Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 13:44:03
@Mila@
Lesno vi e na vas so bolni menstrualni bolki, a jas ke si go dobijam sega na poragjaj za se sto ne me bolelo izminative godini,retko mozelo da me zaboli i so analigin eden mi pominuva,taka da jas nemam pretstava voopsto sto se menstrualni bolki a ne pak porodilni...i bash radi toa me fakja mng strav dali ke izdrzam da ne pocnam da si placam kako sto si znam pa doktorite da se cudat sto majka ke bev :(
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 13:48:44
miana
Epa Mila duso moze i nema ni da imas takvi bolki ...Jas imav mnogu bolni menstruacii i bolni porodilni bolki koi traea 15h pred poragajot ( i toa mi gi ubrzaa so provokacija posle toa - inaku kojznae kokku ke traea) a ti si nemala menstrualni pa moze nema da imas ni takvi porodilni ili ke imas kratkotrajni..Takada se e individualno i zatoa nemora da se plasis tuku tesise...Vikaj si : aj ovaa imala bolni ciklusi i zatoa ja bolelo tolku-jas nemav ic i nema ni da me boli..I gotovo..ete vi posakav ic da nemate takvi bolki..I jas se nadevam deka ovoj pat pobrzo ke se otvaram i bez bolki - ama se nadevam
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 13:59:10
@Mila@
Kaj vtoro dete turbo ide taka da nemaj gajle dur da otidesh vo bolnica 5 prsta otvorena da bidesh dur te pregledaat ova ona ushte 2-3 i direktiva na boks ahahahahha.
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:02:23
miana
Tebe koga ti e termin Mika??? Mene 19 ti dekemvri ama,znaci sum 36+3 dena i ke teram i jas na rabota do 1vi Inaku si kupov postelnina vo enci menci 2890 denari ekstra e,ama ti vikam ne ja peram dodeka pak ne mi kazat DEVOJCE
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:02:34
*mika*
Mene mi e na 12ti dekemvri, sega sum 37+4 dena, i jas se nadevav do 1vi da isteram za da si zemam cela plata, posto posle koj ke gi ceka tie pari od fondot a za postelnina, ke mi treba i onakva so stranicnici so jorgance, ama plus i obicna samo navlaki, zatoa sto neli jorganceto, pernickata nemaat navlaki, pa ke moram i takva, neli i povekje od edna trebaat, ama imam nesto od nas, postaro, vo dobra sostojba sto e, ke gi iskoristam i tie. Sakav barem eden komplet da mi bide, so stranicnicite, za pocetok :)
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:05:54
miana
Taa vo Enci Menci e kopmet so ogradici so jorgance so pernice so dolen carsav ..Cel komplet a inaku samo postelnina vo struzanka se poeftinki imas kakvi sakas..Ovaa ima mnogu ubav kvalitet od enci menci i mnogu ubavo lici na krevetceto...I taka z Mika znaci jas i ti sme 1 nedela razlika
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:17:02
*mika*
Da, tocno edna nedela. Nie sme ja napravile 2 dena pred mladenci, a vie 4 dena posle mladenci za ova sum sigurna a za postelninite bas ke idam da gi zirnam u Enci Menci, samo se mislam deka i tie se bez navlaki za jorganceto i pernickata, pa ako im stavam od Struzanka, ke mi bidat raspar sakam cel komplet: jorgance, stranicnici, pernice, carsavce, navlaka za pernice, i navlaka za jorgance. Pa mislam deka moram oddelno navlakite da gi kupam, ne sum nacekala da ima se vo eden komplet, a oddelno gi gledav vo Anzi, 2700den e taa so ogradicite + 800den e taa samo navlaki so toa sto ke imam duplo carsavce dolno. Aj bas pisi kakvi se tie vo Enci Menci??
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:20:22
ana mari
miana i jas ne sum sigurna zs na po4etokot mi kazaa masko i posle toa zensko zensko zernsko se do kraj ali sepak si kupiv se na zensko pa sto ke goi iskoristi ke gi porasne brzo i da e makso ke si nosi rozevo crveno toa e hehee.............. ali naj sigurna ke bidam koga ke go rodam vaka na ovie ne veruvm
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:26:40
*Elena*
Zdravo devojki, eve i jas da pisam tuka, ve citam celo vreme:)...kaj mene se e mirno uste a imame polni 39 nedeli, kraen termin e 30ti. Vcera na ctg nemase tragi od kontrakcii, otvorena sum 2 cm veke 3 nedeli, posletkata mi e veke zrela i plodovata voda mi e namalena. Arno ama bebusko ima uste 1 nedela do kraen termin i izgleda ne mu se brza .
Inace i jas si imam maka so eden hemoroid, doktorkata me tesese deka bilo normalno i deka ke si imam problemi i posle poragnjanje, a postoto boli .
