii, nitu bolki, ima li vakov nekoj zaskitan kako mene user posted image
Gledam site pisuvate deka ste gi osetile kontrakciite pa makar i lazni bile, jas samo si zamisluvam kako bi mozele da izgledaat...
Sega veke mnogu normalno spijam i za vo wc ne se budam povekje od ednas vo vecerta, a nekogas i mirno si spijam do sabajle...
P.S. Go napisav jas moeto iskustvo za depilacija tuka: http://www.ringeraja.mk/forum/m_25197/mpage_2/key_/tm.htm
Vo sekoj slucaj jas nikogas ne preporacuvam bric, ali ako bas toa vi e posledna opcija...

Fiao sto ti e na tebe,pa bidi srekna sto nemas vakvi muki...Ako si e se vo red so bebeto - blaze tebe  ako nemas maki ...Ti sigurno imas nekoi kontrakcii ama ne gi osekas...ke odi na ctg ke vidis..Ti nisto ne osekas a taamu si pokazuva..Pa mzoe i ti e rano,ne se zamaraj,moze i bolkite da ti dojdat veke koga ke se poragas i bidi srekna zaradi toa..Ufff kamo mene da mi e taka,,,,Mene i laznive me propotuvaat mi se griza se okolu mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hehe da ne se razbereme pogresno, jas sum srekjna sto nemam maka, samo citajki ve vas si vikam mozno li e samo jas da sum volku docna so bremenosta a nisto da ne cuvstvuvam? Zatoa imas pravo treba da odam na CTG, jas sakav i ovoj pat ama doktorot neli mi rece deka mi e rano pa ostavivme za sledniot petok. edvaj cekam da vidam dali gi ima i ne gi osekjam ili nesto drugo e vo prasanje...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1404
25.11.2011 11:17:15   
lili31
dobro utro na site,,,,,,eve me i mene pak so staro.....
tinke zosto se sekiras ne znam,jas odvaj gi cekam tie bolki,pa i ako se porodis,nisto strasno,podobro za tebe, 3 nedeli porano ke se olesnis.uffffff kolku sakav jas toa da mi se sluci,posle 37 nedela bebeto mnogu malku napreduva so kilaza nema prostor,sto ako posedi poveke,a ti veke si pri kraj so trpenie i sve......taka da uzivaj i bidi srekna,cekaj si go momentot.......pozz

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1405
25.11.2011 11:17:35   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Inaku jas sum rastrevozena, se utepav od placenje 5 saati. Bev na ctg i imam mn cesti kontrakcii, doktorot vika D day e skoro. Ufff kako me uplasi, sega sum 36+4, kojznae koga ke bide ova, nekako ranicko. Takva i mu bese prognozata, deka nema da go docekame krajniot termin. Si vikam aj neka e barem 38-ma nedela ama tesko.... Vo ponedelnik pak na ctg, pa ke vidime.  Inaku primam clexane inekcii, tie treb da se prekinat 24 casa pred poroduvanje, a ova kinisalo da izleguva, brzo potezno user posted image

ic da ne se sekirash...spremna si za poragjaj i ti i bebe...uzivaj

Da, i jas istoto bi go rekla na drug ama za sebe koga si planiras deka ke bide podocna a ti go skratat vremeto, ne e seedno. Mi dojde kako shok, inaku sekako deka e vo red.

Inaku Andriance, bravo za tebe sto ne druzis i ne sovetuvas- obicno koga ke se porodat, gi snemuva lugjevo, sto od sto nemat vreme, sto od sto gi interesiraat drugi temi. I jas koga ke se porodam, ke si gi cekam i ke si gi citam drugarkive rr-ki,kako tebe user posted image Kako si ti, kako e user posted image ? Prvo ti bese? Se snaogjate li?

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1406
25.11.2011 11:21:57   
miana
Fiao imav pisano nekade za posledniov pat koga bev na GAK deka edna zena ne ja stavija na CTG i rekoa deka ne se stava na CTG ako e se vo red a ako ima nedajboze nekakov problem na ehoto..( eve mene mi vidoa deka bebeto mi e pomalo i me stavija a ctg da vidta dali imam kontrakcii odnosno dali postoi moznost da se porodam porano a bebeto e malo) togas gi stavaat na ctg...A mazot i prasuva : pa zosto krvari togas? Dokotrkata mu vika : toa e mukozniot cep sto znaci deka za 2-3 dena ke se porodi zenati...Sto sakam da kazam ? Zenata nekolku dena pred poragaj oni ne ja stavija na CTG bidejki se i e vo red,sto znaci moze i tebe ke te vidat na eho i ako se si e vo red nema da te stavat na ctg,....Abe ne se sekiraj ti vikam,doktorive si znaat najdobro ..uzivaj 

