|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Свинско суфлаки

Автор:
Редакција Рингераја

Со интензивен мирис и вкус



Подготовка

Месото исчистете го од вишокот маснотии и жили и исечкајте го на помали коцки, околу половина сантиметар. Дрвените стапчиња за раженчиња оставете ги во ладна вода потопени 30 минути (за да не изгорат на скара). Сите горенаведени состојки за маринадата (масло, кромид, лук, лимонов сок, оцет, оригано, сол и бибер) помешајте ги во мал сад. Со оваа маринада прелијте ги парчињата свинско месо. Вака подготвени, затворете ги со капак и оставете ги во фрижидер да отстојат 2 часа. За тоа време, направете го ѕаѕики сосот. По 2 часа парчињата месо набоцкајте ги на натопените стапчиња и печете ги на скара. Печењето е околу 8-12 минути, со повремено вртење на месото од сите страни, за да добиет убава кафена боја. Кога ќе биде испечено месото, извадете го од стапчето директно на лепиња и оставете 5 минути да се одмори месото. Сервирајте со ѕаѕики и грчка салата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 3
Kомплицираност: 4

Состав

120 мл маслиново масло
1 мала главица кромид, ситно исечкана
2 чешниња лук, ситно исечкани
4 лажички лимонов сок
2 лажички вински оцет
2 лажички оригано
1 лажичка сол
пола лажиче бибер
700 гр свинско месо
стапчиња за раженчиња
ѕаѕики



Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?