A za posltelninata od enci menci, i jas zemav takva (plava), mnogu e ubava, veke namestena mi e, so ogradicki, navlakata od jorganceto se vadi, a od perniceto ne. Imam i od struzanka edna, samo navlaka za jorgance, carsavce i jastucnica e, majka mi ja zema za 850 den, taa mi e kako rezervna za menuvanje, pa ako treba uste ponatamu, zdravje.
I vaka brojam denovi jas cekajki i citajki po forumov
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 14:47:05
ivoni4ka
zenski kako ste mi deneska ja sum super tuku imam eden problem za bebusot kupiv skoro se osven za izleguvanje od nolnivca i kzmetka ama rano m e za toa ama svekrva mi ne znaee deka sum kupuvala ama sega ko ke pocnam da peram ke doznae i pak ke se karame ne mi dozvoluva da kupuvam nitu da peram dodeka ne sum se porodila demek babini deveteni dosega 100 pati sme se raspravale za toa ama fajde nema i sega sto da pravam?
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:01:00
Ikana
bravo Ivonicka! PA jas bi ti preporacala radi mir u kukja da si gi trgnes nastrana rabotite i zdravje boze koga ke dojde vreme izvadi i gi, kazi i kako da gi pere i susi i pegla i ete i go keifot napraven ( a i cela rabota kikikiki)! I mene mi vikaa ne kupuvaj, ama jas uste od 6 mesec pocnav zastoiskreno, ne mozat da mi gi pogodat rabotite ja ko sto si znam i keif mi bese, i prasanje na vreme bese samo koga ke me legnat u krevet....taka da individualno e...pravi ko sto ti odgovara!!! Gushki!!!
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:02:08
Kockicka
Hello i od mene jas denes sum za nikade :( od spienje sinoka ne sum ja videla ni bukvata S se nekoi misli me tepaat senekako mozokot mi raboti bez prestan a denes pa i mislam deka crevata si gi izvadiv do sega 9 mesec ne mi se sluci toa ama eve denes bese denot D pa vidov kako im e na trudnicite koi si gi vadat crevata sekoj den :( Ali aj da pisam i nesto ubavo konecno sinoka otidv vo grad i si kupiv peleni pamersi pavlovikeva za mene se sto mi treba za bolnica :D
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:07:23
lili31
aman smenete ja veke temata za bolki oti utre jas otidov da zakazam so carski, hihihihi ,eeeeee nozete mi se tresat,ne deka nemam lazni bolki ama ovie sto vikate vie uffffffff ...inace cekame nie za tie bolki pozz..
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:07:37
ivoni4ka
ikana aj zamisli ja situacijata jas vo bolnica svekrva mi ne se zamara ama bas so nisto za nas i kkao sto e mnouuuuuuu "brza" vo rabotata kaj ke ispere isusi i sipogle za 3 dena vo JAnuariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pa i susara da ima nema da stasa prosto e nevozmozno bidejki imam nekoi stari raboti novi i se efen kup alista neviden ama kako do sega sto e bilo jas ke kazam da sraboti nesto veruvaj posle 2 dena e napraveno a za jatrvami odma e treba da ja napravam taa glupost da ostavam se pa da vidam kako ke se snajde samo mie krivo za bebeto ko ke dojde na svet ke nema nisto isprano ni ispeglalno ke nemam vo sto da go oblecam ko ke se vratam od bolnica lele zimi se ke se seknam od svekrva mi zamisli vcera svekor mi me prasuva a koga ke bide finaleto? zamisli budala covek jas mu vikam vo januari a toj ne za da ima nekoj covek postojano doma so mene a taa guskata ko mu se razvika eeeeeeeeee netrebalo pred vreme ni toa da se zboruva lele ke pobudalam od zenava ej da imase pari na zimuvanje ke ja pratese vo januari taka 1 mesec samo da ne mi e doma
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:14:09
ana mari
ivoni4ka
jas mislam deka treba da batalis toa sto zbori svekrvati misli si za tebe i bebeto. Tebe treba da ti e se spremno zdravje boze koga ke si se vratis od bolnica dali po edno da trcas ili pak da peres peglas i dr... pa sto misli taa za po4etok od kade alista inace jas si isprav ispeglav se pa sega kako gospod nikoj ne e ne treba da mislime na losi raboti nedaj boze ako saka da bide nesto moze i doma da se slu4i za edna ned samo nedaj boze
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:14:25
Kockicka
Lele Ivonicka jaka ti dusa i moite se vlecat se vo posleden moment ama za bebusot ne smeat ni A da mi kazat jas ne gi registriram si teram po moe i ic ne prasuvam za nisto a koga mi zborat od edno uvo izleguva kon drugo za nivnite raboti neka se vlecat kolku sakaat ama za moite samo neka probaat bIDI CVRSTA SO TVOJOT STAV I EDNOSTAVNO STAVI GI NA IGNOR ona moze za nejze da ti kazuva sto i kako a ne za tvoeto dete
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:15:53
Ikana
Hehehehe lele sto da ti kazuvam....ja pak ja poslusav majka mi da peram se porano i taka ispadna...ama morav da sredam, ja sum zivec neviden, baska i ne ziveam so svekrva, a da ziveev, perduvi ke letaa garantiram Vaka raat site, em volkot sit em ovcite na broj! Ne ja registriraj be voopsto, pravi se deka ne si slusnala, a za bebeto veruj nema da bide nespremno, ke ti sredat, samo znam deka te mavaat nervi sega opasno i se ti smeta...ama glej da miruvas, i pravi se naudrena, ima koj da raboti i da pere i da pegla, ke ti pomognat!!! samo neka ne ti dosagaat toa e najbitno, da si mirna i spokojna! Lili31...ajde sto bidna?????