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1407
25.11.2011 11:22:15   
Mrs.Tinka

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

hehe da ne se razbereme pogresno, jas sum srekjna sto nemam maka, samo citajki ve vas si vikam mozno li e samo jas da sum volku docna so bremenosta a nisto da ne cuvstvuvam? Zatoa imas pravo treba da odam na CTG, jas sakav i ovoj pat ama doktorot neli mi rece deka mi e rano pa ostavivme za sledniot petok. edvaj cekam da vidam dali gi ima i ne gi osekjam ili nesto drugo e vo prasanje...

Treba da odis na ctg- i jas mislev deka toa e dvizenjeto na bebeto ama bile kontrakcii. Otkako bev na ctg pravam razlika sto e kontrakcija, a sto dvizenje na bebeto, spored toa kako reagirse ctg-to. Pred toa mislev deka bebevo okrupnelo, pa sega mu gi cuvstvuvam dvizenjata pojako, a toa bilo kontrakcija user posted image . Se e iskustvo-koga ne znae covek, taka e.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1408
25.11.2011 11:35:30   
mamicka77
neka e ziv i zdrav ANDREJ golem da raste 

Непосредна врска до пораките: 1409
25.11.2011 11:36:08   
humana
Само сто се вратив од цтг,ми показува дека имам контракции на матката,а не сум ни прст отворена,ме боли тапо стомакот од време на време,и левиот јајник.И што знаци сега оваuser posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1410
25.11.2011 11:36:28   
Fiao

[/quote]

Treba da odis na ctg- i jas mislev deka toa e dvizenjeto na bebeto ama bile kontrakcii. Otkako bev na ctg pravam razlika sto e kontrakcija, a sto dvizenje na bebeto, spored toa kako reagirse ctg-to. Pred toa mislev deka bebevo okrupnelo, pa sega mu gi cuvstvuvam dvizenjata pojako, a toa bilo kontrakcija user posted image . Se e iskustvo-koga ne znae covek, taka e.

[/quote]
ej pa i jas taka nekogas cuvstuvam, ama skoro da sum 99% sigurna deka e bebeto... posto go gledam kako se tegne, go rastega celiot stomak(mu se gledaat nodzeto i gazeto od drugata strana user posted image ), a inaku cuvstvoto e slicno kako ova sto go opisuvate za lazni kontrakcii (posto se zatega celiot stomak i stanuva tvrd) ama mislam deka sepak se toa dvizenja na bebeto,a ne kontrakcii, ama vo sekoj slucaj CTG-to ke si ja resi dilemata user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1411
25.11.2011 11:47:33   
miana
I laznite kontrakcii i pravite se isti samo so intenzitet ednite se pojaki..Isti se kako mensturalnite ama mnogu pokaji duri i kicma boli vo isto vreme..Kaj mene traat po 2-3  minutki i pominuvaat

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1412
25.11.2011 11:48:58   
miana
aaa moram da dodadam deka i na ctg koga lezam toa si pokazuva kontrakcii a jas ne osekam boli....Sto znaci deka kontrakciite na matkata ne gi osekame sekogas..A ovie drugive laznite kontrakcii kako da ne pripremaat za toa sto ni sledi...

Непосредна врска до пораките: 1413
25.11.2011 11:58:48   
*mika*
Cestitki za maliot Andrej user posted image
Fiao, eve i jas kako tebe, prvpat osetiv lazni kontrakcii ovaa (38ma) nedela, do sega nisto ne custvuvav, samo nekoja tapa bolka-tegoba vo meseto ponekogas, skoro neprimetliva. Taka da moze i ti ovaa nedela prvpat ke osetis nesto pojako :) ne se sekiraj :) inaku od drugite simptomi, iso ko tebe i jas, ako stanam ednas vo tekot na nokjta, toa mi e maximum, cesto ic ne stanuvam, duri sabajleto user posted image  kiselini ne ni znam kako izgledaat, drugi bolki isto, taka da da se raduvame sto sme pominale tolkav del od bremenosta taka lesno user posted image  ne ostavile malive angelcinja da se odmorime pred da ni ja izvadat dusickata user posted image  
Humana, koga ti zakazaa za nareden pat na CTG?? sto ti vika doktorot?? ne se sekiraj ako ne te boli, uzivaj si uste nekoj den user posted image

Непосредна врска до пораките: 1414
25.11.2011 12:01:53   
KRISTIJANA*
Zdravo na site , jas od vcera navecer mn slabo go custvuvam srcenceto moe , mi vikaat deka dokolku se smiruva znaci kade i da e ke izleguva .... megutoa zagrizena sum ....ima potreba?
inace summ 39+2 do sega odam na 5 dena na ctg posledno bev na 22 ri nemase nisto ....neznam sto da pravam ..... ne custvuvam ni bolki ni nisto

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

Непосредна врска до пораките: 1415
25.11.2011 12:03:35   
mila28
Dobro utro..dobar den i od meneuser posted image jas sega stanav pred 1huser posted image
Miana vo vrska so porodilnoto, mi otvori od 01.12, togas ke bidam 37+3, sega uste vo smetkovodstvo d ago pratam.
Inace za hemoroidi..jas do sega ne sum imala nikogas...eve dens primetiv edenuser posted image ne me boli ama tamo e..se izvadiv od pamet lelel vikam i ova li ke me strefi sega, kazete sto da koristam za da ne se prosiri i izlezat poveke? inace nemam zatvor, zapek..neznam zasto mi izlegoluser posted image (miana ti koristese obicen hepatrombin gel ili toj z ahemoroidi e drug specijalen))

Непосредна врска до пораките: 1416
25.11.2011 12:12:25   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

Dobro utro..dobar den i od meneuser posted image jas sega stanav pred 1huser posted image
Miana vo vrska so porodilnoto, mi otvori od 01.12, togas ke bidam 37+3, sega uste vo smetkovodstvo d ago pratam.
Inace za hemoroidi..jas do sega ne sum imala nikogas...eve dens primetiv edenuser posted image ne me boli ama tamo e..se izvadiv od pamet lelel vikam i ova li ke me strefi sega, kazete sto da koristam za da ne se prosiri i izlezat poveke? inace nemam zatvor, zapek..neznam zasto mi izlegoluser posted image (miana ti koristese obicen hepatrombin gel ili toj z ahemoroidi e drug specijalen))

Mila28 super znaci i jas treba da odam da si zemam..E sega kaj mene vo smetkovodtsvo mi rekoa deka oni nemaat vrska so nasetot porodilno sega...Tvoja obvrska e kogake se porodis soprugot tvoj da odi vo socijalno i da odnese,bolovanje,kopija od transakciska smetka,kopja od licna karta tvoja + izvod od bebeto i plus da popolni baranje sto ke mu go dadat na salter ( a vo baranjeto - evo go imam doma mi go zema majkami ) stojat tvoi podatoci ,maticen broj,broj na legitimacija plus kade rabotis i sl..Znaci akj tebe na rabota nemaat nikakva obvrksa.Bolovanjeto samo kako kopija ke im go dades za da znaat do od koga da ne te stavaat na platen spisok..Sega veke gi nema onie proceduri sto gi imase porano so mp obrasci...Znaci zapisi - podnesuvas otkako ke se proodis izvod od bebe,kopija od transakciska i licna karta tvoja i baranje od salter na lice mesto ...
Za hemoroidot kvisko mi ja dade hepatrombin H taa e ze poveke raboti kako i za hemoroidi..Prvata bremenost mnogu mi pomogna a sega za zal ne..Sega si ja zemav hemero protect 257 denari e i podobra sum malce ama od vreme na vreme pak mi buvnuva..I jas nemam tvrda stolica a imam hemoroid verojatno od mnogu sedenje....

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1417
25.11.2011 12:21:06   
*mika*
Miana alal da ti e za informaciive user posted image  ako birame pretsednik na forumive, jas za tebe glasam user posted image  fala!!!

Непосредна врска до пораките: 1418
25.11.2011 12:22:53   
Ikana

ivoni4ka

Eve sega go gledav ehoto od pred 2 nedeli tocno, znaci koga vleguvav vo 32, odnosno, 31 gn i 1 den....merkite za HL odgovaraat na 32 gn +4 dena i vika deka EDD (terminot za poragjaj) e so 82, 9% na 4 januar....ti ima smisla ova ivoni4cka???