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:25:31
ivoni4ka
zenski fala vi mnogu znaci na ignore da stavam hhe ke bide zanimlivo aj zdravje od drugata nedela ke pocnam malku po malku da peram a i za peglanjeto baagi vreme ke mi odzeme bidejki ne smeam mnogu da s zamoruvam a nesakam majka mi da ja macam ni mesam taka da ke si napravam po moe od mm imam sekakva podrska i da se karam i tepam so svekrva mi toj e na moja strana i ke vi kazam sto sum napravila guska
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:32:02
Ikana
iskreno da ti kazam ivonicka, dodeka bev sega vo bolnica, svekrva mi 2 pati dojde da me vidi.... majka mi e celo vreme so mene i maz mi...zatoa ednostavno mojot stav e sto podaleku toa podobro, a veruvaj i taka e najdobro. A i koga ke dojdese vo bolnica, od edno uvo vleglo od drugo izleglo... demek kerkata nejzina e heroj 2 deca sto rodila ova moevo nisto ne e i samo mi ja spomnuva.kako ona se macela, lezela aauuuu.....a ja se smeam i vikam daaa taka eeee...stari luge se pa ja si vikam srcki sto se potegnale i do tolku da dojdat da me vidat.... a be ic nisto ne ocekuvam, a kamoli da dozvolam da me iznervira...i toa sto maz ti e na tvoja strana bravo i alal vera zasto i taka e pravilno!!!! Mojov u vazduh ke gi digne isto da mi prerecat a ne pa da mi kazat sto i kako da pravam
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:34:07
*Elena*
Jas imam izglea mnogu sreka sto svekrva mi ne se mesa ic za nisto, alistata sama si gi kupiv(nesto i majka mi), site gi isprav i slucajno majka mi bese na gosti koga se dosusuvaa pa zema mi gi ispegla. Ostanatoto se sami so mm si resavavme i sreduvavme. Uste ime da smislime ne ke bese loso . Ke izleze bebusko bez ime do posleden moment...
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:40:09
lili31
tuka sum ikana ,nekako ne ni se odi vo bolnica ,kako ke ve ostavam sami.....nemam nikakvi kontrakciji,pak deneska pesacev,i nisto.... e kolku sum se nasmeala za svekrvata,mojata pak ne znae ni sto sum staela vnatre vo torbickata,aber nema,plus rabotite za se sama gi spremav,za izleguvanje od bolnica seeeeeeeeee plus i sto ke oblecam jas denta koga ke izlezam,i corapite gi staiv vnatre veruvaj uste ne prasala sto kako i dali se e spremno,samo si sedi i si ceka,ajde koga ke izleze mi vika?pa za izleguvanje treba i priprema
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:41:24
ivoni4ka
ke smislite ime nemajte gajle ama kolku bi sakala da ziveam nastrana od taa ena edno 100 km bidejki nie so mm se deleni so posebni vlezovi i nemam nikakva dopirna tocka so niv ama gledam kako se odnesuvaat so dever mi i jatrva mi a kako so nas abe poubavo so komsi ziveam i poveke mi oni pomagaat ako mi treba nesto otkolku ovie abe zivotni tuku uzivkajte si vie dosta jas ve zamaram so mojte probemi si mate vie i vas poz kis4e i fala mnogu
RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2... 23.11.2011 15:44:23
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31
tuka sum ikana ,nekako ne ni se odi vo bolnica ,kako ke ve ostavam sami.....nemam nikakvi kontrakciji,pak deneska pesacev,i nisto.... e kolku sum se nasmeala za svekrvata,mojata pak ne znae ni sto sum staela vnatre vo torbickata,aber nema,plus rabotite za se sama gi spremav,za izleguvanje od bolnica seeeeeeeeee plus i sto ke oblecam jas denta koga ke izlezam,i corapite gi staiv vnatre veruvaj uste ne prasala sto kako i dali se e spremno,samo si sedi i si ceka,ajde koga ke izleze mi vika?pa za izleguvanje treba i priprema
heheh lili31 anma me nasmea i mojata neznae nisto ama zatoa so adeti da kazuva ja biva a da i drugata i vnuka dali imala alista za nsoenje patiki trenerki i slicno a ako nema ke i kupi taa a za mojeto bebusle ne se zamara abe corapcinja ne mu e kupijla se jas mm i majka mi sestra mi
Сексот не е само физички чин. Тој е комуникација, енергија, присуство ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?