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1419
25.11.2011 12:26:07   
mila28
ti blagodaram Miana, megutoa mene ne mi spomnaa nisto takvo od smetkovodstvo?? A i kako da odnesam izvod od rodeni za user posted image koe seuste ne e rodeno. Moeto porodilno e od 1 dek. , spored zakon neli smeam i porano d aotvoram 28 dena pred termin za poragaj. Neznam navistina..samo menuvaat nesto, samo se nadevam deka nema da se ispomesaat rabotite pa da sedam bez paricen nadomestok 4-5 meseci kako sto ima slucaevi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1420
25.11.2011 12:31:52   
humana
Humana, koga ti zakazaa za nareden pat na CTG?? sto ti vika doktorot?? ne se sekiraj ako ne te boli, uzivaj si uste nekoj den user posted image
Ништо ме прегледа вагинално не сум отворена,леле тоа боли у п м,цтг показувасе многу високи контракции ми закажа за во понеделник,па ке видиме.ме боли малку стомакот како за во вц,ама ништо посебно,и јајникот лев.па сега дали е тоа тоа поима немам.се надевам дека е

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1421
25.11.2011 12:37:07   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

ti blagodaram Miana, megutoa mene ne mi spomnaa nisto takvo od smetkovodstvo?? A i kako da odnesam izvod od rodeni za user posted image koe seuste ne e rodeno. Moeto porodilno e od 1 dek. , spored zakon neli smeam i porano d aotvoram 28 dena pred termin za poragaj. Neznam navistina..samo menuvaat nesto, samo se nadevam deka nema da se ispomesaat rabotite pa da sedam bez paricen nadomestok 4-5 meseci kako sto ima slucaevi user posted image
Eee i jas istoto so majkami go kometirav ( majkami e smetkovoditel ) i mi rece deka se vadi otkako ke se rodi bebeto...Znaci treba prvo da se porodis pa go nosis bolovanjeto,a vo smetkovodtsvo daj samo kopija za da znaat za platata...Epa taka e za zal,mora izvod od bebeto ...Bas na doktorot mu go kazav ova on mi vika - ne se sekiraj moze da podneseme pa nahnadno da odneseme izvod,a jas posekako mislam deka nema da mi pustat pari dodeka ne vidat izvod od bebeto - toa ne e pazarce pa koj kako saka da pravi..Eve bas prasaj si na rabota ke ti kazat..Toa e najnovo ( go imam i baranjeto doma ) nema maltertazi poveke...
I vo baranjeto si popolnuvas sto danvas od dokumentacija vo prilog...Transakciska,izvod,bolovanje i sl..Toa mora maz ti ili ako sakaat da ti napravat usluga od rabota pa mesto tebe da odat da podnesat ama pak ke mora mazti da im odnese izvod od bebusot..Znaci prvo ragas pa podnesuvas za trudnicko...Mika fala ti za komplimentot ( pretsednik ) hahahhahauser posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1422
25.11.2011 12:39:29   
*mika*
Humana, jas vcera bev na ctg i vaginalen pregled, i mi rece deka e mozno od samiot pregled posle da imam nekoi kontrakcii, bolki, da ne me uplasat, i krvarenje malku e mozno, da znam od sto mi e. Taka da ako te boli stomakot posle pregledot, moze samiot pregled da predizvikal nekoi lazni kontrakcii. Nemoj da se sekiras. Aj do ponedelnik imas samo 3 dena, ako vikendov dobies onakvi kontrakcii na ist vremenski interval, idi si na dezuren i ic ne mu ja misli :) a vo megjuvreme uzivaj si, uste nekolku dena te dealt da si go gusnes maloto angelce sto tolku mnogu go cekase user posted image

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1423
25.11.2011 12:44:29   
humana
Уф едвај чекамuser posted image user posted image

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 1424
25.11.2011 12:47:14   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Ништо ме прегледа вагинално не сум отворена,леле тоа боли у п м,цтг показувасе многу високи контракции ми закажа за во понеделник,па ке видиме.ме боли малку стомакот како за во вц,ама ништо посебно,и јајникот лев.па сега дали е тоа тоа поима немам.се надевам дека е

E taka kako za wc i mene me boli i toa se onie kaj mene lazni kontrakcii..Kako da moram vo sekundata da sednam na solja i cela se s'kletisuvam se prepotuvam,ama toa mi se laznitye kontrakcii ..Inaku posle vaginalniot pregled moze da imas i malo krvarenje a i posle seksualni odnosi vo ovoj period mozno e da imas malce krvarenje i ne e strasno ako e malce ( kolku da gi isprlja gakickite ) Ajde so lesno neka ni e na site ,se ke pomine a ubavoto ke ostane

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1425
Страница:   <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?